FAS - FASD

גילעד 63

New member
FAS - FASD

תסמונת אלכוהול עוברי והפרעות על הספקטרום של אלכוהול עוברי.
זה פשוט מדהים כמה חומר יש ברשת על זה, בעיקר מארה"ב.
בכל מה שקשור לאימוץ שהוא נושא הפורום אנחנו כבר יודעים שידע הוא כוח. ההבנה של הדברים לעומק עוזרת בהתמודדות איתם ובעיקר להענקת העזרה שהילדים האלה כל כך צריכים, ובעיקר הילדים שאין להם את הסימנים הבולטים ממש בהתחלה אלא מתגלים רק בגיל בית הספר המוקדם אם מאובחנים.
אחרי כמה שעות של צפייה בסרטונים האלה אני פשוט מרגיש שאנחנו חיים בסוג של מדינת עולם שלישי מבחינת ההתייחסות כאן לדברים האלה. ההכרה בקיום הבעיה על כל הטווח מהמקרים הקשים ועד המקרים הפחות קשים, האבחון, הטיפול, המודעות.
אני מצרף כאן כמה קישורים שיכולים להגדיל את ההבנה של הנושא על כל גווניו. יש עוד המון חומר.
הפעילות בנושא האבחון לפני אימוץ בחו"ל ואפילו בארץ חשובה מאד, יחד עם זה הבנה שהילדים שכבר כאן והוריהם זקוקים לעזרה מאד מדויקת ונכונה היא קריטית לא רק להורים. היא קריטית לילדים שחווים את התסכול בחווית הקושי שלהם עד שמאבחנים אותם ורק אז אפשר לתת להם את התמיכה הנכונה.
הספקטרום הרחב כל כך באתגרים השונים הקשורים לאימוץ תוך ארצי ובין לאומי מהאתגרים הקשים של FAS וFASD, ההפרעות השונות הקשורות להתקשרות רגשית כמו RAD וכל מה שנותן מופע פחות חמור, הפרעות קשב ולמידה, כשכל זה יושב על הבסיס הרחב של האתגרים ה"רגילים" העומדים בפני מאומצים והוריהם, כל זה צועק לשינוי מהותי ושורשי באופן שבו מדינת ישראל ואנחנו כחברה מתמודדים עם הנושא. זו דעתי.
 
הי גילעד

אני מניחה שאין תגובות בכלל שהמקורות הם english-only.
האנגלית שלי לא רעה אבל הרגשתי הכי נוח רק עם הקישור השלישי היכן שכתובות גם מילים .
כדובר שתי השפות על בוריין ,האם תוכל לתרגם לנו את עיקרי הדברים ?

מה שלדעתי מאד חשוב להיווכח דרך הסרטונים-שלא מדובר רק ברוסיה,ואלכוהול היא מכה עולמית.
אני מניחה שלו היינו מאמצים מגרמניה,אנגליה,אירלנד וסקוטלנד -גם שם היינו מאד חשופים לניזקי תיסמונת האלכוהול העוברית.
 

גילעד 63

New member
מקורות english only

העובדה שרוב המקורות הם באנגלית היא בעיקר בגלל שכמות החומר בעברית בנושא מזערית.
האמת היא שבכלל בנושאים המדוברים כאן בפורום רוב החומר הרציני הוא באנגלית.
אעשה כמיטב יכולתי לתמצת את עיקרי הדברים.
 

Daria34

New member
The core deficit in FASD appears to be in

understanding and interpreting another's mental states and emotions.
הרבה ילדים מאובחנים בADHD/ADD
שכנראה זה רק חלק מהבעיה שהם לוקים בה והם צריכים עזרה גדולה בתחום של מה שנקרא social and emotional processing domains.
 

fannyd

New member
לא english only

אם תעשה חיפוש לפי Алкогольный синдром плода או Фетальный алкогольный синдром תקבל גם תקבל תוצאות אפילו מאד מקיפות. זוכרת איך בבית הילדים משם אימצתי את הקטנה הרופאה הצביעה על ילדים בקבוצה שלה שלקו בסינדרם הזה וידעה לציין באילו משפחות מדובר אפילו בדור שני ושלישי. השאלה מה קורה עם המודעות של רופא שמגיע מישראל, מלא זלזול ברפואה המקומית. השאלה עד כמה העמותה מעוניינת לדעת או לחליפין מוכנה לאפשר למאמצים לחפש אחר המידע כי הרי זה קודם כל עסק כלכלי. על פיקוח שלא כולל מומחים מתחום המשפט והרפואה אני כבר לא מדברת.
 

יסמין@

New member
ומכאן עולה התובנה שכדאי לתרגם לעברית

מאמרים רציניים ומקצועיים שעוסקים בנושא.
 

גילעד 63

New member
בדקתי את הקישורים למיניהם

אני משער השערה מבוססת אני חושב שיש כאן יותר קוראי אנגלית מדוברי רוסית ופולנית, לא?
 

גילעד 63

New member
לי יש כמה שפות שאני שומע מצוין

ולא מבין כלום, בינהן פינית סינית ובורמזית
 

fannyd

New member
הבאתי את הקישורים על מנת להמחיש

שבמדינות חבר העמים בהחלט יש מודעות לתסמונת וכפועל יוצא יש להניח ששבבתי ילדים יודעים מה מצבם של הילדים. גילוי נאות זה כבר אופרה אחרת.
 

גילעד 63

New member
לגבי ארצות אימוץ

אני מניח שאת צודקת. ציינת כאן ארבע מדינות בהן שתיית אלכוהול הוא חלק מהתרבות.
היות שרוסיה היא אחד היעדים הגדולים ביותר לאימוץ לא רק אצלנו מתמקדים בעיקר ברוסיה. זו לא תסמונת רוסית.
אני חושב שאחת הנקודות החשובות היא שמרוב "ההתלהבות" של כל הצדדים הנוגעים בדבר בנושא האימוץ, קרי, הסוכנויות שם, ההורים המאמצים כאן וכל מי שמסייע בתיווך התהליך לא נראה שיש אינטרס למישהו לשים רגל על הבלמים ולהגיד "רגע רגע, אולי אנחנו עושים כאן דברים באופן פזיז ולא יסודי" על אחת כמה וכמה שכאשר מגיעים לכאן עם ילדים שסובלים מאיזושהי דרגה של התסמונת או ההפרעות הנגזרות שלה לוקח זמן עד שמאבחנים את זה אם בכלל ובמקרים הקשים עומדים מול המערכת פה שמפגרת אחרי קנדה וארה"ב למשל ברמה של שנות אור בהתמודדות עם התופעה.
 

China8

New member
לגבי רוסיה

כמובן שזו אינה המדינה היחידה ממנה מגיעים ילדים עם תסמונות הקשורות באלכוהול. אבל, כיון שהזכרת את גרמניה אז אני חייבת להגיד כי בזמנו בשל היות בעלי אזרח גרמני ביררנו שם לגבי אימוץ. כמובן שאין כמעט ילדים מקומיים לאימוץ והרוב מאומצים ממדינות שונות, בהן רוסיה. כשדיברנו עם הסוכנות הממשלתית שאחראית על האימוץ (מעין שרות למען הילד, אבל לפי אזור מגורים) האחראית אמרה לנו במפורש שאינה ממליצה לנו לאמץ מרוסיה, בדיוק בשל אותן התופעות וריבוי המקרים. עבורי זו היתה הפתעה, כי לא ציפיתי ממישהו בתפקיד ממשלתי להגיד זאת, נראה לי מאד מפלה. אבל אלו היו הדברים...
 

גילעד 63

New member
איך שזה נשמע

מדובר דווקא במישהו בתפקיד ממשלתי שהיה לו/לה את האומץ להגיד לכם את האמת, לפחות לגבי הנתונים וריבוי המקרים. השאלה שמעלה היוזמה של אריאנה היא האם הורים מאמצים מישראל שנסעו ומתכננים לנסוע לרוסיה לאמץ מקבלים את מלוא האינפורמציה לגבי הדברים האלה כדי שלפחות יוכלו לקבל החלטה מושכלת על בסיס נתונים ולא רק על בסיס רצון עז להורות ותקוות רגשיות לגיטימיות ככל שיהיו. הגיע הזמן אולי שמישהו ישאל את השאלות הקשות באמת גם אם זה לא נוח או נעים.
 

China8

New member
היוזמה היא ברוכה וחשובה

למרות שנראה לי שהיא די מפחידה ומרתיעה מישהו שמאד חפץ לילד ושומע על כל הדברים הנוראיים האלה.
זה לא במקום כמובן וראוי שהורים העתידים לאמץ ישמעו לפחות על התופעות, אבל אני חושבת שהגיע הזמן שהמדינה תתחיל לזוז ותעבוד על עוד מקומות פוטנציאליים לאימוץ.
מצויין שיש התעוררות והתאגדות של הורים מאמצים וקבוצות לחץ בנושאים מסויימים כדי שהנושא החשוב הזה יעלה על סדר היום, לפחות במשרדי ממשלה מסויימים.
 

גילעד 63

New member
אני חושב

שההורים ששוקלים אימוץ בארץ לא מקבלים מספיק מידע על אימוץ והשלכותיו, שלא לדבר על המעט שעושות העמותות בעניין. אני חושב שלפני שהמדינה מתחילה לרוץ לחפש מקומות נוספים להביא מהם ילדים כדאי שהמדינה תזוז כדי לדאוג שמערך התמיכה וההסברה בנושא יהיה מתקדם יותר ומקצועי יותר לאורך זמן ולא רק בתחילת התהליך. כמובן שאני בעד אימוץ גם מחו"ל אבל זה לא בדיוק עוזר לאף אחד ובטח לא לילדים שהמערכת פה לא יודעת בדיוק מה לעשות איתם ברגע שהם כאן או יודעת ולא עושה מספיק. משרדי הממשלה הקשורים לעניין הם כמה, משרד הרווחה, המשפטים, הבריאות והחינוך. זה עניין כלל מערכתי. המחשבה שמרגע הוצאת צו אימוץ נגמר הסיפור והכל יהיה בסדר שייכת ללפני חמישים שנה. הגיע הזמן להדביק את הפערים ולהתעדכן.
 

Daria34

New member
מסכימה מאוד עם גילעד.המסקנה המתבקשת היא

לא איזה באסה צריך לחפש מדינות שאפשר לאמץ מהם ילדים לא פגועים.
רוסיה מבוקשת כי המדינה היחידה שבה אפשר לאמץ ילדים לבנים.
כול שאר המדינות שפתוחות לאימוץ בינלאומי זה לא כך.
אימוץ מגזע אחר מביא איתו גם השלכות לא פשוטות ומה שמדובר על מדינת ישראל
שבה הגיור זה נושא לא פשוט כלל.
כמו שגילעד כתב,המערכת לא נותנת מענה כמו שצריך למאומצים בתוך ישראל אז
שתהיה לה יכולת לילדים שמגעים מחו"ל??ועוד ממדינה שבה תרבות השתייה
רווחת?שהמדינה תשקיע בילדים קודם כול שנולדו בה וצריכים מענה של בית
אחר.
 

Daria34

New member
צ"ל המדינה לא משקיעה כמו שצריך בילדים שצריכים

מענה בתוכה אז לבטח שלילדים שנולדים בחו"ל אין מספיק הכנה,הכוונה וליווי כמו שצריך.
 

China8

New member
לא הבנתי מה קשור הגיור

מה הקשר בין גיור לאימוץ מגזע אחר?
ובקשר לדבריך גילעד: אני בהחלט חושבת שיש מקום לשיפורים. בהחלט כדאי תמיד שהורים פוטנציאליים יקבלו את כל המידע האפשרי לפני אימוץ ואת מערך התמיכה האידאלי לאחריו. אבל... כולנו יודעים שזה ייקח זמן. יכול להיות אפילו המון זמן. בנוסף, כמי שקורא הרבה חומר מן העולם הרחב אתה בודאי יודע שגם במדינות מערביות רבות ובראשן ארה״ב לא תמיד יודעים ההורים לקראת מה הם הולכים ולראיה יש די הרבה מקרים של אימוצים חוזרים למשל (הזדעזעתי אפילו לראות קבוצת פייסבוק למציאת בתים עבור ילדים במצב כזה).
דריה, ״איזה באסה״ זה מילים שלך. לא לכולם מתאים לאמץ ילדים פגועים ולכן כדאי שיהיו יותר אפשרויות מסיבה זאת וגם מאחרות. בעבר כאשר היו פתוחות מדינות אחרות לאימוץ אז אומצו גם ילדים שאינם לבנים. לדעתי שני התהליכים צריכים להתבצע במקביל ולו רק מהעובדה שאם רוסיה תיסגר לאימוץ אז לא יהיה כמעט שום מקום לאמץ ממנו עבור ישראלים.
 
למעלה