Hezbollah's 'Victory' / Wash. Post

טשאפק

New member
ראשית, הצבא אכן הצטמצם

בצורה די משמעותית בשנים האחרונות, כתגובה להיעלמותו (הזמנית?) של האיום בחזית מזרחית עם נפילת סדאם. שנית, חיייבים לשמור על כוח יבשתי גדול וחזק, גם כדי להוציא לסורים את הרעיון לנצח אותנו ביבשה, וגם למקרה של שינוי כיוון במצרים, שבהחלט אין לפסול אותו על הסף. בבחירות לפרלמנט שם הובהר שהכוח העולה הוא האיסלאם הקיצוני, מובארכ לא יחיה לנצח. הסכם השלום עם מצרים הפחית אמנם את הסיכוי למלחמה, בטווח הקרוב, אבל גם גרם לכך שמצרים תצטייד בחימוש מערבי משובח שעלול בהחלט להיות מופנה נגדנו בטווח הבינוני ואילך. הצי שלהם למשל גדול בהרבה משלנו ומצוייד בטילי הרפון אמריקנים. (והם לא מחזיקים אותו ומשקיעים בו נגד איומים שאינם קיימים מסודן או לוב). הסכם שלום אינו ערובה לדבר. רוב המלחמות בהיסטוריה פרצו בין מדינות שהיתה ביניהן הכרה הדדית, חילופי שגרירים ויחסי סחר.
 

a e q u i t a s

New member
אף אחד לא אמר לסגור את הצבא

אף אחד לא אמר לסגור את הצבא, וגם אף אחד לא אמר לצמצם את כושרה הצבאי, פשוט מה שטענתי שמאז מלחמת יום כיפורים ועד היום תקציב הביטחון גדל באופן מפלצתי בצורה שלא תואמת את האירועים האזוריים. כך שדה פקטו יש מכונת מלחמה אדירה ללא אויב של ממש. בהחלט מצרים מחזיקה צי גדול יותר מחיל הים הישראלי, אך הדיון נסוב בעיקר סביב שאלת צבא היבשה. שכן יכולות האויר האסטרטגי של חיל האויר ופרויקטים שונים כמו חומה חייבים להישאר, אגב זה בדיוק מה שאני מדבר להתאים את האיומים ליכולות של צה"ל. אם האיום החדש הם טילים בליסטיים בעלי רש"ק מתפצל (כי סקדים של סאדאם היו טילים פשוטים, ואילו השיאהב האיראני הוא מתוכחם עם ראש חץ מפצל) אזי יש לחזק את פרויקטי החומה השונים, כמו החץ, סקאיי גראד (נאוטוליס) ואמצעי יירוט וסימון בלייזר. מובארכ לא יחייה לנצח, גם הבן שלו ג'אמל כנראה לא יהיה בן האלמוות, אבל שוב, אני חוזר ומדגיש שאף אחד לא אמר שיש לסגור את הבסטה, אלא להתאים חליפות פתרונות למעטפת האיומים החדשים, שהם טרור עולמי תוך מתן דגש על פיגועים ראדיולוגיים, כימיים ובילוגיים, טילים בליסטיים עם ראשי חץ מתפצלים. זה בעצם שני האיומים החדשים שישראל צריכה להערך. אגב ארה"ב כבר נערכה ואחד הדברים הראשוניים שהנשיא בוש עשה שנבחר בשנת 2000, זה פרישת ארה"ב מאמנת נגד טילים נגד טילים שנחתם על הסובייטים ופיתוח מחדש את המיזם האגדי של רייגן "מלחמת הכוכבים" ברמת מציאות נמוכה יותר כמובן, אבל עדיין זה היה היעד, וכמובן לאחר פיגועי הטרור בארה"ב ב2001, ארה"ב נערכה מחדש גם בנוגע לאיומי הטרור של הג'אהד העולמי על כל פלגיו השונים. אבל אנו נשארו עם אותה דוקטורינה שגיבשו מובילי האקטביזם הביטחוני משנות החמישים, דויד בן גוריון ומשה דייין.
 

טשאפק

New member
חיל הים של המצרים

הוא רק חלק מכוח צבאי חזק מאד שהולך ומקבל אופי מערבי, כולל טנקי אברהמס אם אני לא טועה. מאד נחמד יהיה לצמצם את צבא היבשה שלנו, מעבר לצמצום שכבר נעשה (שהיה די משמעותי). ולא יקרה כלום אחרי שנה וגם לא אחרי שנתיים, אבל מה יקרה אחרי עשור? צבא לוקח זמן לבנות.
 

a e q u i t a s

New member
זה נכון אך לא מדויק

זה נכון, אך לא מדויק, כבר שנים יש מאבק יוקרה בין שני הטנקי המערכה הטובים בעולם, אברמס אמריקאי והמרכבה הישראלי. נכון יש למצרים את אמברמס A1 שזה הדגם הפחות מתקדם, בעצם הגלגול הראשון שלו שיוצר החל 1979, בשנת 2005 ארה"ב שלחה למצרים עוד 200 A1, סה"כ למצרים ישנה 750 טנקי מערכה מדגם אבהרמס, בניגוד לצי של מעל ל3500 טנקי מרכבה בסימני 3 ו4 וזאת לפי מכון יפת למחקרים אסטרטגיים ת"א. הדגם המתקדם הינו A2 שנכנס לשירות בארה"ב בשנת 1992, זה בעצם הדגם הנוכחי שמשרת היום גם בעיראק ואפגינסטן, אגב כמו המרכבה הישראלי, גם אמריקאים סופגים את מירב הנפגעים שלהם מטילי נ"ט. הדגם המתקדם לא מצוי בידי מצרים. המדינה הערבית היחידה שמחזיקה בדגם המתקדם יותר של הטנק היא כווית. אז כך, למרות שיש להם את המותג אבהרמס, לא בהכרח אומר שיש להם עדיפות קרקעית, מה גם שפירוז סיני ואמצעי התרעה מוטסת, לווינים ועזרי מודיעין אחרים יכולים להתריע זמן רב לפני הגעה לגבול הישראלי בשל העומק האסטרטגי העצום בחצי האי סיני. כך שגם האיום הזה הוא לא בדיוק איום קיומי. אגב, ראש הממשלה אהוד ברק, מאמץ את עמדת האוצר ולפי חדשות 10 הוא יענה רק לדרישות הגיוניות של משרד הביטחון וזה למלא את החוסרים במחסני החירום, ולא במספר אסטרונומי של 32 מילארד שקל. מי אמר שאולמרט אין שכל!
 

Fasz

New member
ראש הממשלה אהוד ברק?!

הוא ביצע פוטש או משהו?! אני מאד מקווה שזו טעות. באשר לתוכן הודעתך. האיום היבשתי מצידן של ירדן ומצרים, לא הוסר סופית. אחת הבעיות בעת ביצוע הסכמי שלום עם משטרים דיקטטורים היא - אינך יודע מי יהיה הדיקטטור הבא. מותו של מוברק, יכול לגרום לאי יציבות במצרים, וארגוני הטרור אשר השיגו דריסת רגל רחבה הן בקרב הציבור הרחב (כפי שזה משתמע ממספר המושבים להם זכו בפרלמנט), והן בקרב אישי ממשל רבים במערכת המצרית הכוללת. אני אופתע אם נסיון הפיכה לא יתממש ביום מותו, או בעת בה ישלוט בנו, או כל אדם אחר אליו יעביר מובראק את השלטון. גם מסוריה, במימון איראני, עלולה להתפתח סכנה לא קטנה. זכור כי כבר כיום, יש יחידת קטילי נ"ט מובחרת ואיראנית סמוך לגבולינו עם הגולן. הקונספציה לעדיפות הטכנולוגיה השתרשה בצה"ל בעשור האחרון. זו הסיבה שחיל היבשה הוזנח, וזו גם הסיבה שבגללה נחלנו לא יותר מאשר תיקו עם ארגון טרור.
 

a e q u i t a s

New member
דברי סיכום על כל השרשור../images/Emo150.gif

טעיתי, זה כמובן אהוד אולמרט ולא אהוד ברק. בכל מקרה אף לא אומר שלא נשקף איום מצידם של מדינות ערב המתונות, אך במערכת השיקולים וניהול הסיכונים, בהחלט הדבר כרגע לא נראה סביר, מה גם שיש לישראל אמצעים טובים להגן על עצמה. אם זאת לא מעולם לא אמרתי שישראל צריכה למתן את הפער הטכנולוגי בינה לבין מדינות ערב, אבל יש סדר עדפויות ופה תפישת הביטחון הלקויה. בכל מקרה הפערים הכמותיים, הטכנולוגיים והכלכליים הם אדירים ולסוריה אין אפשרות כלכלית, צבאית או פוליטית לסגור את הפער, ולכן הצבא הסורי מסתמך בעיקר על הנחות קומנדו ומערך טילי הסקאד סי ולא על ידי טורי שיריון.. כי אין להם. בכל הדיון הזה, הבאתי מספר רב של עובדות, טענות שמנומקות היטב תוך מתן התייחסות להיבטים גאו-אסטרטגיים וגאו - פוליטיים והיסטוריים. כל הדיון הזה בסופו של דבר מסתכם בכמה שורות שתקציב הביטחון לא צריך לגדול, פרט למילוי מחדש של מחסני החירום, שתקציב הביטחון גוזל כרבע מתל"ג של ישראל שאלו נתונים מזעזעים, אפילו יותר ממה שארה"ב השקיעה בזמן המלחמה הקרה כנגד ברית המועצות ששם הנתח מהתל"ג היה 10 אחוזים. יש לשקול מחדש את מבנה הכוח של צה"ל, כך שיתן מענה מיטבי לאיומים החדשים כמו שאהר"ב עשתה והקימה פיקודים ייעודיים, יש לשקול גם את בניין הכוח של צה"ל ולבדוק האם הקצאות ותקציבי הענק מנותבים למקומות הנכונים אשר מביאים חליפת פתרונות לסוגיות הביטחוניות שישראל היום מתמודדת מולם. האם לדוגמא יש צורך להחזיק צי שיריון מהתקדמים בעולם כנגד אויבים שעוצמתם הצבאית לעולם לא תהיה משמעותית או תהווה אתגר במאזן הכוחות הכולל. האם יש צורך לשנות מבנה החי"ר הישראלי על חטיבותיו הסדירות שכן עימות מזוין בין צבאות כבר לא מציאותי או לפחות לקחת את זה בחשבון, עוד שאלה חשובה, האם יש צורך מבצעי במודל הקיים של "צבא העם" שבשנותיה הראשונות של ישראל היה הפתרון המושלם לנחיתות הטכנולוגית והכמותית של צה"ל אבל היום לנוכח השינויים הדרמטיים בין יחס כוח האדם לטכנולוגיה שבתחום הצבאי תוך כדי מתן דגש על הנורמטיביות התרבותית של החברה הישראלית. הסופו של דבר, בתכלס האם צה"ל של היום במבנה הנוכחי שלו יכול להביא פתרון הולם לבעיית הטרור המקומי, האזורי והעולמי.
 

a e q u i t a s

New member
צה"ל מקבל את הריספק

צה"ל מקבל את הריספקט שהוא ראוי לקבל, גם אני הייתי קצין בצה"ל, גם אני מכיר את המערכת, להשוות אותי לטיבי זה מקומם, אך אם טיבי אמר את זה אולי צודק. אם יעדיו של צה"ל זה מגננה וסיכול, התקציבים הנוכחיים מתאימים. קיבלת בהודעה הקודמת, עובדות מאוד מוצקות, טענות היסטוריות ופרטים מאוד מדויקים. אך תגובתך היתה נטולת תוכן משמעותי, איפה הטיעונים הנגדיים חוץ מתן את הכבוד לצה"ל.... אשמח אם תסביר את האיומים הנוכחיים של ישראל מתמודדת לעומת כושר התחמשות, והאם טנק או מטוס F15I יעיל כנגד טרור?
 
היה תוכן ועוד איך, אני ממליץ

לך לקרוא את הפיסקה הראשונה של הודעתי הקודמת שוב.
 

trigotrigo

New member
בעליל?

אני חושב שמה שקרה עם חיזבאללה מעיד שבאמת בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו. כל עוד אין לנו הבטחה ודאית, מה שסביר שגם לא יהיה לנו בעתיד הקרוב, בהתחשבות במצב הטרור העולמי ובאירן, ההשקעה בתקציב הביטחון היא רק לגיטימית יותר ויותר.
 
למעלה