סיכום חודש ינואר 2014

מוכר מאוד מאוד

אני הכנתי אתמול סלק, כרוב ניצנים ואספרגוס בתנור.
הגדולה אכלה כרוב ניצנים, והייתי צריכה ממש להלחם כדי שהן רק יטעמו את הסלק, אחרי 10 דקות הן הסכימו לחתיכה פיצית וכמובן שזה לא היה להן טעים....

וממש הזדהתי עם מה שכתבת למעלה

אתמול הייתי כבר כ"כ מתוסכלת וכועסת, כאילו מה? כלום, לא תנסי?
אבל צודקת, הכי הכי מתסכל זה שאת משקיעה במשהו חדש, מכינה, טורחת ואז כלום. לפני שבועיים הכניתי פנקייק, פנקייק!! וגם לא טעים לה

אני ממש כבר אובדת עצות, התחלתי לנסות להפחיד אותה, שהגוף שלה לא מקבל מה שהוא צריך והיא תתעלף וחלילה נצטרך לקחת אותה לבי"ח - זה לא עזר

זוכרת מה אמרו לנו שהתחלנו מוצקים

שצריך להציג להם אוכל הרבה פעמים עד שהם יסכימו לטעום.
אני הכנתי פנקייק היום בבוקר, והיא טרפה 3. הייתי בהלם, כי אני מכינה פעם בחודש וזו הייתה הפעם הראשונה שהיא אכלה.
אני גם מפחידה אותה לפעמים, שלא יהיה לה כוח, שהיא תהיה חלשה, שהיא תהיה רעבה. לפעמים זה לא עובד והיא אשכרה הולכת למיטה בלי לאכול כלום, ולפעמים זה עובד והיא מסכימה לאכול - קורנפלקס

אני מנסה לדחוף ולהחביא מזון בריא בתוך קציצות ומרק, ובגלל שהיא אוהבת פלפל אדום, אני נותנת לה כל יום פלפל.
היא לפעמים מוכנה גם לשתות שייק, אני תמיד דוחפת קצת ירקות, אפילו חצי כוס שייק גורם לי אושר.

אה, ודיברתי עם חברה שהיא גם תוזנאית, והיא אמרה לי שחשוב שילדים יאכלו צבעים, אז אם אצלי לא אוכלים עגבניות, לתת להן משהו אדום במקום.

וגם, אל תשכחי שזואי יותר מתוחכמת ממך, יודעת ללחוץ על כל הכפתורים שלך, ובודקת את כל הגבלות האפשריים.
האחיות התאומות שלה גרות אצלי בבית

ומי לא אוהבת סלק?! יש לנו גם סלק צהוב ואפילו את זה הן לא אוהבות, אבל כרוב ניצנים, זה כן. מוזר ומעניין זה לגמרי כאן

צבעים? וואלה? למדתי משהו חדש

חבל שאצלנו הלבן שולט
(אורז, פסטה, לחם, פתיתים וגבינות).

זה קרה לי עם קוטג', עד גיל 3 היא לא הסכימה ואפילו עשתה קולות של הקאה
ואז פתאום בגיל 3 טרפה קופסאות שלמות, אני מתפללת שזה יקרה עם בשר, גמבה ועוד ועוד......

אני ממש רואה אותה בודקת אותי ואת הגבולות ואני צריכה לשנות את הדרך והגישה שלי, הקץ לשוחד!!

עדושית

New member
המממ *נדחפת עם עמדה לא פופולארית*

אני אתחיל בזה שאני אגיד שאין לי ילדים

אבל בתור ילדה שדיי רדפו אחריה עם אוכל וניסו לדחוף לה כל מיני דברים בכוח (סבתא שלי ז"ל אפילו שיגעה את אמא שלי שתיקח אותי לרופאים בגלל ש"לא אכלתי"
), אני חושבת שאם היא אוכלת שניצלים, פסטה, אורז וירקות בסיסיים, המצב לא כל כך נורא.

באמת, שאני שנים שיגעתי את אמא שלי כי הייתי מוכנה לאכול רק שניצל וצ'יפס, ועד היום אני קצת בעייתית באוכל.

לדעתי צריך פשוט להניח לזה קצת, כי היא כן אוכלת חלבונים, פחממות וירקות - נכון שזה לא מגוון וזה בטח מציק לך, אבל בסופו של דבר יימאס לה לאכול את אותו הדבר.

מהניסיון של הצד השני - ילדים קולטים מאד מהר היסטריה של מבוגרים לגבי אוכל, בסוף את עוד תעשי איתה "עסקאות" כדי שהיא תאכל והיא תעשה לך ריגשי וחבל עלייך.
אני עשיתי להורים שלי את זה שנים וקיבלתי ככה את כל הדברים שהם לא רצו לתת לי

כל תגובה וזוית ראייה - מבורכת!!!

את צודקת, כמה שניסיתי לא לעשות אישיו - זה נעשה בסוף אישיו.
זה פשוט מתסכל

במהלך השבוע אני מכינה לה את הדברים שהיא אוהבת (שניצלים וכו'), אבל את יודעת, יש את הרצון הזה לפתוח לה את התפריט/עולם וזה הבישולים של הסופ"ש.

עדושית

New member
אני יכולה להבין את התסכול

אני פשוט חושבת שאם עושים מזה אישו הילדים עושים דווקא. כי זה מה שילדים עושים, כל אחד מסיבותיו שלו

תכיני לה את מה שהיא אוהבת ולך את מה שאת אוהבת ואל תנסי לשכנע אותה לאכול מזה. תגיד לה - זה האוכל שלך, שאת אוהבת. זה האוכל של אמא. אני מאמינה שהסקרנות הטבעית שלה תתעורר מתישהו והיא תבקש לנסות לבד

זה תלוי

כי כל משפחה מתנהלת בצורה אחרת, ולכל משפחה יש את הגבול שלה בקשר לאכילה.
אני מאוד מצטערת שלא הכריחו אותי לאכול מאכלים חדשים או שאני צריכה לפחות לטעום כל מנה חדשה. עכשיו אני מאוד בררנית באוכל, ולא פתוחה בכלל למאכלים חדשים, למשל חומוס התחלתי לאכול רק בגיל 18, אורז בגיל 15, סלט ירקות מגעיל אותי עד היום.
ילדים עושים דווקא, אבל אם ההורים שלהם מתעקשים וממשיכים להציג את האוכל כל הזמן, הם בסוף משתכנעים לאכול.

עדושית

New member
ברור שיש גבולות.

אני לא מציעה להכין לכל ילד סיר מיוחד בשבילו.

אבל בסופ"ש להכין סיר אורז/פסטה וכמה שניצלים זה לא נורא בעייני, כי זה הבייסיק ותמיד יהיה את מי שיאכל את זה.

לגבי להכריח ילדים לאכול, אני מצטערת אבל אני ממש לא מסכימה איתך.

איתי התעקשו על אוכל. המון. עד גיל 17(!!) הציקו לי עם אוכל.

אני עדיין נורא בררנית עם אוכל ויש דברים שאני פשוט לא מוכנה לאכול.

זה נורא תלוי איך מציגים את זה לילד לדעתי, יש להציג לילד מאכלים חדשים - שאתם אוהבים ואוכלים ולתת לו את האופציה לנסות ולהחליט אם הוא אוהב או לא. ויש להציק ולדחוף לילד בכוח ולנג'ס כל פעם שהוא ינסה, בסוף מפתחים אנטי והאוכל הופך להיות אישו.

אני בעד לשים את זה על השולחן כאופציה, לא להכריח. אבל זאת רק ההשקפה שלי.

עונה

שאלת השבוע - היום מתחילים משחקי החורף האולימפיים, בישראל אין ממש עניין בגלל האופי של המשחקים אך יצא לכם לנסות בתחום כלשהו? (החלקה על קרח, סקי, סנואובורד וכו'..) אם כן איך היה? ואם לא מה הייתם רוצים לנסות? אני לא בישראל אבל אני יכולה לענות שעשיתי סקי מלא פעמים והחלקה על הקרח (הייתי בשיעורים במשך איזה שנתיים-שלוש)

דבר טוב/מעניין שקרה השבוע: העבודה שעליה עבדתי עם הקבוצה כל הסופשבוע קיבלה A... וזה היה שבוע בלי הורים

דבר פחות טוב שקרה השבוע: אין
מה ראיתי השבוע(סדרה, סרט, תוכנית מעניינת..): היפים והאמיצים, REIGN, חץ, TOMORROW PEOPLE, נאשוויל, CHICAGO PD, שקרניות, הוחלפו בלידתן, RAVENSWOOD, מליסה וג'ואי, בייבי דדי
מה שמעתי השבוע(שיר טוב, זמר/להקה... ועוד):Will Not Back Down- ALEX BAND
מה קראתי השבוע(ספר, כתבה מעניינת וכו'..): נאופ
מה קניתי השבוע: נאדה
תוכנית לשבוע הבא: חופש של שבוע
אבל יש עבודות קבוצתיות
תמונת השבוע: אין

היה סיום עונה (בתקווה של סיום סדרה)

לריוונסווד, לא?
איך היה? אני התיאשתי ממנה בפרק 3, מקווה שכיילב יחזור לפל"ל.

עונה

שאלת השבוע - היום מתחילים משחקי החורף האולימפיים, בישראל אין ממש עניין בגלל האופי של המשחקים אך יצא לכם לנסות בתחום כלשהו? (החלקה על קרח, סקי, סנואובורד וכו'..) אם כן איך היה? ואם לא מה הייתם רוצים לנסות?

האולימפיאדה ממש לא מעניינת אותי אלא אם כן ישראלי ינצח בשביל שנשכח אותו אחרי שבוע.

דבר טוב/מעניין שקרה השבוע: קטעים מצחיקים בטירונות כשהמפקדת מנסה לא לצחוק.
דבר פחות טוב שקרה השבוע: פגשתי את הספר של הבה"ד אבל לא היה נורא.
מה ראיתי השבוע(סדרה, סרט, תוכנית מעניינת..):

מה שמעתי השבוע(שיר טוב, זמר/להקה... ועוד):

מה קראתי השבוע(ספר, כתבה מעניינת וכו'..):

מה קניתי השבוע:

תוכנית לשבוע הבא:

תמונת השבוע:

חחח סיכום מפורט

Macphista

New member

זו הייתה התגובה שלי על: "קטעים מצחיקים בטירונות כשהמפקדת מנסה לא לצחוק."

יאללה, שהטירונות הזו תגמר כבר, תכנס לתפקיד הג'ובניקי שלך ושיהיה לך זמן לקרוא/לראות/לשמוע/לקנות ולתכנן!

אוי איך אהבתי שהמפקדות מנסות לשחק אותה

קשוחות ומנסות לא לצחוק.
מתי הטירונות נגמרת?

Shiri from the block

Active member
יאללה שאלת השבוע - היום מתחילים משחקי החורף האולימפיים, בישראל אין ממש עניין בגלל האופי של המשחקים אך יצא לכם לנסות בתחום כלשהו? (החלקה על קרח, סקי, סנואובורד וכו'..) אם כן איך היה? ואם לא מה הייתם רוצים לנסות? אני לא ממש בקטע של הדברים האלה.. אצלי זה יותר כדורגל, כדורסל, כדורעף.. כל דבר שיש בתוכו כדור

דבר טוב/מעניין שקרה השבוע: שום דבר
דבר פחות טוב שקרה השבוע: אין לי אינטרנט בבית כבר שבוע וחצי יימח שמן של הוט

מה ראיתי השבוע(סדרה, סרט, תוכנית מעניינת..): נקמה!!! התחלתי לראות נקמה!! אני כבר בפרק 11 של עונה ראשונה.. סדרה מעולה!!
ויקטוריה קצת מזכירה לי את רג'ינה וגם את ברי מעקרות בית נואשות עם החיוך הקר ומנוכר אבל מאחוריו מסתתרים הרבה סודות חח
בבאפי ראיתי רק את הפרק השני בעונה הרביעית, אני בנתיים לא מתקדמת עם זה כי אני רוצה לראות אנג'ל, והפרק החופף זה פרק 3 של באפי עם פרק 1 של אנג'ל אז אני ממתינה שיחזור לי האינטרנט שאני אוכל לראות אנג'ל

מה שמעתי השבוע(שיר טוב, זמר/להקה... ועוד): שירי פופ רנדומליים
מה קראתי השבוע(ספר, כתבה מעניינת וכו'..): -
מה קניתי השבוע: תיק גב חדש
תוכנית לשבוע הבא: לראות סרטים/סדרות
תמונת השבוע: איןליכוח

מעולה!!! (על נקמה)

סדרה ממש טובה, מה שמוזר שאמילי היא לא דמות ממכרת שאת מתאהבת בה והיא מה שמחזיקה את הסדרה, היא חמודה ואת בעדה והכל אבל.....
הסיפור שם ממש טוב, הדמויות מעולות (נולן
ג'ק
)
תזכרי לא להתייאש כי יש נפילה בתחילת עונה 2, אבל זה עובר.

מה יהיה עם הוט? מתי יסדרו לך?

Shiri from the block

Active member
חחחחח כולם אומרים לי שעונה 2 לא משהו... בסדר. אני מסתדרת עם פרקים שהם לא משהו, אני לא לוקחת את זה קשה ולא מתייאשת מסדרה כל כך מהר..

וצודקת לגמרי לגבי אמילי!! היא ממש לא דמות ממכרת, לא דמות שמתאהבים בה, היא חמודה ואני בעד בעדה אבל... ויש אבל!! אבל אני לא יודעת מזה האבל הזה

לא יודעת אם זה בעיה בדמות, או שהיא לא נותנת שיתקרבו אליה יותר מידי אז מרגישים מרוחקים ממנה... דמות בעייתית.
אני מאוד מקווה שהיא תצליח בנקמה שלה נגד ויקטוריה למרות שמצד שני אני די מחבבת את הדמות של ויקטוריה..

ונולןןןןןןןןןןןןןןןןן
אוי אני חולה עליו!!!! הוא אדיר!!
אולי לא הגבר הכי חתיך בסדרה, אבל הוא בהחלט הדמות הכי אהובה עלי שם. הוא אדיר!
וג'ק
כן, זהו, לאור הפרקים האחרונים בסדרה (סיימתי פרק 16) אני בהחלט עוברת לטים ג'ק סופית! דניאל היה חתיך והכל אבל הוא מתחיל לעצבן אותי קצת ואין לי כוח אליו..

מה יהיה עם הוט?? שאלה טובה!! כל שניה מסדרים לי ואז יש תקלה שוב. אין לי כוח אליהםםםםם

אני מבינה שיש איזשהי בעיה תשתיתית בדירה החדשה שעברתי אליה אבל זה עדיין מעצבן כבר

מחר צריך להגיע טכנאי, נקווה שיהיה בסדר

למעלה