EPA ו DHA

אחלה, טעיתי, אתה צדקת מן ההתחלה, כעת תפסיק

להציף בתגובות לא רלוונטיות את שאלותי ? אתה צודק, צמחוניים לא צריכים כאלה כמויות, אני אוכל בשר, והרבה, ולא מתכוון להפסיק, בטח לא בשל שטיפת מוח מקיצוני כמוך, ולכן 2 גרם ביום EPA ו DHA נטו עבורי - זו הכמות המומלצת. כמו כן אני אשאל את שאלותי בכל פורום שנראה לי רלוונטי, מי שירצה - יענה, העיקר שאותך הבנתי, ולא אראה ממך אף תגובה נוספת. תודה ובהצלחה.

TheFinalCut

New member
ושוב

יש הרבה מאוד סיבות אפשריות להמלצה על צריכת כמות מסוימת ולא אחרת (בייחוד כשההמלצה מופיעה על התווית של תוסף מסחרי). מה שיותר חשוב זה מהי הכמות שמאפשרת תפקוד בריאותי תקין, וכפי שאמרתי, הודגם במחקרים שהוזכרו לעיל כי צריכת 2.2 גר' ALA ביום מספקת את הצרכים הבריאותיים של רוב האנשים. אתה מוזמן לקרוא את המאמרים הללו (יש קישורים בשרשורים מטה) כדי להבין אילו מדדים בריאותיים מושפעים מהצריכה של אומגה-3, ומדוע החוקרים הסיקו כי צריכת ALA בכמויות שתוארו טובה ומספקת. לצערי כרגע אין לי את הזמן להתעמק בנושא... אולי בשלב מאוחר יותר אוכל לספק תשובה מפורטת יותר. לגבי המיקרו-אצות: במאמר מאתר איגוד התזונאים האמריקני מדברים על המותג המסחרי "Neuromins". חיפוש בגוגל בעזרת מלות החיפוש "DHA ו-alga" יעלה רשימה של מוצרים נוספים. במאמר הזה סוקרים את ההשפעות של DHA מאצות על בני-אדם, בהתבסס על 16 מחקרים קליניים, ומציינים שם ל-DHA מאצות יש יתרונות מסוימים, בכך שאינה גורמת לבעיות עיכול, שיהוקים ושאין לה "טעם דגי".

תודה, אבל..

יש לא מעט מחקרים של גופים בלתי תלויים, שמציינים כמויות נטו של EPAו DHA, ומדובר בכמות ממוצעת של 2 גרם ביום לאדם בריא. אם מצרפים לזה את הנתון של יחס המרת ALA נמוך (כ 10%), לא כ"כ ברור כיצד צריכה של 2.2 גרם ALA מספיקה, הכמות צריכה להיות פי 10...

אישעם

New member
גם את זה הסברתי../images/Emo13.gif

שמן פשתן מרוכז פי 2 באומגה 3 יחסית לאותה כמות של שמן דגים. בכפית שמן פשתן יש פי 5 כמות של שמן, יחסית לשמן דגים שבתוסף. יוצא שקיבלת פי 10 יותר אומגה 3 מהפשתן כך שגם אם ההמרה היא 10% אז הכמות מספקת. עוד יש לקחת בחשבון שאם מומרים 10% אז נשארים 90% ALA. הגוף משתמש גם בזה.

אישעם

New member
קיים לרכישה באינטרנט, יש שכבר הזמינו.

לא רגיש כמו שמן כי זה בכמוסה אטומה ובקופסה אטומה.

באינטרנט אני יודע, שאלתי אם בארץ ../images/Emo13.gif כלומר

הזמנת אינטרנט מחברה בארץ. לגבי אטימות, גם הבקבוקונים של השמן שחורים ואטומים, ועדיין אומרים שרגישים מאוד...

TheFinalCut

New member
כן, והנה מסקנותי

אוקיי, במאמר הראשון שאליו הם מקשרים, שמפרט את התוכן של איזשהו כינוס בנושא, מדברים על מנגנונים ומעורבות של אומגה-3 בתהליכים פיסיולוגיים שונים. כל החלקים מעבר להקדמה לא זמינים לצפייה למי שלא מנוי לאתר הספציפי הזה. אני לא יכול לקרוא ולכן לא יכול להתייחס... במאמר השני, הזמין במלואו בחינם ומכיל סקירה מקיפה של מחקרים קליניים, נוסחו המלצות לצריכת ALA במינון של 0.2-1.2% מהקלוריות, כשעד 10% מזה יכול להיות EPA ו-DHA (בערך 500 מ"ג) - זה תרגום ישיר מהתקציר: "0.6–1.2% of energy for ALA; up to 10% of this can be provided by EPA or DHA" המחקרים המצוינים בסקירה גילו כי לצריכת ALA היתה השפעה מטיבה מובהקת להפחתת הסיכון למחלות לב, במידה דומה ואף גבוהה יותר מהשפעה של אומגה-3 מדגים. מעבר למחקרים על מחלות לב, אין במאמר הזה שום נימוק בריאותי שנחקר בצורה מסודרת לצריכת אומגה-3, והמחקר הזה מוכיח בעצמו שאומגה-3 צמחי יעיל להפחתת הסיכון בדומה לאומגה-3 מדגים. גם במאמר האחרון שמוזכר שם, שהוא עמדתם הרשמית של איגוד התזונאים האמריקני ואיגוד התזונאים הקנדי, מזכירים כמויות מומלצות דומות לאלו שצוינו לעיל. מאוחר יותר הכותבים מצטטים ארגונים אחרים שפרסמו המלצות בהקשר של מניעת מחלות לב, הממליצים על צריכת 450-500 מ"ג EPA ו-DHA ביום. אבל כבר ראינו בסקירה הקודמת שצריכת ALA מפחית את הסיכון במידה דומה לצריכת אומגה-3 מדגים ויותר. אגב, במקורות ל-EPA ו-DHA הכותבים מציינים אצות כמקור יעיל, במקביל לדגים שומניים. בקיצור, נרא שהנתונים וההמלצות שצוינו בסקירה המקורית שאליה קישרתי (למטה) בנוגע לצמחונות ואומגה-3, לא נסתרים ואפילו נתמכים ע"י הראיות שמצוטטות במאמרים בעלון הפרסומי המלווה לכמוסות האומגה-3 מדגים.

למעלה