וכמנהל הפורום לשעבר הבזיון מקבל משנה תוקף. דעותיך ידועות לא מהיום אבל לפחות אל תתגאה בזה בימים קשים כל כך. פשוש בושה וחרפה שאתה מרשה לעצמך לכתוב בצורה בזויה שכזאת.
1) מסיבה נשגבת לא ברורה לנו אלוהים החליט לא להתערב בעולם.
2) אלוהים כן מתערב כל הזמן בעולם, ומאפשר מידי יום רציחות ועינויים על ידי אדם ומחלות של אנשים חפים מפשע ואף של אנשים דתיים אדוקים כולל תינוקות וילדים.
3) אין אלוהים.
אוסיף אותה עבורך:
4) כל האפשרויות נכונות.
דרך אגב, למה אתה מתעסק רק עם אלוהים? כלומר עם הדת היהודית? מה עם כל האמונות האחרות?
ומכיוון שאני עסוקה מכדי לנהל ויכוחים חסרי תועלת אגלה לך גם סוד קטן: אני לא בדיוק אישה דתיה. אני מסורתית בעלת אמונה. איך תגדיר אחת כמוני למשל?
אני מגדיר אותך בתור אחת שלא מאמינה בכל חוקי הדת שבני האדם המציאו כאילו זה רצון האלוהים, אבל עדיין את כן מאמינה באלוהים בגלל כל מיני פחדים ממוות וכדומה.
כמובן, אין הבדל בין כל האמונות, הכל בבסיס נובע מפחדים של שני האדם.
הכוונה לפחדים מדברים שאין לנו שליטה מלאה עליהם, כגון מוות, מחלות קשות, פציעות, אובדן, עוני קשה וכדומה.
במקרים כאלו נחמד שיש אמונה במשהו נשגב ששומר עלינו ויום אחד יעזור לנו.
אתה גם מבין את נפשו של בן האדם שמולך ויודע מה הוא או היא חושבים. וואללה יופי. אני דווקא לא מאמינה בכוח עליון והלוואי שהייתי יודעת איך לפתור את הבעייה כאן שהיא אתה.
אני כמובן לא יודע מה את חושבת לפרטי פרטים, כל אדם הוא עולם ומלואו.
אני כן יודע מה רבים מבני האדם חושבים, והם בהחלט מחפשים כח עליון כדי להתמודד עם הפחדים שלהם שבראשם הפחד מהמוות.