Hypno-Birthing

debby12

New member
מנהל
Hypno-Birthing

בפראפראזה על יצחק שמעוני בתוכנית הארכאית "מקבילית המוחות" - הבטחתי ולכן אקיים... הזכרתי בסיפור לידה שלי שקורס ההכנה ללידה שעשיתי עם בעלי נקרא Hypno-birthing (להלן ה"ב כדי שהאנגלית לא תעצבן לי את המקלדת), והבטחתי לכתוב על זה טיפה. מדובר בשיטה שפיתחה מישהי בשם מארי מונגן - אחרי כמה לידות מזוויעות שהיו לה בשנות החמישים בניו אינגלנד (קשרו אותה למיטה, הצמידו לה מסיכת אתר לפנים כדי להרדים הרדמה מלאה, וכשהיא התעוררה אמרו לה שהתינוק כבר נולד והוא בתינוקיה ויהיה לה מותר לראות אותו רק אחרי יום-יומיים -- אגב זה היה הסטנרט ללידות בארה"ב אז) בקיצור - מה העיקרון? הרעיון הוא לצפות ללידה נטולת כאבים וללמוד שני סוגים של נשימות שילוו את השלב הראשון ואז השלב השני. הטענה היא שאם את *מצפה* ללידה נטולת כאבים ומאמינה בזה באמת ובתמים, אז ביחד עם הנשימות האמורות אכן תהיה לך לידה נטולת כאבים לחלוטין. עוד עיקרון חשוב של השיטה - הטענה שהגוף שלך יודע ללדת לבד, שהרחם יעשה לבד את כל העבודה ואת אמורה רק להירגע. את ממש *לא* אמורה ללחוץ. השיטה מתייחסת בזלזול לרעיון של שלב ה"לחיצות" וטוענת שהרחם כבר ילחץ החוצה את התינוק לבד - ואת לא אמורה לעשות שום מאמץ מודע ללחוץ. הקורס הגיע יחד עם ספר ותקליטור. לא קראתי הכל בעיון, אבל הקשבתי לתקליטור - הוא מכיל 2 מדיטציות-דמיון מודרך כאלה. האחת היא אוסף של אמירות חיוביות לגבי הלידה שלך (הלידה תלך חלק, הגוף שלי מוכן, הגוף שלי יודע מה לעשות, אני מקבלת בשמחה ובברכה את התינוק לעולם וכו' וכו'), והשניה היא מין מדיטציה עם צבעים בלי התייחסות ספציפית ללידה. כמו כן בקורס מלמדים light touch massage שאמור לעזור בצירים - הבעל עושה אותו (האמת? יש פה סתירה - אם זה אמור לא לכאוב אז למה צריך את זה?) בקורס היו 5 מפגשים של שעתיים וחצי - אבל הרבה מהם היו סתם שיחות של הקבוצה - כל זוג איוורר את הפחדים שלו (היה שם זוג שהלידה הקודמת שלה היתה קיסרית וטראומטית והיא פעילה כיום במין ארגון אמריקני שמעלה מודעות לניתוחים קיסריים). דעתי? לא יודעת - לא התלהבתי מי יודע מה. לא הצלחתי להביא את עצמי לרמה שאצפה שזה לא יכאב אז כנראה שלא הייתי תלמידה מצטיינת... באופן כללי זה היה בילוי זוגי כיפי עם בן הזוג בלי הזאטוטה (וגם התרגול בלייט-טצ' מסאז' היה כיפי
) ראינו גם סרטי לידה כל פעם של יולדות שהשתמשו בשיטת הה"ב. הן נראו לגמרי ישנות, ועל כל פנים שכבו ללא תנועה. לי זה לא התאים כי אני לא בן אדם פאסיבי מטבעי. על כל פנים - הן שכבו, נראו ישנות, ולא היה נראה כאילו כואב להן במיוחד. נראה היה שהן בעולם אחר. זה מועיל למישהי שלא יודעת כלום על לידות כי מסבירים את השלבים וכו'. כמו כן עשינו שם דמיון מודרך למחיקת טראומות מלידות קודמות (שהיו שם לכל מי שזו לא היתה לידה ראשונה שלה - עצוב לא?) - וזה היה מוצלח לדעתי. עוד דבר שמועיל היה שדיברו לא מעט על איך זה "לא תמיד מסתדר כמו שציפינו" ועל איך לקדם בשלווה את זה שהלידה הופכת לאוסף התערבויות ולקיסרי (לא רלוונטי ליולדת בית, אבל רלוונטי בריבוע לכל היתר - שהיו הרוב בקורס. למרות שהיו שם עוד שתיים שהתכוונו ללדת בבית. אחת מהן לדעתי מכיון שאין לה ביטוח רפואי). אגב, דיברתי עם המיילדת המדהימה שהיתה לי מרשה על הקטע הזה של ה"פ. היא אמרה שלדעתה השיטה עובדת רק אם התינוק במנח מושלם מושלם - ראש למטה ופנים אחורה. בכל שאר המקרים היא אומרת שהרחם *לא* יעשה לבד את העבודה וצריך לעזור לו על ידי לחיצות מודעות. לסיכום - הנה כמה קישורים בנושא: קישור1 קישור2 קישור3
 

debby12

New member
מנהל
ומוסיפה התנצלות מראש

אני בקושי מוצאת רגע להיכנס לפה בימים אלה - בין הנקה להענקת תשומת לב לפעוטה בת שנתיים - וגם יש לנו אורח כרגע בבית. אז אני מתנצלת לראש אם לא אהיה פה הרבה כדי לענות ולדון בזה עוד. אני מקווה להיכנס שוב מחר כדי להגיב.
ד.
 

mise

New member
מעניין.

"הן שכבו, נראו ישנות, ולא היה נראה כאילו כואב להן במיוחד." נדמה לי שזה מה שהיה בלידה שלי, אם היו מתבוננים בי מהצד. רק שאין לי חוקים וכללים שאני יכולה לחזור עליהם בלידה הבאה, כדי להגיע למצב הזה שוב. אגב, מנח מושלם - ראש למטה ופנים אחורה? הכוונה לזה שהפנים יוצאות לכיוון הטוסיק?
 

debby12

New member
מנהל
אכן התכוונתי פני התינוק לכיוון הצד

האחורי של האמא. ממה שהבנתי וקראתי זו התנוחה הקלאסית-אידאלית, ואילו תינוק שממוקם בלידה עם הפנים קדימה גורם ללידה יותר כואבת וממושכת (כתוב על זה למשל בספר של אילנה שמש). זה היה המצב בלידה שלי לפני חודש וקצת (וגם אצל Valeta היה כזה מצב). אני לא בדיוק יודעת פרטים לגבי ה"סיבוב" שכרמית הזכירה לפני יציאת התינוק. בתעלת הלידה הוא בהכרח עם הפנים הצידה? מודה שאין לי מושג - החכימו אותי...
 

כרמית מ.

New member
הסיבוב

מצאתי סרט מדהים שמראה את יציאת התינוק. כמובן שזו לידה רפואית, והמיילד/ת עוזרים לתינוק להסתובב (וכל השאר) אבל רואים איך בהתחלה הפנים פונים כלפי מטה (כלפי הטוסיק) ואז התינוק מסתובב ועובר להיות עם הפנים כלפי אמא (כאן עוזרים לו, אבל זה קורה גם לבד).
 

mise

New member
אז לא הבנתי.

היציאה האידאלית היא שהתינוק מסתובב עם הפנים כלפי הפנים של האם? אצלי היא יצאה עם הפנים לכיוון הטוסיק. הסתכלתי בין הרגליים וראיתי את החלק החלק האחורי של הראש שלה, היא הסתכלה על קרקעית האמבטיה. אגב, בגמרא כתוב שבנים יוצאים עם הפנים לטוסיק ובנות יוצאות עם הפנים למעלה (מה שלא תפס במקרה שלי..). אין לי מקורות כרגע, אם מישהי תרצה, אוכל להשיג. ו...הסרט לא עובד אצלי!
 

כרמית מ.

New member
המנח המיטבי ברחם, בתחילת הלידה

הוא (מצג ראש) ו"עורף לפנים". מנח "עורף לאחור" הוא פחות אידאלי, ולרוב גורר לידה ארוכה יותר וטוענים שגם כואבת יותר, בעיקר בגב (ומועדת יותר להתערבויות). יש מה לעשות בהריון ובמהלך הלידה כדי לעודד את העובר להסתובב למצג אידאלי יותר. לאחר יציאת הראש, התינוק מסתובב, כך שהוא פונה אל האם.
 

swann

New member
עורף לאחור כואב יותר

כי הגולגולת לוחצת על הגב, ואז הצירים גביים וכואבים מאוד מאוד. בלידה ראשונה, עורף לאחור הרבה פעמים מגיע לקיסרי בגלל תשישות היולדת.
 

mise

New member
אוקיי -

אז מצג ראש, מה שהבאת בקישור הראשון, הוא המנח המיטבי ברחם, בתחילת הלידה. ברגע ההכתרה, כשהראש כבר יוצא, לאיזה כיוון הוא פונה אם כך? ומתי בדיוק התינוק מסתובב, אחרי יציאת הראש או לפני?
 

mise

New member
אה, כתבת למעלה:

"התינוק מסתובב לפני היציאה". אז ממצג ראש הוא מסתובב למצג _____?
 

כרמית מ.

New member
הבהרות:

מצג: ראש או עכוז (לרוב) מציין איזה איבר התינוק מציג ראשון ביציאה. מנח: באיזה כיוון הוא: למשל: עורף לפנים או עורף לאחור (שניהם מצג ראש). באופן אופטימלי (שלא תמיד מתקיים), התינוק יושב ברחם במצג ראש, במנח עורף לפנים, וכך הוא נכנס לאגן (זה הקוטר הצר ביותר של הראש). גם כשהוא יוצא מהתעלה הפנים עדיין כלפי מטה (כלומר: עורף לפנים, פנים לטוסיק של אמא), אבל לאחר יציאת הראש, ולפני יציאת הגוף, הוא מסתובב כך שהוא לפחות חצי אל אמא, ועם יציאת הגוף - לגמרי לאמא. חבל שאת לא מצליחה לראות את הסרט (בדקתי את הקישור, אצלי עובד. אולי חסר לך REAL PLAYER או רכיב תוכנה אחר), כי רואים את זה שם מאד ברור ויפה.
 

mise

New member
נראה לי שהבנתי.

אז בעצם, כשראיתי את הראש של אראלי בין הרגליים פונה עם הפנים לכיוון הטוסיק שלי, לכיוון קרקעית האמבטיה, זה היה המנח הרצוי? כי אחרי זה המיילדת אמרה לי ללחוץ (כי היא פחדה שלא יהיה לי ציר, היות שלא היו לי צירים סדירים, לכן ביקשה שאלחץ ללא ציר), ואז כבר התקמרתי לאחור כדי ללחוץ ולא ראיתי אם היא מסתובבת. ע"פ ההסבר שלך, היא היתה אמורה להסתובב לבד ואז להשתחרר החוצה? מה קורה כשהתינוק יוצא במנח עורף לאחור? (עם הפנים לכיוון לפנים - האם הבנתי נכון?) האם גם אז הוא מסתובב אחרי יציאת הראש ולפני יציאת הגוף (במצב האידאלי שיכול להיות במנח כזה)?
 

mise

New member
לגבי רכיב תוכנה:

מאיפה להוריד REAL PLAYER? איזה רכיב תוכנה עולה בדעתך שחסר לי? גם קישורים ישירות למדיה פלייר לא עובדים לי. נראה לי שעשיתי עדכון אחד יותר מדי שלהם. יכול להיות?
 

debby12

New member
מנהל
ואצלי בלידה האחרונה היה עורף לאחור

וזה כנראה אחראי לזה שהשלב השני של הלידה נמשך פי שניים מבלידה הראשונה (שעה וחצי
) וגם לרמת הכאבים שהפתיעה אותי - הרגשתי שהולך להתפוקק לי עמוד השידרה בלי קשר ללחץ הכללי ב#$%^ שמאפיין את שלב הלחיצות. כאמור, הדיעה של המיילדת שלי היתה שבמנח לא-אופטימלי שכזה הרחם לא יכול לעשות את העבודה לבד והיולדת צריכה "לעזור" לו בלחיצות מודעות.
 

mise

New member
צילמתי את המסך.

ויש שם בפינה השמאלית מן אייקון כזה עם צורות הנדסיות. זה מעיד על שגיאה מסוימת? אני רוצה לראות את הסרטון..
 

טלימה

New member
זה אומר שאין לך את התוכנה

את צריכה להוריד apple Quicktime, אם את רוצה לראות (יש קישור בהודעה הקודמת שלי)
 

אורניקי

New member
הלידות שלי מפריכות את הגישה הזאת

כרמית, תודה על הסרטון, הוא די מעצבן אגב. מה הם כל הזמן מנגבים לו שם את הפנים, את הגוף, למה הוא בוכה עוד לפני שסיים לצאת? והצילום של יציאת התינוק בלי התייחסות למכלול של האשה, הפנים שלה, הקולות שלה, כאילו היא לא קיימת... נו... לגבי מצג עורף לאחור (OP) שמחצית מילדיי נולדו כך, ולא היו לידות ארוכות, אמנם היה קשה להוציא את הראש (לא לשכוח שמדובר בהיקף ראש של 36 סמ) בכל אופן, גם כשעשיתי הכל בעד המצג ה"נכון" וגם כשוידאתי בUS יום לפני הלידה שהוא אכן היה במצג הזה, כנראה שבמהלך הלידה משהו גורם להם להסתובב, ולהראות את פניהם היפות למיילדת. לא ברור למה. לפחות אנחנו יודעים מראש מה התנוחה האידיאלית בשבילי להוציא את התינוק, והיא דווקא שכיבה על הגב, ברכיים לפנים...
 
למעלה