Hola todos

M e d i c 2 0

New member
Hola todos

como estan? tengo una pregunta, si me puedan ayudar - me gustaria estudiar Medicina en Argentina. Escuche algunas veces que las facultas argentinas son las mejores en sudamerica, y no bajan del nivel mundial. alguien quizas sabe algo sobre eso? como es vivir aya? cuanto cuesta por ano? si exeptan Israeli alumnos y todo esto... ah, y sobre la lengua - los estudios son en castellano o ingles? porque hablo re mal... gracias,

maozeitan

New member
עדיך באמת שהלימודים יהיו באנגלית.

עם ספרדית כזו אפילו לחוג תפירה לא הייתי ממליץ לך להגיש טפסי קבלה.

MiAdi

New member
Maoz, veo que Yom Kipur..........

no te ayudo para dejar de hablar tonterias.

maozeitan

New member
קלאודיה את טועה.

אני כמובן התנצלתי על השנה שחלפה אך על מה יהיה עליי להתנצל בשנה הבאה אם לא אחזור לסורי ואמשיך (מיד במוצאי יום כיפור) בלחזור ולתקן את האנשים? חשבת על זה? אני לא רוצה להגיע למצב שביום כיפור הבא לא יהיה לי על מה לבקש מכם סליחה

MiAdi

New member
התנצלת?! בפני מי? לא בפניי.........

לא שאני צריכה את הסליחה שלך, אבל אם לא היתה לך כוונה לשלוח מכתבי התנצלות כמו שכתבת לפני החגים אז למה רשמת גם את שמי ברשימת אלה שיקבלו מכתב ממך? אל תחשוב שהתשובה שלך מצחיקה אותי - ממש לא. התשובה שלך מראה עד כמה אתה ילדותי וכל מילה נוספת מיותרת.

zfard

New member
מישהו מוכן לחסום אותו כבר?

מעוז, זה באמת כל מה שיש לך בחיים? לתקן שגיאות כתיב של אנשים? שתדע לך, שרבים שספרדית היא שפת האם שלהם, כותבים ברמה הרבה יותר נמוכה מכותבת ההודעה. אני נמצאת לרוב בפורומים מארה"ב, ואני רואה איך הכתיב של האנשים שם מזעזע יחסית לשלי, כי מה לעשות- רוב האנגלית שלי היא מקריאה, אז אוטומטית הכתיב שלי טוב יחסית- הוא טוב יותר מהמבטא שלי למשל. יש הרבה מילים מסובכות שאני יודעת איך כותבים ולא בהכרח יודעת איך מבטאים אותן. ובכל זאת אני לא מעבירה את ימי בלתקן אנשים, וזה שאנשים עושים פה ושם שגיאת כתיב לא אומר שהספרדית שלהם נמוכה. מבחינתך מי שהספרדית שלו לא מושלמת 100% הוא לא יודע ספרדית, אין באמצע. יחסית לכמות הטעויות שאנחנו רואים אותך עושה בעברית, עדיף שתשב בשקט, לא? רק שמתי שאתה טועה בעברית אז זה "טעות הקלדה" או שטויות כאלה, אבל אם מישהו כותב AYA אז "אפילו לחוג תפירה" לא היית מקבל אותו. אתה יודע מה? המסקנה הכי משמעותית שאפשר להסיק עליך זה שכנראה יש לך קטןןןןן קטןןןן.

maozeitan

New member
אני יודע שאני עילג גם בעברית וגם בספרדית

ומעולם לא טענתי אחרת. ואני רוצה להראות לאחרים שלא פשוט ללמוד את השפה בטח לא מצפייה ב 4 וחצי תוכניות בויוה ושהות של חודשיים בארגנטינה. תארי לעצמך שאפילו מלאגניה לעיתים קרובות מתקנת אותי בעברית (לדעתי היא בכלל מתחזה לארגנטינאית) משתמשת בביטויים שאפילו ישראלים לא משתמשים בהם (זבנית במקום מוכרת בחנות) מדברת עברית בלי טיפת מבטא זר וכשהיא מדברת ספרדית זה נשמע במבטא של מוצ'ילר שזה עתה ירד מהמטוס (למרות שגם בספרדית היא מתקנת אותי הרבה)

zfard

New member
יפה,

אף אחד לא בא אליך בטענות על עילגות, במיוחד שזה לא פורום "בואו נהיה מושלמים בספרדית". הבעייה שלך היא אחרת- אם זה פחות ממושלם, אתה מתחיל ישר בהעלבות. בסך הכל, הספרדית של הכותבת הייתה סבירה לגמרי יחסית למישהי שלא נולדה ולא חייתה בארץ דוברת ספרדית, והיא לא התיימרה באף שלב להיות מושלמת. יכלת להגיד לה- "את בכיוון הנכון מבחינת הספרדית, ואין ספק ששיפור מתמיד ברמה יסייע לך", אבל בחרת לעשות את ההערה הזאת על חוג תפירה, שלא הוסיפה לך כבוד, לא כאדם, ובטח לא כמישהו שמתיימר בשלב זה או אחר של חייו להיות מורה לספרדית. אולי תהיה לך ספרדית מושלמת, אין לי שום עניין בלפקפק בזה, אבל חסרים לך מרכיבים מאד מהותיים באישיות כדי שתוכל להיות מורה, ואפילו סתם כדי שתוכל להרשות לעצמך להעיר לאחרים. האנשים שלמדו מצפייה בטלביזיה או מזה שהם היו מוצ'ילרים, לא מתיימרים לדבר אפילו לא ברמה שלך ושלי, שאנחנו לא נולדנו בארצות דוברי ספרדית אבל נסיבות חיים כאלו ואחרות הביאו אותנו ללמוד את השפה ברמה גבוהה. הם מתיימרים לדבר כמו שהם מדברים, וזהו. ואגב, לא כל אחד יכול ללמוד שפה רק מצפייה בטלביזיה או מטיול, אז ההישג שלהם הוא מצויין, וזכותם להשוויץ ברמה שהם הגיעו אליה, נמוכה ככל שתהיה! לא זכור לי אף אחד פה שהתיימר לספרדית יותר טובה ממה שהוא מדבר, אבל אתה לא מאפשר לאף אחד להתגאות גם לא ברמה שהוא באמת נמצא בה, בלי לרדת עליו. אמרת "מבטא של מוצ'ילר שהרגע ירד מהמטוס", וזה בשבילך נחות. למה אתה מצפה? שמישהו ידבר שפה שהיא לא שפתו הראשונה (לישראלים בד"כ שפה שלישית!) במבטא מושלם? ואם יש לו "מבטא של מוצ'ילר שהרגע ירד מהמטוס" זה רע? אף אחד מהם לא חושב שהוא נשמע כמו ארגנטינאי עד כדי כך שאפשר להתבלבל ולחשוב שהוא לא מוצ'ילר, אבל זה לא גורע מהזכות שלהם להתגאות במה שהם כן השיגו. לי יש אנגלית טובה, ושיפרתי אותה בהרבה בשנים האחרונות. לפני חודשיים הייתי בארה"ב בפעם הראשונה בחיי, וקיבלתי הרבה מחמאות על האנגלית, שבוודאי לא הזיקו לאגו. זה לרגע לא גרם לי לחשוב שאני יכולה להכנס לחנות ולדבר עם המוכרת והיא תחשוב שאני אמריקאית, אבל זה לא אומר שלא יכלתי להתגאות ברמת האנגלית שהגעתי אליה, אחרת לא היו מחמיאים לי עליה שוב ושוב. אבל אצלך אין אפור, יש רק שחור או לבן, ומי שלא מושלם זוכה למטר של ירידות והעלבות שהוא מיותר לחלוטין, וזה מה שהופך אותך לאדם שלא חביב על שאר אנשי הפורום, ובאופן כללי לסתם מישהו שלא רצוי כאן. אין לך שום יכולת לקרוא הודעה של מישהו בספרדית מעבר לכתיב ולדקדוק, אתה לא רואה תוכן, רק טעויות, כאילו זאת מטרת העל שלך בפורום. רק שזאת לא מטרת הפורום, ובהתנהגות הזאת שלך אתה פוגע בפורום לא פחות מאשר הנודניק עם המסיבה, ואולי בעצם יותר כי הוא כתב ארבע הודעות, אבל אתה בפורום הזה כבר הרבההההה זמן.

zfard

New member
"ארצות דוברי" צ"ל כמובן "ארצות דוברות" ../images/Emo13.gif

malaguenia

New member
como dije antes "me la sudas"

אל תחשוב שאתה תעצבן אותי בזה שאתה אומר שיש לי מבטא בספרדית כמו "מוצילר"(אתה ה"בן אדם" האחרון שישנה לי משהו) חבל שלמדת את המילה הזאת, כי כבר נמאס לשמוע אותה ממך. תפסיק לרדת ולהכנס בכולם, אולי תקליט את עצמך ותשמיע לכולם איך אתה מדבר....מה אתה מפחד שנגיב כמוך? כולך דיבורים בפורום ואח"כ אתה לא מסוגל לדבר איתי משפט אחד בספרדית, כי אתה חסר ביטחון(וזה לא אשמת גולשי הפורום שמנסים ללמוד שפה עם חשק ואתה רוצה להרוס להם) וכך אתה רוצה שאחרים ירגישו גם או מה? לא כולם כמוך, בעצם אני לא מכירה אף אחד למזלי.

M e d i c 2 0

New member
תגובה

ראשית, חשוב לי להבהיר - לא כל ישראלי שדובר קצת ספרדית, למד אותה מטלנובלות. אני לדוגמא, לא צפיתי בטלנובלות מימי, לא התעניינתי בז'אנר הזה. למדתי בכוחות עצמי, מספיק טוב בכדי להוציא 98 בבגרות 5 יחידות בספרדית עם עולים מדרום אמריקה, כעת אני בצבא ולא הוצאתי מילה בספרדית כבר שנתיים ולפיכך הספרדית שלי על הפנים, ואני מודה בזה. אני לא מתיימר לדבר או לכתוב פרפקט. שנית, בכדי להביא להצלחת הפורום הזה, שהוא חשוב מאין כמוהו, והוא מאגד אנשים בעלי אהבה משותפת - ארגנטינה, השפה הספרדית והתרבות הארגנטינאית ולכן בכדי לא להבריח אנשים מהפורום זה, רצוי שתברור את גישתך ואת מילותיך. ואני חושב, ע"פ התגובות, שאני לא היחיד שחושב כך. אלון.

malaguenia

New member
hablarás bien

estoy segura que más que el tarado (amargado y aburrido ) que te respondió, pero bueno..otra cosa es que escribas con errores que creo que podrás corregir pronto( lo digo por experiencia)así que ánimo!! y supongo que no hace falta que te diga que ignores al bichito
que te repondió, que su motivación consiste en desanimar a los demás.. bueno lo siento no sé nada del sistema educativo en Argentina..

maozeitan

New member
כן, סתם רצית לרדת עליי

פשוט היום את עצבנית/במחזור/נכשלת במבחן ולכן החלטת להשתמש בשק החבטות שלך (כפי שאת נוהגת להגדיר אותי) כדי להרגע מעט מצרות היום.

malaguenia

New member
ההפך אני כל כך שמחה..עם הכלב החדש שלי!!!!!

שמציק קצת לראות הודעה כזאת. אתה הגדרת את עצמך כלא יודעת מה.....צרות היוםםם חחחחח(אולי יותר מדי חופש..לאאאא), קניתי מיטה חדשה לכלב והוא לא רצה להכנססס!אבל נכנס כבר! אין צרות יותר חחח. חוץ ממך אבל כפי שאתה יודע יותר טוב ממני "Me la sudasssss" jaja

maozeitan

New member
para el la palabra sintaxis significa

huelga de taxistas ולא רק לו אלא לעוד חצי מהפורום הזה.

zfard

New member
כי זה לא פורום לשון!!!

מעוז, סינטקסיס על הזין שלי. אני באה לפה לקרוא על כדורגל ועל בואנוס איירס ועל דייגו טורס. SI KIERO ACER ERORREZ EN KASTESHANO LOS BOI A ACER, ES MAZ- LOZ BOI A ACER APRO POCITO PORKUE ZE KE TE PONE NERBIOZO!!! MAOS, EZ UN PLAZER, GRASYAS POR ESTA OPORTUNIDA DE INCHAR TE LAZ PELOTAS אשכרה אפשר לעשות על הטמבל הזה מחקר בפסיכולוגיה שהנושא שלו הוא "מה גורם לאנשים להשאר במקומות שהם לא רצויים בהם"... אתה כל הזמן משוויץ בחברים שלך מפורומים אחרים, אז יאללה, לך לשם! למה אתה מחכה! אתה עוד כאן?

maozeitan

New member
me parto y me troncho

hablarás bien dices... si yo llevo aqui 4 años y hablo fatal como va a hablar bien ella?

למעלה