ובכל זאת, בלי מילת סיכום אחרונה על המנצח, אי אפשר...
אז כן, לקחתי לי רגע פסק זמן, מכל הסירים שעל האש,
כדי לומר בכל זאת כמה מילים על המנצח הראשון של העונה הזאת.
אז כמו כולכם, גם אני קראתי את הביקורות הקשות ובאמת לא חומלות על הפורמט
החדש והטירון למדי של הריאליטי הכי מושמץ בימים אלו.
בהתחלה גם לי היה כל הסיפור מבולבל למדי. רחובות, חנויות, בית פה ואכסניה שם, סוויטה ובריכה וג'קוזי כמעט מיותם. לא הבנתי מי נגד מי ומה בדיוק צריך לעשות ואחרי מה אני צריכה לעקוב.
אבל עד מהרה התבררה המטרה. לאסוף ולאגור כמה שיותר כסף כדי להגיע לגמר.
כל מה שלא היה טוב בתוכנית הזאת כבר נאמר במהלך הלייב והשידורים הערוכים.
משימות לא מאתגרות, תושבים שנקעה נפשם מהר מהמשחק ועוזבים, בקיצור תוכנית שהתחילה עם רגל שמאל.
אבל, יחד עם זאת נתגלו בפנינו כמה דמויות משמעותיות.
דודו, נטע, דומיניק, הודיה, סיגל ודניאל. לא מפליא שאלה הדמויות שהגיעו גם לגמר.
הדמויות שהצליחו להחזיק את הראש מעל המים. כל דמות עשתה זאת בדרכה שלה. דודו באמצעות האסטרטגיה, השנינות, החריפות וההבנה המהירה של המשחק. דומיניק בזכות התמימות הזועקת לשמים של מי שהגיע למשחק שאין לו מושג איך משחקים בו ובזכות העובדה שהוא בא מרקע כל כך קשה, רקע שלא העניק לו שום השכלה, שום עושר של ידע כללי, אפילו לא כישורי הישרדות של חתול רחוב. הדבר היחיד שהוא הביא איתו למשחק, זאת אחות אוהבת ומסורה ולכן לא פלא שהוא התחבר מיד לאדם המבוגר ביותר אשר אותו הוא אימץ כאבא שלא היה לו מעולם ומנואל שהחליפה זמנית את אחותו הגדולה.
הדבר היחיד שדומיניק סחב על גבו מהעבר שלו זה אך ורק את הרצון העז לחיות ולשרוד. הרצון הזה השאיר אותו בחיים לנוכח כל מה שהוא עבר עם הסמים ועם השתיה החריפה. ההבנה הבסיסית היחידה שחדרה לו למוח, שהוא חייב לחיות ולשרוד את החיים האלה שהם לא קלים כלל וכלל. אז ככה בלי שום הבנה של המשחק, בלי שום אינטליגנציה מיוחדת במינה, בלי תיחכום יתר, בלי איזו וורבליות מיוחדת במינה ובלי כריזמה יוצאת דופן ובלי בייגלה מעל הראש, דומיניק הביא את הילד שרק רצה לחיות ולא למות.
ואם יש איזו תעודת כבוד לצופים הישראלים, אז הרי הניצחון של דומיניק היא תעודת הכבוד הזאת. בכל זאת נמצאו מספיק צופים שהתרגשו והתחברו אליו למרות שלא היה לו מושג מה הוא עושה במשחק הזה.
הודיה שיחקה על הדמות היפה והעממית, זאת שמסתגלת כמו חתולת רחוב לכל פח אשפה ולכל פיקניק משובח על שפת הירקון. תוסיפו לזה רומן בין שתי נשים, דבר שעוד לא היה לנו בשום ריאליטי, וכבר יש מתכון מנצח.
נטע הביאה לנו את הדמות הקשוחה והדומעת ללא הכרה וללא שליטה שיודעת היטב לשמור על כספה ומצד שני יודעת היטב למי להעניק מתנות ואת מי לטפח.
היא גם זאת שבסופו של דבר הבינה את המשחק לא פחות טוב מדודו האסטרטג והטקטיקן.
על דודו נאמר כל מה שניתן היה כבר להגיד והדבר היחיד שהפתיע אותי, זאת העובדה שהוא הגיע רק למקום השלישי. אני מאמינה שהוא גם ידע שהוא לא ינצח את המשחק הזה, לכן הוא אמר שוב ושוב שהוא רוצה שהודיה תזכה. שוב פעם, חומת הגנה מפני האכזבה. אז משהו באסטרטגיה המושלמת שלו, לא עבד עד הסוף.
אז בסופו של יום, ניצח זה שקיבל מהצופים בבית את הכי הרבה קולות.
מה זה אומר עליו? מה זה אומר עלינו?
אז עלינו זה אומר יותר. יכולת הקבלה שלנו את השונה ואת האחר היא בהחלט מופלאה. היכולת שלנו לסלוח לפשעי העבר של מישהו שחזר בתשובה ושיקם את עצמו, היא יותר ממופלאה. היא הירואית. ככה אני רואה את זה. סלחנו על טיפשות, על חוסר הבנה של משחק, סלחנו על טמטום אבל בכל זאת הצבענו עבור מישהו שפשוט רוצה לחיות.
שבת שלום וחג שמח לכולם!
יאללה חזרתי למטבח...