שרשור בוקר היום ה-12 בעיר 2025

tg151

Well-known member
בהחלט. אני ממש לא מת עליו

לא הייתי מצביע אם לא היה איחוד ביניהם, אבל אני רוצה שיעשו הכל להעיף את ביבי. סמוטריץ' כשר חינוך????? אבוי לנו! וחסידי כהנא כחברי כנסת. זה פשוט בושה

Yalush2

New member
כן, טוב לא כדאי להיכנס לזה בפורום הזה

זה נושא מאוד נפיץ. :)

Rodrik Harlaw

Well-known member
ניחושים לגבי הכסף של הדיירים החדשים

אני לא מאמין שמתמודד חדש (בשבוע הזה ספציפית נכנסים 2, אבל כנראה שהם יקבלו את אותו סכום) ייכנס עם סכום קבוע (למשל 12 אלף), כי הסכומים בטבלה יכולים להתרחק משם אם מתמודדים יחסכו מאוד או יבזבזו בטירוף ואז התחרות תהיה פחות מאוזנת. לכן, יש לי 2 ניחושים:
1) כל מתמודד חדש שנכנס לעיר מקבל את סך המיסים של כל התושבים מהשבוע שלפני כן. כך, אם אתה רוצה למסות את המתמודדים שלך בטופ, אתה לוקח בחשבון שאתה מכניס מתמודד עם יותר כסף, כלומר תחרות גדולה יותר.
2) המתמודד יקבל את ממוצע הכסף של כל המתמודדים בעיר.

tg151

Well-known member
לדעתי 12 אלף. זה הכי מעניין

הכי טוב שיכניסו את החדשים עם 12 אלף, ככה יכול לצאת מצב שלחדש יש יותר כסף מוותיק. זה מעולה למתח ואינטריגות. אני בעד 12 אלף!

Rodrik Harlaw

Well-known member
העניין הוא

שעוד כמה שבועות 12 אלף עלולים למקם מתמודד חדש דווקא בסוף הטבלה. סכום קבוע שלא מתייחס איכשהו לטבלה ברגע הכניסה של המתמודד יהיה מקובע מדי.
אם כבר, אם מתח ואינטריגות של חדש עם יותר כסף חשובים, אז אפשר להכניס את החדש, למשל, עם 1000 שקל יותר מהראשון. באח הגדול, לחדשים יש חסינות בהדחה הראשונה ואולי הדרך להעניק חסינות לחדש היא לתת לו בוכטה.

Psy Bear

Well-known member
לא סביר שיווצר הפרש גדול מדי. הם סגרו את הפינה הזו

עם המיסים. מתמודד שיפתח פער גדול מדי בצמרת סביר מאוד מאוד להניח שדיירים יתחילו לדפוק לו מיסים בכמויות.

Rodrik Harlaw

Well-known member
זה לא סותר

אם התושבים משחקים בונקר, יכול להיות שיהיה מצב שלמתמודד האחרון יהיה יותר מ-12 אלף, בטופ יהיו 4 מתמודדים עם 20 אלף שיקבלו כל אחד 30% מס (6000 שקל), ואז עדיין לכולם יהיה יותר מ-12 אלף (אחרי המיסים יש מענקי קהל, אז בכלל...) והמתמודד החדש יצטרך להתמודד גם עם נחיתות כספית בנוסף לכל הקשיים האחרים.

Psy Bear

Well-known member
זה פשוט לא סביר שלכל המתמודדים יהיה מעל 12 אלף

אבל גם במצב היפוטתי כמו שלך זה אומר שיהיו 4 דיירים לפחות עם 14 אלף, שזה לא הפרש ענק מ-12 אלף. מספיק ששני החדשים נותנים מס לאחד מהדיירים האלו, ושניהם מעליו.
&nbsp
שלא לדבר גם על זה שיש משימות, חלוקות קהל וכיו"ב.
&nbsp
אבל נראה לי מצב מאוד לא סביר שלכל הדיירים יהיה יותר מ-12 אלף. אי אפשר שכולם יתבנקרו, כי שלושה חייבים להיות בסוויטה/מלון, הבית גם עולה כסף. זה צריך להיות מאמץ של כל הדיירים ביחד והרבה חישובים בשביל ליצור מצב כל כך שוויוני.

Rodrik Harlaw

Well-known member
הנה מצב הטבלה כרגע

https://www.mako.co.il/tv-2025/season1-scoreboard
&nbsp
לדודו וסמי יש כרגע ביחד כ- 20K. כזכור, ביחד הם נכנסו עם 12K בלבד, כלומר למרות כל הבזבוזים בשבוע אחד הם טיפסו ב-8K. ברור שזה נובע מ-3 מענקים (12+12+8) שהם קיבלו ביחד, אבל זה לא סותר,כי גם בשבועות הבאים יהיו מענקים.
אם דודו וסמי לא היו מבזבזים על ארוחות שף כל כמעט כל יום (כולל הזמנות של תושבים אחרים וכולל אתמול - 1000 ש"ח לסועד), דודו לא מוציא 2K על שיחת טלפון ובכללי אם הם היו מתקמצנים כמו סיגל, נטע והודיה של הימים הראשונים, היה להם ביחד יותר מ-28K (שזה 14K לאדם).
גם שאר התושבים, למעט לימור, טיפסו בהרבה ביחס לסכום ההחלתי שאיתו נכנסו לעיר וזה עוד בלי שאף אחד יבחר לחיות כמו הומלס.
ההפקה יכולה להעלות מחירים כדי לשמור על איזון, אבל אז גם המתמודד החדש ייכנס עם סכום "ריאלי" נמוך מ-12. לחלופין, מדי פעם "צרה" נופלת על העיר והמתמודדים מקבלים מס נוסף שיעצבן אותם ויספק חומר למשדר המרכזי, אבל אלו דברים מזדמנים כדי לשמור על איזון רק כדי לשמר את ה-12 אלף בכניסה, כשבמקום פשוט אפשר להעניק למתמודד החדש סכום שמתייחס לטבלה.

tg151

Well-known member
בוא נזכור שיכול להיות שיסגרו את הלייב היום בלילה או מחר

כדי לחסוך לנו את העצבים, צריך לזכור שיכול להיות שהם פתחו את זה זמנית כדי למשוך צופים.

tg151

Well-known member
פשוט אידיוטים אם יסגרו

יש לי תחושה שהם פותחים את הלייב לפני תכניות. הלוואי ואני טועה

למעלה