מחכים לכם בבית

ATAF151

New member
העלית נקודה מעניינת

בגלל שבני האדם כל כך מחפשים את העל טבעי, את האלוהי, כאשר יש אדם כריזמטי שמכריז על עצמו כבעל כוחות על (כמו כל מיני מקובלים), מיד יש גם בני אדם שמאמינים לו.

אני לא כריזמטי ולא טוען לכוחות על, לכן אני לא מתאים להיות אל.

ATAF151

New member
אין בזה כל רע

אני יודע שחלק גדול מבני האדם נהנים מאוכל טוב, נהנים תהתחושה שמעריכים אותם ומכבדים אותם, אוהבים להיות עשירים, שונאים מחלות, מאמינים לפחות באופן חלקי במשהו על טבעי/דתי ועוד...

אני יודע זאת לא בגלל שאני אל, אלא בגלל שאני רואה, שומע וקורא על בני האדם.

אבל, אני ממש לא יכול לדעת מה כל אדם בודד חושב, כי אדם בודד יכול להיות יוצא דופן ולחשוב הפוך מהרוב.

raanananame1

New member
אל תצטנע... רק אל אמיתי יכול היה לקרוא בצורה

כזו את רחשי ליבות הרעננים טרם הבחירות.

raanananame1

New member
יש עוד אפשרות.

הפרספקטיבה שלך (כאדם), מוגבלת.

לייבוביץ' אכן דיבר על השגחה פרטית וטען שזה לא מתקיים, אבל אין זאת אומרת שהאל ברא את העולם ונטש אותו או שאין תכלית לבריאה... (בהנחה שאנחנו
נשארים בטרמינולוגיה הזו)

איליה40

New member
Credo quia absurdum

"מאמין כי אבסורדי" - והדברים מיוחסים לאחד אבות הכסייה ממאה ה-3 החשובים ביותר. ואף המשיך ואמר:

Crucifixus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est
et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est
et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile

בן האלוהים הוצלב - וזה הרי לא מביש בגלל שראוי לבושה
ומת בן האלוהים - וזה הרי בטוח בגלל שבלתי סביר
ובהיותו קבור קם לתחייה - וזה הרי ברור בגלל שבלתי אפשרי.

ולאחר ציטטה זו אומר שלדעתי טוב יהיה לשים בצד גם את התאולוגיה בגרוש, כל שכן השירשור עוסק בטרגדיה אישית נוראה.

ירח זהב

New member
אפשרות רביעית

אנחנו לא מבינים את חשבונותיו של אלוהים. הוא ואנחנו זה לא אותו הדבר. כמו שהאזרח הפשוט אינו יכול להיות זהה בנקודת מבטו ושיקוליו לראש הממשלה. "דברים שרואים מכאן לא רואים משם". לכן איננו יכולים לומר שעצם זה שמתרחשים דברים שנראים לנו רעים בעולמנו, אז זה אומר שאין אלוהים או שהוא לא מתערב או מאפשר את זה. חלק מהתיקון זה גם הייסורים וברצינות - אף אחד לא יכול להסביר לך למה קורה דבר מסוים או דבר אחר, והמסקנות הן חסרות שחר מכיוון שאינן מבוססות על פרספקטיבה נכונה. אין לנו את כל הנתונים, כך שבטח שאי אפשר להגיע להחלטה.

ירח זהב

New member
ישעיהו לייבוביץ', יש לציין, הוא דמות מאוד

שנויה במחלוקת. בקרב הדתיים, גם בקרב רבים מהמאמינים שאינם דתיים הוא נחשב לעוף מוזר. יש אלוהים, צריך לקיים מצוות, והוא לא עוזר ולא אכפת לו? והוא יראה את בניו זועקים אליו והוא לא יתייחס אליהם כי הוא לא מתערב יותר? איזו מן גישה אמונית זו? קצת נראה כמו להיות עם ולהרגיש בלי, להאמין ולא להאמין גם יחד...
מה שכן, אנחנו לא מבינים חשבונות שמיים. לא כל מה שנרצה ומה שנתפלל עליו נקבל, כמו ששום דבר כאן אינו מושלם ולא כל דבר יצא וייצא כפי שרצינו. כמו בעולם הזה שבו תמיד אפשר וכדאי לבקש מבית הספר, ממקום העבודה, מהעירייה, מהממשלה שיתנו לנו מה שאנחנו רוצים, ואולי לא נקבל כי לא הכול אפשרי וכי לפעמים הרצון שלנו מתנגש בשיקולים כלליים או בעניינים אחרים, אבל לפחות נדע שניסינו. בלי לנסות, זה הרי היה עוד יותר חסר סיכוי. כך זה גם בתפילה ובאמונה, לדעתי. לבקש וכמה שיותר חזק מעלה את הסיכוי לכך שזה יקרה. זה לא מחייב, כי יש שיקולים שהם למעלה מאיתנו, או כמו שאמר אביו של נחשון וקסמן ז"ל "לאבא מותר גם להגיד לא". אבל לפחות שנדע שניסינו.

ATAF151

New member
הרעיון שלך לא מקובל עלי

אולי אני גם ליתר בטחון אתפלל לאלילים, לפרות, לפסלים, אלך לכל מיני כאלו שמגדירים את עצמם משיחים/מקובלים/מכשפים.
כי כך אדע שלפחות ניסיתי.

ליבוביץ דווקא מציל בהסבר שלו את הדת.

כי יש שתי אפשרויות או ש להגיד כל יום וכל שניה שעכשיו תינוק חלה, ועכשיו תינוק נדרס ועכשיו ילדה נאנסה, ו 6 מיליון נהרגים בעינויים קשים וכו וכו וכו בגלל סיבה נסתרת. או להגיד שאלוהים החליט בעת הזו לא להתערב בגלל סיבה נסתרת.
לדעתי ההסבר של ליבוביץ יותר טוב והוא היחידי שיכול להצדיק את הדת אצל האדם החושב.

ATAF151

New member
אכן הדת היא שטויות

אבל היא צורך טבעי של בני האדם.
בשבטים הפרימיטיביים כולם מאמינים בדת כלשהיף וככל שמשכילים יותר אחוז הדתיים יורד. אולם הוא קיים וימשיך להיות קיים בכל שכבות האוכלוסיה, וזה בגלל הפחדים שלנו ממוות והצורך שלנו שמישהו שישמור עלינו.

לדת יש אספקט חיובי של תמיכה בזמנים של משבר, ואספקט שלילי שבשמה מבצעים מעשים נוראיים ולא נוהגים בהגיון ובזהירות.

benk11

New member
מזמן טענתי שATAF טרול בתחפושת של מנהל פורום

והנה הוא מוכיח שצדקתי שוב!!

איליה40

New member
עם כל הכבוד

האנטרופולוגיה בגרוש איננה מועילה. אם ינחיתו אותי או אותך באמזונאס או במדבר קאלאחארי או בארקטיקה - נראה מי יצא פרימיטיבי - אנחנו או בני אותם השבטים. ואם כבר - הם לא מתפללים לאלוהים. יש שם תרבות אחרת ואני מניח שבתור אדם תרבותי וסקרן יהיה לך יום אחד כייף ללמוד עליה.

ATAF151

New member
הם בהחלט עושים טכסים לכוחות העל

בשבטים בהחלט עושים דברים הדומים לתפילות וטכסים לכוחות על כאלו או אחרים.

איליה40

New member
עצם ההגדרה "כוח על" איננה במקומה במקרה הנדון

מפנה לפרות, במיוחד למחברים הבאים:

Claude Lévi-Strauss

Mircea Eliade

תוכל למצוא בקלות בספריה העירונית

סייעת א

New member
האמא של גל-עד לא מחנכת באמית רננים

ברעננה אלא בבית ספר אחר של רשת אמית.

למעלה