רק הדחה של ריק תציל את העונה - בהנחה שלמי שחוזר מאי ההכחדה אין סיכוי.אבל שוב, חלק מהמושבעים מכירים את הקאסט רק לפי מועצות השבט. וזו הסיבה למה מי שהפסידו לריק היו צריכים לעבור ישירות לפונדרוסה ולנקות את הקרקע! בכל מקרה, אתגר פיזי, אז לאסטרטגים שביניהם אין ממש סיכוי. הפרק כבר לא מתחיל טוב. ובסוף מי שחוזר למשחק הוא כריס. לפחות הוא שיחק את המשחק, ב...תשעה ימים שהוא היה. אם איכשהו הוא זוכה עכשיו בשלוש חסינויות, מגיע לגמר וזוכה, הוא יהיה יותר גרוע מריק, ואפילו מבן, בוב ופאביו. אני מניח שזה מדהים שהוא הצליח לנצח שורדים שהודחו הרבה אחריו וזכו בכמה פרסים טובים.
ואז נאומי פרידה לכל המושבעים שמקומם מחוץ למשחק עכשיו הוא סופי. הרבה דמעות, הרבה פסנתר, והרבה פיהוקים מצידי. זה באמת קטע שמקומו רק בהישרדות הישראלית. היה שלום, אי ההכחדה. שלום ולא להתראות. ולעולם, לעולם, אל תנסו יותר להחזיר מודחים בשום צורה. כבר היה עדיף שהמודחים יתמודדו ביניהם באי המתים. וכריס מיד מקבל וידוי. האם זה ייתכן... האם הולך להיות זוכה עוד יותר גרוע מאשר ריק? יותר גרוע ממה שאפשר לדמיין? תחשבו על זה, ויקטוריה, גווין וג'ולי בכלל לא מכירים אותו!
ואם זה עדיין לא מספיק, עם מי כריס כורת ברית? עם לא אחר מאשר ריק, חברו לאי ההכחדה. בואו נעלה את שניהם לגמר, נביא גם את ג'ולי איכשהו ונקבל את הגמר הכי גרוע בכל הזמנים. כן, אפילו יותר מאשר גאבון וניקרגואה ביחד. בעצם, העונה הזו די דומה לגאבון וניקרגואה, אבל העריכה לא ממש מוזרה אז אולי הפעם איכשהו כן יש סיכוי למנצח נורמלי, או יותר נכון מנצחת נורמלית. לא שאני לא בעד גווין, אני פשוט לא מאמין שיש לו סיכוי.
אתגר חסינות, ובו זוכה... לא ריק! גם לא כריס! ג'ולי! לצערי ריק שוב לא יודח, כי יש לו אליל, וגם... אתם לא רציניים... כריס קיבל את אותו האליל שריק קיבל כשהוא חזר מאי ההכחדה!!! אני יודע שאני מתלונן על עודף יתרונות כל הזמן, אבל אני נשבע שזה מרגיש כאילו יש בעונה הזו יותר יתרונות מאשר אפילו בפאקינג אי הרוחות. אם זה לא היה ברור עדיין כשהיתרונות התחילו לצוץ להם בסביבות עונה 30 (?), אם זה עדיין לא היה מובן כשסירי הודחה ללא הצבעה, להפקה לא איכפת מהמשחק עצמו, היא רק רוצה דרמה, ורצוי צהובה ככל האפשר. אבל בגלל שיש לנו עונה מושלמת לסיים איתה את הישרדות בעוד שנה, אני, ואני לא מאמין שאני *שוב* אומר את זה, הולך להישאר לעוד שתי עונות אחרונות לגמרי. אני מרגיש כמו ג'אנקי שמנסה להיגמל, אבל שוב ושוב חוזר לסמים.
לשם שינוי, אשכרה הייתה קצת אסטרטגיה הפעם מצד אנשי האלילים והחסינויות... סליחה ג'ולי, אני לא מתכוון אלייך. אני לא מאמין שכריס יצליח במזימה שלו, אבל... למי מצביעים בעצם? בכל מקרה, במועצת השבט, ריק מציל את עצמו כמובן, ואז לורן משתמשת באליל שלה על כריס?!? לא!!! לא!!! דאמט!!! והמודחת היא ויקטוריה... לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!!! עכשיו שהיא בחוץ, באמת שאין לי מושג מי יהיה בגמר.
למחרת, לא ממש למחרת כי השמש עוד לא עלתה, נחשו מה? ריק מוצא עוד פאקינג אליל! עוד!!! פאקינג!!!! אליל!!!!!! ואז לכריס יש אליל משלו, כי למה לשחק את המשחק כשאתה יכול למצוא אלילים. וקחו בחשבון שצלמים נמצאים שם עם השורדים, אז למה שהם לא יתנו טיפ למתמודד שהם אוהבים? יאפ, עכשיו כשאני חושב על זה, אין שום סיבה להאמין שמשהו עדיין טהור במשחק הזה. אני נותן לריק קרדיט, שוב, על זה שהוא שם אלילים מזויפים, שבטח נראים יותר טוב מהמקל הידוע לשמצה של אוזי. טוב שהם מזויפים, כי הדבר האחרון שאני רוצה זו עוד הדחת דיפולט כי כל השאר חסינים.
אבל היי, לפחות ההפקה השקיעה באתגר! שנים חיכיתי שיהיה אתגר כל-כך מושקע בגמר שוב... רק חבל שבינתיים המשחק הספיק להיהרס כמעט עד היסוד! ונחשו מי זוכה בחסינות... הפייבוריט הגדול של הפורום, ריק! איזה כיף, אדם שהודח וחזר, אמנם פיספס רק שתי מועצות שבט אבל לא היה ברוב כמעט אף פעם מאז שחזר, עומד לזכות בהישרדות! ואחרי חגיגת האלילים הצפויה במועצה, ושוב בלי לומר מילה על זהות המודחת, זאת לורן... לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!! חרא עונה!!! אין לי פייבוריטים!!!
גם בפיינל 4 יש אתגר חדש דנדש, אבל זה כבר לא משנה. הזוכה היחיד שעוד יכול להיות סבבה הוא גווין, ומבחינה עריכתית אין לו ממש סיכוי. אז בכל מקרה אפשר כבר עכשיו להגיד שאנחנו נקבל את אחד הזוכים הכי גרועים בכל הזמנים. כריס זוכה בחסינות, וזה המצב הכי גרוע שיכול להיות, כי עכשיו הוא יקח את ג'ולי איתו לגמר, וגווין יפסיד באתגר האש. העונה נשארה יחסית טובה, אבל מוזרה, רגע לפני קו הסיום, אבל במאני טיים היא הופכת לקטסטרופה. אבל רגע... כריס מוותר על החסינות כדי לנסות לנצח את ריק? כריס מוותר על החסינות כדי לנסות לנצח את ריק! והוא מצליח!!! עכשיו שהפייבוריט של ההפקה הפסיד באתגר האש, אולי זה גם יהיה הטריגר לגמור עם האבסורד הזה? או, שבגלל שמישהו השתמש בטוויסט הזה כמו שצריך, השרץ הוכשר ולעולם לא ייעלם?
בכל מקרה, תודה לאל שריק לא בגמר, אבל כריס עלול להיות זוכה עוד יותר גרוע. קודם כל, הוא הודח. רוב הזמן הוא לא היה במשחק, לא זכה באתגרים (שאם הוא היה חוזר מאי המתים, לפחות היה אפשר לומר עליו את זה), לא חיפש אלילים, לא כרת בריתות, לא בגד ולא שיקר, לא הצביע ולא הדיח. הבנאדם שיחק רק 12 ימים. הוא היה רק בחמש מועצות שבט, באחת מהן הוא הודח, וטכנית בעוד שתיים הוא היה באותו המצב כמו ריק! מבחינתי יש לי רק שתי אפשרויות מבחינתי: לא לדרג אותו בכלל ולהגדיר אותו כ"בלתי שפיט", או לדרג אותו כזוכה הגרוע מכולם. זה נכון שהוא הספיק לעשות מהלך אחד טוב ועוד אחד שהיה גם טוב מבחינתו, אבל זה כל הרזומה שלו!
ואז כמובן אנחנו מגיעים למועצת השבט האחרונה, בפעם החמישית ברצף ולעד בפורמט החדש והשנוא, והפעם עם 13 פאקינג מושבעים. בנקודה הזו, אי ההכחדה כבר הוכיח את עצמו כאחד הטוויסטים הכי גרועים לא רק בתולדות הישרדות, אלא בכל הז'אנר. עכשיו רק צריך ניצחון של כריס כדי באמת לחרבן על העונה ועל כל התוכנית. אם איזשהו מפיק התפטר איפשהו בנקודה שבה התוכנית הפכה למה שהיא היום, יש מצב שהוא מתכנן עכשיו להתאבד. גאד, כמה שאני שונא את הפורמט החדש. וכמו שציפיתי, כריס זוכה. ואם אני אראה עוד החזרת מודחים באיזושהי תוכנית ריאליטי, אני אפסיק לגמרי עם כל הז'אנר לעולם ועד.
הדירוג הסופי:
1. קלי
2. וורדוג
3. ויקטוריה
4. רון
5. לורן
6. גווין
7. דיוויד
8. אוברי
9. ריק
10. אריק
11. ג'ולי
12. כריס
13. אורורה
14. ג'וליה
15. ג'ו
16. קית'
17. רים
18. וונדי
חשבתי לדרג את כריס יותר גבוה, אבל שוב, הרזומה שלו מתבסס על שני מהלכים!