FAS - FASD

Daria34

New member
זה לא קשור,הכוונה הייתה שיש הרבה מורכביות

באימוץ ילד מחו"ל ואחד מהם עניין הגיור ולאמץ ילד מגזע אחר
זה עוד מורכבות כי שאת אומרת לפתוח עוד מדינות חוץ מבולגריה שגם
שם הילדים שמועמדים לאימוץ הם עם רקע אתני שונה רק מרוסיה יש
אפשרות לקבל ילד שלא היה בולט לכולם ישר שהוא אומץ.
בטח שלא מתאים לכולם לאמץ ילד פגוע וזה מאוד מובן העניין הוא שילד שאומץ בלי שום
רקע של נגיד אימא ששתה אלכוהול וצרכה סמים מצריך ליווי והכנה כמו שצריך
שלא קימים בצורה מספקת ולזה יש השלכות.
 

fannyd

New member
ככל שתגבר מעורבות המדינה כך יקטנו הסיכויים

לאמץ. אמורים להיות קוים אדומים כמו מחלות שמהוות סכנה לסביבה אבל בגדול המדינה לא אמורה להתערב את מי ומהיכן לאמץ. לדעתי היא גם לא אמורה לקחת אחריות מיוחדת ביום שאחרי. אם היה מי שהתרשל או הונה יש בתי משפט וחברות ביטוח. ההשקעה של המדינה אמורה להיות כמו בכל אזרח אחר. אשר לתסמונת אלכוהול עוברי, נוכח צעדי ענק שעושה תרבות השתיה בישראל בהחלט ראוי לעורר מודעות בקרב האוכלוסיה ולהערך לטיפול בלוקים בה תוצרת כחול לבן.
 

Daria34

New member
פאני,"את כותבת מי שהתרשל או הונה

יש בתי משפט" רגע מה זה בתי משפט?לא מדינה?
את כותבת דברים שלא יכולים להתקיים בלי המדינה.
"המדינה לא אמורה להתערב את מי ומהיכן לאמץ"
תסבירי למה הכוונה יותר לעומק בבקשה??
 

fannyd

New member
הכוונה היא

שבמקרים בהם כתוצאה מהתרשלות או אף הונאה לשם בצע כסף אנשים אימצו ילדים שהוגדרו בריאים כאשר בפועל לא כך היה הדבר יש להגיש תביעה אזרחית בבית משפט בישראל על מנת לקבל פיצוי למימון הטיפולים, לא לתבוע ממדינה לקחת אחריות. המדינה אמורה לתת סיוע זהה לסיוע שהיא מעמידה לכל אזרח אחר באותו מצב. היו ואף מתנהלות תביעות כאלה גם נגד השירות למען הילד כאשר מדובר באימוץ פנים.
 

גילעד 63

New member
מנגנון האימוץ

מיועד בראש ובראשונה על מנת לספק מסגרת משפחתית לילדים שהמסגרת הזו נשללה מהם מסיבות שונות. אימוץ הוא קודם כל פתרון לילדים בלי הורים ורק כפועל יוצא מכך פתרון להורים בלי ילדים. אמנת זכויות הילד הבינלאומית מציינת כי "מדינות חברות המכירות בשיטת האימוץ ומתירות אותה יבטיחו כי טובת הילד תהווה את השיקול המכריע, כמו כן יבטיחו כי האימוץ יאושר רק על ידי רשויות מוסמכות. האנשים הנוגעים בדבר האימוץ הסכימו מתוך ידיעה מלאה לאימוץ בהתבסס על ייעוץ"
אני חושב שלשון האמנה די ברורה. טובת הילד היא שיקול מכריע. טובת הילד בתהליך אימוץ מחייבת את המדינות החתומות על אמנה זו לפקח על התהליכים על מנת למנוע סחר בילדים בין אם בגלוי או באופן מוסווה. בהמשך הסעיף כתוב "אימוץ בן ארצי לא יביא לרווח כספי בלתי הוגן עבור המעורבים בכך". רק פיקוח מקרוב על העוסקים בדבר יכול לוודא את זה.
בנוסף לכך החלק המדבר על "האנשים הנוגעים בדבר האימוץ הסכימו מתוך ידיעה מלאה לאימוץ בהתבסס על ייעוץ". כלומר, חובת המדינה לוודא שכמה שיותר מידע ייאסף ויועבר לנוגעים בדבר ועומדים להיות ההורים של הילד דרך אימוץ.
לאחר האימוץ, בשל העובדה שעשויים בשלב כזה או אחר להתגלות קשיים או אתגרים בפניהם יעמדו ילדים אלה כתוצאה מהתהליך שעברו חובתה של המדינה (כמו חובתה כלפי כל אזרח אחר) להעמיד לרשות הילדים דרך הוריהם אמצעים לטיפול או תמיכה בנושאים אלה על מנת לתרום להתפתחותו התקינה של התינוק/ילד/נער, ואפילו בטווח הארוך מאומצים בוגרים זכאים שיעמוד לרשותם מנגנון בו יוכלו להסתייע אם יצטרכו, כשמנגנון זה בנוי על היכרות מעמיקה עם הנושא והשפעותיו לטווח ארוך שהן על ספקטרום רחב מאד, מבעיות רגשיות מינוריות ועד תסמונות אלכוהול עוברי קשות וכל מה שבינהם. קהילת האימוץ בארץ ובכל מקום אחר בעולם היא בעלת צרכים משלה וראויה לתמיכה הזו ויש למדינה אחריות בעניין. יש הבדל גדול בין פיקוח על התהליך בתחילתו לבין אחריות להעמדת אופציות טיפול ותמיכה אחרי כן.
אין לי ספק שאם הורי המאמצים היו יודעים יותר על השפעות האימוץ והיה עומד לרשותם מנגנון מקצועי בתחום הם היו מתמודדים אחרת לגמרי עם מה שעבר עלי בילדות ובנערות ואחר כך בבגרות כתוצאה מזה ודברים היו בלי ספק נראים אחרת.
מספיק לראות את כמויות ההורים המאמצים באירועים של פסיפס למשל כדי להבין את הצמאון למידע וידע והבנה בתחום. עם כל ההערכה העמוקה שיש לי לתמי ונילי, אסור שדבר כזה יהיה תלוי ברוח ההתנדבות של שתי עובדות השירות לשעבר ובמשאבים המאד מוגבלים העומדים לרשותן. זה צריך להיות משהו הרבה יותר גדול, רחב, מקצועי וממומן מתוך אחריות מערכתית של המדינה לילדים ולהוריהם.
 

יסמין@

New member
אתה כמובן צודק

כדי לממש את מה שכתבת עליו צריך לשכנע את אלו שממונים על התקציבים. נראה לי שלשם כך צריך לפעול בכמה מישורים, למשל: להעלות מודעות בדרכים שונות (פרסום מאמרים וכתבות בנושאים אלו), להקים לובי פוליטי שיפעל למען מימוש הזכויות וכו' ועוד. יש לי מושג מאוד קלוש איך מקדמים רעיונות כאלה לקראת מימוש. אולי כדאי לראות איך מגזרים שונים בחברה פועלים לקידום מטרותיהם ולפעול באופן דומה.
 

גילעד 63

New member
אז למשל

ביום חמישי האחרון נפגשו אנשי עמותת אומץ לאמץ עם שר הרווחה פגישה ראשונה בנושא ומתוך המידע שקיבל השר הוא החליט לקבוע פגישה נוספת בנוכחות אנשי השירות למען הילד. לי היתה הזכות להיות ה"מאומץ" בפגישה הזו. היו שם הורים מאמצים שאימצו בארץ, אימוצי חו"ל ואנשי עמותת ניצני תקווה העוסקים בתחום האימוץ במגזר הערבי. היתה פגישה טובה מאד ונראה שיש פתיחות להתבוננות יותר מעמיקה בנושא על מנת לראות מה ניתן לשפר ולעשות.
 

Daria34

New member
בדיוק!!!הרי הילד אומץ כי המדינה ראתה שזו

לטובתו.האחריות שלה לא נגמרת פה מחובתה לדאוג שזה
ישיג את המטרה רווחה לילד.
אימוץ נועד לתת מענה לבית לילד לא מענה להורה לילד.
כמו שהמדינה מוציאה ילד מהבית היא צריכה גם לדאוג לילד גם
אחרי.
 

fannyd

New member
עם כל הכבוד למדינת ישראל

הפיקוח על תהליך האימוץ בחו"ל על כל הרכיבים שציינת הוא באחריות בלעדית של המדינות בהן מתבצע ההליך. תפקידה של מדינת ישראל אמור להצטמצם לאבטחת אמינות התסקירים למיניהם שמנפקים מומחים ישראליים ווידו תקינות המסמכים שמנפיקה מדינת חוץ בגמר ההליך. נכון להיום השירות למען הילד אינו מהווה כתובת עבור מאומצי חו"ל, לטענתם מחוסר תקציב. האם זה טוב או לא אין לי תשובה. אנחנו מסתדרים יפה בלעדיהם כמו גם בלי מרכז פסיפס ועוד רבים אחרים שמציעים את שירותיהם הטובים תמורת תשלום.
 

Daria34

New member
לא מסכימה כלל פאני.המדינות שמהם מאמצים

והמדינות המקבלות חייבות לעבוד בשיתוף פעולה מלא מכול הבחינות למען טובת הילד זה הדבר הנכון והמוסרי לעשות.
 

fannyd

New member
לא מסכימה למה בדיוק?

מה בעיניך שיתוף פעולה? איזה שיתוף פעולה חסר לך? שיתוף פעולה הוא לא מתן הרשאה לבחוש בענייניה הפנימיים של מדינה ריבונית.
 

גילעד 63

New member
המסקנה המתבקשת שלך

אני לא אומר מה קודם ומה אחר כך.
אני אומר גם וגם. אין שום מניעה לעבודה במקביל. המאומצים שחיים היום בארץ הם גם מכאן וגם משם וכולם זכאים לאותה התייחסות וטיפול מעצם היותם אזרחי המדינה. נקודה.
 

dana180

New member
תסמונת העובר השתיין

האם תוכל בבקשה לפרט איזה טיפול ניתן לקבל לילד עם התסמונת ?
גם בבית חולים שניידר שבו רופאים בעלי ידע בנושא וגם ידע בנושא ילדים מאומצים לא ראיתי שיש טיפול שונה בין ילד שלוקה קלות
בתסמונת העובר השתיין לילד עם בעית קשב וריכוז "רגילה".
תודה.
 
דנה-לשאלתך

המילה "תסמונת" משמעה שהפגיעה וההתבטאות עלולה להיות במספר תחומים.
מבחינת תיפקודי המוח התחומים שבהם אפשרית הפגיעה במסגרת התסמונת שלגביה הדיון-
החוקרים מדברים על 10 פונקציות שעלולות להיפגע-השגיות,התנהגות מסתגלת ,קשב,קוגניציה,יכולות ביצוע,שפה,זיכרון,מוטוריקה,אינטגרציה חושית או סימנים נוירולוגיים "רכים",תקשורת חברתית.לא בהכרח כל התיפקודים הללו אכן פגועים אצל ילד ספיציפי.
אין טיפול אחר בקשיי קשב כשהם "כשלעצמם" או חלק מתמונה רחבה יותר.אם הם הבולטים,ואם הם מפריעים לילד ללמוד ,אפשר בהחלט לנסות ולעזור בדרכים המקובלות.
 
וחשוב פה מאד להגיד

יש איזו פנטזיה מאד מובנת של הורים,שתימצא כתובת אחת ויחידה לקשיים.
גם ללא שר לתסמונת אלכוהול,הרבה מילדינו זקוקים לעזרה "גם וגם וגם",כלומר להיעזר במספר תחומים. וגם לילדים שאינם מאומצים וסובלים מבעיית קשב -לא פעם היא הולכת ביחד עם קשיי למידה,וילדצסויים יכול
להשתתף לשיעורי תיגבור אצל מורה להוראה מתקנת,
ללכת לטיפול רגשי שעוזר לו בקשיים בדימוי העצמי שנוצרים כשמנסה ולא מצליח ומעודד אותו
לא להתייאש ולהמשיך הלאה וגם לראות את התחומים החזקים שלו כ"נכס",
וכן ליטול טיפול תרופתי ולערוך לגביו מעקב כנדרש.

כך גם אין טיפול אולטימטיבי מרוכז אצל מטפל אחד לעניין תסמונת האלכוהול-הפגיעות הבולטות צריכות כל אח את המענה שלה,וחשוב שיהיה מטפל רגשי שיעזור גם לקשר בין המטפלים השונים באותו ילד.
 

Daria34

New member
הכול תלוי מה עומק הפגיעה,צריך ללכת לכמה

מומחים יחד שיעשו את האבחנה. בחו"ל זה צוות שלם שיושב יחד כדי להגיע לאיבחון של התסמונת במלוא עוצמתה שבעצם כולל גם בדיקות פיזיות כמון וצילומי ראש.
הרבה פעמיים ניתן לראות פגיעת מוח ממשית בצילום.
ילד שפגוע בשיא העוצמה כפי שכתבתי מעל זה הכי יתבטא באי יכולת לקרוא קודים חברתיים ולשלוט על
התגובות שלו בחברה .כול העניין הרגשי מאוד לא יתאים לגיל הכרונולוגי שלו.
ולכן זה באמת יכול להתאים לקבל את אותן תנאים של עזרה של ילדים בספקטרום האוטיסטי.
 
למעלה