מחכים לכם בבית

עומר247

New member
אמא של אחד החטופים מחנכת באמית רננים

בת גלים שעאר, אמו של גל-עד שעאר, היא מחנכת באמי״ת רננים

עומר247

New member
מאות תושבים הגיעו הערב לביה"כ הגדול

לאמירת פרקי תהילים למען החטופים
את הערב כיבדו רב העיר יצחק פרץ וראש העיר זאב ביילסקי שנשאו דברים מרגשים

ATAF151

New member
הלוואי שיחזרו חיים

לצערי התפילות לא עוזרות, אני משוכנע שהנערים התפללו מרגע שנחטפו, וכפי שכולנו יודעים זה לא עזר להם.

עומר247

New member
מי אמר לך שזה לא עזר להם?

אולי זה עוזר להם מבחינה נפשית להתמודד עם המצב?

ATAF151

New member
נכון

אין ספק שאמונה, לא משנה במה, יכולה להועיל בהתמודדות מבחינה נפשית.

סייעת א

New member
ATAF התגובות שלך בזויות

וכמנהל הפורום לשעבר הבזיון מקבל משנה תוקף. דעותיך ידועות לא מהיום אבל לפחות אל תתגאה בזה בימים קשים כל כך. פשוש בושה וחרפה שאתה מרשה לעצמך לכתוב בצורה בזויה שכזאת.

ATAF151

New member
התפילות הן הבסיס של הבעיה

אמנם תפילות יכולות לעזור נפשית למי שמאמין בהן, אבל מי שמאמין נוטה להתנהגות לא זהירה ולמשל לקחת טרמפים בלילה בשטחים.

ATAF151

New member
ישעיהו לייבוביץ חשב כמוני

ישעיהו לייבוביץ הדתי האדוק סבר שאלוהים החליט שלא להתערב יותר בעולם, ולכן למרות שהוא קיים וצריך לקיים את המצוות, התפילות לא עוזרות.

ATAF151

New member
יש שלוש אפשרויות

1) מסיבה נשגבת לא ברורה לנו אלוהים החליט לא להתערב בעולם.
2) אלוהים כן מתערב כל הזמן בעולם, ומאפשר מידי יום רציחות ועינויים על ידי אדם ומחלות של אנשים חפים מפשע ואף של אנשים דתיים אדוקים כולל תינוקות וילדים.
3) אין אלוהים.

בכל אחת מהאפשרויות אלוהים לא יוצא משהו.

סייעת א

New member
שכחת את האפשרות הרביעית

אוסיף אותה עבורך:
4) כל האפשרויות נכונות.
דרך אגב, למה אתה מתעסק רק עם אלוהים? כלומר עם הדת היהודית? מה עם כל האמונות האחרות?
ומכיוון שאני עסוקה מכדי לנהל ויכוחים חסרי תועלת אגלה לך גם סוד קטן: אני לא בדיוק אישה דתיה. אני מסורתית בעלת אמונה. איך תגדיר אחת כמוני למשל?

ATAF151

New member
הגדרה שלך

אני מגדיר אותך בתור אחת שלא מאמינה בכל חוקי הדת שבני האדם המציאו כאילו זה רצון האלוהים, אבל עדיין את כן מאמינה באלוהים בגלל כל מיני פחדים ממוות וכדומה.

כמובן, אין הבדל בין כל האמונות, הכל בבסיס נובע מפחדים של שני האדם.

סייעת א

New member
נדמה לך

אני לא פוחדת מכלום, גם לא מהמוות. כשהוא יבוא אז יבוא. אני רק מקווה שלא אסבול. ואמנם לא חקרתי דתות ואמונות אחרות אבל נדמה לי שגם בנוגע אליהם אתה טועה.

ATAF151

New member
פחד ממוות היא רק דוגמא

הכוונה לפחדים מדברים שאין לנו שליטה מלאה עליהם, כגון מוות, מחלות קשות, פציעות, אובדן, עוני קשה וכדומה.
במקרים כאלו נחמד שיש אמונה במשהו נשגב ששומר עלינו ויום אחד יעזור לנו.

ATAF151

New member
אכן, התעסקות בצרות ובמוות לא נעימה

וגורמת לעייפות. הרבה יותר נעים להאמין בכח עליון ובכך לסיים את הבעיה.

סייעת א

New member
אתה מקרה אבוד.

אתה גם מבין את נפשו של בן האדם שמולך ויודע מה הוא או היא חושבים. וואללה יופי. אני דווקא לא מאמינה בכוח עליון והלוואי שהייתי יודעת איך לפתור את הבעייה כאן שהיא אתה.

ATAF151

New member
הכוונה שלי אחרת

אני כמובן לא יודע מה את חושבת לפרטי פרטים, כל אדם הוא עולם ומלואו.
אני כן יודע מה רבים מבני האדם חושבים, והם בהחלט מחפשים כח עליון כדי להתמודד עם הפחדים שלהם שבראשם הפחד מהמוות.

למעלה