hii..:(

Eden Shalev S

New member
hii..:(

בנות מה שעברתי בועדת השמה היום במשרד החינוך המיוחד בלוד אני לא מאחלת לאף אחת..הרגשתי שהגעתי לבית משפט..היה לי יחס מזלזל ומתנשא מצד הפסיכולוגית שם...כל כך הרבה חוסר כבוד הרגשתי שפשוט הבנתי שאין להם רגשות להורים לילדים אוטיסטים..הילדה שלי בת 4 עם אוטיזם במצב ממש לא טוב..חשוב לי לציין שאני נימצאת בזוגיות מעורבת בעלי הוא ערבי ישראלי ואני יהודיה..הסברתי למנהלת שם מלכתחילה שאנחנו מדברים רק בעברית איתה .הילדה לא מבינה ערבית בכלל..והם התעקשו שיש מקום רק בגן תקשורתי ערבי..ואני התעקשתי שהילדה שלי לשם לא תכנס.אני מחכה להחלטה שלהם..במידה שיכניסו אותה לשם למי אני פונה בבקשת עזרה שהיא לא תכנס לשם...בבקשה תעייצו לי...אני על סף ייאוש..תודה

SMADAR55

New member
קודם כל להירגע ולנשום עמוק

הבירוקרטיה אכן מתישה ומעצבנת.
אם אני זוכרת נכון, טרם קיבלתם את ההכרה של בטוח לאומי? אם לא, זה גם הליך בפני עצמו שחייבים לקדם.
לגבי ההתנהלות בועדת ההשמה:
א. מציעה בחום לפנות לסיוע של אלו"ט / מרכז המשפחה בבית לורן. הם מקסימים ! יש להם גם סיוע משפטי, הם יודעים להיכן להפנות, מי הגורמים שיכולים לסייע. תבקשי לדבר עם עובדות סוציאליות שלהם.
מספר הטלפון: 03-6703077
ב. במידה ואלו"ט לא עוזרים, אני הייתי פונה לתכנית הרדיו "יהיה בסדר" בגלי צה"ל. הם מאוד קשובים לבעיות מול הבירוקרטיה . להדגיש שמדובר בילדה יהודיה ושמעונינים לשבצה בגן ערבי רק משום שאביה ערבי וזאת למרות שהילדה אינה נחשפת לשפה הערבית או לתרבות ערבית.
ג. פונה למשרד החינוך- כיצד כופים על ילדה יהודיה להשתבץ בגן ערבי
ד. פונה למשרד הדתות.
הערה שאני חייבת להגיד: כשבני היה באלוטף בכפר סבא שובצו איתו בקבוצת הגן 2 ילדים ערבים. ההורים היו מעדיפים גן ערבי אך לא היה מעון יום שיקומי דובר ערבית וזה היה השיבוץ

המון בהצלחה

SMADAR55

New member
אם את מוכנה ליותר חשיפה, אפשר גם לפנות לעיתונות המקומית או

ארצית

טל238

New member
באמת מאוד מעצבן...

מעבר למה שכבר נאמר, אני משערת שהעירייה בלחץ כי אין להם מספיק מקומות בגנים אחרים, וזאת הסיבה ליחס שאת חווה, מבחינתם אם היא לא תהיה בגן הזה יהיה להם בלגן יותר רציני... זאת לא סיבה רצינית כמובן. אני ממליצה לך לוודא שהכול כתוב. לדרוש פרוטוקול של הוועדה, שכתוב בו במפורש שאת ואבא שלה רוצים גן דובר עברית עבורה. ברגע שהכול כתוב בפרוטוקול כול מי שיושב בחדר נזהר יותר. זה גם יעזור לכם לקבל עזרה מגוף כמו אלו"ט כפי שהציעו קודם.
דבר שני, כשהייתי מאבחנת ילדים מאוכלוסיה מיוחדת (עד לאחרונה עבדתי במכון להתפתחות הילד), הייתי מציינת בהמלצות האבחון איזו מסגרת ביקשה המשפחה. (מסגרת דוברת ערבית/ חרדית ועוד) האים המאבחנת כתבה משהו באיבחון שיכול היה להטעות את הוועדה לגבי ההעדפה שלכם לגן? (יכול לקרות גם בתום לב..) כדאי לעבור על דוח האבחון, והייתי אפילו מתקשרת ומבקשת מהמאבחנת שיהיה כתוב בבירור שאתם מעדיפים מסגרת דוברת עברית, כי הילדה דוברת עברית. ושוב מדגישה ששני ההורים רוצים מסגרת כזו. ולהעביר אבחון מתוקן עם צריך. ההמלצות בדוח מאוד משעותיות בהשמה.
בכול אופן שיהיה בהצלחה!
טל יעקובינסקי
פסיכולוגית
[email protected]

TikvaBonneh

New member
יתכן שבאמת אין מקום בגני תקשורת אחרים

בכל אופן עפ"י החוק תפקידה של ועדת ההשמה הינו אך ורק קביעת סוג המסגרת החינוכית ולא לאיזו מסגרת חינוכית בפועל ישובץ התלמיד.
מציעה לך לברר עם אלו"ט, כי יש להם גן בלוד, גן עליה, וגם גנים בפתח תקוה ובמודיעין מכבים רעות. שם יוכלו לתת לך תשובות לגבי מקומות פנויים וגם לעזור לך בשיבוץ.
אם אכן אין מקום באף גן במרחק סביר, אתם זכאים לשילוב יחידני בגן השכונתי.

SMADAR55

New member
מה שברור זה שלא היו מעיזים לשבץ ילד ששני הוריו יהודים

בגן ערבי.
במקרה הזה, משום שהאב ערבי ולמרות שהילדה יהודיה ולא מכירה את השפה הערבית הם כן חושבים על אופציה זו.

זו בעיה, כי לפי הדת המוסלמית,

למשל, (ורוב הסיכויים שהאב מוסלמי), הילדה מוסלמית. ולפי הדת היהודית, הילדה יהודיה.

השאלה היא באיזה לאום רשמו ההורים את הילדה
ואם היא רשומה כיהודיה - לדעתי אפשר לערב גם את הרב או משהו כזה, שיבוא לעזור כדי שהילדה תגדל במקום יהודי.

SMADAR55

New member
היכן רשום הלאום? למיטב זכרוני, עפ"י החלטת בג"צ

הפסיקו לרשום בתעודות זהות לאום "יהודי " או לאום "ערבי"
והרישום בתעודת הזהות כיום הוא לאום "ישראלי".
האם משרד הפנים עושה מעקב אחר דתו של אדם?

Eden Shalev S

New member
o.k...

בוקר טוב..בנות..והרי עידכון:פתאום המנהלת הראשית בחינוך המיוחד בלוד הודיעה לי שהילדה תשובץ רק בשנה הבאה לגן תקשורת יהודי..כרגע היא לא תשובץ כי האפשרות היחידה שיש להם נכון לעכשיו הוא גן ערבי.וכמובן שסירבתי..דיברתי עם המפקחת הארצית היא הייתה ממש נחמדה ואמרה לי :אני רוצה להבין למה רוצים להשים את הילדה בגן ערבי.והיא אמרה שאני לא אדאג ויהיה בסדר...אין מקום כרגע באף גן תקשורת יהודי אני מקווה שבמהלך השנה הזו יהיה או שהמפקחת תעזור לי.

SMADAR55

New member
הילדה כרגע איתך בבית, נכון? תפעילי לחץ שאת לא יכולה לעבוד

משום שהילדה אינה במסגרת חינוכית.
האם הילדה מקבלת כרגע טיפולים פרא רפואיים?

Eden Shalev S

New member
hi tsova..

היא לא מקבלת עדיין טיפולים פרא רפואיים יום ראשון אני נחגשת לקופת חולים..בתקשרתי לקלינאיות דרך הקופה שהן לא עבדות עם ילדים עם אוטיזם כנראה שלא יודעות כי הילדה רק ממלמלת ולא משתפת פעולה

SMADAR55

New member
הילדה זכאית ל-3 טיפולים לשבוע. במידה וקופת החולים אינם

מסוגלים לתת לך את הטיפולים בפרק זמן סביר ( כמדומני 3 חודשים) את יכולה לקבל אישור לקבלת החזרים על טיפולים פרטיים.

TikvaBonneh

New member
האם באלו"ט אומרים לך שיש מקום השנה?

אם אין מקום עכשיו, אז אין סיכוי שיהיה במהלך השנה. נדיר מאוד שילד עוזב באמצע השנה

SMADAR55

New member
אלו"ט יכולים לספק מידע על הגנים שלהם. אין להם מידע על גני

תקשורת של העמותה לילדים בסיכון או גני תקשורת אחרים (אני חושבת שיש גני תקשורת עירוניים שאינם מקושרים לעמותה כזו או אחרת ).
המפקחת אמורה לבצע את הבירורים האלו.
הם צריכים גם לבדוק במקומות קצת יותר מרוחקים מלוד- גם אם זה כרוך בנסיעה יותר ארוכה.

SMADAR55

New member
לוד ממוקמת במקום מרכזי. אפשר בקלות להגיע ממנה

במרחק נסיעה של 20- 30 דקות לישובים רבים- תל אביב, תל השומר, ראשון לציון, יבנה, רחובות ועוד. בחלק מישובים אלו יש גם גני תקשורת שאינם של אלו"ט (אני יודעת בוודאות לגבי ראשל"צ).

TikvaBonneh

New member
בתל אביב יש גנים של העמותה לילדים בסיכון

אז כדאי שהיא תבדוק גם איתם לגבי מקומות.

Eden Shalev S

New member
hi

היי בנות..אז אלוט הודיעו לי שיחזרו אליי ביום חמישי ..הם מבררים לי אם יש מקום לילדה בגן תקשורת יהודי!!אני בתקווה שיהיה ..מבחינת משרד החינוך המיוחד בלוד נכון לשנה הזו אין מקום רק במגזר הערבי ולזה לא הסכמתי..לפעמים אני יושבת ואומרת לעצמי למה חיכיתי עד עכשיו יכול להיות מהצורך לגונן עליה..היא מתנהגת ממש כמו תינוק..כל כך תמימה.מלאכית .שפשןט עטפתי אותה בצמר גפן...

אורי 88

New member
לאום רשום במשרד הפנים

ואין דבר כזה לאום "ישראלי", יש יהודי ויש עוד - אני לא יודע. אבל במחשבים של משרד הפנים רשום מי יהודי וגם אפשר לזהות תעודת זהות של יהודי לפי תאריך הלידה העברי (שמופיע רק אצל יהודים).

SMADAR55

New member
אפשר לבטל רישום של דת במשרד הפנים

חיפשתי בגוגל ומצאתי.
אמנם הורידו את רישום הדת מתעודת הזהות אך יש רישום של סעיף דת במירשם האוכלוסין. אפשר לקבל פירוט של הרישום ע"י הנפקת תמצית רישום ממשרד הפנים.
הסופר יורם קניוק נלחם שירשמו אותו במשרד הפנים כ"חסר דת". משרד הפנים סירבו וזה הגיע לבג"צ.
בג"צ קבע שיש לאפשר זאת אולם ההליך מחייב הבאת פסק דין הצהרתי מבית המשפט שקובע שהאדם חסר דת.
להבנתי, אדם שהוא מוסלמי או נוצרי או יהודי יכול להשיג אישור כזה מבית משפט ולבטל את רישום דתו במשרד הפנים. הלאום הוא ישראלי.

למעלה