Der Mensch denkt, nicht das Gehirn

pieceofmadness

New member
תראה, קצת קשה להתבטא בלי מילים

כשאתה לא מולי. אבל ככה: הטיעון על המילה יפה עלול היה להיות נכון אם הוא לא היה טעות. ז'תומרת, זה נכון בחלק מהמקרים. אבל הדוגמאות של בירה ומגע הן מטופשות. אתה לא מגדיר בתור "יפה" משהו שאתה יכול לתפוס מוחשית ע"י טעם או חוש. יופי מכוון לתאר משהו עמוק ומורכב יותר שנתפס בתודעה בתור כזה, לא בפה או באף. קלטת אותי? ובכל מקרה, צריך לחסוך רק במאגרים שעלולים להידלדל עם הזמן, אבל מאגר מילולי רק משביח את עצמו עם שימוש יתר, ואני בכלל לא מהקמצנים.

prefect

New member
טוב, Entwicklung

זה בהנחה שהמילה לא הופיעה כתוצאה מתרגום בעייתי של משהו אחר מגרמנית לאנגלית, ובהנחה שאינשטיין כתב את זה בגרמנית (בדגש על אינשטיין ועל גרמנית :) )

pieceofmadness

New member
אפרופו תרגומים בעייתיים

פעם קראתי ספר שהתחיל במילים: "היה זה יום שמשי ונאה"...

SpyKid

New member
יש מתרגם בשם עמנואל לוטם

שידוע בתרגומים הנהדרים שלו.
"Such a dim question could be asked only in one place"​
"שאלה מעורפלת כזאת..." (נחשו מאיפה הציטוט...)

כן ולא

כן: טוענים שמלבן שיחס צלעותיו 1.61, רוב האנשים יגידו שהוא מלבן יפה. לא: לגבי אנשים, יש לי חברה, שכל אדם שהיא חשבה שהוא יפה, אני חשבתי שהוא ממש לא. ולהפך...... כל מי שיפה בעיני, לא יפה בעיניה. הדהימה אותי הסיסטמטיות של הדבר הזה. כמו כן, אם אני לא טועה, ביום הביוץ בנות "אוהבות" מראה גברי שונה מאשר ביום רגיל.

מתן4ל

New member
האמת, פעם ראיתי מלבן כזה.

(עם יחס הזהב) והסתכלתי עליו ועל מלבן עם סתם 2 מספרים אקראיים, והוא ממש לא נראה לי מלבן מיוחד סתם מלבן רגיל, אבל אני גם שמעתי את הטענה הזו אז אני לא מתווכח - אולי זה עובד על רוב האנשים ועלי ספציפית לא...

pieceofmadness

New member
מלבן יפה?? ו.. הוא פנוי?!

עכשיו כולכם תחשבו שזה יום הביוץ שלי....

מתן4ל

New member
ברור שהוא לא פנוי - כל בחורה הייתה

רוצה מישהוא שהיחס בין הצלעות שלו הוא 1.61 וגם אם הוא פנוי הוא יברח מיד כשהוא יסתכל לע הצלעות שלך... רק אם תשארי עם מלבנים ביחס של 1.80 או אפילו 2.00 יהיה לך סיכוי להתחתן.

למעלה