hebrew on rh7.2 - gnome1 \ kde2

Rul3R

New member
kontrol center

אפשר לבחור שם keyboard layout אחרי שהתקנתי פונטים עבריים, הוספתי שם hebrew layout ואז אפשר לבחור איזה מקשים יחליפו בניהם, הברירת מחדל זה alt ctrl k.

cmaand

New member
כן כן.. קייד2 כן תומך (כנראה) בעברי

ת... אבל אני משתמש ב gnome :) בכל אופן אם יהיה לי כתיבה בעברית אז כמובן שאני יעבור לקייד.. אפילו שאני מעדיף את ג´ינום...

voguemaster

New member
אני כבר לא בטוח מה אני מעדיף

KDE או GNOME. שניהם טובים. בRH7.1 הוסיפו טונות של שטויות ל-GNOME, ול-ENLIGHTMENT גם כן... לפחות היא נראית די טוב כשכל החלונות עושים כזה ווישש של אנימציה כל פעם..
אלי נ.ב. גם ל-KDE יש כמה טריקים יפים משלו...

voguemaster

New member
תלוי למה...

אני משתמש הרבה בכמה חלונות CONSOLE בתוך סביבת העבודה. בד"כ כשאני עובד יש לי איזה ארבעה פתוחים, בחלקם אני משתמש גם ב-mc, שזה פשוט דבר ענק! לכן כן, CONSOLE זה אחלה, אבל אני מעדיף אותו מתוך ה-X. אלי

Rul3R

New member
גם בקונסול

יש לי תמיכה בעברית. הצלחתי לראות עברית, ובכתיבה יש קצת בעיה, כי צריך KEYMAP בעברית, וזה שמצאתי לא ממש טוב (לוחצים על אות אחת יוצאת אות אחרת), אבל לראות אפשר יחסית בקלות.

mavor

New member
דפכה

להתקין איברית בקונסול זה די קל אני לא הצלכתי להתכין ב X אבל בקונסול יש לי כבר כמה שנים נדב

Rul3R

New member
דווקא..

אצלי העברית ב X היה עניין של כמה דקות, וברוב התוכנות זה נראה טוב, באלה שזה כותב הפוך, biditext מסדר את העניין.. בקונסול סידרתי תמיכה בקריאה בעברית גם יחסית בקלות, בעניין הכתיבה היו קצת בעיות בגלל keymap לא נכון, אני מניח שאם הייתי משקיע בזה עוד קצת אז הייתי מוצא keymap עברי, ואם לא אז הייתי מכין אחד.. אבל הגעתי למסקנה שאני לא משתמש הרבה בקונסול, ואם אני כבר מגיע למצב שאני רק בקונסול (בלי X), אז אני לא צריך יותר מקריאה בעברית..

cmaand

New member
סידרתי כתיבה\קריאה עברית, אבל...

יש תוכנות כמו x-chat, licq ששם אין לי עברית... לא קריאה ולא כתיבה מה עושים ?

Rul3R

New member
תוכנות..

ב XCHAT אני אישיתי קימפלתי מחדש, ובקטע של ה configure יש לך לבחור תמיכה בעברית, אחרי שאתה מתקין את זה עם תמיכה בעברית, אתה בוחר פונט, מריץ את זה עם biditext, ואתה מסודר. בlicq קראתי שגם צריך לעשות משהו דומה, אבל לא היה לי ניסיון עם זה ולכן אני נמנע מלענות בנושא.

sguy

New member
יש מדריך מפורט על LICQ בעיברית ב...

http://www.guides.co.il/php/download.php?guide=67 במדריךמופיעים גם קבצים נחוצים

cmaand

New member
לא משנה ../images/Emo13.gif

תודה בכל אופן קודם אני ילמד להשתמש בלינוקס אחרי זה אני יתעסק עם כל הקטע הזה..

למעלה