CROP CIRCLES

milloarnon

New member
אני מצטער שזה פוגע בך

אבל תנסי קצת להרגע. זה לא משהו אישי נגדך. אני לא יודע מה ההכשרה שלך ומי את בכלל. את עצמי אני לא מסתיר. השם שלי זה הכינוי של ואני שייך לקבוצה לפיסיקה שימושית באו"נ תל אביב. אני בטוח שהנסיון וההכשרה שלך הם ברמה הגבוהה ביותר. חוקרת מהשורה הראשונה בעולם :) וה"מקורות" שאת מסתמכת עליהם ? במקום לצרוח שאין לי מושג את מוזמנת לפרט אותם. אין לי שום כוונה שה"חוקרים הרציניים" יתיחסו אלי, כל אחד יכול להתיחס למה שהוא רוצה. אם את מעדיפה לדון עם החברים שלך בנושאים שכולכם כבר משוכנעים לגביהם, בלי שום ויכוח רציני אז בבקשה. אני לא צריך להוכיח שכל העדים הם שקרנים. אם יש אנשים שחושבים שראו משהו, אין סיכוי שאני אשכנע אותם שהם לא ראו כלום. כל מה שאני אומר זה שאלה לא ראיות רציניות.

Gilliana

New member
מצטערת לאכזב אותך...

... אבל אתה ממש לא פוגע בי - ובודאי שלא ההתנשאות חסרת ההצדקה שאתה מפגין. אין לי מושג לאיזו קבוצה אתה שייך ובאמת שזה גם לא מעניין אותי - הקביעה שלך לגבי רצינות או אי רצינות של ראיות היא נעשתה מבלי שאתה יודע כלל על מה נדובר ועל כן בהחלט שאינני יכולה לפתח כל דיון רציני איתך. והאמת? עם אנשים מרובעים, צרי אופקים וחסרי יכולת אנליטית בסיסית כמוך, אני גם באמת לא מעוניינת.

Majestic12

New member
ולגבי המחקרים שהפנית אותי אליהם

זה קרוב ל- 50 שנים, מנסה הקהילייה המדעית ה"ממוסדת", לעשות שימוש במאמרים שנכתבו ע"י אנשים שמעולם לא בדקו דבר, לא היו במקומות בהם אירעו אירועים הקשורים לעבמי"ם, ולא ראיינו איש בנושא. הרי מאד קל לכתוב "מחקר" מאחורי שולחן ולהביא ביסוסים "מדעיים" כביכול, על-מנת לנסות ולתאר משהו, שהוא "ברור מאליו כהזייה וזיוף" (כדברי מחבר דו"ח קונדון). אני לא נתקלתי מעולם במחקר רציני שיצא מטעם מוסד אקדמי מוכר, או שנעשה בלא משוא פנים, מצידם של חוקרים הממומנים ע"י מוסד אקדמי. האקדמיה ה"ממוסדת" פשוט מסרבת לנסות ולחקור את הנושא (לפחות באופן פומבי), ולכן איני יכול להתייחס למאמרים שנכתבו שם כאל מאמרים רציניים. - והאמן לי - קראתי כבר מספיק ספרי ספקנים ומאמרים שנכתבו ע"י מכחישים למיניהם. לצערי, לא מצאתי ולו מאמר אחד, שאינו מלא בחורים ובביסוסים בעייתיים וכוללניים. מעולם לא נתקלתי ולו במאמר אחד, אשר הצליח לערער את הבנתי את נושא העבמי"ם. נהפוך הוא - מרבית החומר אותו קראתי ולמדתי נוטה לכיוון המקבל את התופעה כאמת וכעובדה. המאמרים המפריכים את התופעה בכללותה, מלאים בתיאוריות הניתנות לעיתים קרובות להפרכה מהירה יותר, אפילו מתיאוריות קיצוניות בתחום העבמי"ם (שגם אותם איני מקבל). המחקרים הללו, שהם בודדים וממחזרים חומר שגוי ומוטעה, משמשים למעין נסיון נוח ופשוט לסתור תופעה שלמה. המחקרים מתעלמים מכל המידע וההוכחות הקיימות, ומנסים להתאים את כל התחום, למדע המוכר לכותבים בשעתם - תוך עיוות נתונים ונסיון להתאימם באופן מוחלט למידע הקיים. זה מדהים שאחרי 60 שנים, עדיין מוזכר עניין הבלון המטאורולוגי, כפרשנות מוחלטת לפרשת רוזוול, למרות שמאות עדויות מצביעות על אירוע שונה לחלוטין. זה מדהים שחלק מהממסד המדעי, מנסה זה 60 שנים לנסות ולהפריך את עניין תופעת העבמי"ם בתיאוריות שאין להן קשר לעובדות בשטח. אבל מאחר והאקדמיה ה"ממוסדת" מן הסתם אינה חוקרת את התחום (היא הרי כבר פתרה מזמן את התעלומה), הרי שכאן נשאלת השאלה - על אילו מחקרים "רציניים" אתה מתבסס? האם פרוייקט "הספר הכחול" היה רציני? אם כן - מדוע פרשו ממנו חוקרים רבים בטענה שזוייף וכל מטרתו הייתה הסתרה? וכנ"ל לגבי דו"ח קונדון. הטיעון שהעלית, מזכיר לי את הטיעון שטען פעם צבי ינאי. הוא אמר שאין כזה דבר עבמי"ם והכל שטויות. הוא טען שהוא מסתמך על כל המחקרים המדעיים שנערכו. באותה נשימה הוא הוסיף, שמדענים "מכובדים" ורציניים, אינם עוסקים ואינם חוקרים שטויות מעין אלו. אם כך - על איזה מחקרים הוא מתבסס? על מחקרים שערכו חוקרים "לא רציניים"??? הוא הרי סותר את עצמו בדבריו. באשר למחקרים פסיכולוגיים - הרי שהפסיכולוגיה אינה מדע מדויק, ומרבית הטיעונים בקשר להיפנוזה ולשיטות עבודה נוספות לוקות מאד בחסר. מדובר בתיאוריות, אבל אין הוכחות חד-משמעיות לכאן או לכאן. ולסיום - שלא יהיה לך צל של ספק. המקורות עליהם אני וגילי מתבססים אינם "אתרים מפוקפקים ובלי שמץ ביקורתיות". כפי שאתה טוען שבידך נמצאים מחקרים, הרי שגם בידינו נמצאים מחקרים. איני חושב שניתן לכנות את מחקריהם של ג'ון מאק, סטנטון פרידמן, אלן היינק, ברוס מכבי ואחרים בתואר "מחקר לא רציני ולא מדעי". ובל יטעה אותך אופי המחקר שלנו. אנחנו ספקנים מטבעינו, איננו מחוג ה"מאמינים", ושנינו בעלי רקע אקדמי מלא (ולי עצמי יש תואר במדעי החיים והטבע). לפחות אנחנו מנסים לחקור בעצמינו, ולברור מידע מתוך ים המידע הקיים. איננו מוכנים לקבל שום תשובה כעובדה, עד שאיננו בודקים בעצמינו את המקורות. וגם אז - הכל נשאר במרכאות. בתחום זה אין עובדות, אלא השערות והנחות. אם היינו מגיעים לתשובה נחרצת שהכל שטויות, הרי שמזמן לא היינו עוסקים בנושא. מכיוון שאין הדבר כך, הרי שאנו מנסים להמשיך ולחקור, ואיננו קופצים למסקנות מוחלטות.

milloarnon

New member
טוב, נמשיך מחר

אין סיכוי שאני אענה לרשימה כזו ארוכה תשובה קצרה וכבר מאוחר. בכל אופן אני מסכים איתך "אין הוכחות חד-משמעיות לכאן או לכאן" מחר יום חדש, נתראה.

scriewy

New member
סתכל milloarnon ניתוח אחר.

אם ניסוי כזה מעפיל אותך לצד 1 לגמרי (שהכל זיופים ושקרים) ואתה לוקח דוגמא מחבורה של אנשים פשוטים שבמקרה תיירו בארץ בלי להתחשב בפסיכולוגיה אז אתה יוצא אדם פשוט כמו אותם תיירים שקופצים למסקנות ונותנים לדמיון להתפרע. בשפת העם. הם מטומטמים ואם אתה מאמין למטומטמים כמוהם אז מה אתה ? אני לא מתכוון לתוצאות ניסוי נכונות. אלה לזה שאתה מסתמך על טימטומם, אם זה לא היה ניסוי האם היתה מאמין לחבורת תיירים? - שאלה רטורית. לפי דבריך אתה כן האמנת,אם עכשיו אחרי הניסוי אתה אומר שאתה לא מאמין. יענו אתה לא יכול להגיד עכשיו אתה לא מאמין אם לפני זה לא האמנת גם, רק אם האמנת לפני זה, או שלא האמנת בכלל ועכשיו על סמך זה בחרת צד בלי לראות תצד השני.

scriewy

New member
שיתוק שינה זה כמו סמים

עד שמדען פסיכולוג פסיכיאטר לא ינסה סמים בעצמו, לא משנה כמה ספרים ומחקרים יקרא על זה הוא לא יקלוט תהשפעה והמצב עד סופו. כמו שהתחום בבעיות גב במבוי סתום בנתיים כך גם בשיתוק שינה. לא חייב להיות חטיפה בשביל שיתוק שינה. וההסבר המוזר של מדענים שאדם נבהל ובגלל התפרצות הלם מסיוט מאוד פתאומית או משו אחר נשתק לא כל כך נכון. הם לא יודעים אפילו מה מקור השיתוק. לא יודע איך משתקים החוצנים את החוטפים כאילו איפה הם מפעילים את מה שהם מפעילים או האם זה טלפטית חודרים ל"מערכת" (מוחינו) ועושים קצר שם, אבל אני יודע שרוח רפאים יכולה לשתק בכלי קלות. מרגישים לחץ ואתה אפילו יכול לפתוח תעיניים להתעורר להיות עירני לסביבה ולהרגיש תרוח ואפילו לשמוע, אבל אתה לא יכול להזיז דבר עד שלא עוזבת אותך. ואחרי שמכירים כזה דבר אז ממש לא נשמע סתם חרטה המקרים מהמאות ה 17 ומטה שכאילו יושב לאדם על החזה שד וחונק תאדם וזה מלובה בלחצים בחזה. ואל תשכח עד שלא תנסה סמים לא תבין מהי השפעת סם (בכל תחום כך). והמילה שלי שווה לגפרור פה. כל הספרים שקראת והמחקרים חסרי טעם אם אין לך מפתח ראשוני (חוויה) מאיזה שהו תחום שפותח תמודעות שלך לדברים אחרים. וכל השאר אמרת נכון לגבי הרבה דברים ! מי שמנסה להתשכנע מקריא רק, לא בריא

למעלה