שרשורי אורחים פורחים שלא טרחו לחזור להגיב

ahoova

New member
אחרי מעקף קיבה

שלום לכולם לפני חודש וחצי עברתי ניתוח מעקף קיבה בשיבא אצל פרופ רובין לפי אתרי ההסבר על הניתוח אחרי יום או יומיים מהניתוח
צריך לעשות צילום על מנת לבדוק דלף . לי לא עשו האם עלי לדרוש לעבור צילום כזה .
עד עכשיו ירדתי 10 קילו בדיוק ומשום מה יש לי הרגשת רעב (לא היסטרי כמו בעבראבל הרגשה שאני צריכה להכניס משהו לקיבה אפילו נס קפה) אבל לא מרגישה תחושת שובע ולפעמים נדמה לי שאני יכולה לאכול בלי הגבלה אך כמובן שמוגבלת האם מישהו חווה זאת .
אני רשומה בתפוז איך אני נכנסת כחברה בפורום
אשמח לעזרתכם תודה ויום נפלא

meniy

New member
חוזר לביקור כאן אחרי 4 שנים...

שלום חברים,

4 שנים לא ביקרתי כאן בפורום אחרי שבשנים 2008 עד 2010 הייתי פעיל ביותר כאן.
שמח לראות שקובי ואופירה מנהלים את העניינים ביד רמה. זוכר אתכם לטובה עוד מאז... כל הכבוד!!!
אני ממש שמח לראות שהפורום הזה קיים עדיין והוא חי, נושם ובועט.

אני בן 49, נותחתי בטבעת לפני 6 שנים אצל ד"ר אבינוח. ירדתי 30 קילו בשיא ועליתי בחודשים האחרונים 8 קילו בחזרה.
מעולם לא הצלחתי להתייצב על המשקל הרצוי שלי וגם בשיא, עדיין הייתי עם 12 קילו מיותרים. היום כאמור יש עלי כ-20 קילו מיותרים.

אני סגור טוב ובכל זאת מצליח לאכול הכל. הבעיה שלי היא שלפני כ-3 שנים מצאתי את הדרך לעקוף את הטבעת והתמכרתי למצב הזה. אני אוכל ושותה מוגז בלגימות קטנות עם אוויר. זה דוחף הכל למטה. חד משמעית.
דיברתי על זה בזמנו עם ד"ר אבינוח והוא אמר שהתופעה מוכרת וכי הגזים מרחיבים את פתח הטבעת ולכן האוכל עובר. הוא כמובן המליץ לי להפסיק לשתות מוגז ולהפסיק לשתות גם לא מוגז עם לגימות קטנות המלוות באוויר כפי שאני עושה.
הבעיה היא שאחרי שגיליתי את הדרך לאכול, ואחרי שבמשך 4 שנים אני אוכל בכזו צורה, אין לי את הכוח הנפשי והפיזי להתמודד עוד פעם עם אוכל שלא עובר בטבעת וכו'...
אז תשאלו למה אני לא פותח את הטבעת לגמרי וזהו. שאלה טובה. הענין הוא שהמצב הנוכחי מגביל אותי בכל זאת במשהו ואם אהיה פתוח לחלוטין אני אשמין מהר מאוד לרמה שהייתי בה לפני הניתוח.
אז אני מתוסכל ממש... לא יודע מה לעשות. חשבתי לבקש ניתוח שרוול והוצאת הטבעת אבל ברור שלא יאשרו לי. כיום ה-BMI שלי עומד על 32.7 בלבד.
אני משמין לאט לאט, מתוסכל מהמצב ואובד עצות.
אשמח לעצתכם חברים, כי אין כמו חברים ותיקים ששטים באותה סירה ממש.

תודה, מני

שבועיים וחצי לאחר ניתוח שרוול

שלום לכולם וחג שמח!! משתדלת לפתוח בנימה אופטימית אבל...
התחלתי את התהליך במשקל 88 ובBMI 35 עם סיבוכים נלווים להשמנה.
כיום,שבועיים וחצי לאחר הניתוח נמצאת בשלב הכלכלה הטחונה\מחיתית אך עדיין מתקיימת בעיקר על תזונה נוזלית כמו מרקים בגלל שזה משביע,טעים ועובר בקלות.
לאחר כשעתיים מהאכילה אני מרגישה שוב רעב.כאילו שום דבר כבר לא מצליח להשביע אותי.אתמול לדג' אכלתי כמה כפיות סלט ביצים,לאחר כשעה חצי מעדן ולאחר שעה בננה שלמה.אני מרגישה שאני אוכלת יותר מידי ולא שובעת.בעיקר ממרק.
בנוסף,מאז הניתוח ירדתי רק 7 ק"ג....2 לפני הניתוח, ו5 בשבוע וחצי הראשונים. מאז הירידה נעצרה וכבר שבוע שהמשקל לא זז מעבר לכמה גרמים לפה ולשם.
אני מרגישה תקועה בכל המובנים.
מאז הניתוח נכנסנו לחגים ולא ראיתי דיאטנית,לא קיבלתי הכוונה וייעוץ מלבד דף שקיבלתי ביום השחרור עם תפריט.
אני מתוסכלת,מפחדת שאני הורסת את התוצאה של הניתוח,לא מבינה למה המשקל לא זז.
ובעיקר מפחדת מתחושת הרעב שלא מרפה.
אשמח לשמוע את עצות ודעות וגם חוויות אישיות.
תודה לכולם ולודה על הפורום הזה:)

fishburn

New member
תמיכה לאחר ניתוח

שלום רב, מחר אני עובר ניתוח שרוול בהרצליה בשעה טובה

הבנתי שמומלץ להיות בתוכנית או במעקב של דיאטנית או קבוצה לתמיכה במנותחים עד שלומדים את אורח החיים החדש,
האם מישהו/מישהי יכולים להמליץ לי על מסגרת כזו באיזור עמק יזרעאל והסביבה?
תודה מראש :)

חמ סה

New member
אני עם כל מילה של קובי
תתקשרי למוקד מכבי (ניתוב שיחות - מגן זהב, אם יש לך) ותבקשי רשימת כירורגיים בריאטריים לניתוחי קיצור קיבה באיזור המרכז (או איזור מגורייך) כולל הפרוצדורה לניתוח על ידם מבחינת עלויות והחזרים.

בהצלחה.

efrat1968

New member
שאלות לגבי ניתוח שרוול

אני מעוניינת לעבור ניתוח שרוול ורציתי לשאול מס ' שאלות :
1. יש לי עודף משקל bmi 40 ואני סובלת מיתר לחץ דם שהיום הוא מאוזן. האם העובדה שהלחץ דם מאוזן תפריע לקבל אישור או שמספיק העודף משקל?
2. כמה זמן אחרי ניתוח קיסרי ניתן לעשות את הניתוח ?
3. אבקש המלצות / דיסהמלצות לגבי מנתחים שבהסדר עם כללית מושלם היות ואני מעדיפה לעשות את זה פרטי ולא לחכות לתור בבי"ח.
4. אם אני בכללית ויש לי פלטינום אני חייבת לגשת לרופאים שבהסדר איתם או שניתן לקבל החזר גם לרופא שלא בהסדר .

תודה לעונים

ortal30050

New member
דחוף!!!!!

מישהו יודע אם היום אבינוח מקבל בראשון לציון????

קוב י d1

New member
שלום לך

למה אתה בשוק ומפוחד ,איזה ניתוח עברתה ,כאבים זה דבר רגיל אחרי ניתוח ,תיקח משכחי כאבים בשביל מה לסבול
הכל יהיה בסדר אתה יכול להיות רגוע ,ואם ישנה בעיה הכי קטנה אתה יכול לשאול פה ,או להתייעץ עם המנתח שלך
הכאבים וההרגשה הלא טובה יעברו תוך כמה ימים ,ותצא לדרך של ירידה במשקל ,ושתראה תוצאות תשכח מהימים הראשונים.

הרבה בריאות
שנה טובה

קובי

אופירA

New member
מנהל
שלום, נכנסת לפורום בניק שנרשמת בו - את חברה בפורום

הפורום פתוח לכל גולשי התפוז.

כדאי לבקש הסבר מפרופ' רובין מדוע לא בכל מקרה עושים צילום לבדיקת דלף. מה שבטוח, דלף אין לך, אחרת היית מרגישה כבר...
(פרופ' רובין עלול להתעצבן מהשאלה. לא נורא).

יש הרבה מקרים שמנותחים דיווחו על תחושת רעב, הן אחרי שרוול והן אחרי מעקף קיבה.
לא תמיד זה בגלל שכיס הקיבה (או השרוול) רחב מידי. בהרבה מקרים זה תחושת רעב רגשית.
אבל הקריטריון שלך להצלחת הניתוח הוא הירידה המצטברת אחרי חצי שנה ושנה, קצב הירידה בחודשים הבאים (מדידה באחוזים יחסית לעודף המשקל שלך, ולא יחסית למנותח אחר...), ומדדי הבריאות הכלליים. האם את מקפידה בנוגע לנטילת תוספי המזון והוויטמינים? אם כן, והירידה נמשכת כסדרה - יש לחשוד שמדובר בתחושת רעב רגשית.
לשם כך כדאי להקשיב לתחושת הרעב הזו, ולנסות להרגיש איפה היא, מה היא אומרת וכד'.

קוב י d1

New member
שלום מני

אכן תקופה ארוכה לא הייתה פה בפורום.הפורום חי בועט בקושי אבל בועט,תראה בכל ניתוח שעושים צריך שיתוף פעולה , ואת זה בטח אתה יודע ,אין ניסים ,אין מה לעשות באם תאכל מאכלים עתירי קלוריות ותנשנש תעלה במשקל ,וזה שישנה עלייה של 8 ק"ג בחודשיים מראה על זה שבחודשיים האלה ממש התפרעתה ,וחגגתה ,ותתקן אותי באם אני טועה .
ברור שהטבעת מאבדת מהאפקטיביות שלה במשך השנים ,אני חושב שכדאי שתסגור קצת את הטבעת ותתמודד עם מאכלים שלא ירדו לך.
באם אתה חושב לרגע שתוציא את הטבעת ותעשה שרוול ובא לציון גואל אז אתה טועה בגדול ,גם אחרי ניתוח שרוול באם לא תשמור לא תרד במשקל ,רק תעלה ,את אותה אפקטיביות בניתוח שרוול שהוא לא בתולי ויותר מסוכן ,תשיג בטבעת ,באם תתנהג בשכל בחכמה ,גם קיבה אחרי ניתוח שרוול שנכרתו ממנה 75% מתרחבת ,ובמשך הזמן באם לא שומרים אוכלים בלי חשבון.
מה שאני מציע לך לרדת מהרעיון של ניתוח שרוול ,לאזור כוחות נפשיים ,לסגור את הטבעת ואז לראות תוצאות ,לא לעלות במשקל, לא צריך להגיע למשקל אופטימלי על חשבון איכות החיים ,אבל גם לא להתפרע ,חבל שלתחזור למשקלך הקודם.
חברים מבקש להגיב מה אתם אומרים על הנושא שמני העלה פה .
בברכת מועדים לשימחה ומי שבחופשה מאורגנת שיהנה וינצל את הזמן להנות מהחיים .

קובי

קוב י d1

New member
חג שמח

זה שלא קיבלת הכוונה לדיאטנית לא תקין מבחינתי ,לזרוק משהו למים אחרי ניתוח בחתיכת דף כללית ,שלא מתאימה לכל אחד, נראה לי ממש חובבני.
מה שתעשי אחרי החג זה לקבוע תור לדיאטנית שמתמחה בתום של ניתוחים כאלה .
מצחיק אותי כל פעם מחדש "ירדתי רק 5 וחצי קילו בשבוע וחצי "נו באמת כמה רציצ לרדת ,לאן את ממהרת אני מבין שהMBI שלך נמוך יחסית אין לך לרדת 80 קילו או יותר כך שקצב הירידה תיהיה הרבה יותר קטנה.
את יכולה להיות רגועה לא תהרסי את תוצאות הניתוח ,מה אכלת כמה כפיות סלט ביצים אחרי זה 1/2 מעדן ואחרי זה בננה ששלמה .לא אכלת סטייק 300 גרם ,הכמויות שאת אוכלת הן ממש קטנות ובאם תאכלי מאכלים לא עתירי קלוריות ולא תנשנשי הכל בדיאטה שתקבלי מאיש מקצוע ,תרדי במשקל
הירידה נעצרה כי הגוף מכונה אוטומטית שמגן על עצמו מפני נזקים שיכולים להגרם מירידה מהירה ,
מה שאני מציע לך לא להשקל 5 פעמים ביום כי זה ישגע אותך ,יביא אותך לעצבים למצבי רוח ,אין שם סיבה לעשות את זה ,כמו שלא עלית את כל המשקל בחודש ,לא תרדי בחודש.
את יכולה להיות רגועה ,הכי יהיה בסדר בלי לחץ בלי עצבים מיותרים תגיעי למשקל הנורמלי פחות או יותר ,וגם עם לא ,לא קרה כלום ,לא להשתגע לאכול כמו שצריך ,שהגוף יקבל את הויטמינים שלו שלא יגרמו נזקים
בהצלחה חג שמח !!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
מומלץ מאוד מאוד להיות תמיד בעניינים בכל נושא שקשור

גם נושאים שקשורים לניתוח ולאורח החיים הנכון, וגם נושאים שקשורים להשמנה, למצבים רגשיים וכו'.

אני לא יודעת כמובן על עמק יזרעאל (רק שהוא רחוק נורא...), אבל קודם לכל יש לך קבוצת תמיכה וירטואלית שמעניקה המון המון מידע בפורום "קיצור קיבה- משורוולים" השכן (תראה קישור לפורום בצד שמאל של הדף הזה).

אני מניחה שגם יידעו שם על קבוצות תמיכה אמיתיות, דיאטניות וכו'. וגם אם לא - עדיף כל הזמן לקרוא שם ולהיות בעניינים.

אופירA

New member
מנהל
BMI40 מזכה בניתוח גם אם אין מחלות

אינני יודעת לגבי ניתוח קיסרי.
ושאלות לגבי הסדרים של הקופה צריך להפנות לקופה, לביטוח המשלים.

בכל אופן, הפני שאלותייך גם בפורום "משורוולים" השכן, אולי מנותחים מהחודשים האחרונים ישכילו אותך בנוגע לפרוצדורה.

אופירA

New member
מנהל
לגבי הרעב

תבדקי כמה מים את שותה ביממה. כ-2 ליטר מים צריכים להיכנס לגוף שלך ביממה, חוץ מנס קפה.
לא שותים - רעבים ולא מרזים.
אם את שותה היטב, ועדיין מרגישה רעב - תשאלי דיאטנית בריאטרית אם זה הרגשה מתאימה בזמן ובכמויות שאת אוכלת.
כמו כן תתייעצי בנדון בפורום "משורוולים" השכן, כי שם יש הרבה מנותחים בתקופה הראשונה, שזוכרים מה מתאים לתקופה זו.

לגבי המשקל - תתחילי ללמוד, שסטטיסטיקות לא עושים אחרי שבועיים. כל חודש תבדקי כמה ירד בסה"כ במשקל. לא כל שבוע. אין קצב סדיר בירידה במשקל.

אופירA

New member
מנהל
6 שנים עם טבעת - כללי המשחק משתנים

עלית רק 8 קילו מתוך 30 שירדת - כלומר שמרת על ירידה של 22 קילו במשך 6 שנים. אז קודם כל - כל הכבוד.
20 קילו ירידה מתוך 40 עודף זה נחשב הצלחה בטבעת, לאורך השנים.

ובכל זאת, אותנו מעניין לרזות, ולא "להיחשב הצלחה".
ויש לך הבעיה הרגשית שניתבה אותך לעקוף את ההגבלה של הטבעת. המשמעות של טכניקת ה"עקיפה" הזו, היא הפעלת לחץ מוגבר על הוושט, מה שגורם הן להרחבתו (וגדילת יכולת האכילה), והן למאמץ מוגבר של השריר הוושטי, וזה עלול לגרום לדלקות, לעייפות ולתזוזת טבעת חס ושלום.
העובדה שזה לא קרה במשך 4 שנים, אינה לא ביטוח לשום דבר. זו רולטה רוסית בשיטת "מצליח"...

לדחוף את האוכל עם מוגז וטכניקות = אותו סיכון של ההקאות. את הסיכונים הללו והנזקים שהם גורמים, אנו מעוניינים למנוע מראש. כי בטבעת אפשר להסתבך מאוד, והדרך הטובה ביותר לא לזכות בסיבוכי הטבעת היא למנוע אותם מראש. רק כך אפשר להצליח עם טבעת.
ממילא גם יכולת האכילה שלך תקטן אם תוותר על הטכניקה הזו.
לסגור עוד אני מאוד לא ממליצה, כי אתה סגור טוב, ורק מפעיל הרבה לחץ על הוושט. לסגור עוד זה אומר להפעיל עוד יותר לחץ על הוושט ולהעלות פי כמה וכמה את הסיכון לנזק מיידי לטבעת ו/או למערכת העיכול. נזק משמעותו שצריך לפתוח את כל הטבעת (לצורך ניתוח הזזה או טיפול בחולי במערכת העיכול) ומשמעות הדברים השמנה הרבה יותר גדולה מאשר 8 קילו. חבל. אנו רוצים לעשות הכל כדי למנוע זאת.

אין לך הכוח הנפשי להתמודד עם אוכל שלא עובר. אבל אתה יכול לגייס כוח להתרגל לשתות ברצף לפני אכילה, בלי אוויר, ולאכול לאט לאט ועם סבלנות והרבה הפסקות. ואז האוכל יעבור, הכמות תקטן, ותדבר לעצמך כל הזמן, שאי אפשר להחזיק את החבל בשני קצותיו. או לאכול את העוגה או להשאיר אותה שלמה. כמובן לא במחיר של ייסורים וסבל, אבל עם טכניקה נכונה ובריאה יותר - לא מוגז, שתייה שעוברת טוב, הרבה וברצף לפני אכילה.

כמו כן, כדי למנוע השמנה לאורך שנים, אי אפשר להיעזר בכלי קטן אחד מסיליקון. ברור שצריכים עזרה של כל הכלים והדרכים שמטפלות במניעת השמנה, כולל ייעוץ דיאטני או רפואי לגבי סוגי מזון וכמות שתייה (הפחתת פחמימות, התרכזות בפחמימות עם ערך גליקמי נמוך במיוחד), למידה אישית של מה משפיע על הגוף שלך, הגברת פעילות גופנית ככל האפשר, הרגלים חדשים כגון הימנעות מאכילה בשעות הלילה וכו'.
קבוצות תמיכה, וכמובן התמודדות נפשית כל החיים עם החסר שעליו יושבת הפרעת האכילה והנחמה שהאוכל מעניק - לצורך צמיחה והתגברות.

BMI30-32 זה עדיף על BMI40, והוא לא אסון נוראי כל עוד אין לך כוחות נפש לגייס את עצמך להוריד יותר במשקל.
מה שכן, צריך לעשות כל שאפשר (סל כלים שלם, לא להסתפק בכלי זעיר אחד), כדי לא לעלות מכאן הלאה, ואולי כן להצליח להוריד 3 קילו וכד'.

היי מאיה

אי אפשר להמליץ על סוג ניתוח, לכל אחד מתאים משהו אחר בהתאם לנתונים מאוד אישיים, הרגלים, סיבות להשמנה ועוד.
אם את בעלת נתונים מתאימים לניתוח, קרי bmi40 ומעלה או 35 עם מחלות נלוות, תתחילי לקרוא על שלושת הניתוחים העיקריים, טבעת שרוול ומעקף קיבה, על כל היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם ובהתאם לנתונים שלך תוכלי להבין מה יותר מתאים ולהתייעץ איתנו בשאלות ספציפיות. בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
כן. לשבת וללמוד כל מה שצפוי לאחר ניתוח

אם עשית ניתוח שרוול, לך ותקרא כל מה שכתבו מנותחי שרוול טריים בעמודים הקודמים בפורום "משורוולים" השכן, ותראה שכולם באותה הסירה.
ואם יש פחד ספציפי ושאלות ספציפיות - תכתוב עליהם ותקבל תשובה ספציפית שתפיג את פחדך.

למעלה