DSOTM ו-Wish You Were Here

DSOTM ו-Wish You Were Here

שניים משלושת האלבומים הפופולריים ביותר של הפלויד. מה דעתכם עליהם?

flowerboy69

New member
איכס גועל נפש בושה...

סתאאאם...יצירות גדולות מכל מה שמילים יכולות לאמר.את הדרק סייד אני לא הכי אוהב-רק קטעים ממנו ולא כיחידה אחת.את וויש יו אני מאוד אוהב-אלבום של רגשות טהורים של געגוע עצב ואהבה למשהו שנעלם מוקדם מידי.בסך הכל-חובה בכל בית בין האקדח(מלחמה) והיונה(שלום)

הצד האפל של הירח;

ידע כללי:בסוף האלבום לאחר שנגמרת המוזיקה, שומעים חלש מאוד בנאדם אומר : "there is no dark side on the moon realy. as a matter of fact it's all dark". וזה כמובן לא נכון. הירח מואר מכל צדדיו וכיווניו. לעניין עצמו: כל מה שאפשר לכתוב על האלבום הזה כבר נכתב. כל המחמאות והסופרלטיבים האפשריים הוא קטף, ובצדק רב
אלבום הקונספט הכי שלם והכי מושלם שידעה תעשיית המוזיקה עד היום. זה לא הולך ברגל. האלבום מעביר בחושניות רבה את צורת החיים בעולם מודרני וגשמי, על כל המשתמע מכך- המרדף אחר העושר, השגעון הטמון בכך, המרדף הנצחי אחר הזמן שלא עוצר מלכת, נזקי המלחמות מוזכרים על קצה המזלג, החיים, המוות ועוד. אלבום הרמוני ומיוחד, שמהווה תעודת זהות ללהקה, ומהווה גם את הצעד הראשון לכל מי שרוצה להכיר ולחקור אותה. האלבום גם פרץ את הדרך לשימוש באלקטרוניקה במוזיקה, לופים ושאר אפקטים ייחודיים לתקופה, והכל באלקטרוניקה אנלוגית! לדעתי האישית, האלבום הזה הוא השיא הגדול ביותר שידעה הלהקה, והוא מהווה אבן דרך גדולה מאוד, ומשמש ושימש השראה לכל כך הרבה אמנים ב 32 השנים שחלפו מאז צאתו. נ.ב לאחרונה הצלחתי לשים את ידי על בוטלג נדיר של דארק סייד משנת 1972, שהוקלט בברייטון דום (brighton dome). מומלץ! מומלץ! מומלץ!

flowerboy69

New member
הבוטלוג הזה הוא

ההופעה הראשונה אי פעם של הדרק סייד משהו בפבואר 72

Me n MySelf

New member
נקרא: the darkest side

אלו 2 הופעות שעשו פינק פלויד לפני שיצא התקליט והם ניגנו שם את כמעט את כל השירים בהופעה הראשונה ובשניה את כל השירים זה נורא מרגש לשמוע איך אנשים שמעו את האלבום המדהים הזה בפעם הראשונה ובמיוחד יפה לראות איך פינק פלויד לוקחים את הכל באיזי למשל בMONEY שומעים את המכונת שעושה את הרעשים בהתחלה של הכסף פתאום נתקעת ומחרחרת והם כזה צועקים אחד על השני בבמה והכל כזה נורא חברותי ונחמד אלבום חומה למעריצים וסתם למי שמעניין אותו לראות על ההתפחות של המוזיקה

flowerboy69

New member
מבחינת שם יש לזה הרבה שמות...

מבחינת העיקר-ההופעה הראשונה של הדרק סייד ב 20.1.72 כאשר במציאות השיר MONEY נתקע באמצע ואז הם המשיכו לגנן שירים ישנים וכעבור כמה ימים ערכו את המופע שוב במקום אחר באנגליה שם הכל עבר בשלום

THEDUDE911

New member
הכי קרוב למושלם.....

DSOTM אלבום מדהים בעוצמה וביכולת שלו לחדור לנפש של כל אדם....השילוב המדהים של מילים חזקות ובעלות משמעות כל כך אוניברסלית וחזקה והמוזיקה הסוחפת ולפעמים מלטפת בעדינות ולפעמים חודרת. אני גם חושב שבדיסק הזה אפשר לשים לב לשילוב המדהים של זמרות ליווי באופן מרשים חזק במיוחד.אם יש דבר כזה מושלם במוזיקה זה בהחלט מושלם. WISH YOU WERE HERE אלבום גם סוחף עם מילים נפלאות, בהחלט בין האלבומים הכי טובים בכל הזמנים. דרך אגב אני לא מבין למה מבקרי מוזיקה שאהבו את DSOTM קובעים שהמוזיקה היא פשוטה ולא מורכבת, יצא לי לראות את הדיוידי של העשייה של הדיסק ושום דבר בזה לא ניראה לי פשוט. למישהו יש מושג למה אותם מבקרים חושבים ככה???

Liorking

New member
יצירות מופת

Dark Side of the Moon אלבום הרוק הטוב ביותר בכל הזמנים, פשוט אלבום ענק! האלבום הזה מושלם! Wish You Were Here גם אלבום ענק, Shine On You Crazy Diamond אפשר לומר שזו פסגת היצירה של פינק פלויד. גם Wish You Were Here זה שיר מצוין. Have A Cigar שיר טוב, אבל Welcome To The Machine די מעצבן. חובה לקנות את שני האלבומים האלה.

שלום חן

New member
תארו לעצמיכם...

ש - Wish You Were Here היה יוצא לפני Dark Side of the Moon הוא היה זוכה למעמד יותר גדול מ- Dark Side of the Moon ? אגב מה באמת שיר כמו Welcome To The Machine עושה בתקליט? אלו פינק פלוייד.

הפלויד חיפשו...

חדשנות וחיפוש מוסיקלי מתמיד... זה כמו לשאול מה הקשר מטילדה, יוג`ין, ג`וליה, סאם ואחרים ומי אלה בכלל?... או כמו לשאול איך הם הגיעו למצב שיושפעו מהפאנק באנימלס 77, או רוק טיפה יותר כבד The Gold Is In The...ג€... וכו`...

בדיוק

WTTM דווקא מסתדר מצויין באלבום. נושאו הוא חלק מהקונצפט הכללי של היצירה: ביקורת על תעשיית המוסיקה השוחקת אמנים רגישים, ודוחפת אותם לעבר השגעון. גם מבחינה מוסיקלית, אין כאן משהו יוצא דופן, עבור הפלויד.

buffa

New member
הם פופולריים.

אני אוהבת את שניהם מאוד, ולכל אחד מהם סאונד שונה (ואני בכלל חסידה גדולה של הפייפר). יש קטעים ב-wywh שהגיטרה פשוט מפילה אותי וזה ידוע ש-time מ-dsotm הוא מופת בפני עצמו.

wish i was here

New member
הכי טובים

של הפלויד ללא ספק ביחחד עם מדל והחומה. הדארק סייד הוא אלבום שמתחיל עם הדפיקות לב (הם בעצם מכות על תוף באס) שמראה את היצרתיות של מייסון,ממשיך בשיר המדהים breath,משם לשיר היחיד של פינק-פלויד שאני מנסה כמה שיותר להימנע מלשמוע-on the run,ואז באחד השיאים באלבום-Time,שמראה את המרדף אחרי הזמן,משם אחנו עוברים לאחד מהדברים הכי מדהימים שהפלויד עשו-great gig in the sky שמראה את ביצועי הקלידים של רייט והקול המדהים של קלייר טורי,ממשיכים משם לMoney שהוא השיר הכי יפה באלבום לדעתי,ממשיך בקטע האינסטרומנטלי הפסיכדלי Any Clour You like,משם לשיר משעשע שקיבל את התואר של שיר הנושא של האלבום-Brain damage(ידוע גם בתור Dark side of the moon),ומשם לשיא השיאים- Eclipse שמסיים את האלבום בטעם לעוד-עם המשפט there is no dark side of the moon,really,i like to think it's all dark. Wish you were here הוא עוד אלבום מדהים-הכי טוב של פינק-פלויד לדעתי. שיין און הוא שיר מדהים ואין צורך להסביר למה,מה גם שהוא ושירים אחרים מביעים את הגעגוע העצום לסיד (שהופיע במפתיע באולפן במהלך הקלטת השיר).משם אנחנו עוברים ל Welcom to the machine שלוקח אותנו למעמקי הזעם של רוג'ר ווטרס על סוכני בידור למיניהם שמנסים להפוך אותך לכוכב,ועושה מהם צחוק בשיר המדהים have a cigar במשפט which one is pink שמראה כמה באמת האנשים האלה יודעים על מי שהם עובדים איתו.ואז לשיא של האלבום-הקטע האקוסטי המדהים שביחד עם אנאדר בריק פארט 2 ומאני מהווה את את אחד משירי הדגל של הלהקה-wish you were here,שמראה געגוע עמוק מאד לסיד.ואז שוב שיין און-הפעם בגירסה יותר רומזת לכל מיני דברים אך בצורה יותר שירה על מצבו הנוכחי (דאז) של סיד.לדעתי הסיום של הדארק סייד הוא סיום יותר יפה משל וויש-אבל התוכן של וויש יו וור היר הוא כל-כך יפה והשירים מדהימים אחד אחד. לא סתם כתבתי בכותרת "הכי טובים"

holo

New member
האלבומים האהובים עליי

הצד האפל פשוט גאוני. הפתיחה שלו כל כך חזקה עם הבומים של הלב, הצרחות והרעש, שהיא נותנת בסיס מצויין להמשך של כל האלבום המושלם הזה. כל השירים מתחברים ברצף כמו יחידה אחת בעזרת אפקטים וסאונד לא מהעולם הזה. השירים עוסקים בשיגעון של האדם, כמו פילוסופיה מודרנית (בעצם לא כל כך מודרנית), לחצים שמופעלים על האדם וכל הבעיות שמעסיקים החיים המודרנים- כסף, זמן, מוות, מלחמות והשיגעון. המוזיקה יחד עם השימוש באפקטים נותן תחושה מיוחדת לאלבום ומקשר בין כל הקטעים, כמו הצחוק המשוגע הזה לאורך כל הדיסק. מבחינה מוזיקלית, האלבום הזה פשוט מאוזן ושלם כל כך, אפשר להרגיש את התרומה של כל חבר בלהקה, ואפשר לשמוע את כל הכלים בשיתוף פעולה יותר מתמיד. לדעתי זה מה שעושה את האלבום הזה לאלבום הטוב ביותר של הלהקה. WYWH אוו...האלבום האהוב עלי. אלבום מדהים. אלבום מחווה מלא רגש וגעגועים לסיד בארט, המילים נוגעות, חכמות ומרגשות, והלחנים פשוט מותאמים בצורה מושלמת לנושא. גילמור מוכיח את גדולתו כגיטריסט וכמלחין. בלי שום נגינה מהירה ומתלהבת, גילמור מכניס את כל הרגש שבעולם לנגינה שלו בקטע הפותח של האלבום. ווטרס, באלבום חד פעמי כותב את רגשותיו כלפי סיד וחושף את הצד הרגיש שבו (כן בטח). השיר מתייחס אל בארט כאל אגדה, כאל אלוהים ואל כישרון ומצד שני כאל בן אדם שאיבד את שפיותו. השירה של ווטרס פשוט מרגשת. וכמובן, ריצ'ארד רייט בתרומתו הגדולה לשירים, עם הקלידים שמנגנות בשיתוף פעולה נהדר עם הגיטרה של גילמור, פשוט תענוג! אני גם אוהב את העטיפה של האלבום. לדעתי זאת העטיפה הכי יפה שלהם. לא ממש הבנתי אותה אבל אני חושב שזה על אנשי תעשיית המוזיקה המושחתים..

Itai8

New member
אלבומים מצוינים!

Dark Side Of The Moon זה פשוט יצירה גאונית ומושלמת! מוזיקה שממש כיף לשמוע! ומוסיקה שכל אחד יכול לאהוב! אני לא מתפלא מההישגים שהאלבום הזה השיג... הוא ראוי ליותר! לפי דעתי זה אלבום מעולה! אני לא שומע אותו הכי הרבה אבל אני באמת אוהב אותו! Wish You Were Here זה באמת אלבום מצוין! כולו! אין פגם אחד! עם Shine On שזה אחד השירים האהובים עליי, עם הסולואים המרשימים והליווי ה... לא מוצא מילה! של האורגן, בין השירים הטובים והגאוניים ביותר שלהם! Welcome To The Machine ו Have A Cigar מוסיפים עוד רגש ועוד קצב לאלבום! כי כל שירון מוסיף המון, ואז מגיע Wish You Were Here שמביע את כל רגשות האלבום בכמה דקות נפלאות... וכמובן הסגירה המרשימה של Shine On אחד האלבומים האהובים עליי ביותר!

MIniMage

New member
2 האלבומים הראושנים ששמעתי שלהם

פעם ראשונה ששמעתי את דארק סייד פשוט התאהבתי. זו בהחלט כמו שאמרו כאן, כל כך קרוב לשלמות. כל שנייה מהאלבום הזה היה נהדרת. פשוט גאוני האלבום הזה. קשה לי להתייחס שם לשיר שיר ספיצפי כי זו פשוט יצירה אחת גדולה. הכרתי את השיר Wish you were here ואח שלי הביא לי גם את הדיסק, אז התחלתי לשמוע אותו. גם יצירה נהדרת. קשה אולי בהתחלה להתרגל ל Welcome to the Machine, אבל גם זה שיר ממש יפה. בכלל אלבום גאוני (ובייחוד Shine on you crasy dimaond).

MIniMage

New member
עוד הערה קלה

הייתי לי עכשיו מן הארה (הא איזה משחק מילים משוגע P:): shine on you crazy diamond נכתב על סיד... וואו ממש מגניב. זה הופך את השיר להרבה יותר טוב ממה שחשבתי שהוא.

RON2301

New member
מאיט חלקיקים יש לך טעות

"הירח מואר מכל צדדיו וכיווניו." האמת היא שלירח יש צד שהוא חשוך תמיד..

למעלה