צחוק בצד
זה אולי קצת פסיכי, אבל אני זוכרת את עצמי, בשני ההריונות, מרגישה נורא עם העבודה שלי. עם התחושה שהדברים העצובים, הכועסים, המטורפים, האלימים- שאני נחשפת אליהם - איכשהוא עוברים גם לעובר. וכן, אני יכולה להסכים עם זה שיש תרבות-פחד מלידה. והפחד מביא איתו הסטריה. וההסטריה - כואבת. כשאת הולכת לקראת כאב מרצון ובבחירה ובאהבה והתמסרות, ויודעת מעמוק עמוק בפנים - שכל כמה שהוא כואב הוא יחלוף (ושיש לך מה לעשות כדי להתמודד איתו) - הוא גם הרבה פחות כואב. אחד הדברים הכי קשים שהיו לי בלידת בי"ח (אם נשים בצד את הצורך לגונן על עצמי מפני תקיפה), היה שכשכבר נכנסתי לחדר הלידה, האשה לידי צרחה בהיסטריה. צרחות שבר "אני רוצה ניתוח", "אני לא יכולה יותר". המיילדת אמרה לי, שהיא כבר בשלב ההכתרה, ושהלידה של כמעט מסתיימת (וזה אכן נגמר אחרי זמן מה, ואז שמעתי אותה בוכה נורא וצועקת שוב כשתופרים אותה). זה היה נורא. מבלי רצון - נדחקתי למקום מבוהל לחלוטין. ובמקום הזה, החרד, כל ציר נראה אינסופי, כל כאב נראה כאילו אין אחריו כלום, כאילו לא אעמוד בבא אחריו. (הסוף הטוב הוא, שהלידה הפעילה שלי התחילה זמן מה אח"כ, שכבר הייתי הרבה יותר מפוקסת, שהיו לידי איש אחד אוהב, אמא אחת תומכת ומנוסת-לידות משל עצמה, ומיילדת אחת מסורה ואכפתית וקשובה).