CLA - אומגה 6

למה נכנעת ? עוד יותר סיבה להפסיק

אם את יודעת שמשהו הוא לא טוב עבורך ומנסה להפסיק ולא מצליחה זה כבר כמה נקודות אדומות - הגוף התמכר ולא יכול לתפקד בלעדיו ? זה חמור מאוד.

כי אני לא רוצה

לוותר על קפה אני לא מכורה שאם אני לא אשתה אני אתעלף זה פשוט הפינוק היחיד שיש לי. אני אגיד משהו ואסתכן בנאומים בפורום. להבדיל מטבעונית וצמחונים אחרים בפורום אני לא שונאת בשר. אני טבעונית מטעמי מוסר וזה לא משהו שקל לי איתו כי אני לא נגעלת מריח של בשר. למנוע מעצמי משהו שאני מחשיבה הנאה לא היה לי ולא קל לי אבל אני מתמודדת עם זה בגלל שאני חושבת שהחיים של בעלי החיים חשובים יותר מההנאות הקטנות שלי. קפה זו אחת ההנאות שאני לא צריכה לוותר בגלל היותי טבעונית ובגלל זה אני גם לא רוצה. אם קראת עד כאן בלי לעקם פרצוף אז אני שמחה.

תביני הוא פשוט לטובתך

תראי יש הבדל,כל עוד אינך פוגעת באחר עשי מה שבא לך,אבל גם הבריאות שלך חשובה,לכן הקפאין ששם מזיק. אם תשתי כוס ביום לא נורא,הבעיה מתגברת כאשר אנשים שותים כמה כוסות ביום. כלל הברזל אצלי הוא:מה שלא מוסרי לא ייעשה,אחר כך מה שבריא ורק בסוף מה שטעים/מה שבא לי/אוהב וכן הלאה. כמעט כל הטבעונים אהבו בשר(גם אני),אבל לא באמת אהבנו את טעם המוות והדם,אלא את התבלינים והחימום,כי בשר חי מדמם בזמן אמת שהחיה מתה לידינו עם ריח הנבלה מלבד כמה סוטים כל השאר יקיאו וייגעלו. מוריסי אמר: "לפעמים אנשים אומרים כתירוץ 'בשר זה טעים' אך הם מעולם לא טעמו את טעם הבשר. זה טעים רק אחרי תיבול, הוספת מלח, ירקות, תוספות שונות וכמובן בישול. חייבים להוסיף 300 דברים כדי להשכיח מהבשר את טעמו הטבעי. אם תבצע את כל אלה על כיסא הוא גם יהיה לך טעים." ~ מוריסי המוחות והאנשים הדגולים ביותר היו צמחוניים בגלל המוסר בעיקר ולא רק מטעמי בריאות ביניהם:גאנדי,אלברט איינשטיין,מרתין לותר קינג,פיתגורס,אברהם לינקולן,ליאונרדו דה וינצ'י ועוד רבים. והיום רבים מהמפורסמים בארץ ובעולם צמחוניים:ירדנה ארזי,עומר ברנע,ציפי לבני,חבר כנסת ריבלין,סטיבן סיגל,בראד פיט,אלישייה סילברסטון,פמלה אנדרסון,פורסט וויטיקר,חואקין פיניקס(גלדיאטור,סיינס) ועוד רבים אחרים ביניהם באדי בילדינג ושחקני הוקי,מתאבקים שונים ועוד. הנה עוד ציטוטים של ידועים: "אם קירות בתי השחיטה היו עשויים זכוכית, כל בני האדם היו הופכים לצמחוניים." ~ פול מקרטני "אין דבר שיועיל לבריאות האדם ויגדיל את יכולת ההישרדות על פני כדור הארץ כמו התפתחות לתזונה צמחית." ~ אלברט איינשטיין "כל עוד בני אדם אוכלים חיות, הם ימשיכו להרוג אחד את השני. מי שזרע את זרע הרצח והכאב, לא יכול לקצור שמחה ואהבה." ~ פיתגורס "מעשה אחד של אהבה טהורה והצלת חיים הוא גדול יותר מחיים שלמים של אורח חיים דתי." ~ פתגם בודהיזי "נכון שהאדם הוא מלך החיות, בכך שאכזריותו עולה על שלהן. אנו חיים על חשבון אחרים, אנחנו בתי קברות מהלכים!" ~ לאונרדו דה וינצ'י "אין לי ספק שחלק מהייעוד של המין האנושי, במהלך התפתחותו הוא להפסיק לאכול חיות." ~ הנרי דייוויד תורו "עכשיו אני יכול להביט לבעלי החיים בעיניים בשלווה. איני אוכל אותם." ~ פרנץ קפקא "בשר זה רצח." ~ מוריסי "לא נעשיתי צמחוני בשביל בריאותי, עשיתי זאת למען בריאותה של התרנגולת." ~ מתוך ספרו של יצחק בשביס-זינגר "ביחס לבעלי החיים, כל בני האדם הם נאצים, וכל יום הוא טרבלינקה." ~ מתוך ספרו של יצחק בשביס-זינגר (ניצול שואה) "החטא החמור ביותר נגד בעלי חיים אינו השנאה כלפיהם, אלא האדישות לגורלם." ~ ג'ורג' ברנרד שו "תאכלו את הכלב שלכם. אתם הרי אוכלים חיות , לא?" ~ עומר ברנע "בעלי החיים הם חבריי, ואני לא אוכל את חבריי." ~ ג'ורג' ברנרד שו "מאות אנשים טוענים שהם אוהבים בעלי חיים כאשר הם אוכלים פעם או פעמיים ביום נתחי בשר שבאו מבעלי חיים שעברו מסכת עינויים במשך כל חייהם." ~ ג'יין גודול "יש אנשים שטוענים שבני האדם אכלו חיות מאז ומתמיד, כאילו שזו הצדקה למעשה. לפי ההיגיון הזה לא צריך למנוע מאנשים להרוג אחד את השני, כי זהו דבר שנעשה משחר האונושות." ~ יצחק בשביס-זינגר "כבר מגיל צעיר ויתרתי על השימוש בבשר, יבוא יום שבני אדם כמוני יסתכלו על מוות של בעלי חיים כפי שהם מסתכלים היום על מוות של בני אדם." ~ לאונרדו דה וינצ'י "בני אדם יכולים לחיות בצורה בריאה גם בלי להרוג בעלי חיים לצרכי מאכל. הם עושים זאת רק כדי לספק את התיאבון. מכאן שהמעשה לא מוסרי." ~ לב טולסטוי "זוהי השקפתי שסגנון החיים הצמחוני, רק בהשפעתו על מזגו הפיזי של האדם, יביא את התועלת הגדולה ביותר לאנושות כולה." ~ אלברט איינשטיין במכתב לעיתון פרו־צמחוני "הכיצד יכול אדם שאוכל בשר של חלשים ממנו כדי לנפח את בשרו שלו, לגלות רחמים?" "למעשה, אם אדם יחיד מתאכזר לבעל חיים אנו מחשיבים זאת לאכזריות, אולם כאשר בני אדם רבים מתאכזרים לבעלי חיים, במיוחד בשם המסחר, הרי שאכזריות זו מתקבלת בסלחנות, ואם סכומי כסף גדולים מעורבים בה, יגוננו עליה עד הסוף המר אף אנשים אשר בתחומים אחרים הנם אינטליגנטיים למדי." ~ רות' האריסון "כאשר נכדינו ישאלו אותנו: איפה אתם הייתם בזמן השואה של בעלי החיים? מה אתם עשיתם כדי להתנגד לפשעים המחרידים הללו? לא נוכל להגיד שלא ידענו." ~ הלמוט קפלן וזה שלי(שמו את זה בכמה אתרים): "אהבת חיות אמיתית לא יכולה להתקיים כל עוד חיה בפה וחיה אחרת בלב" - נאמן ומגן בעח 1

דגנית

New member
יו.. כמה עצוב שלארץ מייבאים רק את המעדנים

של אלפרו, שהם טעימים בהחלט, אך הייתי שמחה ליוגורטים

א. לא הרדמת אותי

נהפוך הוא, המקום הזה של לעזור גורם לי להנאה מרובה מאוד. זה גם המקצוע שלי וגם האהבה שלי- שילוב מנצח
ב. אכן יש פה פאזל להרכיב, אשמח אם תשלחי לי את הבדיקות בפרטי. ג. לגבי הבדיקות בסמפטר (אכן בלוטת התריס מראה על מצב תקין), נחכה לבדיקות בארץ ונראה מה המצב כיום, אשמח אם תבקשי בדיקה חוזרת של הבלוטה. בי 12 יש קצת נמוך האם יש סימפטומים נוספים? נימול? עייפות? קושי ריכוז? סחרחורות? ג. נראה על פניו שהתזונה שלך דיי מאוזנת. שירי

motior

Member
לגבי הנשנושים

שמת לב כמה פרות יבשים עם אגוזי מלך/ברזיל/שקדים יוצא לך לאכול ביום? יכול להיות שעם הפיכתך לטבעונית העלית את הכמויות? בפירות יבשים ואגוזים יש יחסית הרבה קלוריות וקל לאכול הרבה מהם בלי להרגיש.

למעלה