המיועד השבועי

Billy Shirs

New member
אבל למה אף אחד לא מסביר לי???

ולמה, הגיוני שיהיו כאלה שיאהבו את הקרייריסטים
אני מעריצה את הנחישות שלהם! ומחוז 1 זה אדיר, הם מגלפים שם יהלומים ושטויות כאלה. בטח בשלב הזה נגמרו להם היהלומים הטבעיים אז הם מתעסקים רק עם כאלה שהכינו במכונה.

N o R i K o

New member
MJ

קודם כל, אני לא חושבת שהמטרה של קולינס הייתה לגרום לכן להתלהב מהקרייריסטים, או מהמשחקים, או בכלל מכל מה שהולך שם. לי אישית צרם לשמוע אותך אומרת "התבאסתי שזה סיפור על המרד, ציפיתי שבכל פעם יראו משחקים של מישהו אחר, ממש שמחתי שהם נכנסו למשחקים שוב..."
יכול להיות שאני מעוותת לגמרי את מה שאמרת. אבל... זו בכלל לא המטרה של הספר ._. אולי בגלל זה אני אוהבת את מוקינג'יי ואתן לא. הוא סוף סוף מגיע לתכלס, לעיקר, למרד... המשחקים זה משהו שצריך להפטר ממנו, וההתלהבות שלכן ממחוז שתיים זה... קפיטולי כזה

אז מה אם הם קשוחים ומגניבים? הם רוצחים. X: ומבחינתם הרצח הזה זה דבר מובן מאליו והם עושים אותו עבור התהילה. זה קצת חולה בעיניי. No offence. אבל זו התפיסה שלי.
עכשיו, לגבי מחוז 1 - ... למה קומוניזם לא עבד בעצם? למה פשיזם לא עבד? מה רע בדרך שבה קוין מציעה ב-13? בכך שלכל התושבים יש בדיוק את אותם תנאים? שכולם חיים "בשלווה ובהרמוניה" בעוד השלטון אוחז בכל?
מחוז 1 אולי אחראי על המותרות אבל אני בספק אם הוא באמת נהנה ממנה, אולי בגלל הקרבה שלו לקפיטול הוא פחות סבל מרעב ומסבל, אבל אני בטוחה שגם שם הייתה פגיעה של הקפיטול, וגם אם לא בצורה מובהקת, אף אחד לא אוהב לשלוח את הילדים שלו למוות, אף אחד לא אוהב שאין לו את חופש הבחירה ואף אחד לא אוהב שרק שלטון אחד מחזיק בהכל. אני בטוחה שגם למחוז 1 היו די מוגבלויות... בדיוק כמו שבמחוז 12 לא בדיוק מותר להם להשמש בפחם, ובדיוק כמו שבמחוז 11 רו מציינת שאסור להם לאכול מהתבואה.

Billy Shirs

New member
אבל אני חושבת ככה.

המשחקים היו הנקודה הכי מעניינת בסדרה, יש סיבה שהספר הראשון הוא המוצלח ביותר. כי היא במשחקים, וכי במשחקים קורים דברים מעניינים.
פחות מעניין לראות אותה מאושפזת כל החיים או אפילו נלחמת ברחפות.
זאת גם הסיבה שהפאנפיק שלי נראה כמו שהוא נראה

גם אם זה חולני בעינייך, אני חושבת שהקרייריסטים הם דמויות מאוד מעניינות. כן עוברת להם בראש מחשבה חוץ מkill kill kill. הם לא חולים או משוגעים, אלא חונכו בדרך מסוימת שגורמת להם להפוך למכונות הרג, וזה לא תמיד מתאים לאופי שלהם. אני לא אוהבת אותם *בגלל* שהם רוצחים, אבל החיים שלהם פשוט מעניינים אותי.

מה שמביא אותנו למחוז 1. אני לא חושבת שהם שותים מיץ יהלומים ומסתובבים עם כתרים מזהב. אבל החיים שלהם טובים, וזה ידוע. יש להם מספיק כסף כדי לא לגווע ברעב לכל הפחות, והם *אוהבים* את הקפיטול, והקפיטול אוהב אותם. אחרת הם לא היו מתנדבים. הם גם לא צריכים לחיות בפחד, כי תמיד יהיה מישהו שיתנדב עבור הילד שלהם, בהנחה שהוא בעצמו לא רוצה ללכת.
לאורך הספר ברור מאוד שככל שמספר המחוז עולה, התנאים גרועים יותר. מחוז 12 הוא התחתית של התחתית. מחוז 4 נכנס למעגל הקרייריסטים. מחוז 2 הוא הבייבי של הקפיטול, אז מה זה אומר על 1?

N o R i K o

New member
אני לא חושבת שהספר הראשון
MJ

היה טוב רק בגלל המשחקים. הוא היה טוב בגלל הדמות החזקה של קטניס שהצליחה להעביר את העלילה. ברגע שהדמות של קטניס נחלשת העלילה מתקלקלת. בזירה קטניס נתקלת בדילמות מוסריות - ונכון, אין הרבה כאלה, אבל העובדה שהיא באמת מתכננת את אסטרטגיית ההישרדות שלה וחושבת על היקרים לה ולא מוכנה להיכנע הן שהופכות את הספר לטוב בעיניי. ברגע שהדמות של קטניס הופכת ל"אוי לא אבל גייל אבל פיטה אבל גייל מה אני אעשה עם עצמי", ובמקום להתלבט אם ליצור ברית עם רו או להרוג את הקרייריסטים היא מתלבטת אם להתחתן עם פיטה או לברוח עם גייל או ללכת למחוז 13 שלא קיים או להרוג את פיניק או להציל את פיטה או בלה בלה בלה בלה...
הסדרה נעשית טובה פחות.
מה שדופק את הסוף של השלישי זה העובדה שקטניס מוכתרת רשמית כמטומטמת. אם הסוף של הסדרה היה הפוך, "בסוף לא היו משחקי רעב וכולם חיו באושר ועושר..." אז למה קראתי על קטניס אם המעגל שלה לא נסגר? קראתי עבורה, לא עבור המשחקים. נכון שהמסגרת הפוליטית עניינה אותי מאוד, ורק בגללה הצלחתי לשרוד את הספר השלישי. אבל כל כך הרבה אנשים שונאים את הספר השלישי - גם את ההתחלה שלו - כי קטניס פשוט... מטומטמת שם X: זה לא בגלל שאין משחקים. אם תשאלי אותי הדבר היחיד שהיה מגניב במשחקים השניים הייתה הזירה. הם היו משמעותית משעממים יותר מהראשונים X:

וזה שהקרייריסטים חונכו בדרך שהופכת אותם למכונת הרג, לא הופכת אותם לחפים מפשע. הם עדיין חסרי תקנה. החיים שלהם לא מקבלים יותר מדי אספקט בסדרה בכדי שיהיה אכפת לי מהם, ואני חושבת שכאן דווקא הייתי הילדה הטובה של קולינס בכך שהעדפתי שקטניס תפטר מהם. הם לא חולי נפש, אבל להרוג בשביל התהילה... זו תפיסה מעוותת. אני לא מעריצה את הנחישות הזו, עמך הסליחה...

והיי, מי אמר שמחוז 1 אוהב את הקפיטול? איפה זה נרשם? יש להם תנאים טובים כי הקרייריסטים שלהם זוכים כמעט בכל שנה. הם לא גוועים ברעב. אבל הם עדיין לא זוכים ל-100%. יש לך 85 אבל את יכולה לקבל 100... למה שלא תלכי על זה?
חוץ מזה, מה לגבי כל השתקנים? כל האלה שצפו במשחקים והיו ממחוזות 1-2 וחשבו שזה מזעזע ומחריד והתנגדו לחינוך שניסו להחדיר להם? אני יכולה להשוות לך את זה לצמחונות... אנשים שגדלו בבתים שבהם אוכלים בשר באושר ועושר אבל בשלב כלשהו בחיים הם הבינו שזה רצח של בעלי חיים והחליטו להגיד למסורת הזו ביי ביי.
אני בטוחה שכשמדובר ברצח בני אדם ובדבר שלא נועד למטרות הישרדות ושהוא לא מהטבע, בניגוד לאכילת בשר, יש הרבה אנשים שמתנגדים ופשוט מפחדים מהקפיטול.
מחוז 2 הוא 'הבייבי' כי רובם אוכפי שקט. הם מגיעים למחוזות שבהם הם "החזקים", שלהם יש את הכוח, והתנאים שלהם משמעותית טובים יותר. הקפיטול מבטיח להם ביטחון כלכלי בכך שהוא שולט, בניגוד למחוזות אחרים שיש להם את המשאבים שלהם ולא צריכים שהקפיטול יסדר להם עבודה. כמו למשל, מחוז 1, שאחרי הנפילה של הקפיטול יכול להרוויח אחלה כסף מכל המותרויות שיהיו בידיו. מה מחוז 2 יעשה? הוא אחראי גם על כלי נשק, אבל מי צריך כלי נשק אם נגמרה המלחמה?

למעלה