help help help

Maladict

New member
צריך לתת רקע על כל העיר

אבל אני חושב שאתמקד על נייט ואץ' ועל האוניברסיטה הנעלמת ( אביא למרצים האלו בהפוכה) וכמובן איך אפשר לפעול בלי וטינארי?

כמו כן,

חשוב לציין ששמותיהם של העומדים בראש הגילדות משתנים מספר לספר. הם גם נוטים למות לעתים. תוספות קצרות: גילדת הסוחרים - חדשה יחסית (נוסדה ב"צבע הכשף"), אך בעלת משקל חשוב. גילדת המורים - העומד בראשה הוא הרב-אומן גריטלינג, על פי עמוד 215 ב"שומרים!". עמודים ספורים לאחר מכן, אנו עדים למותו של הכוהן של איו העיוור, כלומר - בעלי התפקידים אכן מתחלפים בקצב מסחרר בעיר. לנשיא ה-UU ב"פולחני" קוראים גוטינקל. מייסד האוניברסיטה, על פי "תרועת", היה כמובן אלברטו מאליך, שנעלם בנסיבות מסתוריות (ממש...) בגיל 67. אצילים ששלטו בעיר בעבר, כמצוין ב"שומרים!" בעמוד 252: "מישהו זוכר את נרש המופרע? או את לורד סמינס הצחקן ומרתף העינויים שלו צחק-לפי-דקה?" (אני לא כזה פנאט, לזכור בעל פה עמודים... פשוט קראתי במקרה היום חצי מ"שומרים!", לפני שראיתי את ההודעה שלך...) כמובן, שבמהלך "שומרים!" השליט של אנק-מורפורק מתחלף פעמיים - למלך האלמוני (שלא מופיע ולא מוזכר שמו), ולדרקון. אחר כך חוזר וטינארי לתמונה. הדודה של וטינארי גרה בפסאודופוליס. רווקה, כמוהו. לדברי ויימס. שים לב שמרבית החידושים לגבי העיר הגיעו מ"שומרים!", אני ממליץ לך לעיין בו שוב, בוודאי תמצא שם פרטים נוספים על העיר. ספרי המשמר עוסקים באנק-מורפורק עצמה (העיר, האגודות, וטינארי) יותר מתת-הסדרות האחרות.

DviRincewind

New member
חדשה יחסית...

צבע הכשף הוא סיפור די ישן במונחי שנות הדיסק. אל תשכח שבספר הזה הספרן הופך לקוף, וכרגע אין אף מכשף חי באוניברסיטה שזוכר איך ומתי זה קרה.

ויימס

New member
טעות!!! תמות!!! מו הא הא הא!!!

הספרן הופך לקוף באור מופלא, כשהאוקטאבו מעביר את שמוליק! נשיאי ה-UU: גלדר, טרימון (הוא לא ממש הפך לנשיא, הוא רק הופך לראש המסדר, אבל הוא משתלט שמה על הכל אז נגיד שהוא נשיא), קוטנגל, ויריד יומטיול (למשך איזה חצי דקה בערך, לא יודעת אפילו אם זה נחשב...), קוין, Ezrolithהסנילי הקשיש שבכלל לא רצה להיות הנשיא, ויום אחד קם בבוקר וגילה שכולם קוראים לו Sir, וכמובן, רידקולי.

DviRincewind

New member
המפף

כיוון שצבע הכשף ואור מופלא מתרחשים ברצף ובאותו איזור זמן, זה לא משנה לנקודה שרציתי להבהיר.

בשלב הזה, נטע,

ני מקווה שיש לך איזשהו מקור מידע עלום שאנחנו לא מודעים אליו, משום שהאפשרות הריאלית השנייה היא שכל האינפורמציה הזו שוכנת אי שם במוחך באין מפריע. לא שזה רע.

ויימס

New member
גם אתה היית צריך לדעת, רק שאתה

קורא רק בעברית. ולכן באור מופלא הספרן שלך הפך לריבה, ולא לקוף.

ophler

New member
אם אפשר

לפרט, להדגים ולהסביר! לטובת אלא שזכרונם מטעטע בהם וקראו רק בעברית . תודה אופלר

אבל....אבל...

קראתי באנגלית ואני לא זוכר שהספרן הופך לקוף-אופס-אורנגו-מישהו רשם את המספר של העגלה ההיא?

ויימס

New member
הסבר ומגה ספויילר לצבעהכשף+אורמופלא

סתמרוח נופל מקצה העולם, נכון? בתחילת אור מופלא האוקטאבו עושה לחש שינוי כדי לא לאבד את הלחש השמיני, מדויק? מכשפי ה-UU מתעוררים להם ומתרוצצים ברחבי האוניברסיטה, מובן? הם מגיעים לספרייה, כן? שם הם מוצאים רצפה שהפכה לפודינג וכל מיני כאלה בסגנון, ו(תרגום) ריבת תפוזים עצובה/ (מקור) אוראנג אוטאנג, שהם מוכנים להישמע שדומה לספרן.

מ א ג ר ט

New member
עשיו הבנתי!

אי שם, כשקראתי את אור מופלץ לפני כמה עשרות (2) שנים, לא הבנתי למה הם משוכנעים שהריבה דומה לספרן. אין ספר דיסק שקראתי יותר מפעם אחת. בגלל זה אני לא זוכרת פרטים.

למעלה