לא בטוחה שזו "אופנה"
מילה מעצבנת, כמו שאומרים "טרנד" הטבעונות. למילים יש המון כוח ומילים כמו אופנה, טרנד, יש אופי של זמניות. אישית אני חושבת שאם אני בוחרת להחרים מקום כזה או אחר, או להיות טבעונית (לא, לא צפיתי בסרט של גארי. תודה על ההתעניינות), זה לא כי זה "באופנה" כרגע, אלא כי זו דרך החיים שבחרתי לי.
ולעניינו - אני לא יודעת אם אני מחרימה את תנובה, מאחר והיא חולשת על כל כך הרבה חברות קטנות שזה לא תמיד אפשרי לבדוק (כנ"ל תאגידי זוועות בחו"ל). אפילו הטופו שאני קונה, התחוור לי, שייך אליה בעקיפין. אז אני קודם צריכה לברר על כל המוצרים שאני קונה, בשביל לדעת אם אני עושה חרם צרכנים על תנובה או לא. בכל מקרה אני לא קונה בשר או מוצרי חלב או ביצים מהם, או מכל חברה אחרת, לצריכה אישית.
וכן, אני מחרימה חברות מסוימות אחרות, בעיקר חברות טיפוח וקוסמטיקה. לא קונה אם אין סמל של ארנב (שוב, לא תמיד זה וודאי), אבל מעדיפה לעשות זאת ולהשקיע מחשבה אחת נוספת מאשר לממן את הדברים האיומים שעוברים על בעלי החיים בדרך לשם.
מה גורם לי לעשות את זה? לבטים? קודם כל העניין המוסרי. בעלי החיים זה נושא שחשוב לי מאוד וקרוב לליבי. הבחירות שלי בדרך כלל מושפעות מפרסומים כאלה ואחרים. אין לבטים כשזה מגיע לקוסמטיקה, מאחר וזה הדבר הכי מיותר שניתן להעלות על הדעת (לא נכנסת לנושא הרפואה, אז נא לא לשאול אותי אם אני בודקת אם האקמול שלקחתי לא נוסה על ארנבים...), ולא משנה כמה דיילות סופרפארם יעוטו עליי בהבטחות שזה לא נוסה על בעלי חיים וזה שאין ארנב זה לא משנה, אני דבקה במוצרים שאני מכירה ואוהבת וסומכת עליהם, וגם זה הרי גבולי כי לא תמיד מה שאומרים זו אמת....
בקיצור, נושא מסובך, שיש לו לא מעט מרכיבים, אבל אני מנסה לעשות את המקסימום.