Feliz Navidad

maozeitan

New member
NAVIDAD זה נקבה לא זכר

זה אמור להכתב LA NAVIDAD. בעקרון בספרדית כל המילים שגמרות ב-D הן נקבה. (קיימת רק מילה אחת בספרדית שנגמרת ב D והיא זכר)

maozeitan

New member
סתם רק הזרכתי איזה כלל בספרדית

שכל המילים שנגמרות ב D (מלבד המילה CESPED) הן בנקבה כלומר LA ולא EL

maozeitan

New member
זה לא מילה דו-מינית

CESPED היא המילה היחידה בספרדית שנגמרת באות D והיא זכר EL cesped

yoelmati

New member
לא חוגג את חג המולד, סתם בליין...

אני כמובן יהודי ואפילו קצת שומר מסורת, אבל אחרי פעמיים ברצף שיצא לי להעביר את התקופה הזו של החגים בארגנטינה, אני לא יכול שלא לחשוב על המסיבות והחגיגות שהולכות שם כרגע... מה לעשות.

maozeitan

New member
נו ו... הם יתעלמו ואז מה...?

הרי אם הם יתעלמו הם ימשיכו לדבר עם אותן טעויות וימשיכו לשגות ולדבר ספרדית קלוקלת... בסה"כ אני תיקני להם את השגיאות הביסיסיות על מנת שילמדו לדבר ספרדית קצת יותר טובה מבין? אגב עשיתי זאת מאד בעדינות בכותרות כמו אני מתקן לכם את השגיאות או משהו בסגנון הזה...

yoelmati

New member
ברגע שתיקנת את המילה YERBA

הבהרת טוב מאוד שהפורום אותו אתה מחפש הוא תרבות ספרד או פורום דוברי ספרדית. יכול להיות שאני טועה, אבל אף אחד בפורום לא בא לכאן כדי לדסקס על לשון ותורת ההגיה. אני משער שאכן הכוונות טובות אבל... לא תודה, לפחות מבחינתי.

maozeitan

New member
ואגב שמחתי ללמוד שרושמים YERBA

ואם תסתכל במילון של ה RAE תראה שרשום שם שהמילה הזאת בשימוש בארגנטינה ואורוגוואי מתוך המילון 2. f. Arg. y Ur. yerba mate (ǁ hoja). וגם קראתי את המאמר ושמחתי ללמוד...

כרוני

New member
מעוז

תפסיק לעשות עלינו את הסטאז שלך לא בשביל זה אנחנו נכנסים לפורום הזה לקרוא ולכתוב הודעות ולא מעניין אותנו אם במקום טעויות כתבנו תאויות ו/או במקום JERUNDIO השתמשנו ב-SUBJUNTIVO אני יכול להגיד לך (ולאחראי על הפורום הזה) שאני מדיר את אצבעותיי מפורום ספרדית רק משום שהוא הפך להיות פורום סטאז תיקון הטעויות של מעוז ואתה לאט לאט מפיץ את ההרגלים המעצבנים שלך גם לפה ולמרות שאתה רואה שאנשים לא מגיבים טוב לשטויות שלך אתה ממשיך בתואנות מפגרות של שיפור שפה. נראה לך שיש ארגנטינאי אחד פה שצריך שתלמד אותו שפה? לסיכום - קח את הסטאז שלך בלימוד ספרדית למקום אחר את שאר הדברים אתה מוזמן מאוד להשאיר

מילי88

New member
אני בעד מה שאתה עושה

חבר`ה השפה היא חלק מהתרבות, והספרדית היא שפה מדהימה להרבה ארגנטינאים יש המון טעויות כתיב, אז טוב שיש את אלה שמתקנים כי אחרת מי ישמר את השפה?? ויוה מעוז!!

maozeitan

New member
תודה, התרגשתי לקרוא את התגובה שלך

מקווה שתמשיכי לתמוך בי בפורומים השונים

כרוני

New member
נכון! בטויי הלשון זה חלק מתרבות

אבל לתקן כל פסיק ולעצבן אנשים זה חלק מתרבות אחרת

maozeitan

New member
לא כל פסיק כרוני אל תגזים !

אבל אם מישהו רושם yo vivia un año en argentina אז בהחלט זה דרוש תיקון.

כרוני

New member
יואל אתה בארץ?

איך זה לכזור לערץ הסופגניות??? יש לך הלם טרבוט כשאטה כוזר??? (כן פרץ - שר בטחון....) מא שוטים כשאין קלמס???? ולגבי סוגיית ההתעלמות אתה צודק לגמרי....אני משטדל לצנזר את אצמי בנושא פן יכתחו לי הת הטגובות

למעלה