ירדן ג'רבי אלופת העולם !!

cunilemel

New member
ירדן הביאה למדינה קצת שמחה

בעיקר לאלה שמתעניינים בג'ודו אבל גם לכאלה שלא כול כך מתעניינים בג'ודו
5 איפונים זה מאוד מרשים.
זה לא הפתעה ממש גדולה שהיא זכתה בזהב אבל זה הפתעה שכול הניצחונות היו חלקים
וזה הפתעה שהיא ניצחה בחצי הגמר ובגמר על הקרקע.. אם אני לא טועה בעזרת ג'ו ג'יטסו ברזילאי

BentzWatchJudo

New member
כל הכבוד לג'רבי. לצערי צובט קצת (הרבה) הלב

השמחה שלי מהולה בעצב על חיסולה של אליס שלזינגר ע"י העסקנים.
היה צריך להיות לנו מקום 1 ו- 2 בעולם.
טור דעה שלי:
http://www.kick.co.il/article/3482

אני מאד שמח שעקבתי אחרי ג'רבי גם ברגעים פחות משמחים.
היו ימים שהיא קיבלה הרבה ביקורת בפורום אחרי הפסדים מתסכלים ואני שמח שתמכתי בה באותם ימים על גבי הפורום.
שוב ניתן לראות עד כמה ספורט ובפרט ג'ודו זה דבר הפכפך.
פעם אתה למעלה ופעם למטה...

aaa123

Member
יכול להיות שאילו אליס היתה מסכימה

להתאמן רק תחת שני הרשקו אז היה לנו מקומות 1,2 בעולם.

אילו לאליס היתה דרך משפטית להכריח את האיגוד לשלוח אותה לאליפות העולם בלי שהיא מסכימה לזה אז כמובן שזה עדיף אבל מכיון שלא היתה לה דרך כזאת(אחרת היתה משתמשת בה) אז לא ברור לי אם זה חכם להתעקש גם אם אליס צודקת,והיא יכלה להתעקש רק על דבר אחד תמורת ההסכמה שלה להתאמן תחת שני הרשקו,וזה ששני לא יקבל פחות כסף במקרה שהיא מצליחה יותר מירדן(ואם שני מקבל בונוס על זה שירדן זוכה בזהב(וקראתי שהוא קיבל 50,000 ש"ח) אז הוא יקבל בונוס זהה גם במקרה שהיא זוכה בזהב).

aaa123

Member
אני לא אמרתי שהוא לא היה מקבל בונוס זהה

ופשוט לא הייתי בטוח(ועדיף לודא דברים שלא בטוחים בהם כלומר לודא שאין שום אינטרס כספי של שני להכשיל את אליס כדי שירדן תהיה הספורטאית המובילה).

במחשבה נוספת קודם היה מדובר גם על ענין של כבוד, ואילו אליס היתה מתאמנת אצל שני וזוכה אז אני בטוח שהיו כאלו שהיו נותנים חלק מהקרדיט גם לבן זוגה פבל על ההצלחה כך שהצלחה של ירדן היא יותר הצלחה של שני.

עכשיו נראה לי ששני השיג את ההכרה בעובדה שהוא מאמן טוב כך
שאולי רצוי לטובתה של אליס שאליס תסכים להתאמן תחת שני הרשקו בתנאים שאין לשני שום אינטרס כספי שהיא תצליח פחות מירדן.

אדי92

New member
קרדיט לא קרדיט

נתחיל מזה שאליס היא בוגרת פנימיית מחוננים של וינגייט ואת רוב העבודה עשו איתה שם. כאשר היא הגיעה לפבל היא כבר הייתה מדליסטית אירופה ועולם לנוער לפי מה שאני זוכר והיא הייתה גם ככה מסומנת כמוכשרת ועתיד גדול בגודו לכן פה בכלל אי אפשר לדעת איך ושל מי הקרדיט..... לכן זה ממש לא משנה ,שני הוא רק מאמן כללי של הנבחרת מה הבעיה??? כאשר פבל היה מאמן נבחרת אז הוא גם לא היה רוצה שישב איזה מאמן בצד ויגיד לו מה לעשות.....

אדי92

New member
מה פתאום בונוס מקבל רק מאמן אישי!!!

שני לא היה מקבל שום בונוס אולי רק בונוס בכך שיש לו נבחרת נשים חזקה אבל בונוס כספי היה מקבל מאמן שרשום כאישי.חוץ מזה הבונוסים האלה עד שמקבלים אותם עובר שנה וגם מהם מורידים מס הכנסה בקיצור בהשוואה למדינות אחרות ששם נותנים מכוניות ודירות הבונוס לא משהו....

aaa123

Member
אם שני מאמן את שתיהן אז

הוא צריך לזכות באותו בונוס כספי על הצלחה של כל אחת מהן,ואפשר להחשיב את שני גם כמאמן אישי של ירדן וגם כמאמן אישי של אליס.

זה אולי יפגע כספית באליס(כי במצב אחר בן זוגה שהיה המאמן שלה היה מקבל בונוס על הצלחתה כך שהבונוס היה הולך למשפחה שלה) אבל אם האיגוד לא יסכים לסידור הזה אז אני מניח שתהיה יותר ביקורת על האיגוד ,ויותר תמיכה ציבורית באליס.

אדי92

New member
חחח מה זה להחשיב??

יש טפסים שממלאים בספורט ההישגי ושם רושמים מאמן אישי.אי אפשר להחשיב שום דבר)) חוץ מזה מאמן נבחרת הןא מאמן נבחרת אותו רואים רק באימוני נבחרת פעמיים בשבוע....אני לא יודע אולי ישנה פגיעה כספית כל שהיא אבל היא לא שווה בכדי לוותר על הגודו!!!

aaa123

Member
הנקודה היא שמצב שלמאמן יש שיקול כספי להעדיף

ספורטאית אחת על פני השניה שהוא מאמן את שתיהן הוא לא הוגן.

אם רושמים בטפסים מאמן אישי אז לא ברור לי מדוע אי אפשר לרשום את שני הרשקו גם כמאמן אישי של אליס שלזינגר(כמובן בהנחה שאליס תסכים לאפשרות הזאת).

אני לא בטוח מה בדיוק קורה בנבחרת.

קראתי שפונטי הודיע ש
בעקבות האכזבה מתוצאות הג'ודו הישראלי בלונדון 2012 הודיע פונטי מיד בתום המשחקים כי הוא לא יאפשר יותר לספורטאים להתאמן עם מאמנים אישיים במקביל לעבודה עם הנבחרת.

אם זה אומר שירדן ג'רבי לא מתאמנת כרגע עם שני הרשקו חוץ מאימון במסגרת הנבחרת אז אין הצדקה להחשיב את שני הרשקו כמאמן אישי של ירדן בלבד.

אם ירדן ג'רבי כרגע מתאמנת עם שני הרשקו גם לא במסגרת הנבחרת(והכוונה בדברים של פונטי היא שספורטאים לא יוכלו להתאמן עם מאמן אישי שאינו מאמן הנבחרת) אז אני לא רואה סיבה מדוע לא לאפשר לאליס שלזינגר גם להתאמן עם שני הרשקו שלא במסגרת הנבחרת.

אדי92

New member
בלאגן שלם)))

אני לא בדיוק הבנתי מה כוונתך....אבל כך,אין דבר כזה...מאמן אישי הוא מאמן אישי ומאמן נבחרת הוא מאמן נבחרת במקרה אצל ירדן הם אותו אחד))) ירדן גדלה במועדון של שני כל הזמן התאמנה איתו בלי שום קשר לשום נבחרת.... ברגע שהוחלפה ההנהלה שני הפך למאמן נבחרת וירדן רק הרוויחה מזה אך יש הרבה ספורטאיות שמאמנם האישי אינו שני וגם מתטמנות בנבחרת כמה פעמים בשבוע את כל השאר הן מתאמנות במועדון עם מאמנם האישי .לדעתי משוואה מאוד פשוטה))) אליס לא תרצה ולא תרשום את שני כמאמן אישי אף פעם זה עיניין של כבוד!! ולפי דעתי שני גם לא ביקש זאת.... בזמן שלטונו של אדי קואז כאשר פבל היה מאמן נבחרת הנשים אז הרווח היה של אליס הכל בנבחרת עבד למענה כל האימונים והמטרות היו מקבילים למטרות שלה נו ומה?? אחרים סירבו להתאמן? לא,הם סבלו בשקט....עכשיו המצב השתנה וצריך להסתדר עם המצב....אני חושב אם אוהבים את הגודו והספורט צריך כרגע לוותר אין מה לעשות אליס היא כשרונית מאוד וחבל אם לא תגיע לפשרה פשוט ימחקו אותה....כמו שבזמנו אדי ופבל עשו עם בנות אחרות...

aaa123

Member
מה בדיוק היה בעבר?

קודם כל אי צדק שהיה בעבר לא מכשיר אי צדק בהווה אבל לא ברור לי
איך הרווח היה של אליס יחסית לירדן בעבר.

האם חייבו את ירדן להתאמן אצל המאמן האישי של אליס במסגרת הנבחרת?
אם לא אז המצב לא הפוך למה שהיה בעבר.

חוץ מזה לדעתי מן הראוי שאו שמאמן הנבחרת לא יהיה מאמן אישי של אף אחת או שהוא יהיה מאמן אישי של כל הג'ודאיות באותו משקל.
במלים אחרות או ששני הרשקו מפסיק להיות מאמן אישי של ירדן ,וירדן מוצאת לה מאמן אישי אחר
או ששני הרשקו הופך להיות גם למאמן אישי של אליס.

אני לא טוען שאליס תסכים לאופציה השניה אבל אם לא הציעו לה את האופציה השניה אז ברור שזה לא הוגן כלפיה.

אדי92

New member
חחחחחח

נו באמת))) אתה חושב שמאמן אישי זה צחוק ?? מאמן אישי משקיע ומגדל ספורטאי אף אחד לא ירצה לתת לספורטאי חזק למאמן אחר כמו שאתה אומר שמאמן נבחרת יהיה מאמן אישי של כולם....ואם מאמן נבחרת יתחלף אז כל פעם נחליף מאמן אישי? בעבר ירדן כן התאמנה בנבחרת כאשר פבל היה מאמן ראשי שם פשוט היא לא הייתה כזאת טובה ואף יחד לא יחס לזה משמעות אבל היו ספורטאיות טובות אחרות .

alonshin

New member
רק שתדעו שיש דיון סוער בעולם הג'ודו על ג'רבי

יש הרבה דיבורים על כך שהטכניקה שבה ג'רבי השתמשה, ונראתה בפעם הראשונה בעולם על מזרן הג'ודו, אינה חוקית.
ג'רבי השתמשה בחלק התחתון של הבגד שלה על מנת לחנוק את יריבותייה, ממש כמו שימוש בחבל.
לפי החוקה נראה שהדבר אסור, ולמעשה על השופט היה לעצור את הקרב ולהעניש את ג'רבי על ביצוע תרגיל שכזה. יש גם דעות שאומרות שאפשר לפרש את החוקה כך שבכל זאת זה מותר.. בעיני זה לא נראה בכלל כמו ג'ודו- חניקה של יריב עם חבל- מה לזה ולג'ודו? אבל שיהיה..
ג'רבי השתמשה באותו התרגיל גם בחצי הגמר וגם בגמר. אנסה לשים קישור לקרבות האלו

alonshin

New member
מצאתי- הנה קרב הגמר כולל החניקה שבמחלוקת:

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=PS_W9aAc9tY[/URL]">קרב הגמר

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=PS_W9aAc9tY[/URL]

בשידור החי אפשר לראות שבזמן של 1:15 היא לוקחת את החלק התחתון של הבגד ומעבירה אותו לצד השני של צוואר הצרפתייה

ובהילוך האיטי בזמן 3:55 רואית את פיסת הבגד שירדן כורכת מסביב לצוואר היריבה

alonshin

New member
טוב, תפוז ממש מחורבן לאחרונה עם קישורים

מי שזה מעניין לו- תעשו ביוטיוב חיפוש עם המילים
World Champion 2013- Gold Medal for YARDEN GERBI
בהעתק- הדבק, זה הוידאו הראשון בתוצאות

למעלה