אשלית הבחירה היא בקרב האוכלים מהחי
ראשית, מי שמפתח מחסור בעקבות אכילה צמחית הוא אחד שלא דואג לעצמו ומזלזל בתזונתו כי אחד כזה לא אוכל את הגיוון הנכון. הדבר בולט יותר בתזונה שכוללת אכילה מהחי, הזילזול הזה שיוצא מהנחה שבתזונה מהחי גופו לא ידע חוסרים, כשלמעשה בפועל קיימים גם חוסרים ועם עודפים. בפועל אכילה מהחי מקצרת את חיי האדם. דבר שמוכח מדעית ומוצהר ע"י ה ADA ועוד מקורות מדע ותזונה. מחסור באומגה 3 ? ומה עושים בני אדם שלא גרים מסביב לים בנורווגיה ששם המקור לאומגה 3 ? כולם נפגעים מהמחסור ? מה עשו בני אדם לפני 20 שנה כשלא דיברו על אומגה 3 ? כולם היו פגועים וחולים ? לא קיימת בעית מחסור באומגה 3. הבעיה היא עודף באומגה 6 דווקא בגלל אכילה מהחי (ונטית האדם לבשל ולחמם כל מזון) כמקור הרווי ביותר, כולל יצירת שומני טראנס שמתחרים באומגה 3.
http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-EssentialFattyAcids.htm#חשיבות היחס בין אומגה 3 ו 6 ואם תקראי תחת הכותרת של "מקורות" תראי שבשמן פשתן יש פי 2 ריכוז על אותה כמות. B12 בכלל אין בעיה, ה ADA מצהיר שכל בני האדם צריכים תוסף במוקדם או במאוחר, מי שלא לוקח תוסף עוסק בתזונה קלוקלת. B12 קיים בטבע, על הקרקע, בע"ח אוכלים מהקרקע ורק האדם לא, לכן רק לאדם חסר B12. למעשה, האחוז הגבוה של החוסר נמצא אצל האוכלים מהחי וניתן לטעון לפי ה ADA שלכולם יש חוסרים בדרגות משתנות שזה רק עניין של זמן עד לחוסר שיביא לפגיעה בלתי הפיכה. חלבון, זה בכלל מיתוס, הגוף יוצר את כלהחלבונים שהוא צריך, יש לספק לו את 8 חומצות האמינו שגופנו אינו יודע ליצר, לצורך כך די בפיתה וחומוס, דגן וקיטניה. למעשה, חלק גדול מאוד מהפגיעות בגוף באים מצריכת החלבונים מהחי. אם זו בריחת סידן (סידן בורח מהעצמות כדי לאזן חומציות בקיבה בעקבות פירוק קשה של חלבונים מהחי, גם זה מדעי וניתן להוכחה בקלות), השמנה, כולסטרול ולחץ דם. אין צמחונים שאוכלים דגים, יש כאלה שהחליטו לקרא לעצמם כך, אבל אדם שאוכל בע"ח לא יכול להיות צמחוני. ואין טבעונים שאוכלים מהחי. אני יכול לקרא לעצמי ציפור, זה לא אומר שאני באמת ציפור. להתמקד בפורום הנוכחי. אומגה 3 היא חומר צמחי, גם דגים אוכלים צמח בשביל שתהיה להם אומגה 3. גם דגים עוסקים בהמרת הצמח. ניתן פשוט לאכול את מה שאכלו הדגים, את האצות.
http://www.v-pure.com/omega3/ הבחירה שלכם בתוסף שמן דגים (שנחשב למסוכן בגלל הכספית, למרות שאתם בוחרים להאמין שהוציאו אותה מתוסף ספציפי כלשהו), זו בחירה שרירותית, לחצים של תעשיות עם אינטרסים. ניתן לאכול את מה שאכלו הדגים אם זו הבעיה שמחפשת פיתרון יעיל יותר מפתרונות אחרים, אבל ניתן גם לצרוך שמן פשתן, עלים ירוקים, אגוזים ועוד. הכי חשוב זה לשים דגש על אי צריכת אומגה 6, כי מה שחשוב זה היחס. גם בהתמקדות בפורום הנוכחי הייתי מציע טבעונות, יש הכל בצומח. לא יתכן שנתמקד בתיקון זה או אחר ע"י תזונה שמזניחה את שאר המערכות ותגרום לנו למחלות, לכולנו.