Hellinger on adoption

יסמין@

New member
בדיוק!

עדיף לנהל דיונים לגופו של עניין ולא לגופו של אדם. כמו לכל אחת ואחד בפורום, גם לה יש זכות לכתוב בלי לחשוף את הסיבות האישיות שלה, את הרקע שלה, את האג'נדה שלה וכו'. האג'נדה די ברורה ואפשר להחליט:
א. לא לקרוא הודעות שלה
ב. לקרוא ולא להגיב
ג. להגיב

ואם כבר

היה עוזר עם לצד הפתיחת דיון בנושא האם להעלים דמגוגיה נגד אימוץ או לא להעלים אותה גם היו נכתבות הודעות הסותרות משהו מאותן דעות, או לפחות מצביעות על נקודות דמגוגיות חסרות אמינות. ככה לא הייתה מצטיירת למתלבטים תמונה כאילו אנו רוצים להעלים דעות שכאלו מן הפורום על רקע חשש מהן, אלא היו רואים עד כמה הן אינן נכונות ו/או מצודקות.

תמיד הרי יהיו מתלבטים סמויים שקוראים כאן. הם יקראו הודעות המביעות דעות נגד אימוץ לפני שהן תמחקנה, ובסוף ישארו עם הטעם המר של הדעות האלו ללא כל הקלה על סתירתן, להפך העלמה שלהן ללא כל התמודדות מולן תתן להן משנה תוקף. זו המשמעות של התייחסות אליהן כאל וירוס מוחלש. זהו וירוס שאפשר למגר אותו, ופה בפורום קל לנו הרבה יותר למגר ולהראות את הגיחוך בהודעות האלו מאשר למתלבטים שיתקלו בהן במקומות אחרים. העלמת ההודעות האלו לא תעלים את הדעות, היא פשוט לא תתן למתלבטים כלים להבין מדוע אין הן נכונות.

סביון1

New member
נגה - אם יש לך הכוחות והסבלנות לענות לדמגוגיה

- תבורכי. אני לוקחת הודעות כאלה קשה מידי, ולכן אחרי שהבנתי לאן חותרת פותחת השרשור, הפסקתי לקרוא את ההודעות שהיא פותחת, ובטח שלא אקרא את הקישורים שלה. ואני לא רואה שמישהו פה טרח לענות לה עינינית אחד לאחד על הסרטון שהיא הביאה. שיהיה ברור - אני לא מתלוננת על כך, הרי גם אני עצמי לא טורחת לענות לה. אבל תארי לך שמישהו זר קורא את השרשור הזה ממש עכשיו - אני לא בטוחה איזה צד הוא לוקח. אגב, אני די בטוחה שלא מעט עיניים זרות אכן שוזפות את השרשור הזה כאן ועכשיו, ואם לא עכשיו אז מתישהוא בעתיד.

אגב, אני לא ראיתי את הסרטון המדובר, אבל אולי שווה לפנות ליוטיוב בבקשה להסיר אותו כי הוא פוגע במאומצים?

לא, לרוב אין לי כח לענות,

אני פשוט מצביעה על נקודות מגוחכות בעיני, ואם יתפתח דיון על כך, אמשיך אותו. כרגע הדיון היחידי שמתפתח הוא על צנזורה ועל כמה איננו רוצים לקרוא אותו. זה מגוחך בעיני לא פחות מהדמגוגיה בסרטון המקורי. אם הוא לא מתפתח תוך השענות על דברי ההתחלה שלי הייתי מתעלמת ממנו לחלוטין.

סביון1

New member
נוגה את כותבת

"כאן יש מי שיענה להודעות שכאלו.
כאן יש מי שידע להצביע על הנקודות הדמגוגיות בהודעות שכאלו.
כאן יש מי יכול לסתור את הדמגוגיה."

ובעצמך אומרת שלרוב אין לך כוח לענות. אני לא באה אליך בטענות על כך שאין לך כוח לענות. גם לי נמאס. אני רק טוענת שזה לא נכון שתמיד יהיה מי שיענה, יצביע על דמגוגיה ויסתור.

לפעמים

השארת ההודעה ללא כל תגובה היא גם תגובה.
מספיק שיש אחד שונה בכל פעם שעונה כדי להראות את הפגמים. המשכת הדיון עוד ועוד ללא כל תגובה על דבריו של הדמגוג רק מאריכה את השירשור ונותנת לו יותר משקל.

fannyd

New member
אם כבר הבאת כדאי שתרחיבי על הרקע של האיש

חושבת שזה מבהיר מאיזה מקום באים דבריו.

פאני זו הערה מאד חשובה

בויקיפידיה באנגלית יש ערך-הלינגר,ברט. האיש גדל בגרמניה הנאצית. קשה לחשוב על מי שגדל עם האידיאולוגיה הנאצית שלא ירצה שילדים ביולוגים יגדלו במשפחה[בגזע] שלהם!

כלומר,כמובן שיש גרמנים שפנו עורף לאידיאולוגיה

אבל מדובר באדם שמנציח אותה. הוא גם כתב ספר על היטלר וביקש שכל קורא יזהה מה מהיטלר מצוי גם בו.
ויש לו עוד אמרות כנף שם.

ולמנהלות הפורום

בשלב שבו ברור שמדובר בגזען נאצי שבין השאר דרך מחשבותיו על[ אנטיאימוץ מנציח את תורת הגזע שעבר זמנה,
חשוב שלא תהיו בעמדה הצופה של "ישחקו הנערים לפנינו" ותביעו גם את דעתכן,הפעם לא נייטראלית!
בייחוד כשנטען על ידי דריה34 שמדובר בסרטון שמסכם יפה רעיונות שהועלו כאן. נו,באמת.

China8

New member
תודה על הקריאה חייכנית

צפיתי בקישור המדובר כשתי דקות התעייפתי והפסקתי לצפות.
דבריו נשמעו בעיניי ארכאיים וטרחניים.
גם אם יש לו עבר שנוי במחלוקת, הקטע המדובר אינו עוסק בתורת הגזע, אינו מפיץ שנאה ואנטישמיות אלא עוסק בדעתו לגבי אימוץ, מקובלת או לא.
זהו פורום פתוח ולא קבוצה סגורה וסודית ומוזמנים לכתוב בה אנשים בעלי דעות שונות, מכל קשת האימוץ.
נכון שיש כאלה שסיבת נוכחותם כאן או האג׳נדה שלהם לא ברורות, אבל במקרים כאלה לא חייבים לענות. לעתים גם יכול להיות פתח לדיון מעניין.
כמו שאני רואה זאת,לא נוכל להגן על ילדינו מפני כאלה שיתנכלו להם בשל היותם שונים, בשל האימוץ או סיבות אחרות. באותה מידה גם לא נוכל להגן על החושבים על אימוץ בקוראם הודעות כאלה או חומר כזה שמתנגד לאימוץ.
אימוץ הוא עניין רציני והחלטה שצריכה להעשות בשיקול דעת. אחריות ולאחר מחשבה ו״שיעורי בית״. אני לא חושבת שמישהו יחליט על כן/לא אימוץ בהתבסס על סוג כזה של פרופגנדה. כמו לגבי כל נושא, יש כאלה שבעד וכאלה שנגד.

צ'יינה קיראי בבקשה מי האיש בויקיפדיה באנגלית

ושובי והקשיבי לארכאיות הטרחנית ,שתיראה לך קרוב לודאי באור אחר.
אני ,האמת לא חרדה להשפעת שירשור כזה או אחר על החלטה לאמץ. את צודקת שהחלטות עמוקות כאלה לא נעשות על סמך שירשורים.
אבל מי שמחליט שנשמתו של ילד עורגת להוריו הביולוגים כאשר הוא עצמו כתב על היטלר הגזעני וביקש שכל קורא יחשוב מה מהיטלר נמצא גם אצלו ויכבד את אותו הדבר שימצא אצלו....
האם תשושים כאלה -יש מקום לציטוט שלהם בפורום רק כי נהגתה מפיהם המילה אימוץ?
בהזדמנות-אני תוהה לאן נעלמה ולמה נאלמה דריה34 לאור הקושיות שנשאלות פה.

נוני 75

New member
השרשור צריך להימחק

די מספיק -סרטון של נאצי גזען פרמיטיבי עם דעות חשוכות
לא מכובד ולא ראוי שנדון בכלל על הרעיונות שלו. זה כבר לא קשור לאימוץ

אני לא מוכנה להיות חברה בפורום שנותן במה לאנשים כאלה ועוד שמנהלים דיון ארוך וחסר ערך על דעות חשוכות שכאלה .

יסמין@

New member
בויקיפדיה באנגלית כתוב משהו אחר

וכך כתוב בויקיפדיה ויש הפניה למאמר שכתב מישהו בשם כהן (כלומר יהודי) על כך:

The local Hitler Youth Organization tried without success to recruit the teenage Bert Hellinger.
This resulted in his being classified as 'Suspected of Being an Enemy of the People
In 1942, Hellinger was conscripted into the regular German army

http://en.wikipedia.org/wiki/Bert_Hellinger#cite

סרב להצטרף לנוער ההיטלראי ושילם על זה מחיר

בהמשך גם בצבא וגם בראשית הקריירה שלו.
זה גם מה שאני יודעת עליו מהכתוב על הכריכה של אחד מספריו.
גם אם איננו אוהבים חלק מדעותיו בנושאי אימוץ אי אפשר לקחת לו את הצלחתו הגדולה ותרומתו העצומה לפסיכותרפיה בכלל ולטיפול משפחתי בפרט.
היה מחלוצי התחום והביא חשיבה מאד נכונה לשדה (פסיכולוגיה "סיסטמטית", המעבר מהתמקדות בפרט, לראייה מערכתית-משפחתית ודגש על חשיבותה הגדולה של המשפחה כולה ולא רק האם בהליך ההתפתחותי של הילד).
רבים ממושגיו בתחום הם גם הומאניים מאד וגם הפכו נכסי צאן ברזל.

התאור שלך חייכנית לא כל כך מדוייק, ולעובדה שאדם פשוט "גדל בגרמניה הנאצית" אין ממש רלוונטיות לדעתי להמשך עשייתו. רבים וטובים גדלו בגרמניה הנאצית והפכו אנשים מדהימים ותורמים לקהילה בחשיבתם ונתינתם.

כל זאת, מבלי להתיחס לעובדה שבנושאים שונים חלק מדעותיו מקובלות עלי וחלקן ממש לא.

גילעד 63

New member
אכן

אי אפשר לקחת ממנו את כל מה שאת מתארת, יחד עם זה שגם בקהילה המקצועית חלק מדיעותיו והשקפותיו שנויים במחלוקת.
אני חושב שהבעיה מתחילה בעיקר כשהוא עובר לאיזור הרוחני, רצונות של הנשמה וכו'. זה כבר איזור אחר שקשור יותר למערכת אמונית מאשר למדע כאן על הארץ. באיזור הזה אי אפשר להתווכח הרבה

נקודה חשובה שהוא מעלה היא לגבי מיצוי האפשרויות לגידול ילד בתוך המשפחה שלו כאשר מתברר שהוריו או אחד מהם לא יכול לקיים את תפקידו ההורי. זו שאלה מאד לא פשוטה והרבה נאמר על זה בדיונים בנושא כאן בארץ בנוגע להתנהלות השירות למען הילד בעבר ואולי גם בהווה וראיית בתי המשפט בבואם לפסוק בנושא הזה.

יסמין יקרה,האם המשכת לקרוא את הערך?

קראתי גם קראתי את המשפט הזה. אבל אין לחשוד בו בהתנגדות יתר,כי הוא בכל זאת השתתף בצבא הגרמני הרגיל [ולא באס.אס. תודה לו...]
וכן כתב ספר על היטלר וביקש במיוחד מכל קורא לבדוק מה מהיטלר מצוי אצלו באופן פרטי.[?]
וגם אומר שמי שמפתחת סרטן שד באופן לא מודע נמצאת במלחמה עם אמא שלה.[?]
ושהומוסקסואלים הם אנשים שמזדהים עם הדודות שלהם,כאשר אין בנות יורשות אחרות במשפחה.[?]
להתעקש על כך שנשמת הילד חייבת את המשפחה הביולוגית שלה ....[בתוך הסירטון]קשה לא לחשוב על תורת הגזע. שימי לב. האיש נולד בשנת 1925-שנות ההתבגרות המוקדמות שלו,שחוקקות חתם על כל אחד בכל תקופה,היו של עליית הנאציזם ותיאוריות נילוות.
לא בטוחה שלכל שרוט חשוב לתת במה פה.

למעלה