הצלחות סופ"ש

וידוי ראשון והצלחות קטנות

שלום לכם , אני מנותחת שרוול חודש הבא שנתיים , זה אחרי שסבלתי כמה שנים עם ניתוח טבעת . ממש כפי שתואר פה קודם שבורחים לפחממות כי שם זה עובר יותר טוב מעוף עם ירקות .
אז מה היה לנו עד עכשיו , התחלתי ניתוח שרוול עם משקל 112 ק"ג , ירדתי 28 קג' תוך שנה , שמרתי כל השנה הראשונה עם ספורט קבוע והייתה עדיין אופוריה של ניתוח , באיזשהוא שלב משהו קרה וה"מוח " שכח שאני אחרי ניתוח ואני צריכה לתחזק אותו וזה לא מעצמו , אז קצת ירדנו בספורט עד שנגמר מנוי לחדר כושר ולא חודש שוב , התחלנו לאכול דברים שלא צריך לאכול , מזל שעד היום אני לא יכולה לאכול בכמויות שאכלתי קודם . וכך היום שנתיים אחרי אני שוקלת שוב 98 קג' . הרבה פעמים אני אמרתי לעצמי "מה את עושה ?" למה? " .85 זהו לא להגיע ל90 , ואז לא ל95 ועדיין ממשיכה לעלות . חזרנו לבגדים גדולים , ושוב אין מה ללבוש בבוקר ושוב אותן שאלות .. אבל לא עומדת בפיתוי של שוקולד , נישנושים , משהו ליד הקפה זה היה עדיף על האוכל בכל המובנים , הייתי יכולה להיות ללא ארוחת צהריים רק על נישנושים עם הקפה , או ש קפה היה תירוץ ..
נגעלתי מעצמי מכיוון שבעבודה הייתי כמו נורקומנית וחיפשתי כל הזמן "משהו טעים " , כבר התביישתי ואני בטוחה שאנשים מדברים על זה . ( אף אחד לא ידוע שעשיתי ניתוח , זה היה הפחד שלי שיראו שאני לא מצליחה וידברו אחר כך).
עכשיו ההצלחות שלי :
יום שישי סידרתי את הארון ( כי אין לי מה ללבוש יותר לעבודה הכל קטן וצמוד ) ופשוט אמרתי זהו , אני מכורה למתוק ונישנושים זה הבעיה שלי , לנישנושים , לעוגיות , למאפים .
הלכתי לגמילה , למכון אברהמסון , עד היום אני לא יודעת האם זה יעבוד או לא , עברו רק 3 ימים ,אבל אין לי נכון לרגע זה ( וזה חשוב לי להדגיש כי אני עדיין מאוד סקפטית לגבי זה ) אבל לא בא לי מתוק ונישנושים , איך להסביר את התחושה הזו אני לא יודעת עדיין אבל נחייה ונראה . הייתי חייבת לעשות צד לחזור לעצמי בשבילי קודם כל ובשביל המשפחה שלי .אבל דבר אחד שאני ממש לא מצטערת אליו זה ש ב 28/12/2011 עשיתי את הניתוח , תודה רבה לכם עם זה היה ארוך אך הייתי חייבת לשתף מישהו . ותודה לפורום שהוא חזר .

אבשלום68

New member
הצלחה של סופ"ש/חג/אמצע השבוע

הוזמנתי להדלקת נרות שנעשית כמסורת כל שנה.
בתפריט - סופגניות, פירות לפונדו שוקולד,לביבות.....
אכלתי שתי לביבות קטנות, פעם ראשונה בחיי שהרגשתי את טעם השמן ( די מגעיל) לא נגעתי בסופגניה ולא בפונדו.
טפחתי לי על השכם וניקיתי מקום בחולצה לצל"ש

ליבי3617

New member

כל הכבוד אבשי.
נשמע טעים ויחד עם זה מאד לא מובן מאליו שהצלחת להתאפק.

מדהים איך הטעמים מתחדדים אחרי הניתוח.

ליבי3617

New member
קודם כל שהגעת לפה

זו כבר הצלחה ענקית.
כל הכבוד לך שהגעת לפה והצבעת על הבעיה שלך.

אנחנו הוותיקים יודעים ששימור ההצלחה הוא לא דבר קל אלא שצריך לעבוד בשבילו.
אז אנחנו פה כדי לעזור לך. מקווה שעוד וותיקים שפחות הצליחו יבואו לכאן וייעזרו בקהילה המדהימה הזו.

קודם כל מחזיקה לך אצבעות לגבי מכון אברהמסון.
דבר שני, את מוזמנת להשתמש פה בשרשורי ההצלחה כדי לחזק את עצמך ולהמשיך לעשות ובכלל - להישאר פה כדי שיהיה לך סוג של עוגן.
דבר שלישי, דעי שההתמכרות לנשנושים היא מעבר להתמכרות לסוכר, גלוטן או כל דבר אחר. זה יושב עמוק יותר אי שם.. לכן אני ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע בתחום כדי להתחיל מחדש את התהליך בצורה נכונה.

תמיד אשמח לעזור לך לחזור לתלם ולהתניע מחדש את ההצלחה.

ליבי3617

New member
הצלחות סופ"ש

השרשור האהוב פעמיים בשבוע.
ועכשיו בלעדי וחגיגי לחנוכה

אז מה אתם עושים עבורכם בחג?

ליבי3617

New member
הצלחה טרייה מהערב

היום הייתה מסיבת החנוכה המשפחתית שלנו.
נחשו מי נבחרה להביא את הסופגניות? נכון.. אנוכי. ומכיוון שכך, הבאתי את הטעמים האהובים עליי מרולדין (בלי גועל-נפש-פיסטוק וגועל-נפש-חלבה).
קניתי 14 סופגניות עם ריבה, ריבת חלב, קרמל, אוריאו וסוכריות קופצות. לקחתי כמו כולם צלחת עם קצת סלט ירקות, חתיכה קטנה של פשטידה וגם קצה של משולש פיצה.
תוך כדי שאנחנו מדברים בינינו בענייני דיומא (אריק איינשטיין כמובן), אכלתי קצת מכל דבר.
אחותי לקחה חצי סופגניה של ריבת חלב ונתנה לי את החצי השני.
אבל מה קרה? הצלחתי לאכול בדיוק רבע סופגניה קטנה עד שנסגר לי השרוול (כי אכלתי קודם סלט, פשטידה ורבע משולש פיצה).
את הסופגניות שנשארו (שתיים אולי) אחי לקח איתו לירושלים.

ואני נשארתי עם הבטחה לעצמי להשאיר את טעימת הסופגניה ליום אחר בחג. היום לא ממש הצלחתי. וזה בסדר גמור כי אכלתי אוכל טוב במקום.
הכנתי לי עכשיו מאג תה ענקי לפינוק.

ארבעה שבועות לניתוח

שזה כמעט חודש, להלן התוצאות:
החלמה מוחלטת מהסוכרת.
ירידה של תשעה ק"ג' שהם 25% מעודף המשקל, 30% מהיעד.
השבוע נגמר לי האישור הרפואי להימנע מהבריכה מה שמחייב אותי לחזור למסלול.
ההבדל בין תחושת שובע נעימה ל"נתקע לי באמצע הדרך, שיזוז כבר" הוא לרב כפית אחת של משהו. עדיין לא תמיד מזהה מתי לעצור.
משימה לשבוע הבא (חוץ מהבריכה): להסתגל לאכילה איטית. עד כה הסבלנות לא משהו.
ובעניין חנוכה, הסופגניות לא מזיזות לי גם לא הקטנות החמות האלו עם ריבת החלב.
חנוכה שמח לכולם

4 שבועות אחרי השירוול

לחץ הדם - תקין
אחרי שבועיים של תקיעה במשקל (כן, כל כך מהר) - ירידה של קילו מאתיים (כנראה שההליכות מועילות) שמביא אותי ל 12.5 קילו שמביא אותי ל 50% ירידה של המשקל העודף.
הכבד עדין מוגדל ושומני אבל בערך חצי מקודם.

הייתי בחתונה השבוע, מעבר לעבודה שנכנסתי לשמלה שלא נכנסתי אליה כבר 3 שנים, לא הצלחתי לאכול כלום בחתונה אבל גל לא הזיז לי.

סליחה על ההדחפות

ליבי3617

New member
וואו, 50% בחודש

ירידה מדהימה.
לכל אחד יש זכות לכתוב כאן ואף אחד לא נדחף

kolhazmanim

New member
לעמוד יום שישי במטבח

ופשוט לא לנשנש מפה ולא משם. רק כשיצאתי מהמטבח קלטתי שאין בי את הכבדות שתמיד אפיינה כמה שעות של בישולים.
אושר.

וגם, לעמוד מול מראה שלא מרחמת על מי שעומד מולה, ופשוט להבין - משהו פה בגוף משתנה, מתעצב, מתקטן. פתאום הקוטן הזה שכל כך קיוויתי לו - הנה הוא בא.
אני הרבה פעמים קולטת את עצמי דרך חלונות ראווה, ותמיד משתוממת איך התפיסה הפנימית שלי היא ענקית, ואילו בחוץ אני יכולה להיראות כמו האנשים שסביבי, אני לא איזו מפלצת חריגה בגודלה. ועכשיו אני בתהליך של ממש להפנים את זה, להרגיש בגוף, שיהיה לי feel פנימי של רזה, קטנה, ר-ג-י-ל-ה. כיף להתרגל לזה.

וגם, לשלוח תמונה לבחור באתר היכרויות, ופתאום לקלוט שהתמונה מוצאת חן בעיניו ויש מצב. וזה לא שמשהו במצלמה שלי פתאום השתכלל..

שתהיה לנו שבת שלום והרבה אור!

אבשלום68

New member
עמדתי עכשיו במטבח

טיגנתי לביבות , עם בצל, עם גזר, ורגילות.כ 50 לביבות
ניסיתי גם לאפות. כמות דומה.
הילדים באים להדלקת נרות.
10 מבוגרים ועשרה נכדים בלי עין רעה
לא טעמתי אף אחת לא יודע איך יצאו.
אבל תעייפתי.
קצת הגזמתי בהערכת היכולת שלי.
שבוע 3 אחרי הניתוח

אבשלום68

New member
כולם באו

הדלקנו נרות.
כולם התפעלו הכל היה טעים.
אני אכלתי את "חצי כוס" מרק העוף+ירקות טחונים -נשארו קצת מתקופת הטחונים.
פולני טוב לא זורק אוכל.........
לא נגעתי בלביבות ובסופגניות ובשאר מרעין בישין שהיו על השולחן.
יום א' בתשע בבוקר מסדר חלוקת צלש"ים

kolhazmanim

New member
גם לנו היתה הערב הדלקת נרות המונית

עם המון המון אוכל.
נלחצתי בעיקר מזה שההדלקה היתה יחסית מאוחרת, וחלק מתכנית הדיאטה שלי הוא לא לאכול 4 שעות לפני שהולכים לישון, כלומר ארוחת ערב היא בין 6 ל7 בערב.
ב6 וחצי הרגשתי רעב, אז אמרתי - בלי חוכמות, עכשיו לשבת לארוחת ערב (חלק כבר הגיעו, לא כולם). ישבתי לי עם ארוחת ערב רגילה ואכלתי, התמלאתי.
אחר כך ערב שלם ישבתי ופשוט לא הזיז לי מה הם אוכלים. הייתי רגע אחד ליד השולחן וקלטתי את השפע, ולרגע רציתי, אבל זה היה ממש רגע קל.
אפשרתי לעצמי לאכול פרי אם אהיה רעבה, אם זה ייגמר מאוחר מדי, אבל גם הייתי עוד שבעה מארוחת הערב, וגם פשוט לא הרגשתי צורך.

אגב, גם בשבתות זה כבר ככה - בהתחלה הייתי מסיימת את האוכל שלי ובורחת מהשולחן שלא אתפתה ומרוב שעמום או לחץ ארצה לאכול. אבל השבת סיימתי את האוכל שלי וישבתי שעות ליד השולחן והתקשקשתי עם כולם. זה ממש ממש ממש ממש הישג בשבילי. סעודות שבת תמיד היוו בשבילי קושי, וזה פשוט הישג אדיר שאני מסוגלת לשבת שם בלי לברוח לאוכל.

שיהיה לנו שבוע טוב ומבורך! והמשך הצלחות טובות טובות!

ליבי3617

New member
כל הכבוד לך

למרות זאת אם את מרגישה קושי ורעב לפני השינה כן הייתי מתייעצת עם מי שקבע לך את התכנית.
אני מוצאת שמאד קשה לי להתמודד עם רעב בשעה מאוחרת בלילה ואם אני הולכת לישון ככה זה מאד לא נעים.

kolhazmanim

New member
בגלל זה בד"כ יש את פתרון הפרי

בכל זמן ביום שבו אני מרגישה רעב וזה לא זמן אוכל, כדי שהגוף לא יכנס לסטרס אני אוכלת פרי. בפועל - זה קרה רק בלילה אחד.

אגב אני גיליתי שהרבה מהארוחות הליליות שלי בשנים האחרונות היו פחות מרעב ויותר מ"זריקה" - כלומר דוקא בלילות הייתי אוכלת משהו משמין (ואני לא טיפוס של אכילת לילה בכלל, וגם יחסית הולכת לישון מוקדם) - כי ממילא אחר כך תבוא השינה ו"תאפס" את הגוף. לקח לי המון זמן להבין שהשינה לא ממש מאפסת את העוגות והעוגיות שהייתי אוכלת לפני כן...
מזל שלמדתי את זה

LaVieBoheme

New member
ההצלחה השבועית שלי

אני עובדת בחנות נוחות של תחנת דלק, לפני הניתוח הייתי יוצאת כמעט מכל משמרת עם שקית של שוקולדים וחטיפים שחוץ מהכנס הכספי של לפחות 30 ש"ח כל משמרת גם הייתי אוכלת הכל.
הכל מסביבי זה שוקולדים וחטיפים ושתיה מתוקה, וכבר שבועיים, מאז שחזרתי לא נגעתי בכלום.
אני לוקחת שתיה דיאט (פיוז-טי או אשכוליות) ומדי פעם נמס בכוס אם אני לא מביאה אוכל מהבית.
בנוסף, אנחנו אופים במקום בורקסים וקוראסונים ובסוף כל יום זורקים את מה שנשאר, לפני הניתוח הייתי לוקחת ממה שנשאר כמה מאפים הביתה או אוכלת בעבודה והיום עם כל הצער והילדים באפריקה פשוט זרקתי הכל לפח. בלי למצמץ.

אני מרגישה חזקה כל פעם כשאני לא לוקחת נייצ'ר טעמי או בורקס ליד הקפה. וכשאני מצליחה לא להתפתות למבצעים של תפוצ'יפס ופרינגלס האהובים עלי כל-כך.

למעלה