אופנת החרמות

עוד לא ראיתי את התוכנית

אבל הקלטתי אותה ואני מתכוונת לצפות בה בקרוב.
אנחנו כרגע לא קונים תנובה לבית. אני אמנם לא צפיתי בתוכנית אבל אני בטוחה שתנובה היא לא החברה היחידה שמתעללת בבעלי חיים , ושיש לה אינטרסים כלכליים ותעדיף אותם על פני טובתם של בעלי חיים. וזה עצוב. אין ספק. יחד עם זאת אני ממשיכה לאכול את תוצרתם של בעלי החיים כי זה מה שאני רגילה. וקשה לי עם זה. אבל אני לא יודעת אם אני מסוגלת לשנות את זה.

לגבי חרמות באופן כללי אם יש סיבה אמיתית אין לי בעיה לחרים. אני לא מרחמת על החברות הגדולות..

קרקלה

New member
אלה באמת הרגלים שקשה לוותר עליהם

נראה לי שהדרך הכי בטוחה לצמצם צריכת מוצרים מהחי זה באופן הדרגתי, ודווקא לא בלהתחיל עם לצמצם - אלא להתחיל בהרחבת התפריט. קודם מתרגלים להכין כל מני מנות חדשות, כמו טופו וסייטן ותבשילי קטניות טעימים, לגוון בממרחים על הלחם במקום גבינות וכאלה, ורק בהמשך, כשרגילים לאכול טוב ובריא, להוריד מוצרים.

הבעיה היא

שאני צריכה ללמוד קודם להכין בכללי דברים. אני לא בשלנית אז להכין טופו ותבשילי קטניות אחרות זה קצת בעייתי בשבילי. אולי כשיהיה לי בית ומקום משלי אני אוכל לשנות הרגלים

זה בדיוק מה שזה - הרגלים

וכל הרגל אפשר לשנות, גם אם זה קשה. השאלה עד כמה רוצים בזה ועד כמה מוכנים להשקיע בזה, בעיקר בכל הקשור בשינויי תזונה. מסכימה עם קרקלה שמדובר בתהליך הדרגתי, ולזכור גם שזו לא דת ושניתן ״לחטוא״ ולפספס. אם תרצי לדבר על זה יותר באריכות - אני כאן :)

i n n a 1 9 8 8

New member
אף פעם לא קנינו מסדרת ה"אדום אדום" בכל מקרה

אבל אם כן היינו קונים, הייתי מחרימה אותם עכשיו. כחברה גדולה וותיקה כל כך בשוק ועם הבטחות כאלה באתר(לפי כלבוטק)
זה היה מאוד מאכזב שאפילו הם לא שומרים על אתיקה בסיסית ונותנים יד חופשית לסדיסטיות מהסוג הזה.
בכלל כל התעשייה הזאת אכזרית. לדעתי? לא רק בתנובה. בכל משחטה.
מישהו ראה את ההרצאה של גרי? זה מזעזע. אולי לא כדאי לזלזל בכל ה"טרנד" הזה של הצמחונות/טבעונות.
קשה בלי בשר אבל אולי אפשר לשקול אופציה של להפוך למינימום חצימחונית. לא יודעת.

בעניין החרם, זה לא טרנד. לדעתי. מאז שהפייסבוק נכנס לתמונה יש הרבה מאוד כוח לישראלים הכל עובר מפה לאוזן
והחרם מקבל כוח חזק יותר ובעקבותם היו הרבה "ניצחונות" במאבקים שלנו במיוחד שהיום יש כל כך הרבה שחיטות וחוסר צדק במדינה שלנו.
אני אישית זוכרת לטובה את החרם שכמה אנשים שאכפת להם עשו על על אל, והוא הצליח(משלוח קופים דרך אל על לניסויים).
יש תחושה שלאנשים הפסיק להיות אכפת מהאחר ובטח ובטח כשזה נוגע למאבק למען בעלי חיים.
החרם הזה הרבה יותר מהותי מהחרם על כל מיני עליות מחירים למינהם(לדוגמא הקוטג').

mad alot

New member
אני כל הזמן קורא את זה, אופנת החרמנות,

וכל פעם אני מתאכזב מחדש.

Brombit

New member
ספציפית - אני טבעונית במילא

בעיקר שמחתי שמדברים על הנושא הזה. רק חבל שבטח הרבה מהצופים לא מבינים ש"אדום אדום" זה רק דוגמה...

חרמות באופן כללי- אם יש סיבה חזקה, אני בעד.

* אני באופן אוטומטי חושבת על חרמות אומנותיים (כמו אמנים מחו"ל שמסרבים להופיע בישראל, או חרם של ישראלים על אריאל) - והחלטתי שאני נגד במקרה הזה.

EdisonGirl

New member
עונה לעצמי

בכיתה ז' עשיתי חרם על מישהי. לא סתם, היא הגיעה למצב שהייתה קונה לי (ול-2 החברות הנוספות שהיו אחראיות ביחד איתי על החרם) מתנות ומתחננת על הברכיים, ובוכה, ומה לא...
כמה שנים אחרי זה קראתי את המכתבים שלה ונזכרתי בכל זה, וזה עשה לי ממש רע. כמה רשעות
ומה כבר היא עשתה לנו? כלום.

כשעברתי לטבעונות החרמתי את תעשיית הבשר רק מהסיבה הזו שהוזכרה בכלבוטק. מעולם לא חשבתי שבני אדם לא אמורים לצרוך מן החי. היום אני כבר אוכלת מוצרים מהחי, אבל עדיין מגנה מאוד את התופעה הזו של התעללות בבע"ח. עם זאת, אני לא בעד להחרים את כל החברה.
א. כי לרוב הציבור אין מושג כמה מוצרים הם קונים שמפרנסים את החברה הזו, ויש כ"כ הרבה!
ב. בגלל שהמטרה היא להפסיק את ההתעללות בבע"ח. אם נחרים את חלב הסויה של תנובה, למשל, זה לא מה שיתמוך במהלך הזה. צריכים להיות הגיוניים. לא להחרים את כל החברה בצורה קטנונית, אלא רק את מה שנוגע לדיון. למשל, להחרים את "אדום אדום". חרם על החברה כולה לא יצליח, וכשבאים עם דרישה כזו, עלולים להשיג את המטרה ההפוכה. אם היו מראש באים ואומרים, בואו נתמוך במוצרים אחרים של תנובה ולא נרכוש אף לא מוצר אחד מסדרת "אדום אדום" באופן זמני, ע"מ שיבינו את המסר. ולא, לא רק שיבינו את המסר! אנחנו צריכים לבוא עם דרישה שתשנה את כל עתיד המשק. למשל: למה שלא יתקינו מצלמות אינטרנט בתעשיות הבשר, כדי שכל אחד מאיתנו יוכל לראות 24/7 מה קורה שם? איך זה בתור גורם הרתעה?
זה ביחד עם החרם יוכל לעשות את האפקט. הבעיה היא שצריכים שיתוף פעולה של כולם. שיתוף פעולה של החוק ומתן לגיטימציה לבתי עסק להפסיק להכניס את המוצר לחנות, כך שאנשים אפילו לא יתפתו לקנות. כך נעבור אחת-אחת על תעשיות הבשר ונפסיק להיות עיוורים למתרחש. אין שום סיבה שה"מטבח" שלנו לא יהיה לנגד עינינו מהרגע ש"קוטפים" את המזון, ועוד לפני, מהרגע ש"שותלים" אותו.

Purple Mushroom

New member
החרמות?

לא מודע לנושא הזה ספציפית, אבל נדמה לי שעל תוכנית אחת של כלבוטק, יש אירוע בעד בעלי חיים בפלא, ביום שלישי. אולי אגיע עם בחור טבעוני אחרי מנדלימוס. שבוע הבא.
אין לי דיעה לגבי חרם, לא השתתפתי, ולא ארגנתי.

יכול להיות שלפני הרבה שנים, שכנראה הייתי איום ונורא בקשר להכרויות והודעות בפורום,
עשו עלי חרם בפורום הזה, לפני המון שנים.
המצב החברתי שלי כאן השתפר, אולי בעקבות ניסיון שהיה לי בעבר, אולי בעקבות הנישואין והגירושין שלי, התבגרתי, ונהייתי בן אדם יותר נורמלי כאן,
חזרתי, והמצב השתנה.
כאמור, עברו המון שנים מאז, יחסית. :)

למעלה