Fox News

meir12121

New member
דנה, מתנצל

את צודקת, זה לא היה במקום ולא היה ראוי מצדי. סליחה.

vinney

Well-known member
זה היה במקום, זה היה ראוי וזה היה מדוייק.

למה התנצלת? רק כי היא צרחה עלייך? שתצרח, לתת לצרחות שלה לשנות את העובדות זה לתת לאנשים כמוה לנצח.

meir12121

New member
מאוד שלם עם ההתנצלות שלי

זה ענין של נימוס בסיסי ויחס בין אנשים. לנהל ויכוח עניני בלי להכנס להתקפות אישיות. זה לא ענין של עובדות או "לתת לדנה לנצח". זכותה של דנה להביע את דעתה, גם כשהיא נוגדת לדעתי. הרמיזה כלפי דנה הייתה לא לענין, והרגשתי רע עם עצמי אחרי שכתבתי את זה. מציע להוריד את "הטונים" כלפי דנה.

vinney

Well-known member
וודאי שזכותה. אבל למה רק זכותה?

למה אתה מסיר מעצמך את הזכות הזאת? למה אתה מרגיש רע בזה שביקרת אותה?
&nbsp
זה שמותר לה להביע דעה לא אומר שאסור לך לבקר את דעתה. אני לא מבין למה אתה הרגשת רע עם הביקורת שלך או הרגשת צורך להתנצל.

meir12121

New member
יש הבדל בין "לבקר דעה" לבין התקפה אישית

חבל שאתה לא רואה את ההבדל בין להתווכח על עמדות, דעות ועובדות, לבין התקפה אישית על האדם עצמו.

vinney

Well-known member
אבל האדם זה הנושא. כשאתה מדבר על שטיפת מוח - של מי המוח?

meir12121

New member
לא, האדם זה לא הנושא

זאת בדיוק הנקודה, הנושא זה הדעה, לא האדם. אני אתן דוגמא למה אני מתכוון.
א. אם אני אומר לך שטראמפ הוא נשיא נהדר כי ABC, ואתה אומר לי שהוא נשיא גרוע כי XYZ - אז זה ויכוח על דעה, וזה לגיטימי בעיני.
ב. אבל אם אני אומר לך תוך כדי הויכוח שאתה אידיוט - אז זו התקפה אישית, ולא לגיטימי בעיני.
מה שאני עשיתי כלול לדעתי בקטגוריה ב' הנ"ל, ועל זה התנצלתי.
אני לא חושב שוויכוחים שכוללים התקפות אישיות אחד על השני זה לגיטימי, ואני לא רוצה להיות חלק מדבר כזה.

vinney

Well-known member
נושא ההודעה שלך היה שטיפת מוח.

אני שואל אותך - למה זה לגיטימי בעינייך לדבר על מושג "שטיפת מוח", אבל לא לגיטימי להראות דוגמא מוחשית לתופעה?

danakama10

New member

vinney

Well-known member
הו, שוב שמעת את מה שרצית לשמוע ועכשיו את מאושרת

איזה כיף לחיות בעולם בו העובדות לא משנות...
&nbsp
אבל, זה נכון: את דוגמא מצויינת לשטיפת המוח של רוברט איילס. אפס יכולת חשיבה ביקורתית, אפס יכולת מחשבה עצמית, רק דיקלומים של מה שאמרו לך לדקלם בערוץ הטלויזיה היחיד שמדבר אל הגזענות והשנאה העצמית שלך.

iris mom of two

New member
הוא דווקא צודק בנושא

יש לי קרובי משפחה, אנשים שבדרך כלל אני מחבבת.
אבל ראיתי איך הם מדקלמים את פוקס ניוז ואיך הם מאבדים כל יכולת אנליטית כי הם מקבלים את החדשות רק מהביאס הזה.
אני רואה את זה לצד השני גם, עם MSNBC.
&nbsp
אם את רואה את זה כהתקפה אישית כשהוא לא הזכיר אותך, זו בעייה שלך. אבל בנושא שטיפת המוח זה מאד מאד מדוייק. לצערי אני רואה את זה מאד מקרוב. ועם אנשים שבדרך כלל הייתי חושבת שהם די אינטליגנטים, אבל פשוט איבדו את היכולת בנושא הפוליטי לגבש דיעה משל עצמם.
&nbsp
לעומת זאת, אני רואה את הבת שלי. קוראת בעיקר דעות פולטיות. קראה את המאמרים של אנטוניו סקליאה, אפילו שהיא לא מסכימה איתו. קראה את הספרים על רות ביידר גרינצבורג, קוראת על ההסטוריה הפוליטית של ארה"ב, מכל הכוונים. ראתה את כל הדיבייטים למיניהם בעצמה, ומגבשת דיעה עצמאית.
&nbsp
היא לא רואה רק פוקס ניוז, או רק MSNBC. היא צופה וקוראת כמה מקורות, ומשווה בינהם.
&nbsp
נחשי איזו דיעה אני מכבדת? לא אומרת שמסכימה תמיד (אם כי זו הבת שלי שגדלה על הערכים שאנחנו הנחלנו לה אז אני גם די מסכימה איתה בדרך כלל).
&nbsp
גם אני ראיתי חדשות שנראו מוטות משני הכוונים וחדשות שנראו יותר מאוזנות. אני מעדיפה להאמין למאוזן, ולגבש את הדיעה שלי בעצמי.

danakama10

New member
הו, היהירות מס' 2

הפתעה - גם אני קוראת ושומעת מספר מקורות, גם אני רואה את הדיבייטס של הדמוקרטים, וגם אני מגבשת לעצמי את דיעותי (ואפילו כאן בפורום מדי פעם כתבתי מתי אני לא מסכימה עם טראמפ ו/או הרפובליקאים).
בעיני אנשי השמאל נשמעים גם שטופי מוח, למרות שאני מבינה שרובם אנשים חושבים, ולאחר שהפעילו את התאים האפורים הם החליטו שעם הגישה הזו הם מסכימים.
ביתך אינה יחידת סגולה, אבל היא היחידה שאת רואה בפעולה כנראה.
עובדה שלא טעיתי כשהבנתי שהוא תקף אותי גם אם לא הזכיר אותי בשם, והוא אף התנצל וקיבלתי את התנצלותו. לאחר כל זאת, אני לא מבינה מה בוער לך להודיע לי ש"זו בעיה שלי". קבלי

iris mom of two

New member
אז אולי את סתם אישה לא נעימה

והדיעות שלך הן דיעות של גזענות ורוע פשוט כי את כזו. אם כך אני מתנצלת, את אינטליגנטית רק בוחרת להיות חסרת לב ולא שטופת מוח.
&nbsp
אם היית קוראת מה שכתבתי אני הזכרתי את שטופי המוח מצד השמאל גם כן. אישית אני באמצע. יש דברים מהשמאל שאני לא מסכימה איתם, ויש דברים מהימין שאני לא מסכימה איתם וההפך.
&nbsp
אין לי בעייה לבחור במועמד רפובליקני, אם הוא שפוי. טראמפ לא שפוי ולא טוב למדינה. אבל אני הצבעתי למען המושל של מסצ'וסטס. לדעתי הוא עושה עבודה טובה יחסית, יותר טובה מקודמו. ויש לו לב....

JimmyGee

New member
מעריצי ימין (או שמאל) קיצוני עיוורים כמו דנה

זה כמעט תמיד משלב את השילוש הקדוש של טימטום, שינאה עיוורת ושטיפת מוח. הם עוברים אינדוקטרינציה מלאה ב Fox News.
יותר קל לדבר עם קיר אז לא הייתי מנסה יותר מידי.

JimmyGee

New member
מסכים 100%

ה brain wash ש Fox News עושים ערב ערב שעה שעה לצופים שלהם (כמו דנה) הוא לא פחות מגאוני.
אני שומע פעם אחר פעם את כול אותם צופים חוזרים כמו תוכים על בדיוק אותם השקרים ו conspiracy theories ששמעו בשקיקה ערב קודם ב Fox News.
זה לא פחות מגאוני להפוך כזאת מסה של אנשים לתוכים מהלכים של הימין הקיצוני.

debby12

New member
מנהל
"רייגן הפך את המפלגה הרפובליקנית למפלגה של גזענים"?

איך זה מתיישב עם העובדה שקולין פאוול וקודוליזה רייס היו שניהם שרי החוץ של בוש האב והבן, בהתאמה? או שבוש האב מינה את קלרנס תומס לשופט עליון? ועל עבירות המין המגעילות שנטענו נגדו לא נרחיב את היריעה בשל הבחילה
)

vinney

Well-known member
ויש עכשיו את הדוקטור השחור בHHS, אז מה?

מה שנקרא "החבר ההומו", אז אצלם זה "השר השחור".
&nbsp
אגב, בוש האב כלל לא היה גזען, והיה די פטריוט ובן אדם רציני מאוד. הוא הפסיד לקלינטון בין היתר בגלל חוסר כריזמה, אבל מעולם לא חשבתי עליו כבן אדם טיפש כמו נעל או כמו הבן שלו, או גזען כמו רייגן או טראמפ.
&nbsp
קונדוליזה רייס הייתה שם למרות, לא בגלל. האמת שאותה אני ממש לא מבין. מילא בוש האב, או אפילו הבן עם צ'ייני וחבורתו. אבל היא ישבה מאחורי קבנו, והציגה אותו בוועדה וישבה שם לאורך כל הדיונים כאילו כלום, זה בעייניי בלתי נתפס. אם עד אותו רגע היא הייתה בעייניי מועמדת רפובליקנית פוטנציאלית לגיטימית ורצינית, אחרי דיוני קבנו היא בעייני שרופה לחלוטין.

למעלה