ג'ודו: אריק זאבי

yati6

New member
שוב פעם הנאיביות הזאת

של לשכב על הקרקע ולחכות שהשופט יסמן לעצור.. כאילו הוא לא מודע שיש דבר בג'ודו שנקרא קרב קרקע. אותו דבר אמרתי לגבי אליס והנה זה שוב פעם קורה.

עצוב. חבל לי בשבילו.
 
ספורטאי ענק כל כך, בעיקר כואב לי עליו

בטח אוכל את הלב ועכשיו יצטרך להתמודד עם התקשורת והתגובה הישראלית הלא מפרגנת בלשון המעטה

כואב הלב כל כך כי אני כל כך אוהב אותו
 

monster11

New member
אוי דוידוביץ


אזה חולשה ,אזה אומלל.
זאת נפלה מהקורה 3 פעמים,זאבי הובס תוך 45 שניות.
למה הם נוסעים לאולימפיאדה?<
 
יש הבדל של שמיים וארץ-בין אלוף העולם לשעבר

זוכה מדליות ארד באולימפיאדה ומדליות רבות אחרות, לבין "זו שנפלה מהקורה" .

ולגבי התגובה- ההבדל בין תרבות השחיטה לבין שחיטה והשמחה לאיד שהתקשורת ההגמונית הצליחה להשריש פה.
כלומר או סקנדל או פסטיבל, לבין היכולת להסתכל על הדברים בצורה רציונלית ומאוזנת כולל ביקורת מדודה וחדה היכן שצריך.

סקנדל- > חגיגות שחיטה
פסטיבל-> האלהה של הספורטאי
 

dardor

New member
הלב כואב על אריק

אבל בראיה לאחור, האיש עשה את שלו. אחד הספורטאים הגדולים בהיסטוריה שלנו
 

monster11

New member
יעל ארד לא מבינה כלום בפרשנות

אך היא אמרה על הכניסה של הגרמני
"כניסה לא משמעותית"
היא גרועה
 

herouth

New member
הכניסה הזו היתה יכולה להיות לא משמעותית

...אם אריק היה עושה מה שהוא יודע.
 

guinnart

New member
וגם אנאי היפני, 2 בעולם, עף בקרב שני

ופיטרס הגרמני ממשיך ומדיח את בורודבנקו ואת גרול!!! ועולה לחצי הגמר.
בינתיים האלוף האולמפי נאידאן נראה הכי טוב ומנצח באיפונים את כולם. מעניין, כי ב"שגרה" הוא לא מככב יותר מדי והפסיד לאריק בשנה האחרונה (ולצד זאת גם ניצח בגרנד סלאם פריז).
גם אלוף העולם חאבולייב בחצי הגמר, והקוריאני הואנג.
 

doron62

New member
אם לא יודעים לעבוד בקרקע

צריך לדעת להמנע מקרבות קרקע ולצערי גם בזה יש חולשה
 

salo22

New member
אריק יודע להימנע די טוב

אבל נרדם על המשמר, אין דרך אחרת להסביר את זה. גם אליס אגב כמעט הפסידה בבריח יד בשני הקרבות שלה אם אני לא טועה, לפחות בראשון היא מעט נפצעה מזה ומול זולמיר אני חושב שהיה ריתוק בסופו של דבר לאחר הוואזרי, אבל לא זוכר במדויק. לא זכור לי כל כך מהטורנירים האחרונים ישראלי שהכריע קרב בעבודת קרקע, אולי אורי ששון. אבל בסופו של דבר קל לנו לדבר, בשטח לא כל כך ברור לי למה תמיד נדמה לנו שהספורטאים שלנו אמורים להיות עדיפים כמו אריק מול הגרמני או בעיקר שלזינגר מול זולמיר, התקשורת בונה ציפיות גבוהות מידי.
 

BentzWatchJudo

New member
אליס הפסידה בבריח מסובך מול זולניר ולכן נפצעה

אליס הפסידה בבריח מסובך מול זולניר ולכן נפצעה אכן היה קודם יתרון וואזרי לזולניר.
זה לא היה בריח שגרתי, זה היה משהו מורכב יותר (אני מבין בזה מעט אבל אולי זה היה מורכב בגלל שאליס ניסתה להתרומם ולהתחמק מקרב הקרקע).
ראו שאליס מנסה להיכנע ולא מצליחה בגלל המצב המורכב ולכן הפציעה שלה.
הפזיוטרפיסט שליווה את אליס בתחרות והרופאים שבדקו אותה לאחר התחרות לא מבינים איך היא עלתה ובעיקר איך היא החזיקה קרב כל כך ארוך מול הצרפתייה אחרי זה.
(אבל אם תשאל את יעל ארד זה שטויות, זה קורה כל הזמן, לא מרגישים שום דבר וצריך לקחת את המדליה, לעבור דרך קירות ואליס בכלל לא רצתה מספיק ולא נלחמה מספיק.)
אריק זאבי באתונה 2004 ניצח לפחות 2 קרבות בריתוק (אבל הוא בעצמו העיד שהוא, לפחות ב- 2004, לא היה חזק בקרבות קרקע).
לא זכור לי שאורי ששון ניצח בעבודת קרקע אבל אולי אני טועה. בכל מקרה לא נראה לי שזה הצד החזק של אורי ששון (ולא חסרים לא צדדים חזקים).
 

salo22

New member
בהחלט נכון

ומראים עכשיו ראיון עם אריק והוא דווקא מדבר על ביטחון גדול בעבודת קרקע בשנים האחרונות ולא עלה בדעתו שהסכנה תגיע משם. ראיון מעניין עם אריק, זה רק ספורט ואין מה לעשות מזה יותר, היום גם יש לו משפחה וזה עומד לפני הכל.
 
למעלה