Feliz Navidad

MiAdi

New member
Feliz Navidad ../images/Emo139.gif../images/Emo113.gif

Aunque yo no festejo, pero para los que si.

גרי רשף

New member
Yo tampoco festejo../images/Emo13.gif

הנה אני עובד היום כרגיל, אבל בארגנטינה כולם עושים חיים היום. נתנחם בכך שאולי ירד מחר שלג, וזה חצי חג מולד.. אגב- מותר לומר tambien no במקום tampoco?

arg@00

New member
הו הנה עוד צברית שהחליטה לייצר

ניבים חדשים לניבי הספרדית של ארגנטינה ברוכה הבאה עלמה נחמדת ואם צדקת בתיקון אז תודה לך למרות שיש לי ספק כלשהוא לגבי זה אשמח אם רינת או קלאודיה יחוו את דעתם הן יודעות בטוח אם טעיתי

arg@00

New member
אני עדיין תוהה

לגבי התוכן שכתבתי עד שקלאודיה או רינת יתנו דעתן בנושא כי משום נראה לי שהן יודעות מה שלא משנה את האפשרות שבהחלט אמרתי משהו לא נכון

MiAdi

New member
את האמת? טעית ../images/Emo9.gif והנה ההסבר....

כשאתה אומר Yo tambien הכוונה היא למשהו חיובי, לדוגמא גם אני (רק במובן החיובי) דוגמא:- Yo tambien festejo - גם אני חוגג וכשאתה רוצה להגיד גם אני לא חוגג - אתה אומר Yo tampoco והכוונה רק למובן השלילי. Yo tampoco festejo - גם אני לא חוגג. כתבתי את ההסבר מכל הלב ברוח טובה בלי שום כוונה ח"ח........ אף פעם לא הייתי מורה וגם לא מתכוונת להיות.

מלי 13

New member
ממ זה ככה...

לדוגמא: yo tambien no quiero ir גם אני לא רוצה ללכת. ו- yo tampoco no tengo plata גם לי אין כסף. ( זה המשפטים הראשונים שעלו לי לראש...
) המשפטים האלה בעיקר באים כשאתה "מוסיף" את עצמך למישהו אחר, אתה ועוד מישהו. ממ תלוי מה אתה רוצה להגיד, אני לא חושבת שלהגיד tambien no זו שגאיה כמו שחלק פה אמרו לך.

maozeitan

New member
אז זהו שלא.. זה לא ככה

זה אמור להיות yo tampoco quiero ir והמשפט השני הוא yo tampoco tengo dinero/plata אבל אני הייתי פשוט אומר estoy sin blanca.

MiAdi

New member
במשפט Yo tambien no quiero ir....

את בעצם אומרת - גם אני כן ולא רוצה ללכת.......נשמע לך נכון? לא נכון בעברית ולא בספרדית. זו השפה וזו הצורה הנכונה לדבר - מה לעשות אנחנו לא יכולים לשנות. ו......yo tampoco no tengo plata - מספיק שאת אומרת Yo tampoco tengo plata - אין צורך להגיד את ה- no כי המילה tampoco היא כבר המילה השלילית.

yoelmati

New member
חג המולד ב...ישראל

לא להאמין שהחלפתי את מסיבות חג המולד וסוף השנה של קורדובה באווירת ה"שמחה" באשקלון... כן כן אנשים הגעתי לחופשת מולדת לשמחתי, אחרי כ"כ הרבה זמן. לפני זה העברתי את ערב חג המולד ברומא, אווירה פשוט נפלאה אבל הכל כ"כ יקר שרק הסתכלתי מהצד רוב הזמן חחחחח.... מטורפים הקתולים האלה, כמה הם מוציאים על כל מוצרי ישו והאפיפיור למיניהם. אפילו הבאבא סאלי לא מרוויח ככה... ועדיין למרות הכל (קיבלו את בואי בשני קאסמים) וכמה שכולם מאושרים להם שם בחו"ל, איזה כיף להיות בבית. אין כמו בבית. שיהיה לכולכם המשך שבוע טוב. נ.ב לגבי מעוז איתן, הלא הוא אבן שושן החדש עד כמה שהבנתי, הדרך הכי טובה היא להתעלם. כמו במקרה של ההוא שסוגד לאוויטה אותו רובכם לא הספיק להכיר.

למעלה