EPA ו DHA

היכן אתה רואה השמצה ? הבחור אמר בעצמו

שהוא יכול לספק אסמכתא לדבריו, וכעת הוא מתעמק בשורש ש.מ.ח ולא מוכן לספק נתונים לדבריו.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif עברתי על המצגת שלך

הבטחת מחקרים ומאמרים, לא יודע מדוע העלת מצגת שיווקית, אבל בכל זאת העמקתי בה, וכמה מפתיע : 1. נושא ה ALA כמעט לחלוטין לא מופיע בה 2. בשקף אחד הוא כן מופיע, וגם שם, בהקשר אחר לחלוטין מאשר טענת. מצטער, אני לא מופתע לומר שכלל אין התייחסות במצגת לטענות שהעלת.

guybz

New member
הבהרה לגבי המצגת

זו מצגת מכנס בשנת 2005 שעסק בביוכימיה של המוח בהפרעות נוירופסיכאטריות. המצגת לא מיצגת שום גורם מסחרי. המצגת מביאה מובאות ממספר עשרות מחקרים מ20 השנים האחרונות. המצגת מסבירה במספר פרקים (עמ 21 23 27) את תפקידה של החומצה הלינולנית ("אומגה 3 צמחית") בסיפור ומבהירה למי שיודע לקרוא חומר מהסוג הזה מדוע היא (החומצה הלינולנית) איננה יכולה להוות מקור יעיל לצרכי האדם באומגה 3 אשר מסתכם לדעת כותב המצגת בכ3 גרם ביום EPA+ DHA. מה שחשוב במיוחד לפורום הז הוא הקשר החד ערכי בין תסמונות נוירופסיכאטריות לבין מחסור באומגה 3 EPA ו DHA. למי שיתעמק אפשר גם למצוא במצגת רמזים מדוע היחס בין EPA ו DHA הוא חשוב. גיא

אישעם

New member
מי שיודע לקרא חומר כזה יחלוק עליך

אין כל סיבה להאמין שגורמים מסחריים לא מממנים את המצגת, את המחקרים ואת התוצאות. אומגה 3 היא חומר צמחי. אפפילו גדים אוכלים צמח ועוסקים בהמרה. מדבריך יוצא שכל מי שלא היה גר סביב נורווגיה לקה בחוסרים קשים, זה כשלעצמו סותר את דבריך. לאדם אין צורך בכמות כזו של DHA + EPA. זה פשוט פרסום שאין בו אחיזה באמת. צורך כזה, אם הוא קיים, אז זה בעקבות תזונה גרועה עתירה באומגה 6. אין צורך באומגה 3 מצריכת לחץ, הצורך הוא ביחס נכון של האומגות. אבל מי שאוכל מהחי לעולם, לעולם, לא יגיע ליחס טוב ותמיד ירדוף אחרי התוסף. מי שאוכל מהחי ומעמיס על ילדיו אומגה 6, פוגע באותו ילד ורודף אחרי אומגה 3 לנצח, וללא יעילות. תזונה נכונה תהיה כזו שמפחיתה אומגה 6, יחס אומגות נכון. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-EssentialFattyAcids.htm#חשיבות היחס בין אומגה 3 ו 6 הנה, דבר עם מי שללא ספק יודע לקרא חומר מסוג זה. כמה נח להביא מצגת שלא ניתן לבדוק את אמינותה. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1618&MessageId=134711507 ברצינות, אתה מוכר מוצר, דווקא כאן. אתה לא מצפה שלא נרצה לבדוק אמינות ? אני בטוח שכשאתה מזהה אינטרסים למכירה גם אתה בודק מידע.

אישעם

New member
נכון, אבל ה ADA חולק עליך לגבי הטבעונים

טבעונות נחשבת לתזונה הטובה ביותר שקיימת, מניעת מחלות ואריכות ימים. צמחונות, בניגוד לטבעונות, יכולה להיות מאוד לא בריאה עם הרבה מאוד אומגה 6, אכילה מהחי. מן הסתם צמחונים וטבעונים בריאים לא הולכים לרופא, לכן רופאים מחזיקים בדעה שאינה נכונה לגביהם. מן הסתם, די וודאי שאחוז הבריאים מתוך הצמחונים גדול יותר מאחוז הבריאים מתוך קבוצת אוכלי הבשר. יש בדבריך גם עיצה מסוכנת, קפסולות שמן דגים מכילות מתכות כבדות, יש לזה תעוד ואזהרות צריכה, בעיקר בהריון. עוד לא לקחת בחשבון שכמות האומגה 3 בצריכה מהצומח היא לפחות פי 10 כמותית, לכן הכמות המומרת בגוף גדולה יותר, גם אם אחוז ההמרה קטן. לזה תוסיף תזונה שממעיטה מאוד בצריכת אומגה 6 והנה קיבלת תזונה אופטימלית יותר מזו שאתה מציע.

guybz

New member
זכותך להאמין במה שאתה רוצה כמו חצאי האמיתות

ואי האמיתות שרשמת למטה. לגבי אנשי הפורום הזה וביחוד ילדיהם טבעונות איננה פתרון לשום דבר ואני מניח שהם יודעים זאת... גיא

אישעם

New member
../images/Emo13.gif חצאי אמיתות

האם יותר נכון לדעתך להאמין לבעלי אינטרסים שמוכרים מוצר של אומגה 3 ? או להאמין לעולם האמת המדעי והתזונתי כמו ה ADA שחולק על דבריך. מה בדברי אי אמת ? אני יכול למנות אי אמת דווקא בדברך. למשל, הכמות והריכוז של אומגה 3 בפשתן, גם עם אחוז המרה נמוך יביא לכמות יותר גדולה של אומגה 3 מאשר בשמן דגים שלך. יותר מזה, בתזונה טבעונית שהיא המעטת אומגה 6, יחס האומגות יהיה תמיד, אבל תמיד, גדול יותר מאשר המרדף אותו אתה מציע אחרי יחס אופטימלי. אם מלחתחילה אתה כותב על אנשי הפורום הזה, אז היית צריך להבהיר זאת ולא כמו שכתבת. מבחינת אומגה 3 כתוסף, גם לאנשי הפורום הזה הייתי מציע טבעונות ותוסף שאולי הרבה יותר מוצלח משלך, לאכול את מה שהדגים אכלו. http://www.v-pure.com/omega3/

הוא צודק התשובה שלך לטענות שלו אינה מבוססת

ולא אומרת כלום בשביל דיון הגיוני אתה צריך לציין מה ממה שהוא טען הוא חצי אמת ומה אינו אמת וכמובן להביא סימוכין לעניין להסביר ולפרט.... לגבי טבעונות הרי כבר דיי התבססה העובדה שזו תזונה בריאה יותר ובלי להיכנס לפרטי אחוזי ההמרה וכ'ו זה כלשעצמו מספק עובדה חד משמעית לגבי כל הדברים שנלווים מהתזונה וצריכה של אומגה 3 היא אחד מהם.

guybz

New member
כל מה שאני אומר מבוסס אבל אני לא מוכן לנהל

את הדיון הזה כאן מעל גבי הפורוםהזה שעוסק בטיפול ביו רפואי בילדים על הספקטרום האוטיסטי. אם אתם באמת מעונינים במידע שיש לי בנושא אתם מוזמנים לפנות אלי במייל או במסר ואסביר לכם על מה אני מבסס את טענותי שאתם טועים ומטעים. או לחלופין אתם יכולים לקרוא באתר שלי גיא

אישעם

New member
אבל כתבת על צמחונים, לזה אתה כן יכול להתיחס

אני רואה בתשובתך כמתחמקת. לא היית צריך לכתוב על צמחונים ולהטעות אם אתה נאמן לנושא הפורום.

guybz

New member
אוקי, אני מתנצל עם פגעתי ברגשותיך, לא עלה על

דעתי שיש בפורום (אותו אני מכיר מיום היווסדו) צמחונים\ טבעוניים אידיאליסטים כמוכם. אני רואה את הדיון מעל גבי הפורום כסגור. גיא

למעלה