canis lupus - האם הוא ring species ?

האמת שכן - התכוונתי לכך שהמינים

עדיין מסוגלים להעמיד צאצאים פוריים (או בעלי פוריות נמוכה, ויודע מה ,אפילו עקרים) בתנאי מעבדה. בסופו של דבר - מה שתארת מאוחר יותר בכתבך זה פשוט "ספציאציה סימפטרית טמפורלית\התנהגותית" - מדובר במינים שההתנהגות שלהם גרמה להם למחסון רבייתי - אבל מחסום רבייתי כל עוד המייקאפ הגנטי מאפשר זאת אינו אומר שלא ניתן יהיה לבצע הפריה מלאכותית. תהיתי פשוט האם אכן זן כמו פינצ'ר עבר מספיק שינויים גנטיים כדי להיות באמת נפרד רבייתית מהזאב ש"יצר" אותו. אגב - לגבי ברית המועצות - אני יכול לחתום לך שנעשה ניסוי מתישהו במאה הקודמת שבו "זאבים" פשוט עברו אבולוציה תוך 20 שנה למשהו שהוא ללא צל של ספק כלב.. ההבדלים בין הזאבים והכלבים הם מזעריים גנטית. הם פשוט זאבים מבוייתים.

C H 4

New member
בברית המועצות עשו משהו עם שועלים

שהתחילו לנבוח ולכשכש בזנב. לא יודעת אם עשו משהו עם זאבים, אבל במקומות אחרים היום מנסים ליצר גזעים חדשים מעורבים בזאבים יש איזה גזע מזרח אירופאי שכל הזמן יש איתו צרות כי הוא כמעט ולא ניתן לאילוף (עד כמה שאני יודעת מדובר בזאבים שפשוט עשו להם סלקציה לתכונות מסויימות בלי לערבב כלבים באמצע). נדמה לי שגם המאלאמוטים קשורים מאוד לזאבים, אאל"ט הם בכלל לא נובחים, רק מיללים. אחת הבעיות בעירבוב של גזעי כלבים קטנים במיוחד עם אחרים גדולים במיוחד, זה שאם האמא היא מהקטנים לגורים לא תמיד יש מספיק מקום לגדול אצלה ברחם וזה נגמר רע. זה לפחות מה ששמעתי מהאנשים של העמותות, אף פעם לא נתקלתי בתופעה בעצמי. לגבי השאלה ממש של מחסומים רבייתיים לא הייתי בונה על זה שמישהו בדק את הנושא. אני זוכרת שבפורום כלבים עלתה שאלה אם אי אפשר לזהות גזעים טהורים לפי DNA ולפי מה שמישהי כתבה שם אף אחד לא בדק סמנים של גזעים, שזה נראה לי דבר די בסיסי כשבודקים בעלי חיים בצורה מולקולרית. אז ההימור שלי הוא שאף אחד גם לא התעסק עם השאלות שלך לגבי קירבה ריחוק של גזעים מסויימים מזאבים. גם בדקו, מה שמעניין אנתרופולוגים ואבולוציוניסטים זו ההתפצלות אז בודקים גזעים פרימיטיביים יותר כמו כלבי רוח או כנענים ולא כל מיני גזעים קטנים ומשונים.

חשבתי שעם הזמן זה נעשה זול יותר

אז אפשר גם לענות על שאלות קיטבג כאלה, ולא רק על השאלות שבסופו של דבר מסרטטות עצים פילוגנטיים ענפים. בכל מקרה, יש מצב שתיקנת אותי וזה בעצם היה שועלים? זה סתם משהו שעלה אצלי ברשת בשוטטות בטוקאוריג'ינס מתישהו בשנה האחרונה.. אני יכול לבדוק .. אבל האמת שאין לי כוח כל כך כרגע

C H 4

New member
יכול להיות שהם התעסקו גם עם זאבים

סיפור השועלים זה פשוט סיפור מפורסם שעולה די הרבה.

למעלה