Fusion היכן להתחיל

atazur

New member
Fusion היכן להתחיל

הרבה כאן אוהבים פיוז´ן אז אני משער שברשימה הזזאת אני לא אחדש הרבה. בכל אופן, למי שמעוניין להתחיל לשמוע פיוז´ן, או סתם חושב שפיוז´ן זה רק Metheny הנה כמה המלצות של אלבומים שבנו את הז´אנר: 1. Return To Forever Chick Corea אחד מאלבומי הפיוז´ן הראשונים ובין המוצלחים שבהם. צ´יק קוראה הוא פסנתרן/ קלידן מעולה. החל מנבחרת החלומות של מיילס דיוויס והמשיך בקריירת סולו ענפה שנמשכה עד היום. אלבום מומלץ להכרות. 2. Bitches Brew Miles Davis אלבום הפיוז´ן הראשון? הטוב ביותר? החשוב ביותר? השנוי מחלוקת ביותר? בכל מקרה זה אלבום שלא כדאי להתעלם ממנו. דיוויס הרגיז הרבה אנשים ומוזיקאים באלבום הזה. הרבה אמרו שהוא לוקח את הג´אז למחוזות רחוקים מדי. בכל מקרה אלבום חזק, הרבה יותר גז מאלבומי פיוז´ן אחרים שלו (Silent Way למשל) ג´ון מקלפלין במיטבו. 3. 8:30 Weather Report גם מהם קשה להתעלם, למרות שלא כולם אוהבים - הם בהחלט תופעה. בעולם הרוק היו קוראים להם SuperGroup אל למרות שסופרגרופ דינם להתפרק וכמה שיותר מהר, הרי שהweather Report המשיכו זמן רב מכפי שחזו, וניגנו יחד 15 שנה. די להזכיר שמות כמו: Omar Hakim Jaco Pastorius Wayne Shorter Joe Zawinul כדי שכולם יבינו שמדובר באחת הלהקות החשובות בעולם הג´אז המודרני. 4. Metheny עכשיו נשאר לי רק לבחור איזה אלבום של Metheny להכניס לרשימה. אני מתלבט בין Q&A המצויין לבין Sign Of 4 סט של 3 דיסקים. אני משער שהראשון מצויין למתחילים והשני מעולה למי שאוהב את הראשון. בכל מקרה, מקווה שעיניינתי. שמיעה מהנה.

OBZ

New member
מסכים חלקית

אכן ההרכב של צ´יק ממש מדהים רק תיקון יש לי את SIGN OF 4 של מת´יני אני מאד אוהב פרי ג´אז וגם את הסט הזה אבל אל תמליץ עליו בשום אופן!!!!!!!! אנשים ירתעו ממנו! מקסימום רוצה להמליץ על מת´יני פרוע תמליץ על SONG X = דיסק הרבה יותר שלם! מקבל את התיקון?

atazur

New member
בכיף הייתי ממליץ על Song X אבל

אני לא מכיר אותו. תסכים שזה מוציא את העוקץ מההמלצה. בכל מקרה, וודאי שאני מסכים עם התיקון שלך, אחרי הכל - דעתך שוות משקל לשלי ואם אתה מכיר את הסט וגם את האלבום Song X הרי שדעתך אף כבדה מדעתי. אגב מה דעתך על First Circle ?

OBZ

New member
SONG X!!!!!

מה?!?!?! קנה מיד את SONG X!!!! לדעתי דיסק הרבה הרבה הרבה יותר טוב מ SIGN OF FOUR וגם אורנט קולמן מנגן שם! לא שמעתי את FIRST CIRCLE קניתי את IMAGINARY DAY דיסק מוזר ויש שם טראק שמתחיל כמו טראנס!

Zed off

New member
ההמלצות שלך עד 3..

הם המלצות של ג´אז חתונת משעמם בטירוף! תתחילו כבר להתקדם...

funkbass

New member
כשתהיה מוזמן

לחתונה שמנגנים בה אחד מהשמות שהוא הזכיר ... תרים אלי טלפון ... הייתי מת לראות מי הבחור המיליונר שמתחתן!!??????

greblin

New member
חה חה, וואלה, אהבתי

הזד אוף הזה פשוט לא קולט את הפורום הזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zed off

New member
אין כלכך מה לקלוט...

כולכם שומעים כאן ג´אז חתונות משעמם...שתתחילו לדבר פה על פיוז´ן תודיעו לי...

אוקיי ידידי...

מאחר ואתה מתיימר להיות אלוף בפיוז´ן אז אולי תיתן לנו כאן רשימה של עשרת תקליטי הפיוז´ן הגדולים בכל הזמנים לדעתך,כולל סקירה קצרה על כך אחד מהם? ואם היית גם מוסיף סקירה קצרה על תולדות הפיוז´ן,שנת לידתו,השפעות עיקריות,מוסיקאים משפיעים וכו,זה היה יכול להיות אחלה! ככה,אולי נתחיל להבין על מה אתה מדבר...

Zed off

New member
לא אמרתי שאני מומחה!

אמרתי רק שפיוז´ן שאני שומע לדעתי עדיף!

תראה,

אני לא מאמין שאתה יכול לדבר על פיוז´ן באופן שבו אתה מדבר ר ק מלהכיר את להקת יוזב,עם כל הכבוד. הלהקה הזאת,מעולה כשלעצמה,נוסדה אמנם בשנת 1977,ובין מייסדיה היה הבאסיסט אלאן קארון,פיגורה מוסיקלית ידועה בסצינה הניו יורקית בפני עצמה,אבל את התקליט הראשון שלהם,נוציאו יוזב רק בשנת 1981. השנים בהם פעלה למעשה הלהקה,שנות השמונים,הם שנים מאוד מאוחרות לעסוק בהן בפיוז´ן,לא מבחינת היכולת אלא מבחינת המקוריות. הפיוז´ן מעיקרו נוצר בשלהי שנות השישים,עלה מדרגה וקיבל הכרה כסגנון מוביל במוסיקה המתקדמת בתחילת-אמצע שנות השבעים וקרנו ירדה לקראת סוף שנות השבעים-תחילת שנות השמונים. אני מליץ לך לפנות ל-AMG או לאינציקלופדיית מוסיקה אחרת ולהתחיל לחקור את הפיוז´ן יותר לעומק. התמרכזות בלהקת יוזב,מבחינת הכרת הסגנון על כיווניו השונים,זה מעט מדי וחסר מדי יחסית למה שיש לסגנון להציע בעבודות הרבה יותר מוקדמות ולא פוחת משובחות.

Zed off

New member
ok...

אגב... אתה מכיר אולי את להקת confusion מישראל? גם אותם אני מאוד אוהב!

greblin

New member
יש לי משהו להגיד לך

אתה כל הזמן מבלבל ת´שכל אם הפיוז´ן שלך, ושלא תבין לא נכון, פיוז´ן זה אחד הסגנונות שאני הכי אוהב, ואני מכיר הרבה מאוד נגני פיוז´ן. ואתה קוטל אחרים. וכל זה אתה אומר מהכרת להקה אחת??????????????? אתה לא מתבייש לקטול אחרים שאתה מכיר להקה אחת?? להקה מעולה, אבל רק אותה אתה מכיר? כדאי באמת שתתחיל להבין, לקרוא, ולראות מאיפה הגיעה יוזב, אמרת שלא מעניינת אותך היסטוריה, אבל אתה בחיים לא תדע תכלס מה הם עושים בלי לדעת מאיפה הם לקחו את זה, בשביל לנגן פיוזן טוב אתה צריך לדעת ג´אז, נקודה. ואתה לא יודע אם אתה קורא לזה ג´אז חתונות. דרך אגב, אני מכיר את confusion הישראלים, להקה גדולה. אבל אני לא יודע איפה אני משיג הקלטות שלה, ניסיתי בהרבה מקומות ולא מצאתי :(

yoss!

New member
זה הפיוז´ן שלך זד אוף?

חשבתי כבר תזרוק לנו איזה:BITCHES BREW של מיילס או איזה סופט מישין(בערך פיוז´ן)קוריאה סקופילד מתיני או משהו. במקום זה אתה מביא פיוז´ן קצת פושר משנים שהפיוז´ן דעך קצת ומנסה לשחק אותה מבין? במקום זה שב ותקשיב למה שממליצים OBZ עוזי אטזור ואחרים ואולי תלמד משהו גם על פיוז´ן . לפני שתאזין לג´אז חתונות.

yoss!

New member
המלצותיהם של אטזור וOBZ נחשבים..

בעיניך ג´אז חתונות? נתנו לך כאן את צמרת הפיוז´ן שכנראה אינך מכיר אם אתה לא מכיר את זה אז איזה מן אוהב פיוז´ן אתה? עדיף שתוק ותקשיב ולפחות תברר לפני שאתה מגיב אם מדובר בפיוז´ן או לא. הוצע לך כאן הפיוז´ן במיטבו ואתה קראת לו ג´אז חתונות. תחליף לפחות מילה.

nordlead

New member
Zed כנראה ילד קטן ולא מנוסה...

ככה זה כשאתה צעיר ולא ממש מוסיקאי...אתה מתחבר אל מה שהכי קל...ואין ספק שלמי שבא מרוק הכי קל להתחבר לUZEB. אבל עזוב את UZEB תמשיך הלאה...הם סוף העולם של להקה....אבל יש עוד דברים.. אני מאמין שאם אתה אוהב את UZEB אתה צריך לשמוע גם את Tribal tech ועוד כל מיני כאלו.. דרך אגב אין ספק שבקשר למורכבות מוסיקאלית הפיוזן לא יותר מסובך מבי בופ או כל גאז חתונות אחר (לדברייך)... שים לב לאן הלכו רוב חבריי קונפיוזן שאתה כל כך אוהב... ערן המתופף מנגן גאז,רוסלן הפסנתרן מנגן גאז...שלומי הסקסופוניסט גם...

black wolf

New member
לא ממשיך!

(זה Zed נחסמתי כאן...) UZEB הם הלהקה עם הנגנים הכי טובים בעולם הפיוז´ן! אגב אני מכיר עוד דברים בפיוז´ן אבל אני פשוט לא זוכר שמות... קונפיוז´ן גם תותחים!

למעלה