Flat Earth

pozetiv

New member
לאיזו שיטה מדעית אתה מתכוון ?

יש הרבה שיטות מדעיות והתוצאות שהתקבלו מהגלאים שבקישורים שנתתי לך לא עולות בקנה אחד עם אף אחת מהן ההיפך, הם מוציאים שם רע למדע, לקחת נתונים שמתאימים להם ולזרוק את השאר או קודם לראות תוצאות ואחר כך להתאים לנתונים או לגלות משהו פתאום בלי שום תצפית השערה ניסוי שהוא ההליך המדעי הבסיסי ביותר ורק אז לבנות עליו את התיאוריה.
אני בכלל לא מופתע שאתה רואה בהם גאונים, אבל אם אתה רוצה באמת לבדוק תיאוריות ולא לראות רק מה שאתה רוצה לראות אתה חייב להיות קודם כל אדם מאוזן בנפש שלך ושלם עם עצמך ורק אחר כך הפרספקטיבה שלך תהיה כזאת שתוכל לתפוס שכל מה שאתה יודע היום זה כלום לעומת מה שתדע מחר ולתהליך הזה אין סוף. רק טיפשים חושבים שהם חכמים .
 

pozetiv

New member
חיפשתי הסבר , ולא מצאתי כזה .

ללעוס דברים שאחרים אמרו זה לא הסבר .
אתה לא חייב לקבל את הדברים שלי
אבל אם לדעתך אני מקשקש
כדאי מאוד שתדע על מה אתה מדבר .
 

pozetiv

New member
אני יכול לחיות עם זה, רק תציג עובדה מול עובדה

שלא יתברר שאתה הוא זה שמקשקש.
 

jamejame

New member
בבקשה:

התחלת את הדיון בכך שאמרת שעובדה אחת היא ללא עוררין, שבמעגל יש 360 מעלות. זו כמובן קביעה שרירותית של הקדמונים (כנראה הבבלים, אולי הפרסים), כנראה בגלל שלמספר 360 יש מחלקים רבים. קיימת מידה אחרת שנקראת מרידיאן, ואז במעגל יש 400 מרידיאנים. התותחנים משתמשים ב 6400 אלפיות במעגל (אתה יודע, תותחים, צה"ל, לא ששירתת בו). ומתמטיקאים משתמשים ביחידה טבעית שנקראת רדיאן ( כ- 57 מעלות) ואז במעגל יש שני פאי רדיאנים. מבחינה מתמטית זה "נכון" יותר, למשל רק ביחידות אלה אחד הגבולות הבסיסיים בחשבון אנפיטיסימלי (חלוקת סינוס X ב- X כשהמשתנה שואף לאפס) נכון. כלומר כל הטיעון שלך נשען על הנחה שרירותית. ואחר כך כששפיפון תיקן אותך בנימוס שמסלול ההקפה של כדור הארץ הוא אליפסה, פלטת את השטות הבאה- "נניח שבאליפסה יש שני מוקדים או שלושה או כמה שתרצה, בכל מקרה, לדבר הזה או איך שלא תקרא לו, יהיה מרכז אחד וגם אם כדור הארץ מסתובב סביב המרכז הזה" יש כאן לפחות שש טעויות עובדתיות שרק בור ועם הארץ כמוך מסוגל לפלוט. ועל זה אתה בונה תילי תילים של תאוריות. יש עם כך בשרשור הזה רק עובדה אחת: אתה מטומטם.
 

pozetiv

New member
טעיתי בהערכתי את רמת הדיוק שההסבר צריך להגיע אליו.

נתחיל עם זה
שכדור הארץ הוא בצורת ביצה.

ולכן המרחק שלו מהשמש משתנה כל הזמן בהתאם לפחיסות של פני השטח.
אם זה נשמע לך מסובך, לדוגמא כמו שבביצה יש מספר מוקדים אפילו שהיא נראית אליפסה כך גם המסלול שהיא תעבור לא יהיה אליפטי/אחיד אלא על פי הפחיסות.

המידות שנתת משמשות למדידת טווח, לכן הם לא שימושיות במקרה שלנו כי הם לא מצריכות את מלא המעלות של המעגל. כפי שציינת אפילו כמה אלפיות יכולות לקבוע מרחק לא כלכך גדול. וגם המידה המתמטית השניה שנתת, אין לה שום קשר עם מעלות במעגל אלא למדידות של מתנד תהודה ואני לא מבין איזו אסוציאציה עלתה לך בראש שקישרה בין הכלים המתמטיים החשובים האלה לבין מה שהסברתי.

אולי יש באמתחתך עוד כמה סוגי מידות שיוכלו להסביר איך נכנסים 365 יום בסיבוב שלם של מעגל ?
 

jamejame

New member
מטומטם

צורת כדור הארץ היא ספרואיד אובאלי, ולא ביצה. פני השטח אינם פחוסים, מקדם פחיסות הוא מושג מתמטי שמקושר לאליפסואידים למינהם ולא קשור לפני השטח. בכל מקרה פני כדור הארץ אינם קשורים למרחק מהשמש כיוון שזה נמדד ממרכז כדור הארץ. המרחק מהשמש משתנה כיוון שצורת ההקפה היא אליפטית. לביצה אין מספר מוקדים (אין לה אף מוקד). וכן הלאה וכן הלאה. בור ועם הארץ בחזקת מטומטם.
 

pozetiv

New member
לגבי העניין הזה אין מחלוקת ביננו

זה הכל עניין של סמנטיקה .
ביצה, ספירואיד אובלי, או איך שלא תקרא לזה, פני כדור הארץ נראים כמו כדור פחוס בצורה מכוערת. כמו כדור שכלב לעס וכבר לא נראה כמו כדור ואפילו לא כמו ביצה .
מה שנראה כמו פני כדור הארץ שהם פחוסים בצורה כזאת הוא שיש מקומות בכדור הארץ שהם גבוהים מעל פני הים ויש מקומות שהם נמוכים מפני הים, ורוב פני כדור הארץ הוא מים.
זה הכל עניין של פרספקטיבה, מאיזה כיוון אתה מסתכל על תופעה כדי להתחיל להבין אותה. הטענה שלי היא שמה שיוצר את פני השטח של כדור הארץ הוא השמש שזורקת קרניים, בזוויות שונות, אל פני כדור הארץ.
אם תקח לדוגמא את הרדיאנים שהבאת (זוכר ? תותחנים) קרן שיוצאת מהשמש בכינון ישיר כמו מתותח תגיע למרחק הגדול ביותר, וקרן שיוצאת בזווית של כמה אלפיות מעלה תגיע למרחק קרוב יותר, עכשיו, אם הבנת את זה, זה לא סתם קרן, זאת קרינה שמשפיעה על תנועת מולקולות המים .
ואתה גם יודע שבגובה רב טמפרטורת הרתיחה היא מתחת למאה מעלות צלזיוס כי הדחיסות שם נמוכה ומתחת לפני הים צריכים יותר ממאה מעלות כדי להגיע לרתיחת המים ומה זה אומר ? שברתיחת מים התדר של מולקולות המים הוא 2.4GHz זה התדר של הרתיחה ולא משנה מה הגובה מפני הים או הדחיסות.
ברור גם שחומרים אחרים מושפעים מקרינה אבל זאת לא הנקודה הנקודה היא מאיפה מתחילה ההשפעה על החומרים והתשובה היא מהקרינה. כדי להבין את זה יותר טוב צריך להסתכל יותר מהכיוון של הקרינה מאיפה היא יוצאת ולמה היא גורמת.
אם בגובה רב צריך להשקיע פחות אנרגיה כדי להרתיח מים זה אומר שהם כבר נמצאים בתדר התחלתי גבוה קרוב יותר ל2.4GHz וגם זה אומר שקרני השמש שמגיעות לשם, לגובה הרב, מגיעות לשם בכינון ישיר. אלו פני השטח שהכי רחוקים מפני השמש לא מבחינת מרחק אלא מבחינת קרינה ושם הם יכולים להשפיע על המים יותר בקלות, כי זה לא מקום דחוס.
זה הגיון הפוך, מבחינתנו נמוך זה צפוף ודחוס, מבחינת השמש הזווית של הקרינה יותר גדולה ולכן הקרן מגיעה יותר קרוב אליה והיא מקרבת את פני השטח אליה ולכן הקרינה שם נמוכה אבל מבחינת המרחק זה יותר רחוק ממנה.
הקרניים שמגיעות למקומות נמוכים יוצאות מהשמש בזווית של כמה אלפיות מעלות, הזווית הזאת יוצרת דחיסות, במקומות הנמוכים יש קרינה יותר נמוכה כמו שהראתי לך בדוגמא של רתיחת המים. זה לא רחוק מבחינת מרחק אלא מבחינת הצפיפות ויכולת ההשפעה של הקרינה על המים.
הזווית הזאת של הקרן בכמה אלפיות מעלות היא זו שיוצרת מקומות נמוכים דחוסים מבחינת צפיפות המולקולות. וכל זווית אחרת מכינון ישיר תתן קירוב גדול יותר של פני השטח אל השמש.
כל ההסבר הארוך הזה היה כדי להראות עובדה פשוטה, גבוה ונמוך זה עניין של זוויות הקרניים שיוצאות מהשמש .
זה מה שיוצר את הפחיסות של כדור הארץ וזה גם מסביר את מה שנראה כתנועה שהיא כמו אליפטית, תלוי מאיזה כיוון מסתכלים על זה .
אין משהו שמתרחק או מתקרב. הכל סטטי.
אני יודע, אני יודע, סטטי זה משעמם, זה לא כמו תנועה של כדורים שמסתובבים ותותחים ופיצוצים אבל זה מה יש .
זה כמו שאתה צורב דיסק עם קרן אור. זווית תתן -1-, שטוח יתן -0- ,רצף של זוויות ומשטחים יתנו בשפה בינארית ייצוגים שאפשר להציג אותם בגרפיקה על המסך .
כך אותו הדבר עם פני השטח של השמש, הם כמו יהלום עם משטחים מלוטשים בזוויות שונות, משטח שטוח ייתן זווית ישרה (כינון ישיר, זוכר ?תותח) משטח בזווית ייתן בכמה אלפיות הטיה של הזווית. והקרינה שתצא משם, זה מה שבסופו של דבר יגיע לפני השטח של כדור הארץ וייצור דחיסות או רוויחות (ההיפך מצפיפות, לא מצאתי מילה יותר מתאימה).
ואתה גם בטח יודע שאור שיוצא ממוקד אחד של אליפסה יקלט במלואו במוקד השני, השמש היא כמו טבעת קעורה שנמצאת במוקד אחד של האליפסה ובמוקד השני יש טבעת שניה שהיא קמורה והיא פולטת קרינה שנקלטת בשמש הקעורה.
הטבעת הקמורה שפולטת קרינה זה מה שנראה למדענים כמו חור שחור והם לא מבינים מה זה ואיך לעכל את זה. הקרינה הזאת נקלטת בשמש ועוברת בסופו של דבר אלינו. התנועה של החור השחור היא כמו מטוטלת זה מה שנותן הבדלים של יום ולילה באיזורים שונים של כדור הארץ .
ומה שיעזור לך להשלים את התמונה זה שעל פני השטח של הטבעת הקמורה יש גם משטחים מלוטשים שמוציאים בזויות שונות את אותה הקרינה שמתקבלת בטבעת הקעורה שהיא השמש שלנו.

בסך הכל, זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב.
 

pozetiv

New member
נראה לי שכך קוראים לזה

שההיגיון אומר קרוב אבל המציאות היא אחרת.

במחשבה שניה אולי המילה פראדוקס יותר מתאימה לתאר את המצב הזה ,
אתה מניח שזה קרוב (לפי מד הטווחים של התותחן) אבל התוצאה היא ההיפך ומדובר על מקום מרוחק מהשמש ודחוס יותר.

בעצם, אני לא כלכך בטוח, אבל אם זה המשפט היחיד שהבנת אז אולי המאמץ היה שווה.
 

pozetiv

New member
קיבלתי את התואר מטומטם ביושר ובצדק, אז בבקשה ממך

אל תדחף גם אתה תחת הכובע הזה.

הבנתי אותך, הימים נדחפים ומצטופפים לתוך המעגל
וזאת בניגוד להוראות משרד הבריאות.

דרך אגב, הסברתי כבר מקודם שכל יום מקבל קצת פחות ממעלה.
רק רציתי לבדוק אם ההוא שמחלק כאן תארים קיבל תואר בקריאה.
 

BravoMan

Active member
המצאה של אדם שרצה תשומת לב:

יש אנשים שהם פשוט מטומטמים, ויש כאלה שרוצים להרגיש שייכים למשהו ייחודי, וככה הדבר הזה "קיבל כנפיים"

 
למעלה