HSP - הפרק הרביעי של העונה השישית ביוטיוב

• פותח הנושא DJO
  • פורסם בתאריך

DJO

New member
לא להיט

בינתיים העונה הזו דיי מאכזבת למרות שהיו כמה ידיים מעניינות בפרק הזה. הפרק הבא נראה מלא אקשן.

shaywh

New member
יש גם את הלייב צ'אלנג' של דוואן, מומלץ לראות

את המשחק מול מרצ'לו משהו luckexpress. הקצת שראיתי מול סמי ג'ורג' היה משעמם ומול זיגמונד לא ראיתי. היד בחלקים 6-7 של פרק 4 אחת המטורפות ששודרו אי פעם. בלי לקלקל יותר מדי נגיד שמישהו מהשחקנים נשאר בשוק ממנה.

שמשון7

New member
בדרר צ'אלנג' הם משחקים על קאש?

או איך הניצחון מתורגם לכסף? דרך אגב, דריו מניארי גאון או מטורף מול גס הנסן פרילופ בפרק 4

shaywh

New member
באתגר החי זה משחק קאש 500-1000

plo או nlh, מה שמי שמשחק מול דוואן רוצה. כל אחד קונה לפחות ברבע מיליון ומשחקים עד שיעברו 12 שעות או 500 ידיים.

DJO

New member
אני זוכר שתי קופות שהוא שיחק

נגד טום הוא שיחק קצת חלש למרות שזה היה מסוכן שם, נגד דאריו הוא דווקא קרא אותו מעולה ונתן 4BET עם אוויר..

FrecCo

Active member
דאריו לעומת זאת

איזה חושים טובים....העלה 4-רייז אול אין לגאס עם A9 מסריח אבל צדק כי לגאס היה כולה A8...הצעירים של היום, אין להם אלוהים

shaywh

New member
זה קצת יותר מסובך מזה

ראיתי פוסט לא מזמן ב2+2 עם יד דומה שמישהו דחף עם A4 בלייב נגד מישהו שהוא שם אותו על מלכים. ההסבר הוא כזה- אם הדחיפה גדולה בהרבה מהקופה ויש לה פולד אקויטי ויש לך אס ביד, הסיכוי הנמוך שיש למי שמולך אסים, יחד עם היכולת שלך לגרום לו לקפל ידיים טובות אם הוא יקנה את הבלוף (ובמשחקים על סכומים גבוהים שחקנים יזרקו מלכים לפני הפלופ אם הם יאמינו שזה המהלך הנכון), יחד עם האוברקארד שיש לך במקרה שהוא והמלכות או וואטאבר שלו לא הולכים לשום מקום. כל זה ביחד נותן לך EV+. כשכמובן אתה גם מקפל את הבלופים שלו על הדרך. ואם אני יודע את זה אז בשביל דריו המהלך הזה סטנדרטי לגמרי. חוץ מזה היה מצחיק לגלות שאלי אלעזרה אולי היי רולר כבר שנים אבל צריך להסביר לו מה זה EV. מראה שבאמת מה שיותר בסיסי מהסטטיסטיקה המדויקת זה התפיסה שלה.

FrecCo

Active member
מתי שחקנים יזרקו קינגים....

רק כשהם שמים אותך על אסים ואתה מכסה אותם באול אין. כמה פעמים בטורניר שחקן ישים אותך על אסים? רק אם זה 3BET ומעלה. יש רק תרחיש אחד שסביר לזרוק בו קינגים וזה אם הצ'יפ לידר עושה 3 או 4BET לאול אין. וגם אז, הוא צ'יפ לידר, הוא יכול להיכנס עם מלכות, ג'קים, TT וגם 10/J סוטד אם מתחשק לו כי הוא יודע שהוא יגיע במקרה הרע לאחד על אחד, אז אתה תשקול שוב אם לזרוק את הקינגים שלך. לדחוף עם A4 כשאתה שם מישהו על מלכים זה טיפשי פשוט כי הוא בחיים לא יתקפל בHEADS UP אלא רק אם יש עוד שחקנים. דאריו שם את גאס פחות או יותר על היד שהייתה לו ולכן זה מהלך יפה. 4BET כשאין לך מלכות ומעלה זה פשוט מהלך יפה כי אתה יודע שמי שנתן 3BET לא חזק מספיק, זו דעתי... מתי כדאי לזרוק קינגים....לדוגמא... http://www.youtube.com/watch?v=XOJkmH1nGVE&feature=related

Shaycus

New member
הוא פשוט אדיוט

למה הוא קם ככה אחרי האול אין? זה ממש מסגיר אותו.. יופי של קיפול מצד השחקן עם הקינגים

DJO

New member
לא ממליץ לדחוף עם A4 :)

הרבה שחקנים יענו גם עם AK, יש כאלה שגם עם AQ ויש כאלו גרועים שגם יתאהבו ב AJ. גאס בחיים לא היה מקפל QQ+, זה היה בלוף של דאריו וריד טוב.. אם הוא היה דוחף מול אנטוניו אז בכלל היה לו פרק מדהים. צריך לזכור אבל שבמהלכים כאלה מספיק שפעם אחת תופסים אותך.. (יש לי הרגשה בקשר לשבוע הבא). מי ששאל מה זה EV היה אייבי אבל זה היה בצחוק כמו שדאון ציין..

shaywh

New member
נכון, לא אמרתי שזה מהלך בשביל הרמות שלנו...

freco- שחקן טוב ישווה אול אין עם קינגים כשהוא חושב שליריב יש אסים כשהוא מקבל את הסיכויים המתאימים. שים לב שמדובר על קאש דיפ סטאק מן הסתם ולא על טורנירים וה50 בליינדים שלהם... לא מדובר על לזרוק ל3bet אלא מול מהלך שהוא בד"כ אסים. סיפור שאני זוכר למשל שהיה אפילו בטורניר. שחקן מעלה UTG והשחקן אחריו מעלה. הBU מעלה והשחקן ששיחק ביד מסתכל בקלפים שלו בBB ורואה KK. הוא מעלה (לבערך שליש מהערימה שלו) והשחקן UTG הולך אול אין. איזה יד יש לו לדעתך? כולם התקפלו כמובן. אגב, אם אני בטורניר פותח והצ'יפ לידר דוחף אני לא מקפל מלכים, אלא אם זה סטאלייט ואנחנו באזור הבאבל. לא יודע למה אמרת שזאת אופציה. עוד נקודה להבין. השחקנים שם לא שמים אחד את השני על יד, בטח לא לפני הפלופ. הם שמים אחד את השני על טווח של ידיים. הקטע הוא שהוא מקפל את הבלופים בטווח של גאס ואם יש לו זוג אז לפחות יש לדריו Ax כדי להוריד את הסבירות של AA ולהתמודד מול זוגות גדולים. אם היה לדריו 8-10 רוב הסיכויים שהוא היה מקפל ויש כמה דוגמאות לזה בHSP. נכון שגאס לא היה מקפל QQ לדריו אבל השאלה איזה חלק הן מהטווח שלו. הסיכוי שלאיטלקי קטן יש ריד על האדם שמסוגל לשבת למשחק קאש של 36 שעות מול דויל לא שואף לאפס אלא למינוס. בלי קשר, ההתערבות בין דוואן לאייבי הייתה הזויה. ועוד הדרך שבה כל אחד מהם היה בטוח שהוא דפק את השני...

Shaycus

New member
לא הבנתי מה הייתה בדיוק ההתערבות?

דוואן התערב עם אייבי על מליון דולר האם הוא מסוגל במשך שנה שלמה לאכול רק אוכל צמחוני ? ואיך בדיוק הוא יכול לאכוף התערבות כזאת..?

shaywh

New member
הוא לא ישן אז איזה 24 שעות לא יודע כמה הוא

חשב על זה.

FrecCo

Active member
אבל הדוגמא שנתת היא קלאסית

זה המצב הכי הגיוני שבו מקפלים קינגים, כשאחרי 3-4 רייזים שחקן נכנס באול אין. זה מה שאמרתי, שזה הגיוני אחרי כמה רירייזים.. לגבי הצ'יפ לידר, בגדול התכוונתי לשחקן שמכסה אותך ועושה 3-4BET (אולי אני לא מדייק בהגדרות אבל הכוונה שלי זה שזה רירייז שלישי או רביעי) שזה בדיוק הדוגמה שנתת. לא מסכים איתך לגבי דריו, בוודאי שהוא קרא טווח ולא את היד הספציפית אבל הוא קרא יד שחלשה יותר מQQ, AK, ואולי גם JJ שגאס היה מסוגל להיכנס איתן וזה כשלעצמו מרשים, בכלל את דריו כמעט ולא ראיתי מפשל לאחרונה, אאל"ט העונה הזו לא הייתה לו אף טעות, איטלקי קטן או לא יש לילד חושים טובים ואומץ DURRRRY למהדרין

shaywh

New member
לגבי דריו ומושגים

מושגים קודם כל. הבט הראשון זה הביג בליינד, השני זה הראשון שמעלה. 3bet זה מה שאתה מתייחס אליו כרירייז ראשון. עכשיו שהתאפסנו אנחנו קצת יותר מסכימים שזה כבר יפה. לגבי דריו- הוא אחד השחקנים הכי טובים שיש אונליין בהתמחויות שלו, הוא השחקן הראשון שקנה פורש דרך הנקודות שלו בפוקרסטארס. הוא לגמרי מפעיל את האגרסיביות שלו מול טווחים. הוא יודע שהטווח של גאס כולל בתוכו בעיקר אויר בגלל שזה גאס ובגלל שזה הוא שמעלה לו ולהוא מעלה לכולם כל הזמן ולא יקבל הרבה קרדיט. לצורך העניין זה שיש לו Ax זה סוג של plan b למקרה שיש לגאס יד אמיתית. כמו שאתה תדחוף עם סטרייט דרואו, רק הגרסה למתקדמים.

Harleydude

New member
זה הרבה יותר מורכב מזה

בוא ניקח רגע את המשחק מנקודת מבט פריפלופית לגמרי - שחקן א' מעלה הרבה ידיים ומנסה לגנוב הרבה קופות כשהוא בפוזיציה אבל ממשיך עם מעט מהם לפלופ שחקן ב' יושב משמאלו מחליט שיהיה לו רווחי לעשות 3בט עם טווח מאוד רחב של ידיים מכיוון ששחקן א' יקפל הרבה פעמים וכששחקן א' ישווה אז שחקן ב' לא אוטומטית מפסיד, הוא עדיין יכול לתפוס יד או לשחרר בקלות אם הוא לא תפס כלום - עד כאן הכל פשוט וקל (בתיאוריה לפחות). אם שחקן א' יעשה לו 4בט לדוגמא אז שחקן ב' יודע ששחקן א' אולי משוחרר לפני הפלופ אבל שמרן אחרי הפלופ(בטווחים שלו) אז זה בדרך כלל טווח מאוד מצומצם של ידיים שהוא יכול לשחק מולו בצורה מושלמת. עד כאן הכל ברור מאליו נכון? בוא נגיד ששחקן א' קלט את זה, אז הוא אומר, אוקיי... שחקן ב' עושה לי הרבה 3בטים אז אני יכול לעשות לו 4בט ולייצג יד חזקה מכיוון שהוא חושב שהטווח שלי פה מצומצם והוא יקפל מספיק בשביל שזה יהיה רווחי. מכאן דוגמת האס4 שזו יד מושלמת ל4בט בלוף מכיוון שיש לה תוחלת גם כשה4בט מתחרבן. מכיוון שמול כל יד חוץ מAA יש לך את ה30% שלך. A מול זוגות, 4 מול אסים חזקים יותר. הבעיה עם HSP היא שאנחנו רואים סמפל מאוד קטן של ידיים מהתוכנית ולשחקנים האלה יש היסטוריה מאוד (מאוד) ארוכה אחד עם השני לפעמים. 4בט עם אס4 (לפעמים גם 5בט) יכול להיות כסף בכיס מול שחקן X וכסף בפח מול שחקן Y (שחקן שמגן על ה3 בטים שלו רחב בפוזיציה ויודע גם לאזן את הטווחים שלו או לחילופין שחקן שטווח ה3בט שלו צר והולך הרבה לפלופים וברוב הזמן ה3בט שלו יהיה יד חזקה שהוא לא ירצה לשחרר או לחילופין פשוט מישהו שאוהב ללכת אול אין הרבה עם כל זוג\אס סביר). לדוגמא מול נגראנו דאריו קיפל מהר כי נגראנו עם הבלופים שלו לא הולך יותר רחוק מ3בט וגם זה נדיר, ועם טווח מאוד רחב של ידיים הוא אוהב להשוות ולראות פלופים (88-JJ כזה לדוגמא שאצל דוואן זה 3בט אוטומטי). אחרי שדניאל עושה את אותו מהלך עוד פעם באותו פרק (אפשר גם להניח שההפרש בזמן אמת לא היה משמעותי) אם דריו ראה אותו מנסה את זה טיפה יותר מדי הוא יכול להניח שהטווח שלו לא באמת כזה צר כמו שהוא חשב והוא יקפל הרבה ל4בט. גם לא לשכוח שזה משחק קאש עמוק, לא טורניר, כשאתה יושב עם 300K על בליינדים של 400\800 (לא זוכר ת'אמת מה הבליינדים בHSP) ואתה מושקע איזה 12 אלף על 3בט אתה לא ממש רוצה לראות 4בט הרבה כי יש לך מעט להרוויח במידה וזה בלוף והרבה להפסיד במידה וזה לא. הרבה שחקנים יעדיפו להימנע מהמצבים האלה והרבה שחקנים יעדיפו להרוויח משחקנים שמעדיפים להימנע ממצבים כאלה. זה אולי ההבדל בין LAG טוב לאיזה אחד שחושב את עצמו מלך העולם ומנסה לבלף כל דבר שזז. שLAG טוב יודע מול מי אפשר לדחוף עם A4 ומול מי תקפל מלכות באותו ספוט.

למעלה