ירדן ג'רבי אלופת העולם !!

alonshin

New member
יופי שעובדים עליו, אבל אם הוא לא חוקי אז...

כבר ראיתי המון תגובות שטוענות שהוא לא חוקי ולא נראה מעולם על מזרני הג'ודו.
גם באתר ובדף הפייסבוק של איגוד הג'ודו העולמי, גם השדרים הבינלאומיים היום במהלך הקרבות הסכימו שהתרגיל נוגד את החוקה, וגם התחושה שלי כשראיתי את התרגיל לראשונה- שמחתי שג'רבי ניצחה אבל זה לא היה נראה כ"כ כמו ג'ודו... חניקה עם חבל- לא נראה לי שלזה בדיוק התכוונו היפנים

בכל מקרה ניצחה והיא אלופת עולם, ובגמר לפני החניקה היא העיפה באופן יפהפה את הצרפתייה החזקה, ואני חושב שהזהב מגיע לג'רבי- היא הייתה הג'ודוקא הכי טובה שם אתמול במשקל שלה, והייתה מנצחת בטח גם בלי תרגיל החניקה הממזרי הזה

alonshin

New member
מי שרוצה לשמוע את דעת הפרשנים הבינ"ל:

בשידור החי מאליפות העולם, בערוץ ה-commented כלומר השמאלי ביותר עם הפרשנים, החל מ--1:13:30 הם מתחילים לדבר על ג'רבי והתרגיל השנוי במחלוקת שלה (בזמן הקרב של נישיאמה מול דיל ראסל)

alonshin

New member
בשידורי הג'ודו באינטרנט- באיפון טי וי

יכול להיות שבגלל שאני לא נמצא כרגע בישראל אז אני לא מצליח להעלות קישורים לאתרים ולסרטונים?
אולי בגלל ערוץ הספורט שיש לו זכויות, הכניסה לאתרים האלו מישראל חסומה? (שאגב משדרים בחינם את כל הקרבות באליפות בתוספת פרשנות מקצועית של מומחים)
אם כן אז חבל שאין לכם גישה לאתר הזה, הוא משדר מעולה בלי תקלות ובחינם את כל הקרבות מהאליפות, הבנתי שערוץ הספורט זה בתשלום בלבד ואי אפשר לבחור איזה מזרן רוצים לראות.

אנסה בכל זאת- אתר איפון טיוי
ippon T.V.
[URL]http://212.227.28.227/live/index.php[/URL]

אתר איפון טי וי

BentzWatchJudo

New member
אלון,

ippon T.V. פתוח לצפייה גם בארץ ובמשך כל השנה משדרים שם את תחריות הסבב העולמי ברמת שידו ופרשנות גבוה ביותר
(כתבתי בשביל הקוראים האחרים. אני יודע שאתה מודע לכך)

השידור בערוץ הספורט אכן בערוצים סגורים בתשלום.
יש שידורים חוזרים בערוץ הפתוח.

trilliane

Well-known member
מנהל
הדף בפייסבוק שקישרת אליו לא פתוח לכולם...

אדי92

New member
אווו נו כמו תמיד

תמיד יש למשהו משהו להגיד))) לא פסלו לה את החניקה נתנו מדליה אז אין מה לדבר!!!

alonshin

New member
מה זה "אין מה לדבר"? אני בהחלט מפרגן לה! אבל

אי אפשר לקחת ממנה את הזהב, ואם תסתכל טוב גם אני רשמתי היא זכתה בו בזכות ושהיא הייתה בהחלט הג'ודוקא הכי טובה על המזרן באליפות ומגיע לה להיות אלופת העולם

אבל רק בגלל שהיא ישראלית, ולכאורה זה יהרוס את החגיגה, אז לא צריך להתעלם מהדיונים הרבים שמתנהלים בחוגי הג'ודו בעולם על התרגיל השנוי במחלוקת שלה, כאשר שוקלים אם להתיר אותו בעתיד או לאסור מפורשות את השימוש בו

לדעתי כמו שמותר להשתמש בבגד של היריב

אז מותר להשתמש בבגד שלך עצמך וזה לא משנה אם זה כדי לעשות הטלה או כדי לחנוק

האמת שאני לא מתמצא בחוקים

אבל אני מניח שהשופטים שהיו כן מתמצאים בחוקים והם אפילו לא התייעצו אם זה חוקי או לא

alonshin

New member
גם לפי אריק זאבי זה חוקי.. הסבר לבעייתיות:

שני דברים:
חלק אחד מהחוקה אומר שאסור להשתמש בחלק התחתון של החלוק לצורך חניקה- שזה בעצם מה שירדן עשתה
חלק אחר בחוקה אומר שאסור לבלגן באופן יזום את החלוק של עצמך במהלך הקרב
אבל ל-2 החוקים הפרשנות היא שונה- לראשון הסיבה היא בטיחות ולשני הסיבה היא אסתטיקה- ובגלל שג'רבי השתמשה בזה לצורך תרגיל אז כנראה שזה בסדר.(אם הבנתי נכון מהדברים שקראתי בימים האחרונים.. גם אני לא ממש מומחה בחוקת הג'ודו)
לפי דעתו של אריק זאבי, שהוא מבחינתי פוסק הלכה בתחום הזה לכל דבר ועניין, התרגיל של ג'רבי חוקי.
ייתכן ובעתיד יעדכנו את החוקה כדי להבהיר את הנושא- יש על כך דיבורים בעולם הג'ודו בימים אלו- מה שבפני עצמו יהווה כבוד נוסף לג'רבי, אפילו אם בעדכון החוקה יאסרו על התרגיל הזה בעתיד..

למעלה