אני לא חושבת שהספר הראשון
MJ
היה טוב רק בגלל המשחקים. הוא היה טוב בגלל הדמות החזקה של קטניס שהצליחה להעביר את העלילה. ברגע שהדמות של קטניס נחלשת העלילה מתקלקלת. בזירה קטניס נתקלת בדילמות מוסריות - ונכון, אין הרבה כאלה, אבל העובדה שהיא באמת מתכננת את אסטרטגיית ההישרדות שלה וחושבת על היקרים לה ולא מוכנה להיכנע הן שהופכות את הספר לטוב בעיניי. ברגע שהדמות של קטניס הופכת ל"אוי לא אבל גייל אבל פיטה אבל גייל מה אני אעשה עם עצמי", ובמקום להתלבט אם ליצור ברית עם רו או להרוג את הקרייריסטים היא מתלבטת אם להתחתן עם פיטה או לברוח עם גייל או ללכת למחוז 13 שלא קיים או להרוג את פיניק או להציל את פיטה או בלה בלה בלה בלה...
הסדרה נעשית טובה פחות.
מה שדופק את הסוף של השלישי זה העובדה שקטניס מוכתרת רשמית כמטומטמת. אם הסוף של הסדרה היה הפוך, "בסוף לא היו משחקי רעב וכולם חיו באושר ועושר..." אז למה קראתי על קטניס אם המעגל שלה לא נסגר? קראתי עבורה, לא עבור המשחקים. נכון שהמסגרת הפוליטית עניינה אותי מאוד, ורק בגללה הצלחתי לשרוד את הספר השלישי. אבל כל כך הרבה אנשים שונאים את הספר השלישי - גם את ההתחלה שלו - כי קטניס פשוט... מטומטמת שם X: זה לא בגלל שאין משחקים. אם תשאלי אותי הדבר היחיד שהיה מגניב במשחקים השניים הייתה הזירה. הם היו משמעותית משעממים יותר מהראשונים X:
וזה שהקרייריסטים חונכו בדרך שהופכת אותם למכונת הרג, לא הופכת אותם לחפים מפשע. הם עדיין חסרי תקנה. החיים שלהם לא מקבלים יותר מדי אספקט בסדרה בכדי שיהיה אכפת לי מהם, ואני חושבת שכאן דווקא הייתי הילדה הטובה של קולינס בכך שהעדפתי שקטניס תפטר מהם. הם לא חולי נפש, אבל להרוג בשביל התהילה... זו תפיסה מעוותת. אני לא מעריצה את הנחישות הזו, עמך הסליחה...
והיי, מי אמר שמחוז 1 אוהב את הקפיטול? איפה זה נרשם? יש להם תנאים טובים כי הקרייריסטים שלהם זוכים כמעט בכל שנה. הם לא גוועים ברעב. אבל הם עדיין לא זוכים ל-100%. יש לך 85 אבל את יכולה לקבל 100... למה שלא תלכי על זה?
חוץ מזה, מה לגבי כל השתקנים? כל האלה שצפו במשחקים והיו ממחוזות 1-2 וחשבו שזה מזעזע ומחריד והתנגדו לחינוך שניסו להחדיר להם? אני יכולה להשוות לך את זה לצמחונות... אנשים שגדלו בבתים שבהם אוכלים בשר באושר ועושר אבל בשלב כלשהו בחיים הם הבינו שזה רצח של בעלי חיים והחליטו להגיד למסורת הזו ביי ביי.
אני בטוחה שכשמדובר ברצח בני אדם ובדבר שלא נועד למטרות הישרדות ושהוא לא מהטבע, בניגוד לאכילת בשר, יש הרבה אנשים שמתנגדים ופשוט מפחדים מהקפיטול.
מחוז 2 הוא 'הבייבי' כי רובם אוכפי שקט. הם מגיעים למחוזות שבהם הם "החזקים", שלהם יש את הכוח, והתנאים שלהם משמעותית טובים יותר. הקפיטול מבטיח להם ביטחון כלכלי בכך שהוא שולט, בניגוד למחוזות אחרים שיש להם את המשאבים שלהם ולא צריכים שהקפיטול יסדר להם עבודה. כמו למשל, מחוז 1, שאחרי הנפילה של הקפיטול יכול להרוויח אחלה כסף מכל המותרויות שיהיו בידיו. מה מחוז 2 יעשה? הוא אחראי גם על כלי נשק, אבל מי צריך כלי נשק אם נגמרה המלחמה?