אירוח בנושא עסקים קטנים ובינוניים!

שאלה פתיחת מכללה פרטית

ממה מתחילים בפתיחת מכללה פרטית? (מכללה ללימוד עיצוב אופנה)
&nbsp
מה הידע הדרוש? ואיך רוכשים אותו?
האם חייבים תוכנית עסקית לעסק כזה? או שתוכנית עסקית היא לא חובה?
&nbsp
אין לי מטרה לקחת שום הלוואות. כך שהשאלה היא-האם בכל זאת אני צריכה תוכנית עסקית? ובשביל מה?
&nbsp
תודה

&nbsp
&nbsp
&nbsp

מה הידע הדרוש להקמת עסק

נדרשים שני סוגי ידע האחד בתחום העיסוק והשני ניהול.
האם תוכנית עסקית חשובה – כל עסק חייב תוכנית עסקית, תוכנית עסקית למעשה היא תוכנית עבודה ולא להשגת מימון.

ידע להקמת עסק

כדי להקים עסק בתחום ההכשרה המקצועית נדרש אישור והגשת בקשה למוסדות המדינה. ממולץ לפנות לאחד ממשרדי המחוזות של משרד הכלכלה
במשרד קיימים ארבעה מחוזות : ירושלים , תל אביב והמרכז, חיפה והצפון ובאר שבע והדרום.
פעילותם של המחוזות הינה בעיקר בתחומים הבאים: סיוע ועידוד התעשייה והמסחר, רישוי, יבוא ויצוא,הכשרה מקצועית וטכנולוגית, הכנת המשק לשעת חרום, עידוד תעסוקת נשים, מעונות יום ומשפחתונים, פיקוח על חוקי עבודה, בטיחות וגיהות ויחסי עבודה ופקודת המשקלות והמידות.

לגבי תוכנית עסקית - כל עסק חייב תוכנית עסקית, תוכנית עסקית למעשה היא תוכנית עבודה ולא להשגת מימון.

שלום יובל

רציתי לשאול, אני בתהליכי התרחבות של העסק. באיזה שלב העסק מפסיק להחשב עסק קטן-בינוני ועובר להגדרות של חברה?
במילים אחרות מתי אני עלולה לאבד את הזכאות להטבות מצד הממשלה כעסק קטן.

אודה לך מאוד על התשובה.

התרחבות עסק הקמת חברה

מעבר לחברה בע"מ היא לא פועל של מחזור אלה של רווח. כאשר מקמים חברה הבעלים יכולים להיות עובדי החברה ועל הרווח משלמים פחות מס אם לא מושכים דיווידנדים.

הון ראשוני

מניסיונך , איזה הון ראשוני צריך להיות לי בשביל להקים בית קפה קטן ?

אין לי רצון להכנס לחובות ואשמח להמנע מזה בכל דרך אפשרית.

התייעצות

שלום,

אני מקימה בימים אלו עסק של בייביסיטר (עם מספר בנות). איזה זכויות אני מחוייבת לתת להם? איפה העבודה שאני עסק קטן מסייעת לי ביחסים מולן?

אמרלדה

Active member
שלום רב, שאלת תמחור

אני עומדת לפתוח בביתי סדנאות קבוצתיות שבועיות, בנות כ-10 פגישות, לקבוצות קטנות של 12-14 איש.
מקום יש, הסדנאות אינן דורשות חומרי גלם (רק הרצאות ותרגול), אלא רק כיבוד בתחשיב של כ- 300 ש"ח לערב ברווחה.
מצד אחד, אני רוצה לחדור לשוק לא מוכר, שגם אני לא מוכרת בו עדיין.
מצד שני, יש לי סדנא שמבחינת רמתה ואיכותה היא גורם מנצח, ואני לא רוצה למכור את הידע שלי בזול מידי, בעיקר
כי האיכות שווה כסף ואם אתחיל נמוך מידי יהיה קשה לי לעלות.
אציין עוד שאינני מתפרנסת מהסדנאות הללו, יש לי מקורות פרנסה אחרים. אבל אשקיע בהן לא מעט אנרגיות,
ואני בהחלט רוצה שהן גם ירוויחו, אם לא בתחילה אז אחר כך.
בכמה היית מציע לי לתמחר אותן כדי להיכנס לשוק? אני יודעת שבתחום הנוגע הרחב סדנאות כאלה עולות
בין 50 ש"ח לפגישה לאדם לזולות, לבין 100 ש"ח ליקרות (פגישה של שעתיים).
תודה מראש לכל עזרה.

איך לתמחור מוצר

כאשר מקמים עסק הכוונה היא להרוויח לכן נושא התמחור חשוב, מומלץ להגיע למעוף לקבלת יעוץ טרום עסקי ו/או להשתתף בתוכנית יוזמים עסק

nulila

New member
פתיחת עסק ממוצרים מחו"ל

אני מעוניינת להקים עסק של ייבוא מוצרים למבוגרים מחו״ל על מנת למכור בזול לשוק הפרטי.
אני מאוד נזהרת עם הכסף שלי ולכן אני פונה אלייך. האם יש צורך לפנות לחברה העוסקת בייעוץ עסקי שתוכל להמליץ על צעדי הבאים?
האם זה ניראה לך נחוץ?

האם יש צורך לפנות ליועץ להקמת עסק

אכן חשוב לפנות ליועץ וגם ללמוד איך להקים עסק, כדאי להשתתף בתוכנית יוזמים עסק במעוף

שמעוני73

New member
איך מתחילים את כל הנושא הבירוקרטי

שלום
כבר יש לי תוכנית עסקית ואני פותח עסק בתחום התיווך המסחרי
איך אני מתחיל להסדיר את כל נושא הרישום ובירוקרטיה מול כל הרשונות
אין לי מושג בזה ואחרי כל מה שקראתי זה נראה לי דיי מייגע, אז אשמח להכוונה וטיפים

כמו כן כיצד ניתן להשיג סיוע במימון / באשראי ממשלתי לפתיחת העסק ?

סיוע ברישוי עסקי

אתה יכול להגיע לאחד מסניפי המעוף ולקבל סיוע במגוון שירותי יעוץ מקצועי ע"י אנשי מקצוע בתחום הרישוי העסקי, הפיננסי ועוד או להשתתף בתוכנית יוזמים עסק שכוללת קורס יזמות, ליווי אישי טרום עסקי, הפניה למקורות מימון ופורמים. כל השירותים מסובסדים ע"י משרד הכלכלה.

למעלה