יפה,
אף אחד לא בא אליך בטענות על עילגות, במיוחד שזה לא פורום "בואו נהיה מושלמים בספרדית". הבעייה שלך היא אחרת- אם זה פחות ממושלם, אתה מתחיל ישר בהעלבות. בסך הכל, הספרדית של הכותבת הייתה סבירה לגמרי יחסית למישהי שלא נולדה ולא חייתה בארץ דוברת ספרדית, והיא לא התיימרה באף שלב להיות מושלמת. יכלת להגיד לה- "את בכיוון הנכון מבחינת הספרדית, ואין ספק ששיפור מתמיד ברמה יסייע לך", אבל בחרת לעשות את ההערה הזאת על חוג תפירה, שלא הוסיפה לך כבוד, לא כאדם, ובטח לא כמישהו שמתיימר בשלב זה או אחר של חייו להיות מורה לספרדית. אולי תהיה לך ספרדית מושלמת, אין לי שום עניין בלפקפק בזה, אבל חסרים לך מרכיבים מאד מהותיים באישיות כדי שתוכל להיות מורה, ואפילו סתם כדי שתוכל להרשות לעצמך להעיר לאחרים. האנשים שלמדו מצפייה בטלביזיה או מזה שהם היו מוצ'ילרים, לא מתיימרים לדבר אפילו לא ברמה שלך ושלי, שאנחנו לא נולדנו בארצות דוברי ספרדית אבל נסיבות חיים כאלו ואחרות הביאו אותנו ללמוד את השפה ברמה גבוהה. הם מתיימרים לדבר כמו שהם מדברים, וזהו. ואגב, לא כל אחד יכול ללמוד שפה רק מצפייה בטלביזיה או מטיול, אז ההישג שלהם הוא מצויין, וזכותם להשוויץ ברמה שהם הגיעו אליה, נמוכה ככל שתהיה! לא זכור לי אף אחד פה שהתיימר לספרדית יותר טובה ממה שהוא מדבר, אבל אתה לא מאפשר לאף אחד להתגאות גם לא ברמה שהוא באמת נמצא בה, בלי לרדת עליו. אמרת "מבטא של מוצ'ילר שהרגע ירד מהמטוס", וזה בשבילך נחות. למה אתה מצפה? שמישהו ידבר שפה שהיא לא שפתו הראשונה (לישראלים בד"כ שפה שלישית!) במבטא מושלם? ואם יש לו "מבטא של מוצ'ילר שהרגע ירד מהמטוס" זה רע? אף אחד מהם לא חושב שהוא נשמע כמו ארגנטינאי עד כדי כך שאפשר להתבלבל ולחשוב שהוא לא מוצ'ילר, אבל זה לא גורע מהזכות שלהם להתגאות במה שהם כן השיגו. לי יש אנגלית טובה, ושיפרתי אותה בהרבה בשנים האחרונות. לפני חודשיים הייתי בארה"ב בפעם הראשונה בחיי, וקיבלתי הרבה מחמאות על האנגלית, שבוודאי לא הזיקו לאגו. זה לרגע לא גרם לי לחשוב שאני יכולה להכנס לחנות ולדבר עם המוכרת והיא תחשוב שאני אמריקאית, אבל זה לא אומר שלא יכלתי להתגאות ברמת האנגלית שהגעתי אליה, אחרת לא היו מחמיאים לי עליה שוב ושוב. אבל אצלך אין אפור, יש רק שחור או לבן, ומי שלא מושלם זוכה למטר של ירידות והעלבות שהוא מיותר לחלוטין, וזה מה שהופך אותך לאדם שלא חביב על שאר אנשי הפורום, ובאופן כללי לסתם מישהו שלא רצוי כאן. אין לך שום יכולת לקרוא הודעה של מישהו בספרדית מעבר לכתיב ולדקדוק, אתה לא רואה תוכן, רק טעויות, כאילו זאת מטרת העל שלך בפורום. רק שזאת לא מטרת הפורום, ובהתנהגות הזאת שלך אתה פוגע בפורום לא פחות מאשר הנודניק עם המסיבה, ואולי בעצם יותר כי הוא כתב ארבע הודעות, אבל אתה בפורום הזה כבר הרבההההה זמן.