D.N.R בארץ?

Benjamin Turner

New member
D.N.R בארץ?

שלומות לחברי הפורום ולמנהלת
סבתי נמצאת בשלב מתקדם של סרטן השחלות, ולצערי הרב סביר להניח שלא תהיה עמנו עוד זמן רב. היא מבקשת שלא להיות מחוברת למכונות הנשמה ולמכשור למיניו ברגעיה האחרונים, כדי שתוכל למות בשלווה. שאלתי היא: איך מבצעים זאת בארץ? אני יודעת שבארה"ב ניתן לחתום על טופס D.N.R אך לא ברור לי מה הנוהל בישראל, היכן משיגים את הטפסים, מי נותן להם תוקף משפטי (כלומר האם יש לבצע זאת אצל עו"ד או נוטריון) וכו'. ב
מראש על כל פרט שתוכלו לספק לי, אירית.

פנו בדחיפות לעורך דין!

פנו בדחיפות לעורך דין העוסק בתחום על מנת שיכין עבורה "צוואה מרצון": צוואה כזו ניתן להכין רק במידה והיא צלולה בדעתה ובהכרה מלאה, חולה במחלה סופנית והיא רוצה ומבקשת שלא להאריך את חייה באמצעים מלאכותיים.

Benjamin Turner

New member
../images/Emo51.gif על התשובה ../images/Emo140.gif

סבתי צלולה בדעתה ובהכרה מלאה. האם עורך דין יוכל לתת לרצונה תוקף משפטי שיחייב את רופאיה שלא לחברה למכשירים מאריכי חיים? מבירור קצר שערכתי ברשת (לא מהימן, אולי) אין לצוואה כזו תוקף משפטי של ממש. כמו כן, אילו עו"ד העוסקים בתחום מומלצים באיזור ירושלים?

שים לב!

שים לב כי בתשובתי לא הבטחתי מה יהיה מידת תוקפה של הצוואה: פשוט הפניתי אותכם לעורך דין, מפני שהנושא מורכב מכדי לפתור אותו באינטרנט. באופן כללי אוכל לומר כי סביר להניח שבבוא העת תצטרכו- בנוסף- גם צו מבית המשפט (צווים כאלה נתנו בעבר). אולם, מכל מקום, לא ניתן לפתור את הנושא באינטרנט! לצערי, מסיבות אתיות , לא אוכל להמליץ על עורך דין באינטרנט: אולם, אני בטוחה שתצליחו למצא אחד כזה.

Benjamin Turner

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif, נעשה ונשמע

וכמובן שאין בדעתי ולו לנסות לפתור את הנושא באינטרנט-כל שביקשתי הוא חומר רקע

למעלה