אופנת החרמות

EdisonGirl

New member
אופנת החרמות

בעקבות החרם האחרון שעלה לאוויר בעקבות תוכנית "כלבוטק", תהיתי לעצמי..

האם אתם משתתפים בחרם הספציפי הזה?
ובעיקר, מה דעתכם על חרמות באופן כללי? ומהם הלבטים שלכם כשאתם שוקלים אם להשתתף או לא?

ועוד איזו קריצה קטנה,
ארגנתם פעם חרם? אם בתקופת הילדות או אפילו כיום? ספרו אם בא לכם.

ועכשיו סעו לי מהעינים |
לא ממונעות|

לא בטוחה שזו "אופנה"

מילה מעצבנת, כמו שאומרים "טרנד" הטבעונות. למילים יש המון כוח ומילים כמו אופנה, טרנד, יש אופי של זמניות. אישית אני חושבת שאם אני בוחרת להחרים מקום כזה או אחר, או להיות טבעונית (לא, לא צפיתי בסרט של גארי. תודה על ההתעניינות), זה לא כי זה "באופנה" כרגע, אלא כי זו דרך החיים שבחרתי לי.
ולעניינו - אני לא יודעת אם אני מחרימה את תנובה, מאחר והיא חולשת על כל כך הרבה חברות קטנות שזה לא תמיד אפשרי לבדוק (כנ"ל תאגידי זוועות בחו"ל). אפילו הטופו שאני קונה, התחוור לי, שייך אליה בעקיפין. אז אני קודם צריכה לברר על כל המוצרים שאני קונה, בשביל לדעת אם אני עושה חרם צרכנים על תנובה או לא. בכל מקרה אני לא קונה בשר או מוצרי חלב או ביצים מהם, או מכל חברה אחרת, לצריכה אישית.

וכן, אני מחרימה חברות מסוימות אחרות, בעיקר חברות טיפוח וקוסמטיקה. לא קונה אם אין סמל של ארנב (שוב, לא תמיד זה וודאי), אבל מעדיפה לעשות זאת ולהשקיע מחשבה אחת נוספת מאשר לממן את הדברים האיומים שעוברים על בעלי החיים בדרך לשם.

מה גורם לי לעשות את זה? לבטים? קודם כל העניין המוסרי. בעלי החיים זה נושא שחשוב לי מאוד וקרוב לליבי. הבחירות שלי בדרך כלל מושפעות מפרסומים כאלה ואחרים. אין לבטים כשזה מגיע לקוסמטיקה, מאחר וזה הדבר הכי מיותר שניתן להעלות על הדעת (לא נכנסת לנושא הרפואה, אז נא לא לשאול אותי אם אני בודקת אם האקמול שלקחתי לא נוסה על ארנבים...), ולא משנה כמה דיילות סופרפארם יעוטו עליי בהבטחות שזה לא נוסה על בעלי חיים וזה שאין ארנב זה לא משנה, אני דבקה במוצרים שאני מכירה ואוהבת וסומכת עליהם, וגם זה הרי גבולי כי לא תמיד מה שאומרים זו אמת....

בקיצור, נושא מסובך, שיש לו לא מעט מרכיבים, אבל אני מנסה לעשות את המקסימום.

עונה

אני אוהבת חיות. אוהבת מאד אפילו.
ולא ראיתי את התחקיר, לטובתי ולטובתם. אחרי שאני רואה דברים כאלה, אני נכנסת למין מעגל אימתני כזה, אני מתמלאת ברוע, באכזריות כמו שלהם כמעט. ופשוט לא מפסיקה לקלל אותם, לאחל להם דברים איומים שמי שישמע את זה פשוט יחשוב שנכנס בי שד. אני לא מסוגלת לראות דברים כאלה, לא מסוגלת להיות נוכחת ולא לעשות כלום. (למזלם עוד לא נכחתי בדברים כאלה)

אני יודעת מה היה בתחקיר, וזה משהו שהוא יחסית ידוע. נהפכת לצמחונית לפני כשנה וחצי, ובימים אלו עוד חשבתי על לחזור לאכול (עוף, דגים) ותודות לתחקיר אני חוזרת בי ובשאיפה להיות טבעונית.
רק שמעתי מה היה שם, ראיתי טיפה תמונות וזה כבר הראה לי הכל. האכזריות של שבי אדם לפעמים עולה על שיאו, אני מתביישת במין האנושי.

לגבי החרם הזה, בהחלט שאני משתתפת בו ובהחלט שאני בעדו. אני פעילה (יחסית בפייסבוק ומחוצה לו) באותו הערב גם הדף של תנובה וגם הדף של אדום-שטן הספיקו לחסום אותי מלהגיב להם על הוול.
תאוות בצע כזו נוראית של אנשים, שקונה להם כרטיס ישיר לגהנום.
הלוואי שהם ינחלו בהפסדים כה רבים עקב המעשים השפלים שלהם. החמדנות הכספית והתאוות בצע הזאת, הלוואי שתפיל כל אחד ואחד מהם.
תנובה לא נכנס אלי הביתה יותר, גם לא כל המוצרים מחברות הבת שלהם וגם אעשה כל שביכולתי למנוע מאחרים לקנות.

לגבי חרמות באופן כללי, אני לא חושבת שזה טרנד. אני חושבת שאלו דברים שנכונים לעשות. אם אם עושים- אז באמת. לאנשים יש נטייה לומר דברים ברגע של כעס ואז מיד לשכוח והכל יחזור למסלולו.
אני מאד מקווה שבחרם הנ''ל זה לא יקרה ואף מבקשת מכולם - הצטרפו לחרם! לא לקנות מוצרים של תנובה יותר יש כל כך הרבה מתחרים טובים יותר!

אני כן

טבעונית כמעט לחלוטין (גם הכמעט הזה הוא כי אני תלויה במטבחם של אחרים. כששוב תהיה לי דירה משלי ומטבח משלי אשוב לטבעונות מוחלטת)

einat162

New member
אנטי רשת פוקס באופן כללי:

כי פעם ההצלחה שלהם נבעה ממוצרים טובים (כותנה נעימה, הדפסים עמידים) שיוצרו בארץ - ומפה לאוזן.

היום הבדים שלהם בדיוק כמו של כולם בשוק, מנסים לירות לכל הכיוונים (ביגוד, שעונים, כלי בית, מצעים ופלסטיקיאדה) והכי מרגיז אותי - שופכים סכומי עתק על פרזנטורים יקרים (מילא נועם טור, אבל בר רפאלי?! המניות העולמיות שלה רק עולות ועולות) שבסופו של דבר מגולגלים לכיס שלנו מבלי שביקשתי.
לא רוצה לממן את גברת רפאלי - שיהיה לה בהצלחה בחו"ל (ומתכוונת לזה, היא רוצה להיות שם - שתהיה שם, בלי נדבות).

גם בקסטרו אני מנסה פחות לקנות, כי הם מתמחרים את הבגדים שלהם גבוה מידי (למרות שקיבלו קצת שכל אחרי כנסת H&M- אבל גם ירידה של 5 מטר מעץ גבוה של 1000 מטר זה לא הרבה...).

גילושיט

New member

בדיוק ההחרמות שלי!
שתי חברות שעפו על עצמם וחושבות שאני מספיק מטומטמת לקנות סריג דקיק ומשעמם ב200 שקל. שונאת גם את פוקס וגם את קסטרו!
תכלס לא אשקר ויש לי דברים משם (בעיקר מקסטרו האמת) אבל הם מעטים, ואני בחיים לא קונה שם במחיר מלא - רק אם המחיר ירד משמעותיות או כשיש לי תלושים וכאלה..
והכי אני שונאת אנשים שחולים על קסטרו וכל הבגדים שלהם משם (יש לי שתי חברות כאלה) כאילו כמה עיוורים אפשר להיות?!? זה ממש מעצבן אותי!

einat162

New member
כ"כ כנ"ל

גם לי יש פריטים בודדים מקסטרו, רק כשיש מבצעי כאסח למחירים המקוריים.
ולגבי פוקס יש לי אולי פריט אחד אחרי שהתחילו במגמת ההדרדרות (שגם הוא מלפני כמה שנים טובות) שקיבלתי מחברה ליום ההולדת. חוץ מזה אני עדיין משתמשת בפריטים שלהם "מפעם" (5-4 חולצות ומכנס אחד).

אני מעדיפה לקנות בהאנגרים של מחסני הלבשה למינהם - ג'ינסים במיוחד.

אני מודה שH&M וForever... משהו (21?) יש מחירים טובים, די גיליתי אותם מאוחר כשנכנסו לארץ. (רוב הפריטים של HM מתומחרים בצורה סבירה ויש להם פריטים קלאסיים, פוראבר זולים, אבל המידות שלהם קטנות מידי עבורי, יש גזרת סקיני - ויש סקיני קונדום שנסגר וכתוב עליו 40).

אני התאהבתי לאחרונה ב-forever 21

גיליתי אותם בארה"ב, ואני מוכנה לקנות את כל החנות בערך. מוצרים יפים, טובים, מתומחרים טוב (לפחות שם), ולצערי- יש יותר מדי מאלה בחנות, וקשה לבחור.

NEO83

New member
סריג בפוקס ב200 שקל?

אני תמיד רואה מבצעים שלהם והמחירים נעים בין 10 ל80 שקל

גילושיט

New member
התכוונתי יותר לקסטרו האמת

אבל גם בפוקס הדברים ה"בנאליים" לא יורדים לרוב מ150-200 שקלים..
אגב רק בשבוע שעבר נכנסתי לשם וקפוצ'ון פשוט כזה בצבע אחיד עלה אחרי הנחה 169 שקל, הכי חיים בסרט שהם הודיז.
ברור שאפשר למצוא פריטים ב80 שקל במבצעים ובסוף עונה (סוף עונה!) אבל העיקרון הזה מעצבן, למה אי אפשר להדביק מחיר נורמלי מלכתחילה?

einat162

New member
- הודיס והיינס

אני לא מחזיקה מהודיס - יש לי מכנס בית ארוך שלהם שקניתי בשוקינג סייל לפני כשנתיים - עלה לי 15 ש"ח בד נעים נעים, אבל המחירים הרגילים שלהם לא זולים.

ולגבי היינס, יש גבול לכמה אני מוכנה להשקיע בטישרט\ ג'קט טריקו חלק.

למעלה