EPA ו DHA

EPA ו DHA

להלן 2 שאלות ממוקדות, אשמח אם מישהו שיודע יוכל לענות. אני מעדיף לטחון פשתן על פני שמן דגים, ולכן שאלותי הם : 1. עבור האדם הממוצע שאינו צמחוני, אלא אוכל תזונה מערבית ממוצעת, (לא גא'נק פוד, אבל גם לא צמחוני/טבעוני), מה הכמות המומלצת של EPA ו DHA ביום ? מחיפוש בפורום וקריאת תגובות, וגם עיון בעלוני חברות שמן הדגים, אני מבין שמדובר ב 0.4-0.5 גרם ליום, השאלה אם זה נכון. 2. הבנתי שיעילות המרת ALA ל DHA ו EPA ע"י הגוף היא נמוכה, כ 10% אני מניח שעבור צמחוניים זה פחות בעייתי, השאלה היא האם המספר הנ"ל נכון, והאם ההמרה מספיק יעילה גם עבור מישהו שאינו צמחוני.

להלן נתונים :

ע"פ הטבלה המצורפת (לקוחה מפרוספקט פרסומי), אני צריך 650 מ"ג ביום (למרות שלא ברור מאיזה גיל זה "מבוגר"
), אבל אם נתייחס גם להגנה על המוח (Whatever) נניח שאני רוצה לצרוך 2 גרם ביום. אם נתייחס לעובדה שהמרת ALA צמחי אפקטיבי רק ב 10%, זה אומר שעלי לצרוך 20 גרם ביום פשתן טחון. האם זה הגיוני ? האם אלו הכמויות שאתם טוחנים וצורכים ? באתר הבא כתוב שהצריכה היומית המומלצת היא 4-5 גרם : http://www.anonymous.org.il/nut-omega3.htm זה כבר מקפיץ ל 40-50 גרם ביום פשתן טחון, נשמע המון. (אני גם לא יודע אם האתר הנ"ל ממליץ 4-5 גרם ביום לצמחוניים או לכלל האוכלוסיה)

guybz

New member
מינון האומגה 3 EPA DHA היא פונקציה של משקל

הגוף וחומרת המחסור. אדם בוגר במשקל 70 ק"ג צריך כ3 גרם ביום EPA + DHA בחיס של בערך 3:2 עד 2:1 לטובת EPA. 3 הגרם האלו צריכים להגיע מכל המקורות: 1. עשב ירק וזרעים המכילים ALA. כמו שציינת הגוף ממיר אותם ביעילות של 5% בגברים וכ10% בנשים. ההמרה תלויה מאד בתקינות של מנגנון אנזימטי מורכב אשר אצל אנשים רבים איננו תקין ולכן יעילות ההמרה עוד יורדת. זרעי פשתן ושמן מרווה כלולים בקטגוריה זו. פשוט לא יעיל מספיק ולא מעשי לספק את כל התצרוכת היומית ממקור זה לבד. 2. מוצרי בשר של בעלי חיים שאכלו עשב (קשה למצוא בארץ). במוצרי בשר אני כולל ביצים ומוצרי חלב. כולם מכילים חומצות שומן וכמות האומגה 3 לעומת 6 היא פונקציה של תזונת בעל החיים 3. תוספי מזון - בעיקר שמן דגים מזוקק. מכיוון שמקור 1 איננו יעיל ומקור 2 איננו זמין (או יקר מאד גם אם זמין) נשאר לך בעיקר מקור 3- תוספי מזון. שמן דגים מזוקק יכול להופיע כנוזל או בקפסולות. היתרון של קופסולות- שמירה על טריות השמן. חומצות שומן אומגה 3 הן מאד ריאקטיביות ומתחמצנות במהירות כאשר הן נחשפות לחמצן ומים. הקפסולה עשויה ג'לטין שהוא מחסום מעולה לחמצן ומחסום חלקי למים. הקפסולה מאריכה את חיי המדף של השמן משבועות לשנים. לגבי צמחונים- יש מעט אנשים שמצליחים להיות צמחונים בריאים ויש הרבה שלא מצליחים להיות צמחונים בריאים. מספר צמחונים לא בריאים שהכרתי סבלו בבירור מתסמינים של מחסור באומגה 3. כאשר הם התחילו לאכול אומגה 3 כשמן דגים מצבם השתפר מאד. לכן אני נוטה ליחס את יכולתנו להיות צמחונים גם בגנטיקה האישית הקובעת את יעילות ההמרה של ALA ל EPA. יש על כך מחקרים ותיעוד. אם אתה רוצה לדעת מינונים ספציפיים מומלצים לך יש באתר שלי דף עם המלצות מינון על פי משקל ומצב בריאות גיא

../images/Emo51.gif רבה על התגובה המפורטת ../images/Emo70.gif שאלה :

אני מניח שלמרות שאתה משווק קפסולות, הנתונים שאתה מציג אובייקטיבים, אך אשמח אם תוכל לצרף מקורות (לינקים למאמרים אובייקטיבים) הנוגע לחוסר היעילות / היעילות הנמוכה של המרת ALA ל EPA ו DHA. תודה.

guybz

New member
כל מה שאני כותב הוא מדע ולא דעה. אני לא

ממציא ולא הוגה שום דבר. שיווק הקפסולות לא קשור. אני יכול לשלוח לך במייל מחקרים ומצגות שמראים את זה. אבל אם אתה יודע לקרוא מחקר מדעי ומסוגל להבין את הביוכימיה אתה יכול לבצע חיפוש בPUBMED ולמצוא בקלות את המחקרים לגבי יעילות ההמרה. אם אתה צריך עזרה במילות מפתח לחיפוש אוכל לעזור לך. הנושא של יעילות ההמרה הוא כל כך טריוויאלי וידוע שכל פיזיולוג או ביוכימאי לומד את זה. אין כבר צורך לחקור את זה, זה מיינסטרים מזה 15 שנה גיא

razgalili

New member
שים לב לאשליית הבחירה

מי שמפתח מחסור בעקבות תזונה צמחונית לא ירגיש טוב ויכול לשנות את התזונה בעקבות זאת. אשליית הבחירה הנ"ל יכולה להסתיר מחסור באומגה שלוש, חלבון וויטמין בי 12 שרוב האנשים יסבלו מהם בעקבות תזונה צמחונית או טבעונית. כמו כן ההגדרה של צמחוני וטבעוני משתנה בצורה רחבה מאדם לאדם, יש צמחונים וטבעונים שאוכלים דגים או ביצים או חרקים, כולם מזון מהחי, כולם יכולם לספק שומן, חלבון וויטמינים. ואם להתמקד בפורום הנוכחי - אדם בוגר ומתקשר יכול או לא יכול לסנטז אומגה שלוש מ א ל א. ילדים אוטיסטים כקבוצה לא יכולים לעשות זאת ביעילות וחייבים לקבל תיסוף משמן דגים.

אישעם

New member
אשלית הבחירה היא בקרב האוכלים מהחי

ראשית, מי שמפתח מחסור בעקבות אכילה צמחית הוא אחד שלא דואג לעצמו ומזלזל בתזונתו כי אחד כזה לא אוכל את הגיוון הנכון. הדבר בולט יותר בתזונה שכוללת אכילה מהחי, הזילזול הזה שיוצא מהנחה שבתזונה מהחי גופו לא ידע חוסרים, כשלמעשה בפועל קיימים גם חוסרים ועם עודפים. בפועל אכילה מהחי מקצרת את חיי האדם. דבר שמוכח מדעית ומוצהר ע"י ה ADA ועוד מקורות מדע ותזונה. מחסור באומגה 3 ? ומה עושים בני אדם שלא גרים מסביב לים בנורווגיה ששם המקור לאומגה 3 ? כולם נפגעים מהמחסור ? מה עשו בני אדם לפני 20 שנה כשלא דיברו על אומגה 3 ? כולם היו פגועים וחולים ? לא קיימת בעית מחסור באומגה 3. הבעיה היא עודף באומגה 6 דווקא בגלל אכילה מהחי (ונטית האדם לבשל ולחמם כל מזון) כמקור הרווי ביותר, כולל יצירת שומני טראנס שמתחרים באומגה 3. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-EssentialFattyAcids.htm#חשיבות היחס בין אומגה 3 ו 6 ואם תקראי תחת הכותרת של "מקורות" תראי שבשמן פשתן יש פי 2 ריכוז על אותה כמות. B12 בכלל אין בעיה, ה ADA מצהיר שכל בני האדם צריכים תוסף במוקדם או במאוחר, מי שלא לוקח תוסף עוסק בתזונה קלוקלת. B12 קיים בטבע, על הקרקע, בע"ח אוכלים מהקרקע ורק האדם לא, לכן רק לאדם חסר B12. למעשה, האחוז הגבוה של החוסר נמצא אצל האוכלים מהחי וניתן לטעון לפי ה ADA שלכולם יש חוסרים בדרגות משתנות שזה רק עניין של זמן עד לחוסר שיביא לפגיעה בלתי הפיכה. חלבון, זה בכלל מיתוס, הגוף יוצר את כלהחלבונים שהוא צריך, יש לספק לו את 8 חומצות האמינו שגופנו אינו יודע ליצר, לצורך כך די בפיתה וחומוס, דגן וקיטניה. למעשה, חלק גדול מאוד מהפגיעות בגוף באים מצריכת החלבונים מהחי. אם זו בריחת סידן (סידן בורח מהעצמות כדי לאזן חומציות בקיבה בעקבות פירוק קשה של חלבונים מהחי, גם זה מדעי וניתן להוכחה בקלות), השמנה, כולסטרול ולחץ דם. אין צמחונים שאוכלים דגים, יש כאלה שהחליטו לקרא לעצמם כך, אבל אדם שאוכל בע"ח לא יכול להיות צמחוני. ואין טבעונים שאוכלים מהחי. אני יכול לקרא לעצמי ציפור, זה לא אומר שאני באמת ציפור. להתמקד בפורום הנוכחי. אומגה 3 היא חומר צמחי, גם דגים אוכלים צמח בשביל שתהיה להם אומגה 3. גם דגים עוסקים בהמרת הצמח. ניתן פשוט לאכול את מה שאכלו הדגים, את האצות. http://www.v-pure.com/omega3/ הבחירה שלכם בתוסף שמן דגים (שנחשב למסוכן בגלל הכספית, למרות שאתם בוחרים להאמין שהוציאו אותה מתוסף ספציפי כלשהו), זו בחירה שרירותית, לחצים של תעשיות עם אינטרסים. ניתן לאכול את מה שאכלו הדגים אם זו הבעיה שמחפשת פיתרון יעיל יותר מפתרונות אחרים, אבל ניתן גם לצרוך שמן פשתן, עלים ירוקים, אגוזים ועוד. הכי חשוב זה לשים דגש על אי צריכת אומגה 6, כי מה שחשוב זה היחס. גם בהתמקדות בפורום הנוכחי הייתי מציע טבעונות, יש הכל בצומח. לא יתכן שנתמקד בתיקון זה או אחר ע"י תזונה שמזניחה את שאר המערכות ותגרום לנו למחלות, לכולנו.

razgalili

New member
אני נאלץ לצערי להגיב

>בפועל אכילה מהחי מקצרת את חיי האדם. דבר שמוכח מדעית ומוצהר ע"י ה ADA ועוד מקורות מדע ותזונה. פשוט לא נכון שזה מוכח מדעית. >גם בהתמקדות בפורום הנוכחי הייתי מציע טבעונות, יש הכל בצומח.לא יתכן שנתמקד בתיקון זה או אחר ע"י תזונה >שמזניחה את שאר המערכות ותגרום לנו למחלות, לכולנו. מה שהילד שלי אוכל לא משפיע על הבריאות שלך כהוא זה. אתה מוזמן לאכול מה שאתה רוצה אבל אתה כרגע נותן המלצות בתחום שאתה, לחלוטין, לא מבין בו. האמונה בצמחונות ובטבעונות היא סוג של דת, הבעיה היא שההטפה במקרה שלך מתחזה לעובדות ולידע. לא לדעת זה הרבה פחות גרוע מלחשוב שאתה יודע.

אישעם

New member
זו תגובה ?

ADA הוא מקור מדעי, אם זו הצהרתם אז המידע מדעי ומוכח מדעית. זה לא "פשוט" לא נכון ואם זו תגובתך אז אני לא מבין מהי תורמת. תזונה צמחונית מטפלת בכל המערכות, בניגוד לתזונה אחרת שמביאה לכל המערכות חולי. וזה הזמן לקרא את חתימתך ולהבין את המומחיות. צמחונות זו דת ? אז למה הפורום הזה והנושא שלו אינו דת באותה המידה ? מה שהילד שלך אוכל משפיע על הבריאות שלי. גם מה שאתה אוכל, אם אתה אוכלים מהחי אז דע לך שמאות ואלפי אנשים מתים בכל שנה מניזקי האנטיביוטיקה שאתם משלמים לתעשיות הבשר להשתמש בה כדי שהבשר שלכם יהיה פחות חולה. מאות ואלפי אנשים מתים בכל שנה, התזונה שלכם לא משפיעה על בריאותי ? ומה לגבי שפעת העופות ? שפעת החזירים ? מי מממן את תעשיות הבשר ? ומה לגבי העולם ? מה ישאר לילדים שלנו ? http://www.hayadan.org.il/wp/long-shadow-of-livestock-0601086/ אז אל תגיד לי שתזונתם לא משפיעה, זו לא רק הטפה, זו התגוננות עצמית מפניכם. אף אחד לא צריך לשלם בחיים שלו בגלל תזונה שבחרתם או בגלל שמישהו רוצה למכור לכם אומגה 3, לא אני, לא האנשים בעולם וגם לא בע"ח. אף אחד לא אשם בבעיות שלכם ובכך שאינכם מודעים לתזונה בריאה ונכונה, לכן גם אף אחד לא צריך לשלם בחייו. זה לא שזה הפתרון למצב לו התארגנתם. ובבקשה, מה שכתבת על תזונה, על B12, בהחלט מראה של חוסר ידע והנה לא נרתעת לכתוב על מה שאינך יודע. צר לי על כאבכם, אבל לא התזונה מהחי היא זו שתעלים את הכאב. הפתרון אינו בגרימת כאב לאחרים.

razgalili

New member
בארני פרנק אמר

לרפובליקנית שהופיעה אצלו בהרצאה ושאלה שאלה חצופה במיוחד על ביטוח בריאות ממלכתי: "לנוכח הופעתך לא נותר לי אלא לפנות למקורותי האתניים ולענות בשאלה על שאלה: באיזה כוכב בדיוק את מבלה את רוב זמנך? ... אני לא רואה שום צורך לנהל איתך דיון, לנסות לדבר איתך זה כמו לנסות לדבר עם שולחן מטבח"

אישעם

New member
וואו, אין כמו תגובה עניינית להסתרת חוסר ידע

וחוסר אחריות, אם כבר מדברים על בריאות של אלה שחיים עם בעיה.

guybz

New member
מצטער, זה לא רלוונטי לפורום ואין זה מתפקידי

לגרום לך שמחה. אתה מבקש שאציג לך מחקרים המראים שאדם צריך לשתות מים כדי לחיות. ואתה גם מבקש שאשמח אותך בכך שאעלה לך את המחקרים המקוריים ולא מצגות. ולמרות שלדעתי אתם ממש מעיקים על הפורום הזה בצורה לא רלוונטית אני מעלה כאן באופן חד פעמי מצגת שמסבירה את הענין ומביאה מבואות ממחקרים רבים שחקרו את הנושא. אם אתה או אישעם או מישהו מהמשתתפים החדשים בפורום רוצה ללמוד את הנושא הזה אתם מוזמנים לפנות אלי במסר או מייל (או אל רז גלילי או כל אחד אחר ממומחי הפורום) לדיון באוף ליין. רז- אני חושב שאתה לא צריך לשתף פעולה עם הדיון הזה מעל הפורום גיא

../images/Emo31.gif אתה עושה מעצמך צחוק ?

שמחה או לא שמחה, זו צורת ביטוי, צא ולמד. בהודעתך הקודמת כתבת נתונים שנשמעים על פניו מופרכים, וזכית למעט קרדיט למרות שאתה סה"כ סוכן מכירות. כמו כן, אתה בעצמך כתבת : "אני יכול לשלוח לך במייל מחקרים ומצגות שמראים את זה" כעת, כשאתה נדרש לספק את ההוכחות שהצעת, אתה בורח ומתחמק. פשוט בדיחה. מזל שיש את הפרטים שלך באתר, נדע ונפיץ ממי צריך להזהר.

למעלה