GBS ולידת בית

../images/Emo41.gif שאלת תם לגבי מיילדות ../images/Emo41.gif

משרשרת לכאן בגלל שהשרשור הזה העלה בי את השאלה. פה בארה"ב מיילדת מוסמכת (CNM או CPM) עם רשיון כמובן, רשאית לרשום תרופות ומרשמים ולתת הפניות לבדיקות. היא עושה מעקב הריון כמו כל רופא (לטעמי אפילו יותר טוב, כי היא מתאימה בד"כ את המעקב לאשה הספציפית ולא שולחת את כולן כמו עדר לעשות את כל הבדיקות, והמעקב לרוב אנושי יותר ומתאים לטיפול נשי). וכמובן מיילדת, בין אם זה בבית או בבית חולים. איך זה עובד בארץ? מיילדת מוסמכת ומורשית לא יכולה לרשום? להפנות? מה עם מעקב למי שרוצה ללדת עם מיילדת? האם המצב באמת כל כך מסובך כמו שזה נשמע מהתיאורים שלכן? ברור שאני מדברת על MIDWIFE שזו הגדרה שונה לחלוטין מ-LABOR AND DELIVER NURSE שזה מה שקוראים "מיילדת" בלשון העם (מי שמקבלת אותך בחדר לידה ומטפלת בך שם).

סטיוויה

New member
בארץ זה שונה

מיילדות הבית עושות מעקב הריון ויכולות להמליץ על תרופות,צמחים,בדיקות. אבל אין להן סמכות לספק מרשמים או הפניות.

זהו, שנראה לי שכאן אין להן סמכות

המיילדות פה, על פי מיטב ידיעתי אינן מוסמכות לשלוח לבדיקות או לרשום תרופות הקשורות להריון והן שולחות את הנשים לרופא כדי שהוא ירשום להן את כל הבדיקות. זו בעצם הבעיה שלי עם GBS, האמת היא שהרופאה הכללית היא מאוד סימפטית, אבל אני פשוט לא רציתי באותו רגע שתתחיל לעשות מליון טלפונים כדי לוודא אם מה שאני מתכננת זה חוקי או לא, או כל דבר אחר שיעלה בדעתה. מה גם שאני לא רוצה שתשלח אותי בחזרה לרופאת נשים האיומה שלי, אז העדפתי לא לומר לה כלום. אגב, תיקון - היא לא אמרה שאין בארץ סיכון, אלא שלא נוהגים לעשות את הבדיקה הזאת בארץ, לא ברור למה, ורק אם אני בקבוצת סיכון, אז כן עושים שלושה שבועות לפני הלידה המשוערת. נראה לי שאתקשר אליה לשאול אותה אם אני בקבוצת הסיכון, ואם לא (או אם היא לא יודעת איך בודקים את זה), אז אמצע רופא אחר שכן יודע מה זה, אולי אחליף שוב רופאת נשים, מי יודע....

mise

New member
אני יכולה להמליץ על רופאה נהדרת.

נדמה לי שאת מאזור ירושלים? חיפשנו לאחותי רופא למעקב לידה, שתומך בטבעי וכו', היא לא מצאה. יש לה רופאת ילדים נפלאה, מתנגדת נחרצת לחיסונים ומסבירה באופן בהיר, הגיוני ונהיר מדוע (יש לה המון ידע בנושא ואם היא הצליחה לשכנע את גיסי לא לחסן..היא יכולה לשכנע כל אחד), בקיצור, מסתבר שהיא עושה גם מעקבי לידה. היא הפתיעה (שוב) בגישתה. קודם כל, היא אמרה לאחותי שאין צורך לעשות יותר מאולטראסאונד אחד בשבוע 22 (סריקת המערכות) ולא צריך להתחיל שום מעקב בכלל עד השליש השני, כך שאחותי נחה על זרי הדפנה כרגע (סוף-סוף..) ונראה לי שאם תפני אליה, היא תשמח להפנות אותך לבדיקה/קבלת טיפול במידה וצריך. למיטב הבנתי היא מאוד סבלנית כלפי גישות טבעיות. בהכשרתה היא גם הומיאופתית לא קלאסית כך שאחותי למשל, לא מקבלת ממנה טיפולים הומיאופתים (אנחנו אוחזים בגישה הקלאסית). שמה ליאורה אוריאל והיא עובדת עם כל קופות החולים, למיטב ידיעתי. עם כללית בטוח.. היא גם מקבלת בביתה בשעות מאוד נוחות, כולל בערב (אחותי מבקרת אצלה בשמונה בערב). אם תרצי מס' טל', אשמח לתת במסר.

תודה אחזור אליה קודם בטלפון

ואשאל אותה אם אני בקבוצת סיכון ולפי התשובה אומר לה כבר שזו לידת בית, בטלפון יהיה לה יותר קשה לעשות רעש ואם תעשה, לפחות לא אהיה שם.... סה"כ היא מקסימה ואולי אפילו בעד לידות בית, אבל לא רציתי לקחת סיכון באותו רגע (שעת בוקר מוקדמת, אני עייפה, רוצה כבר ללכת וכו'). ואם היא תתחיל לעשות בעיות אפנה אלייך במסר אישי. תודה רבה!!

לא יכולה כלום...

לא מרשמים, לא הפניות לבדיקות. רופאת המשפחה שלנו איפשרה לי לעשות כל מה שהמילדת אמרה (+נאום על הסכנה שבסכרת לא מאובחנת). נדמה לי שבארץ אין midwife. יש רק זותי שיודעת לקבל תינוקות. כמו שאני מבינה, מיילדות הבית הן היחידות מהמילדות בארץ שגם עושות מעקב הריון (חלקי, כי זקוקים לרופא, אז כבר נותנים לאחות למדוד ל"ד ולהסכל על הסטיק של השתן), וגם מעקב כלשהו אחרי ההריון. אני מקווה שהמגמה הזו תתפתח, ומילדות יהוו כתובת עבור נשים לשאלות נשיות שמופנות בד"כ לרופאי נשים שלא יודעים לענות עליהם

איך את יודעת שבלידה יהיה לך GBS???

לאחרונה הגישה האמריקנית= ישראלית לטיפול ב-GBS השתנתה מ-פעם GBS , תמיד GBS . ל- צריך כל הריון לבדוק לחוד. הבדיקה הרלוונטית ביותר היא זו שנלקחת כמה שיותר סמוך לזמן הלידה , עד 4-5 שבועות מהלידה , ולכן יש לקחת בדיקה בשבוע 37-36 , ואם התוצאה שלילית יש להתייחס בהתאם. אפשר להתכונן לבדיקה ( אם ידוע שקיים סיכון לבדיקה חיובית) על ידי שמוש בשום החדרה יומיומית לנרתיק. או על ידי שטיפות של הנרתיק מזרעי אשכוליות ועוד אלטרנטיבות. תזונה נכונה, חשיבה חיובית וכו'. היו לי מספר מקרים של נשים עם GBS בהריון קודם ובלעדיו בהריון נוכחי... בהצלחה מיכל ב

הי מיכל אשמח אם תוכלי להתייחס

להודעתי כאן במעלה הדיון על מי אמור להשיג את האנטיביוטיקה שתינתן בלידת בית ליולדת - היולדת או המיילדת ? מה עושים במקרה כמו המקרה שתיארתי לעיל ? תודה מראש, זהר.

למעלה