יום שני - ישראלים

מאז שאני זוכר את עצמי - הקליעה תמיד באותו סרט

זה תמיד אותו סיפור בכל אולימפיאדה.
הקלעים הישראלים מגיעים לתחרות עם שלל נצחונות והישגים מפה ועד הודעה חדשה בכל מיני תחרויות ברחבי הגלובוס.
הם תמיד מתהדרים באיזה הישג שיא מדהים בדיוק דקה/שבוע/חודש/שנה לפני האירוע

ואז... הם מגיעים באולימפיאדה למקומות האחרונים.

משהו לא הגיוני בסרט הזה.

או שמוכרים לנו סחורה פגומה, או שההכנה בעייתית לדורותיה באיגוד המקומי, או שיש קללה מובנית על הענף הזה.
משהו אבל לא הגיוני אם זה קורה שוב ושוב כבר 40שנה

BentzWatchJudo

New member
בורות של תקשורת הספורט! וגם של האוהדים!

אולימפיאדה היא תחרות אחת, הכי חשובה אבל אחת ל- 4 שנים בלבד.
גם הספורטאים הכי טובים שלנו לא מנצחים בכל תחרות. לפעמים מנצחים (וזה נפלא!) ולפעמים לא (וזה אכזבה קודם כל לספורטאי) אבל בו נזכור זה רק ספורט ובספורט אין רק מנצחים, יש מנצחים ויש מפסידים, זה משהו מובנה בתחרות.
דרך אגב הרוב נמצאים בצד של המפסידים וזה גם מובנה בתחרות.

אולי די להטיף לכולם?

שמענו על זה שבספורט יש גם מפסידים. המטרה באולימפיאדה היא לנצח.

BentzWatchJudo

New member
נאה דורש נאה מקיים

אתה חושב שלא צריך להטיף אז תפסיק להטיף.
מה לעשות שהרוב באולמפיאדה מפסידים? זה משהו מובנה כאמור.
שוב כתבתי פה משהו ענייני ממש לא הטפה. הכותרת פרוביקטבית אבל אתה אדם מבוגר ואני מאמין שאתה יכול להתמודד עם זה.
אני מכבד את דעתך וכמובן לא מסכים לה.

nitsansh

New member
זה לא סתם...

ההשגים של ענף הקליעה באולימפיאדות הם מאד נמוכים ביחס למספר הקלעים שהשתתפו ובעיקר לעומת ההשגים בתחרויות חשובות אחרות...
חוץ מסיוף, שסובל גם מתופעה דומה, זה הענף עם ההישגים הנמוכים ביותר שבו השתתפו יותר מ-2 ישראלים.

דןמור

New member
הגיע למקום התשיעי, לא האחרון...

בסה"כ פספס במעט מאד את הגמר - זה מאד מאכזב, אבל זה בהחלט לא להגיע למקומות האחרונים באולימפיאדה.

nitsansh

New member
המקום הטוב ביותר של קלע ישראלי באולימפיאדה

ללא חרם... רק המקום ה-8 של יצחק יונאסי בלוס אנג'לס היה יותר טוב...

Hagnesta Hill

New member
יש לציין שגם בבייג'ינג הקלעים לא הגיעו

"למקומות האחרונים".
אבל לך תתווכח עם ה"זכרון הקולקטיבי הישראלי"...

זה רק לצורך ההדגשה (תשובה גם לדןמור) ובכל זאת

זה אמנם נאמר לצורך הקצנה והדגשת הרעיון ואין בכך כדי לזלזל בקלעי העבר ובריכטר ההווה אבל...
ספורטאי הענף מפספסים את הגמר אולימפיאדה אחר אולימפיאדה.

בסדר, אז לפעמים הם לא מסיימים במקומות האחרונים. הם בטוח באים לתת את המכסימום. כבוד. ובכל זאת לפני כל אולימפיאדה מוכרים לנו אותם כמועמדים ודאיים לגמר בזכות הישגים קודמים ובפועל זה אף פעם לא קורה.

אפשר לתת את הדעת לתופעה הזאת?
הרי אין עוד ענף אולימפי ישראלי אחר שזה קורה בו

(התייחסות עניינית, אם אפשר, ולא של הטרול הקבוע)

BentzWatchJudo

New member
שמע נתתי לך תשובה מאד עניינית קודם

אתה לא רוצה להתמודד אם התשובה שלי אז אתה עובר לתקוף. זה בחירה שלך.
כל השנה האחרונה לא היית פעיל בפורום. עכשיו אתה פעיל ואני שמח. בשנה הזאת הוכחתי שאני לא טרול. יש לי דעה שונה משלך ואולי גם שונה משל אחרים פה, אתה יכול לא להתייחס אליה או לא להסכים איתה זה כבר בחירה שלך אבל עכשיו מתוך התגוננות ירדת מתחת לחגורה.

BentzWatchJudo

New member
בשביל הנוחות אני אתן לך את התשובה שוב

הפעם בלי הכותרת המתלהמת שגרמה לך להתגונן:

אולימפיאדה היא תחרות אחת, הכי חשובה אבל אחת ל- 4 שנים בלבד.
גם הספורטאים הכי טובים שלנו לא מנצחים בכל תחרות. לפעמים מנצחים (וזה נפלא!) ולפעמים לא (וזה אכזבה קודם כל לספורטאי) אבל בו נזכור זה רק ספורט ובספורט אין רק מנצחים, יש מנצחים ויש מפסידים, זה משהו מובנה בתחרות.
דרך אגב הרוב נמצאים בצד של המפסידים וזה גם מובנה בתחרות.

אם תרצה אני אשמח שתתייחס באופן ענייני, אתה כמובן יכול לבחור להמשיך להתעלם.

אני אענה ולא רק בגלל שאני חש שגם אתה מבין....

שצעקות אגרסיביות (בפורמט ההקלדה הטקסטואלי שלהם) לא ממש מעוררות חשק להתייחס אפילו אם הם לפעמים נושאות תוכן ענייני.

לעצם העניין - כל מה שכתבת הוא נכון ועדיין, סטטיסטית אחרי 40 שנה של מועמדות כבר היינו צריכים להשיג משהו בענף הספציפי הזה.

אין עוד ענף שבו אנחנו מועמדים (על פי התקשורת וה"מומחים" שהיא מביאה) להגיע לגמר מידי אולימפיאדה.
קליעה היה אמור להיות (שוב, על פי התחזיות לפני כל אולימפיאדה) הענף הראשון שיביא לנו מדליה אולימפית
אני לא מדבר רק על התקופה של הספורט ההישגי. זה קיים כבר מהשחר האולימפי הישראלי.
בפועל זה אף פעם לא קורה.

יכול להיות שהסטטיסטיקה עוד לא התיישרה
יכול להיות שדווקא שם יש לנו מזל מחורבן
ואולי זה משהו אחר

זה כל הסיפור, בלי שום טרוניות לריכטר (או למאמן שלו שרשם פטנט על התופעה) שאוכל עכשיו את הלב והלוואי שיצליח באולימפיאדה הבאה.

guinnart

New member
יש לציין שהקדים את קינאן ז'ו הסיני במקום אחד

קינאן ז'ו הוא מהאגדות של הענף (למרות שסה"כ בן 28) - זהב באתונה, כסף בביג'ינג, אחד השותפים לשיא העולמי.

למעלה