Flat Earth

shirai ryu

New member
Flat Earth

מיותר או הויכוח הכי גדול בעולם?

אנח כמובן חושב שמדובר באנשים מטורפים.
אבל זה רק אני.

pozetiv

New member
בכלל לא

לא מדובר במטורפים .
יש להם בדיוק את אותו הידע שיש למי שחושב ההיפך .
כלומר אף אחד לא יצא מכדור הארץ כדי להוכיח זאת .

אם תכנס לתחום הזה תלמד הרבה יותר על כדור הארץ ממה שלמדת עד עכשיו.
יש לדוגמא את הנושא של מסלולי הטיסות שמסתדרים לפי המפה של גליסון.
תקרא כאן הוכחה שלי של גובה השמש מעל פני כדור הארץ .
זה מעניין ומשעשע כאחד .
לא תמיד צריך לפסול דיעה על בסיס דיאגנוזה שרק מומחים יכולים לתת .

shirai ryu

New member
העניין פשוט

תמונות של כדור הארץ זה לא כמו
צילומים מזוייפים של חייזרים, רוחות ומפלצות.

אין הוכחה לכך שאנו חיים בארץ ישרה,
שאנו חיים בתוך כדור ישר או מה שזה לא יהיה.

אני חושב שהבעיה נמצאת אצל אנשים,
הם זקוקים לאיזה יחס לאבסורדיות.
וגם ההוכחות שלהם פשוט מצחיקות לפעמים.

pozetiv

New member
על דבר אחד אין ויכוח

מעבר לעובדה שזה לא משנה לאף אד את נסיבות החיים אם כך או אחרת,
על עובדה אחת אין עוררין .

כדור הארץ סובב סביב השמש 365 יום במעגל מושלם של 360 מעלות .
כל יום קצת פחות ממעלה אחת .
אם נתרגם את המעלה הזאת לדרך או למהירות, כדור הארץ משלים סיבוב במהירות איטית יותר ממה שהוא אמור לעשות אם היה משלים ב360 יום נגיד עצלן לוקח לו יותר זמן עוד 5 ימים .
ולגבי הדרך שכדור הארץ עובר- הדרך תהיה יותר ארוכה ממה שהיה אמור להשלים אם היה עובר אותה ב360 יום יש לו עוד 5 מעלות לעבור באותו סיבוב.

מה כל זה אומר ? מה החמישה ימים או החמש מעלות מלמדים אותנו?
בהנחה שכדור הארץ לא מתרחק מהשמש והשמש לא מתכווצת נשארה רק אפשרות אחת והיא שהשמש מספקת אנרגיה למספר בני אדם הולך וגדל בכל דור.
ואם יהיו פחות בני אדם הם יספגו קרינה שהיא גבוהה ממה שהם מסוגלים להכיל.
כלומר הקרינה של השמש הולכת וגדלה בהתאמה לכמות בני האדם שנמצאים בדור אחד.
נניח שתוחלת החיים של בן אדם היא בממוצע 73 שנים אם ניקח מכל שנה את החמש מעלות הנוספות ונכפיל אותם בשנות החיים הממוצעות נקבל 365 כלומר אם כל שנה יש תוספת קרינה של 5 מתוך 360,מכאן שאוכלוסיית כדור הארץ גדלה פי 5 מתוך 360, בהתאמה לגידול הקרינה של השמש .
הבעיה היא שישנם ממזרים שלא מתפתחים מתא משפחתי אחד וזה גורם לסטיה בגודל הקרינה מזה מתפתחים פשעים שתפקידם לאזן את הקרינה ומי שממלא תפקיד חשוב בביצוע הפשעים ובמניעתם הם הממזרים עצמם שנמצאים משני צידי המתרס.
הממזרים לא אשמים, הם לא המציאו את חוקי המשחק, הם לא היו הראשונים .

ושוב שאתה מראה שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

שנה טרופית (הזמן שלוקח לכדור הארץ להקיף את השמש) היא לא 365 ימים, אלא בערך 365.2422 יממות (קצת פחות, עיגלתי למעלה). מעבר לזה, השנה הטרופית מתקצרת עם הזמן - בקצת יותר משניה כל 100 שנים, פחות או יותר. (אגב, גם יממה איננה 24 שעות במדויק - אלא 23.934 שעות).
&nbsp
מעבר לזה, המסלול שעובר כדור הארץ סביב השמש אינו מעגלי אלא אליפטי.
&nbsp
וכמובן שאין שום קשר בין אורך השנה לחלוקה השרירותית של מעגל ל 360 מעלות, ובוודאי שלא לכמות בני האדם (שקיימים על כדור הארץ זמן אפסי בהשוואה לזמן שכדור הארץ קיים).
&nbsp
איך הצלחת לקשר את נושא הממזרים לסלט המטופש שעשית - זה כבר נשגב מבינתי.
&nbsp

pozetiv

New member
למה לך לסבך דברים פשוטים ?

בפעם האחרונה שבדקתי במעגל יש 360 מעלות.
מאיזה פינה שלא תסובב אותו לא תוכל להכניס בתוכו 365.242 מעלות
גם אם מדובר באליפסה .
ונניח שבאליפסה יש שני מוקדים או שלושה או כמה שתרצה, בכל מקרה, לדבר הזה או איך שלא תקרא לו, יהיה מרכז אחד וגם אם כדור הארץ מסתובב סביב המרכז הזה, ההתייחסות של כדור הארץ למרכז הזה תהיה בקצב של פחות ממעלה אחת לכל יממה זה נותן 365 יום וסיבוב שלם, הקפה מלאה נותנת 360 מעלות.

מאיפה הבאת את העניין הזה של האליפסה ?
חוקי קפלר מתבססים על רשימות של טיכו ברהה שביצע רישום של כוכבי לכת וכוכבי שבת ביחד באותה רשימה.
יש שבע כוכבי לכת ועוד אלפי כוכבי שבת.
בכוכבי שבת כמו השמש יש היתוך מימן בגלל זה אפשר להבחין בהם .
כוכבי לכת נמצאים בתנועה ותוך כדי התנועה שלהם הם מעכלים כל מה שסביבם בעיקר גזים והם גדלים אפשר להבחין בהם בגלל שאור השמש מוקרן עליהם .
אפשר להגיד שכוכבי הלכת גדלים כמו צמח או חיה אבל יהיה לך קשה להבין את זה, וכמו שלחיה יש מוח גם להם יש מוח, אבל גם את זה יהיה לך קשה להבין, אין מה לעשות החיים קשים.
קפלר לא ידע על הגרביטציה ועל ההנחה שכוכבי לכת משפיעים על המסלול של כדור הארץ והוא בנה חוקים שמבוססים על נתונים שהתקבלו מכוכבי לכת וכוכבי שבת כאחד יצא לו אליפסה. אבל מה תגיד אם אותו חוק שיוצר אליפסה נכון גם לכוכבי שבת? מה בדיוק זז? מי נמצא במוקד? הרי כוכב שבת כשמו כן הוא, שבת, לא זז, קבוע .
יוצא מזה, שחוקי קפלר במקרה הטוב לא מדויקים,ובכל מקרה לא ניתן להסתמך על המסקנות הנובעות מהם בכל הנוגע למבנה היקום.
לדעתי,כוכבי הלכת הם יצורים חיים בעלי תבונה שאנחנו נמצאים בתוכם כמו שהכבד והלבלב שלנו נמצאים בתוכנו . אבל גם את זה יהיה לך קשה להבין כי אתה מקבל את כל מה שלמדת כאמת חקוקה בסלע שניתנה מהשמים ואין עוררין עליה.

לגבי ההמשך, כמו שהשמש נותנת אנרגיה לאדמה ואנחנו אוכלים מה שיוצא מהאדמה יש התאמה בין האנרגיה שהשמש נותנת לבין מה שצומח ולבין מה שבני האדם אוכלים וגדלים . זה הקשר בין בני האדם לשמש .
העניין של הממזרים זה לא בדיחה. זאת המציאות החברתית שלנו. ולמעשה רק לשם כך נוצרה חברה הם המייסדים של החברה. כל חברה.

לו היה לך שמץ של מושג על מה אתה כותב,

היית יודע שהשמש שלנו היא אחת מתוך כמה מאות מליארדים של שמשות בגלקסיית שביל החלב, וכמו כל השמשות בגלקסיה, היא בהחלט לא קבועה במקום, אלא חגה במסלול סביב מרכז הגלקסיה. לא רק זה - מרכז הגלקסיה גם הוא לא קבוע במקום, אלא נמצא בתנועה מתמדת. מעבר לכך - המרחב עצמו אינו דבר קבוע - אלא הוא מתפשט.
עד כאן על פי מיטב הידע הפיזיקלי כיום. כמובן, כמו שיאמר לך כל חובב מדע - יתכן שהתיאוריות הנוכחיות שגויות, חלקן או כולן, באופן חלקי או לחלוטין. במדע אין אמת אבסולוטית.
&nbsp
לא שציפיתי ממך לכתוב משהו שקשור למציאות...
&nbsp

pozetiv

New member
הוכחתי לך שבגרעין הפנימי של המדע חלה טעות

וכל מה שיש לך להגיד זה שבמדע אין אמת אבסולוטית .

וכל הבעיה. פה היא אני. שלי אין שמץ של מושג על מה אני כותב .
אז אני מציע לך להרגע . לא כתבתי דברים מסובכים. וכל אחד יכול להבין ולבדוק בעצמו ואני בטוח שזה לא נשגב מבינתו של אדם ממוצע.

ועדיין, אני לא אומר שזו הוכחה לעולם שטוח או דברים כאלה שכאילו אני יודע מה מבנה היקום .
יש דברים שלא כל אחד צריך לדעת למעשה אף אחד לא צריך לדעת דברים כאלה ובגלל זה באו, מה שנקרא, מדענים ונתנו תיאוריות מן סיפור מעניין שיסביר רק חלק ושכחו לציין שהנחות היסוד לא כלכך מבוססות אבל בכל מקרה זה סיפור מעניין לילדים *מאות מליארדים של שמשות בגלקסיית שביל החלב* .

הדבר היחיד שהוכחת הוא שאתה קשקשן, כרגיל.

כל כך אין לך מושג על מה אתה כותב, שאני מתפלא בכל פעם שאני קורא משפט אחד קוהרנטי שיוצא לך מהמקלדת.
&nbsp
כתבתי הרבה יותר מאשר העובדה שבמדע אין אמת אבסולוטית, אלא שלא מפתיע שזה הדבר היחיד שהתייחסת אליו - אולי כי כל מי שיש לו גישה לאינטרנט יכול לבדוק בעצמו את כל מה שכתבתי ולראות שאכן, אלו הנתונים שבבסיס האסטרונומיה המודרנית.
&nbsp

pozetiv

New member
הייתי בטוח שזה מה שעושים כאן .

היום כל מטומטם יכול להכנס לאינטרנט ולקרא מה שהוא רוצה .

אבל הרעיון שקפלר התבסס על רשימות שמשלבות נתונים של תנועת כוכבי לכת וכוכבי שבת כאחד ועל פיהן ניסח חוקים שבסוף קישרו אותם באופן מוטעה לגרביטציה של מסות ענק..
זה הרבה מעבר למה שאדם עם חצי מוח מסוגל להבין , יותר ברור מאשר המחשת בעצמך לא יכול להיות .

הלא זה מה שעושים כאן, סתם מקשקשים .

pozetiv

New member
זה לא מה שהמדענים היום חושבים .

המדענים היום אפילו מטילים ספק בתיאוריה של איינשטיין שביטל את תיאוריית הכבידה של ניוטון שהתבסס על חוקי קפלר שנבנו על סמך נתונים מעורבים שאסף טיכו ברהה מתצפית על כוכבי לכת וכוכבי שבת כאחד.
לא הייתי ממהר להגיד שזה קישקוש .
אולי זה קצת עושה לך בלגן בראש, אני מוכן לצייר לך את זה על פלקט גדול כדי שתבין.
למעשה ניוטון אנס את חוקי קפלר כדי שיתאימו לתיאוריה שלו אבל לרוע המזל הוא לא בדק על סמך מה ביסס קפלר את החוקים שלו. לא פלא שהיה צריך גאון כדי לבטל את התיאוריה של ניוטון.

איפה הנובל שלך, תזכיר לי?

קודם כל - מדען טוב מטיל ספק בכל תיאוריה.

דבר שני, הכתבה שקישרת אליה דוקא מאששת את תיאוריית היחסות הכללית.

By analyzing the extraordinarily strong gravitational pull of the giant black hole at the center of the Milky Way on a star near it, astronomers have shown that Einstein's ideas about space and time still hold true as the best description yet of how gravity works.

דבר שלישי, התיאור של אינשטיין נותן הסבר טוב יותר לכבידה מאשר התיאור של ניוטון, אבל התיאור של ניוטון עדיין תקף בחלק גדול מהמקרים והרבה יותר קל לחשב בעזרתו ולכן הוא עדיין מאוד שימושי - זו גם הסיבה שמלמדים אותו עדיין גם בתיכון.

דבר רביעי, כל מה שכתבת בנוגע ל 360 מעלות אל מול 365 ימים והקשר בין זה לבין האנושות בכלל, ופושעים וממזרים בכלל - זה קשקוש מאיזה זווית שלא תסתכל על זה.

לסיכום - עזוב, הקשר למציאות זה לא הצד החזק שלך. עדיף שתתרכז בפואמות ובלמורים. לפחות בזה אתה מראה איזה שהוא כשרון.

pozetiv

New member
המציאות היא שלא ניתן להסביר את הכבידה

בגלל זה לא מלמדים את תורת היחסות בבתי ספר .
וגם עוד מהרבה סיבות כמו -
ניסויי המהירויות ביחס לצופה לא לקחו בחשבון את המהירות השלילית של הצופה דבר שהיה מאזן את מדידות המהירויות מכאן שתיאוריית היחסות הפרטית מוטעית מיסודה.
האור הוא גל וגל לא מתעקם ולא משנה מה תעשה לו כי הוא נמצא בכל מקום .
מכאן שגם תיאוריית היחסות הכללית מוטעית מיסודה.

לא מספיק לדעת לקרא אנגלית צריך גם להבין מה קוראים כמו הביטוי hold true as שמשמעותו בעברית היא בלי חורים בתיאוריה והכוונה היא למעקב אחר (S2 (star שסובב סביב מה שאובחן כחור שחור על ידי מדידות של הסחה לאדום שבכלל מתייחסים לגלים עד כאן הכל טוב ויפה ביחס להנחת היסוד של התיאוריה שאור הוא חלקיק .אם זה מה שהניבו עשרות שנים של תצפיות אבוי לנו .

המציאות הרבה יותר פשוטה ממה שאתה חושב .
לדעתך אין קשר בין השמש לאנושות ?

בוא נאמר שבפיזיקה, אני מעדיף לסמוך על איינשטיין.

ובמקרה שלך, זה אפילו לא ממש משנה אם מדובר על אלברט, אריק או מאיר.

pozetiv

New member
אני שמח שסופסוף אתה יורד לדקויות.

גלי כבידה שכביכול התגלו, ושכביכול מאששים את תיאוריית היחסות, זה הכל לכאורה.
גלי כבידה נעים במהירות האור, לכן כל אות שיתגלה בצד אחד של הגלאי יתקבל גם בצד השני
ולא משנה כמה גדול הגלאי יהיה.
זה מעלה ספק גדול אם תתכן בכלל מדידה של הפרש.
אם אתה סומך על איינשטיין כמו שחסיד שוטה סומך על הרב שלו בעיניים עצומות,
אז שיהיה לך בהצלחה עם זה.

ציוד מתאים למדידת גרביטציה קוונטית אמנם עדיין אין, אבל זה לא אומר שתיאורית הקוונטים פחות תקפה. כוח משיכה בין אלקטרונים לגרעין, התאבכות אור, ועוד תגליות מעניינות אחרות, כל אלו התגלו ככל הנראה בזמן שלמדת על איינשטיין והם יהיו גם הבסיס למדע החדש, בדיוק מתי שתצליח להבין למה הוא התכוון .

פה הטעות שלך.

בניגוד לדתיים, אני לא סומך על איינשטיין, ניוטון, או דארווין בעיניים עצומות.
אני סומך על השיטה המדעית, מכיון שהיא הוכיחה את עצמה.
זה לא ממעיט מהגאונות של שלושת האישים שציינתי (או של גאונים אחרים), אבל זה כן מאפשר לבדוק את התיאוריות שלהם.
&nbsp

למעלה