שחייה: יעקב טומרקין וגל נבו

אני רואה שהעין שלי חזרה להיות חדה כבעבר..

כפי שכתבתי: "שימו לב טוב טוב לטומרקין, הוא הולך לתת בראש"לפני מספר ימים...יום ענק לספורט הישראלי.

nitsansh

New member
הוכיח שיש לו אופי של אלופים

זה לא דבר קל להתאושש אחרי הופעה חלשה (יחסית לציפיות) ולהגיע לשיא פעמיים באותו יום.
עכשו נראה אם הוא מסוגל להתמודד עם ההצלחה... גם זה לא דבר קל...

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הייתה לו עד היום שום הופעה "חלשה"

היה סיכוי, הוא היה גבולי, זה לא היה "חלש"; ראינו כבר די שחיינים מעוטרים שלא השיגו את השיא שלהם באולימפיאדה. עכשיו כולם "אה, איזה יום נפלא!" אחרי שהיו ימים אחרים, זה פשוט עניין של צירוף מקרים. אני חושבת שלו המקצים היו בסדר אחר אז היינו צוהלים לפני כמה ימים, מה זה משנה? בסופו של דבר כל אחד מהם נותן את כל מה שיש לו ומקווה לטוב, זה תלוי בו ותלוי גם במה שעושים האחרים וגם בהרבה מזל.

nitsansh

New member
אני מתיחס למה שהיה ולא למצב היפוטתי..

התאוששות מהירה אחרי הופעה לא טובה (שיניתי את הביטוי) היא דבר שמעיד על מנטליות של אלופים. כל פסיכולוג מתחיל יודע את זה.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני התייחסתי למה שהיה ולא למצב היפותטי

פשוט מעצבן אותי שממהרים להכתיר כאן (בישראל, לאו דווקא בפורום) "יום רע" גם כשהוא לא באמת רע ופתאום הכול נשכח ואפשר לחזור ולהלל את השחיינים שלנו... ברור שהרבה יותר טוב לעלות לגמר, אבל מבחינתי מקום 10 (למשל) ראוי להלל לא פחות (מהמקום ה-12 של עמית למשל) גם אם זה לא מקצה שיש בו חצי גמר, למשל.

nitsansh

New member
אני התיחסתי לענין המנטלי.

יש ספורטאים, ולא צריך ללכת רחוק מדי, שאי הצלחה בתחרות הראשונה שוברת אותם מבחינה מנטלית והם ממשיכים להיכשל גם בהמשך.
צריך אופי חזק כדי לא להישבר ולהתעלות בתחרות הבאה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה נכון; אם כי גם להפך, נותנת יותר מוטיבציה

ורצון חזק מאוד להוכיח את עצמך. זה פועל לשני הכיוונים...

yati6

New member
לא תתנו לילד יהודי לעלות לגמר ???

גרטל : "בוקי תפסיק לדפוק על השולחן !!!"

בוקי (בקול של ילדה בת 9) : מה אכפת לי, מה אכפת לי !!!

גרטל : עוד מעט יבואו השוטרים הבריטיים לעצור אותך !!

כל רגע בבריכת השחייה רק מעלה את המניות של שניהם אצלי. מעולם לא נתקלתי בצמד שכל כך כיף לשמוע אותם (ועוד בערוץ 1 שהרגיל אותנו לדני נוימן ויורם ארבל). רק להקליט אותם ולשמוע שוב אחרי האולימפיאדה. אני מאוד מקווה שזאת לא האולימפיאדה האחרונה של גרטל, כי בלעדיו זה לא יהיה אותו דבר.

טומרקין עשה הישג ענק , הוא אחד השחיינים הישראלים הכי מוכשרים שהיו אי פעם (רק הזמן יגיד אם המוכשר שביניהם). אני לא יודע אם הוא יצליח לשפר את המיקום בגמר. קשה לי להאמין, אבל גם אם לא אין לי ספק שהוא ישפר את המיקום שלו בצמרת עד לריו.

dardor

New member
ואוו גמר אולימפי! מדהים!

ועוד יש תחושה שהוא יכול לעשות תוצאה טובה יותר.
הישג מדהים!

איזה יום אדיר לישראלים!

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא כרגע במקום מצוין ממנו ניתן רק לעלות...

הוא עלה לחצי הגמר ולגמר שמיני, אז כל מקום גבוה מזה תהיה הפתעה טובה.

דנה1982

New member
האם זה אומר...

שבעוד 15 שנה גם את טומרקין יסגרו בוילה בבת-ים עם 20 בחורות לא-ממש-חכמות בחיפוש אחר "אהבה" במסגרת ריאליטי זול של ערוץ 10??

nitsansh

New member
אני משער שבעוד 15 שנים הריאליטי כבר יהיה בפח

האשפה של ההסטוריה...

simabutbul8

New member
יאלה גל נבו!! אל תוריד לנו את ההתלהבות!!

תן להם בראש!!!!!!!!!

למעלה