עם הבחורים שנחטפו ומשפחותיהם

noaronen1

New member
עם הבחורים שנחטפו ומשפחותיהם

גם כשגרים רחוק ואפילו יודעים שכבר לא רוצים לחזור, רגע כזה ששלושה בחורים נחטפים ללא סיבה, או אני אתקין את עצמי מבחינת החוטפים יש סיבה, אבל לא הוגן שמשתמשים בהם כדי להביע מחאה, כוח, עובדה ורצון להחליש.
זה לא פייר ולא הייתי רוצה להיות האמאאו האבא שצריכים לשבת ולחכות.
בדיוק אתמול הבת שלי בת כמעט 10 כעסה שאני לא מרשה לה ללכת לבד לבית ספר, הסברתי לה שאני אוהבת אותה מדי כדי לתת לה ללכת לבד, ואם היא תכעס עלי בגלל זה אני בסדר עם זה.
אני פותחת את השרשור הזה, אולי כדי לתת לכל אחד מאיתנו את המקום להביע את מה שבלב. ואפילו האם יש תחושות אחרות שחיים מחוץ לישראל ברגעים כאלו.
למשל אצלי - להפתעתי דווקא המרחק מאפשר לי להרגיש יותר מאשר כשחייתי בישראל, פשוט כי לא היה מקום בגוף שלי להכיל אז נסגרתי.

me too

New member
עושה לי רע

בפעם הקודם שנחטפו, אז חיילים, פרצה מלחמת לבנון השניה(אם אני לא טועה), ואז ישבתי במקלט כמעט חודש. אז הפעם אני מניחה שלא אשב במקלט, אבל.. ... מן תחושה כזו..... שמי יודע מה יקרה עכשיו....
זה בפן האישי
והמשפחות של הבחורים האלו, ליבי ליבי, ואו, כואב לי, מסכנים הבחורים, וגם, מצד שני - מה עבר להם בראש שהם לקחו טרמפ, מי לוקח טרמפ בימינו, זה כל כך מסוכן.
מקווה שהסיפור הזה יסתיים מהר במינימום נזקים

smaak

New member
דעתי שונה

דעתי היא שמדובר בחוסר אחריות ממדרגה ראשונה.
לקחת טרמפים באיזור כזה, בעשר בלילה (או כל שעה אחרת למען האמת), זה בגדר טפשות וזלזול.
שלא לדבר על הורים שמאפשרים לילדים שלהם לעשות את זה.

בחרתם לגור במקום הזה, קחו אחריות ותסיעו את הילדים שלכם לאיפה שצריך.

מה שקורה עכשיו זה שצבא ומדינה שלמה נמצאים על הרגליים בגלל טמטום של אנשים אחרים.

אני איתך

מה גם שבגיל 19 ו16 מדובר באנשים קצת בוגרים, שצריכים לגלות מעט אחריות

אני שמחה שכתבת את זה.

יתכן שזה מנגנון הגנה כזה שאני מפעילה, אבל כאשר קראתי את זה, ישר חשבתי, הנה זה בא, איך זה לא קרה לפני כן.

אבא שלי גר במרכז הארץ, ליד כביש לכיוון ישובים דתיים. היחידים שנוסעים בטרפים בארץ (בהכללה) הם חברה צעירים דתיים, בנים ובנות. אלוהים שומר אליהם כנראה. שידברו עם האלוהים שנרדם בשמירה.

אחי היה מפקד יחידת הצלה ערד שנים, ועד היום קשור לנושא. הוא היה אומר שהחברה האלה, מהישיבות, יוצאים לטיולים במדבר יהודה עם מפות לא מתאימות וציוד לא מתאים, ואח"כ זה עולה הון למצוא אותם ולהחזיר אותם במקרה הטוב בריאים ושלמים הביתה.

ליבי ליבי עם המשפחות, ואני עוקבת כל הזמן. אבל זה בהחלט חוסר אחריות מצידם.

אספרסו2

New member
מה שאת מכנה טמטום

הם מכנים אמונה באל.
הם האמינו שהשם יעזור להם להגיע למחוז חפצם.
המשפחות שלהם מאמינות שהשם יחזיר אותם הביתה.

מקלים לעצמם את ההתמודדות עם המציאות.
אז למה שאנו נשבור את הראש עם מחשבה מפוכחת?

een ogenblik

New member
חוסר אחריות או לא חוסר אחריות

(ובעיני זו אכן חוסר אחריות שאמונה באל אינה מצדיקה אותה, כי אימרה יהודית הלקוחה מתוך הספרות הדתית היא ש"אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו"), העזרה שצריכה להנתן היא מיידית ומוצדקת. גם אם מישהו נוהג בחוסר אחריות אין זה מצדיק פשע שנעשה כנגדו, ומדינה צריכה להגן על אזרחיה. בין אם הפשע פלילי, ובין אם הפשע לאומי.

את לגמרי צודקת, ואם ישתמע שאני

תומכת בחטיפה שלהם אז אני ממש לא!!!

לפחות יש להם את אלוהים לעזור להם לעבור את הזמן הקשה הזה.

smaak

New member
לא כתבתי שלא צריך לתת להם עזרה

אבל זה בהחלט טמטום וחוסר אחריות מצידם לנהוג כפי שנהגו.
וכשרואים היום את האמא של אחת מהם שדיברה אל התקשורת,
מבינים גם עם מי יש לנו עסק (שום קשר לדיעות פוליטיות אגב).

תמיד אומרים הילדים שלנו

אבל הפעם באמת חטפו ילדים. ילדים, בני 16.
מצד אחד אני מאוד כועסת על המצב המטופש בו ילדים לוקחים טרמפים באמצע הלילה, מי שמע על דבר כזה?!? מסיפורים שחברה שחזרה בתשובה סיפרה לי, נערי ישיבות שגרים בשטחים עושים את זה כל הזמן, וההורים יודעים. מרגיז אותי חוסר האחריות והשאננות שלהם, האמונה הזאת שאלוהים והצבא ישמרו עליהם. מי לוקח טרמפ ב10 בלילה בשטחים?!

ואלוהים אדירים, הם ילדים, ילדים! לא חיילים עם נשק, שלימדו אותם להלחם, ילדים קטנים. וקשה לי לא לעשות את ההשוואה לבנות שנחטפו בניגירה. ילדים, מי משתמש בילדים כי לנהל מלחמה?!
זה כלכך נורא, ומעוות את הבטן..... ליבי עם הילדים האלו. הלוואי והחטופים יהיו כמו גלעד שליט ולא כמו גולדווסר ורגב, והלוואי והמצב לא יסלים יותר.

לילית462

New member
מה עם הילדים הפלסטינאים?

שלא תבינו לא נכון, ליבי עם הנערים האומללים הללו שנחטפו על לא עוול בכפם ומשלמים מחיר שאף אחד לא צריך לשלם.

אבל, החטיפה הזאת לא התרחשה בחלל ריק.
ישראל הוא עם כובש, ולמרות מה שהוא רוצה להאמין בנוגע למוסריותו, כיבוש מיסודו אינו מוסרי. בפרט כיבוש שנמשך עשרות שנים.

הילדים של כולנו משלמים מחיר כבד ומיותר, הילדים הישראלים / יהודים בדרך כלל משלמים מחיר נמוך בהרבה מאשר הילדים הפלסטינאים.

זה כמובן לא מצדיק ולו במיל את הפשע הנוראי הזה. אבל זה מסביר אותו וזה מזכיר לנו שחייבים להגיע לפתרון מדיני, אחרת פשוט נהרוג אחד את השני.
שני עמים שהגורלות שלהם קשורים זה בזה אלפים בשנים, הגיע הזמן שיניחו את החרב.

een ogenblik

New member
נכון

משני צדי המתרס משלמים מחיר, ילדים יותר מאחרים וצד הפלשתינאי יותר מאשר הצד היהודי.

בחור בן19 הוא לא ילד

כשפלסטיני בן 19 נהרג אומרים - נהרג מחבל, חמוש, פלסטיני. שיהיו בריאים הבחורים האלו אבל מדברים עליהם כאילו הם ילדים והם לא וזה חלק ממכבסת המילים המפורסמת של הכיבוש הישראלי.

een ogenblik

New member
שוב, נכון

לא קשור דוןוקא למשהו אותו אמרתי אני, אך ללא ספק נכון.

een ogenblik

New member
כפי שאמרתי

אני מסכימה איתך, אך אין זה קשור לדבריי.

אני לא כתבתי על החטופים, כתבתי על הילדים שמשלמים מחיר כבד, והם משלמים אותו בשני הצדדים, אך בצד הפלשתינאי משלמים אותו יותר. אחד הסממנים לכך הוא העובדה שהם מפסיקים להחשב כילדים הרבה לפני הילדים בצד הישראלי, שילדותם שלהם נמשכת הרבה מעבר לגיל הבגרות.

אספרסו2

New member
הבגרות המאוחרת

לא קשורה לסכסוך אלא להבדל בין חברת שפע לבין חברה ששרויה במצוקה.

לא לגמרי נכון

ההגדרה של פלסטינים כבגירים בגיל צעיר לעומת הגדרת ישראלים כצעירים בגיל מבוגר נעשות שתיהן על ידי העיתונות בצד הישראלי, לא על ידי החברה הפלסטינית את עצמה

למעלה