GBS ולידת בית

c 2 4

New member
GBS ולידת בית

שלום לכולן אני נמצאת בתחילת שבוע 31 הריון ראשון ומתעניינת בלידת בית. העניין הוא שיש לי GBS, ורציתי לדעת אם לידת בית אפשרית (מבחינת אנטביוטיקה שצריך לקבל בזמן הלידה) ובכלל כל מידע על לידת בית עם GBS יעזור לי מאוד. תודה

אפשר בהחלט ללדת בבית עם GBS

ניתן לקבל אנטיביוטיקה תוך כדי הלידה בדיוק כמו בבי"ח.

אז זהו ששאלה ממשתתפת בפורום "שלי"

גילתה לי לתדהמתי אחרת...
פנתה מישהי בפורום שאני מנהלת וסיפרה שמיילדת הבית שלה אמרה לה שהיא צריכה להשיג את האנטיביוטיקה שאותה המיילדת תיתן לה בלידה. נשמע לי מוזר אבל יותר מכך - הרופא שאצלו היא עושה את המעקב הודיע לה שהוא לא נותן לה מירשם כי הוא שולל לידות בית !!! לא האמנתי למקרא עיניי, איזו חוצפה. מה גם שלדעתי הוא ממש עובר על החוק - מונע מפציינטית טיפול רפואי ! המלצתי לה להתלונן עליו, אבל לגבי הנחיית המיילדת - אשמח אם מיילדות הגולשות כאן תוכלנה להתייחס - הכצעקתה ?

אני מתארת לעצמי שכמו כל נוהל אחר

זה תלוי במיילדת הספציפית. המיילדת שלי (ארה"ב) מביאה עמה את כל התרופות והחומרים שאולי תזדקק להם במהלך הלידה בשבילי ובשביל הבייבי, והדברים שאני צריכה להכין הם אך ורק בגדר הכנה של הבית/משפחה.

אנטיביוטיקה בלידה

הי זוהר- התרופה שצריך לתת- פניצילין לוריד היא תרופה אישפוזית, שקשה או בלתי אפשרי להשיגה מחוץ לבית חולים. המיילדת מנסה דרך היולדת, אולי תצליח. אנחנו לא כל כך מצליחות להשיג את התרופה בקלות. לא נרחיב על כך. דוגמה לקשיים הקיימים בניהול לידת בית בארץ- הרבה פרטים שעדיין לא מוסדרים. כמו למשל לתת מרשמים לתרופות ולבדיקות הכי פשוטות. מעמדה המקצועי של המיילדת בארץ די רעוע. זה מבטא את מעמדה הרעוע של היולדת מבחינת אופציות הבחירה המועטות שקיימות .

GBS and antibiotics

It's a very problematic situtation. It's one of those "gray areas" that are complicated by medico-legal issues, and the availability of finding a doctor who is not against homebirth and will cooperate. There are a few in the closet and some brave ones . YOu need to discuss your options with your midwife and she will advise you. If you want to have a homebirth, this should definately not be a reason not to. Many GBS women haved homebirthed and gotten antibiotics. If you are looking for another "reason" not to have a homebirth or are not motivated enough to overcome the obstacles, then this could be a deciding factor. Sometimes you might have to pay a doctor privately for a prescription, and you may have to search a few pharmacies for the antibiotics. In the end, it can be done.

gbs

האם בכל לידת בית עם gbs תינתן אטיבוטיקה או שניתן לפי תנאים מיוחדים. באופן מקרי לחלוטין כדולה קיבלתי לידת בזק בבית של בחורה עם gbs הבסופו של דבר בבית החולים הוחלט לאחר בדיקות לא לתת טיפול לתינוקת בגלל השהות הקצרה בתעלת הלידה, לכן שאלתי.

GBS

I would think that all hospitals would insist on at least culturing the baby, but if the birth was very quick and the water broke just at the end, then it could be that they wouldn't give antibiotics. I think it would depend on the particular doctor in charge at the time, and also if the parents showed a preference for not giving antibiotics. Also if the woman had GBS in her urine, this would create a higher chance of cross infection to baby. The biggest issue is time from water breaking until birth. The longer the time then the more chance of infection to baby. Important not to ever break water with GBS carriers.

מנצלש"ת באותו נושא

אני צריכה לבדוק אם יש לי GBS או לא, כי המיילדת רוצה להיות בטוחה שאין לי, שאלתי את הרופאה הכללית שלי והיא טוענת שבארץ אין ממש סיכון לכך ולכן המדיניות היא לא לבדוק....משהו כזה.. בכל אופן, לא אמרתי לה שאני עושה לידת בית כי קצת פחדתי שהיא תתחיל לשאול שאלות ומי יודע, אולי תעשה מזה רעש ולא היה לי כוח לזה. השאלה שלי היא, איך אפשר להשיג את הבדיקה בכל זאת? הבנתי מהמילדת שאני יכולה לעשות את זה בעצמי ולתת למעבדה לבדוק, אבל בכל זאת אני צריכה הפנייה. איך משיגים הפנייה בלי לעשות רעש, יש למישהי ניסיון? ובכלל, המילדות ביקשו מכן לעשות את הבדיקה?

GBS

זה חיידק מקבוצת סטרפטוקוק B. הוא יכול להמצא בתעלת הלידה ואז התינוק עלול להדבק במהלך הלידה. לכן אם אצל מישהי מתגלה החיידק היא תקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה וכנראה שגם יתנו לתינוק לאחר שיוולד. ממה שאני יודעת החיידק עלול לגרום לסיבוכים קשים אצל התינוק במידה והוא נדבק בו. מעבר לזה, אני לא מומחית גדולה.

אני עשיתי את הבדיקה

וגם המיילדת ביקשה שאעשה. למזלי, הרופאה שלי נתנה לי הפניה בלי בעיה(למעשה לא הייתי צריכה בכלל לבקש). אולי תנסי "לשחק אותה" היסטרית ולהגיד שאת רוצה להיות בטוחה שאין לך כי זה קרה לחברה שלך או משהו כזה...

נראה לי שבאותה שיחה הייתי אומרת

אני יודעת שהסיכון נמוך, אבל אני מתכוונת ללדת בבית, ולא לוקחת סיכונים. ככה את גם מספרת על לידת הבית, וגם אומרת באותה נשימה שאת מודעת לפחדים שלה

tookmy

New member
אצלי עבד גרוע יותר

הרופאה שלי סירבה לתת לי הפניה לבדיקה. היא ידעה כל הזמן שאני מתכננת ללדת בבית והגיבה כאילו זה בסדר בעיניה וסבבה (יש לי חברה שטענה שזה בגלל שהיא כבר "חינכה" את הרופאה הזו כשהיא ילדה בבית). ביקשה אחרי שהייתי אצלה שאתקשר לברר איפה עושים ואיך. בטלפון נכנסה איתי למין מאבק כזה של כמה אני חסרת אחריות בהקשר אחר כביכול... דווקא כשהסברתי לה שאני חושבת על הסיכונים ולכן רוצה לעשות את הבדיקה (אולי פרטתי יותר מדי) היא תקפה את הסיכונים בדעות קנוונציונליות של רופאה שנושא לידות הבית זר לה.

"בארץ אין סיכון לכך" ??? איזו שטות

מה זו השטות הזו. GBS אינו חיידק שמופיע לפי מיקום גיאוגרפי. הוא גם לא מחלת מין (יש האומרים שבישראל יש פחות, לא יודעת אם נכון). הסיכון הוא אותו סיכון, רק שלא נהוג לבצע את הבדיקה ולפי דעתי זה חבל מאוד. בתור מי שמכירה אישית שני תינוקות שנפגעו קשה בגלל שלא זוהה GBS אצל האם (אחד נפטר
) אני חושבת שזה פשוט חוסר אחריות מצד הרופאה לסרב להפנות אותך לבדיקה. אני הייתי מתעקשת איתה ואם לא - פונה לרופא אחר. גם אם צריך לעשות רעש. בשביל הבריאות של התינוק ושלי, אני מוכנה לעשות הרבה מאוד רעש.

בוודאי שתיתכן שכיחות שונה למחלות

לפי חלוקה גאוגרפית (ע"ע איידס, כדוגמא), וזה אכן מה שסברו במשך זמן רב לגבי GBS (סברה שבוססה על מחקר אפידמיולוגי), אולם לאחרונה הסתבר שהשכיחות בארץ די דומה לשכיחות בארה"ב ולכן רופאים רבים סוברים שהגיע הזמן לאמץ את הרוטינה הקיימת בארה"ב של בדיקת כל אישה בשבוע 35 (ואם התשובות לא מתקבלות לפני הלידה מתייחסים כאילו היא חיובית = מתן אנטיביוטיקה מניעתית בלידה). מכיוון שהבדיקה עדיין אינה ברוטינה, כל רופא נוהג לפי שיקול דעתו (ובקופות שיקול זה נגוע, כמובן, גם בשיקול כלכלי). אם רופא הנשים מסרב, ניתן לנסות לקבל הפנייה אצל רופא המשפחה.

למעלה