הקובץ המלא - צפי המשלחת

BentzWatchJudo

New member
אם תשאלו אותי

לא צריך לעסוק במי נושא את הדגל ולא בצפי להישגי המשלחת ולא בשום ספנים שהעסקנים המיומנים של הועד האולימפי ינסו למכור לנו ובכך להסית את הדיון מהנושא החשוב באמת, ההחלטה השערוריתית להידבק למספר 3 (3 צעירים בלבד במשלחת) ולכן לא לצרף את טומי ארשנסקי וגיא מצקין לסגל.
יש גבול לכמה צומת לב תופס הספורט האולימפי וכל צומת הלב צריכה להיות כעת מרוכזת נגד ההחלטה הזאת. להשיג כמה שיותר דעת קהל ורעש תקשורתי נגד ההחלטה ולא להתפזר לכיוונים אחרים.
זאת דעתי.

BentzWatchJudo

New member
תודה על התמיכה

לצערי נראה שאנחנו בבדידות מזהרת כולם אכלו את הספינים של הועד האולימפי כולל התשקורת* שמעדיפה טוקבקים של אוהדי משיח וצוברי שלא להגיד של שונאי משיח וצוברי.

*טעות כתיב מכוונת

nitsansh

New member
ההחלטה היא בהתאם למדיניות שנקבעה מזמן

ולדעתי גם אם המאבק צודק צריך לדעת מתי לגמור את המלחמה...

BentzWatchJudo

New member
אין זמן מתאים יותר מעכשיו למחאה...

אין זמן מתאים יותר מעכשיו למחאה ולתמיכה בטומי וגיא.
קודם אמרו תעשו קרטריון נגיע לגשר ונחצה אותו.
אף פעם זה לא זמן או מקום מתאים. תמיד יש תירוץ למי שמחפש למה לא.
לצערי קיימת פיקציה שרק אולימפיאדה חשוב ומעניין. זה לא יעניין פה אף אחד בעוד שנתיים כשיקבעו שוב קרטריונים טיפשיים ושרירותיים.
עכשיו זאת שעת הכושר

ברוכי2

New member
הרשה לי להעיר לך משהו

ממליץ ,אבל רק ממליץ לך, לא כל מי שלא חושב כמוך הוא טיפש. רוב הסיכויים מבלי להכיר אותך שללוסטיג ושות' יש ידע, ניסיון והבנה בספורט הישגי לא פחות ממך.
קצת צניעות ודרך ארץ חשובות לא פחות מהלהט והאהבה לספורטאינו האמיצים.
תרצה תיקח לא תרצה - אל תיקח...

BentzWatchJudo

New member
איפה כתבתי שמשהו טיפש?

ברוכי על תהיה פר..11 ותעוות דברים. חלילה לי לחשוב שהם טיפשים.
כתבתי קרטריונים טיפשיים, ואולי לא כולם כאלה (למרות שלדעתי לפחות 90% מיותרים, אבל מסכים זאת דעתי ולא חייבים לקבל) אבל גם אתה לא תתווכח שיש קרטריונים טיפשיים מאד בספר הקרטריונים.

nitsansh

New member
הוועד האולימפי אחראי על המשלחות האולימפיות

לכן זה הגיוני שבשבילו זה העיקר אם לא הכל...

BentzWatchJudo

New member
הבעיה שכולנו כולל בתקשורת אוכלים את הפיקציה..

הזאת.
הגיעה השעה לשינוי תפסתי. להילחם במכונה המשומנת של הועד האולימפי ולהסביר שאומנם אולמפיאדה זה הכי חשוב והכי מעניין אבל יש עוד הרבה הרבה תחריות חשובות ומעניינות כל הזמן.

apy ape

New member
כמה הרהורים בנוגע לצפי

1. לא מבין את הקונספט. היחידה לספורט הישגי צריך להחליט האם הצפי מכל ספורטאי הוא להשיג הישג מעולה או הישג סביר. זה לא חוכמה לכסות את כל האופציות... אני לא חושב שמישהו יגיד אחרי האולימפיאדה שמקום 8 בשביל לי קורזיץ זה "הישג סביר"
2. הצפי להישג מעולה מסוסו הוא מקום 7. זה ההישג החריג שלדעתם מכניס מישהו למשלחת האולימפית? גם ארשנסקי יכול להיות מקום 7 ביום טוב. 2 ניצחונות לשחר פאר זה "הישג מעולה"? גם מצקין יכול. כפי שכבר כתבתי בעבר, אין לי בעיה עם קריטריון, אבל יש כאן תחושה של אקראיות או כמו שכבר נאמר (ע"י ניצן לדעתי): מי שרוצים אותו יהיה באולימפיאדה (טניסאים למשל) ומי שלא שיחכה 4 שנים.
3. שחר צוברי הוא השייט היחיד פרט לאדלמן שהצפי ממנו הוא לא "מדליה". בסופו של דבר מעבר לכל הקשקשת שעפה סביב פרשיית משיח-צוברי, גם בועד מכירים בכך שהשייט הפחות טוב נשלח ללונדון

אני חושב שצריך להיות יעד ולא צפי

זה נשמע הבדל סמנטי אבל זה לא. יעד זו מטרה של מנהל, משהו שאם לא עומדים בו זה כשלון ואם כן עומדים בו זו הצלחה וצפי זו תחזית של פרשן המשקיף מהצד ואם הוא לא מתגשם זו טעות של הפרשן. ומן הסתם נגזר מזה שיעד צריך להיות ברמה אחת לא בשתיים (וכן זה אומר שלפעמים צריך לירות גבוה מה לעשות? לא אתה ריכטר לא אתה, אתה תירה ישר). אבל גם אם נשארים עם הצפי הייתי עושה יעדים לפחות לתחומים. נניח היעד למקצועות השיט וההתעמלות זה מדליה (או אולי בשיט היעד צריך להיות שתי מדליות?) היעד בשחייה הוא לפחות חצי גמר (או גמר אחד?) וכו'. וכנ"ל גם יעד כולל למשלחת (שוב יעד ולא צפי) ויעד סופי לא בין אפס לשתי מדליות אלא מספר אחד. אני יודע, הרבה יותר קל לשבת מהבית ולתת עצות. אבל מה לעשות שזה הפורום של האנשים שיושבים מהבית ונותנים עצות.

doron62

New member
בעקרון אני מסכים איתך

חשוב להציב יעד ברור..........

guinnart

New member
אני לא בטוח שזה חשוב בנקודת הזמן הזו

וגם ה"צפי" נראה לי יותר קטע יחצ"ני ופחות מקצועי.

אם אני ספורטאי והועד האולימפי מגדיר לי יעד - זה לא ממש מגביר את המוטיבציה שלי.
הנחת היסוד לדעתי היא שהספורטאים מתכוונים להשיג את הכי טוב שלהם ומגדירים יחד עם מאמניהם את היעדים בדרך הנכונה להם.

היעדים שועד אולימפי צריך להציב לעצמו הם שונים לגמרי ולא עם תיוג ספורטאי. אלו יעדים ארוכי טווח, חלקם תהליכיים וחלקם תוצאתיים, מלווים בתכנית פעולה. ניתן להגדיר שם דברים כמו "לפחות 2 מדליות באולימפיאדה" וכו'. בכירי הועד לא נמצאים על המגרש עם הספורטאים, אלא תפקידם ליצור את התשתית והמערכת שמסייעת לספורטאים לצמוח ולהתכונן.

אתמול בישיבה שיבח אחד מחברי הועד את עצמו ואת חבריו באומרו משהו בסגנון "כמה אמיצים אנחנו להצהיר על שישה ספורטאים שיכולים להשיג מדליה!". אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק. אשכרה קריקטורה לפוליטרוקיה כושלת (ושימו לב עכשיו עד כמה אני אמיץ: לדעתי לא רק שישה יכולים להשיג מדליה, אלא שמונה! ארבע מדליות בים, שתיים בג'ודו, אחת על הקרקע ואחת במטווח).

מה שכן חשוב לומר לזכותו של הועד האולימפי, שחלק מרכזי מתפקידו הוא אכן ביצע בקמפיין האולימפי הנוכחי. זה שאתמול היתה תצוגה בעייתית, עם החלטות לא טובות והצהרות שלימדו כמה דברים לא טובים על אומריהן, לא מבטל לדעתי את הפקת הלקחים המרשימה שנעשתה אחרי בייג'ינג, ביטול סגלי הזהב\יהלום ודומיהם, שינוי שיטת התמרוץ ועוד. ארבע השנים האחרונות היו עתירות במדליות באליפויות אירופה ועולם. יש עוד הרבה דברים לשפר (בעיקר בתחום התשתית והגילאים הצעירים, מתן אפשרות למאמנים טובים להתפרנס בכבוד, מתן אפשרות לספורטאים להתפרנס בכבוד ולהתפתח) - אבל לפחות ה"בנצ'מרקס" הזמינים - הישגי הביניים - הלכו לכיוון הנכון.

JonJon9

New member
הלוואי והייתי יכול להיות אופטימי כמוך

אם אשתמש במונחי הוועד האולימפי, הרי שהישג סביר יהיה שתי מדליות (שטילוב וקורזיץ) והישג מעולה יהיה 3 (+שלזינגר). מעבר לשלוש, זה נראה לי יותר מדי מופרע....

JonJon9

New member
מסכים לגבי 3

משיח מתאים יותר לנסוע ללונדון מצוברי, למרות החסרונות שלו.
איך הישגים טובים בתחרויות טובות יותר של משיח מתבטלים לעומת נצחון בתחרות לא משכנעת ברגע האחרון של צוברי....
אבל- צוברי הוא הנציג שלנו מעכשיו ושיגיע כמה שיותר גבוה.

nitsansh

New member
במקרה של סוסו אפשר היה לכוון יותר גבוה

לפחות מקום 5...

אבל נראה שלוסטיג וחבריו החליטו לא להציב יעדים גבוהים מדי כדי שלא יהיו יותר מדי כשלונות...
לפחות במקרה אחד (קורזיץ... פעמיים אלופת עולם כידוע) הייתי מצפה שמדליה תהיה הישג סביר...

למעלה