פוסט חדש - על המעבר מדוט-נט ל open-source

פוסט חדש - על המעבר מדוט-נט ל open-source

החזית הטכנולוגית נמצאת בסביבת open-source. הנוחות נמצאת בסביבות אחרות, כמו דוט-נט. ויש לזה סיבה.
http://bit.ly/1w0VPjV
 

marvin2

New member
עוד לא קראתי הכל..

ואני לא מתכנת WEB (יותר דסקטופ..) אבל מרגיש לי שלפחות בהתחלה אתה קצת מסובב את המציאות. להשוות את ה WEBFORM שיצא ב 2003 לדג'נגו שיצא ב 2005 ? ש MS הוציאו את ה WEBFORM לא היתה שום סביבת קוד פתוח שהיתה קרובה לזה לפי מה שאני יודע.
&nbsp
ולבוא ולהשוות את ASP או IIS ל NODE.JS ? נכון ל NODE.JS יש מודול אסינכרוני בבסיס, והוא עושה את זה ממש טוב, ואת זה בדיוק ASP עושה די רע, אבל זה שני פלטפורמות שונות לשני דברים שונים (ולכן אתה רואה את האימוץ הגדול של MS עצמה ושל מתכנתי MS בהכנסה של NODE.JS איפה שצריך..)
 

BlackAdder1

New member
השוואה לא כך מקצועית

אתה משווה את Microsoft מול כל עולם ה Open Source ביחד
בלי קשר לביקורת על כלי ה Open Source עצמם (ויש הרבה כלים, כולל כלים רציניים ומבוססים, שבנויים רע)
Microsoft לא מתיימרת לפתור את כל הבעיות בעולם, ולא שכל פתרון יתבסס רק על כלים שלהם
 

user32

Well-known member
מנהל
זאת החברה היחידה שמנסה להתחרות בהם

אולי למעט אפל. החברה היחידה שגובה כסף על מערכת הפעלה למחשבים אישיים, על שרת WEB, על כלי פיתוח, על כל דבר בערך. אפל גובה כסף אבל מוכרת את זה יחד עם החומרה כחבילה אחת ולכן זה לא אותו דבר (למרות שיש שדרוגי תוכנה בתשלום שזה כן דומה למודל של MS). היחידים שגובים כסף עבור תשתיות תוכנה הם חברות שפונות לארגונים ובדרך כלל לארגונים גדולים. אני לא מכיר אף חברה שמנסה לעשות כסף ממכירות למתכנתי WEB חוץ מMS.
 

BlackAdder1

New member
יש הרבה חברות כאלו

כמעט לכל המוצרים שהוזכרו יש אלטרנטיבות מסחריות - חלקן יותר טובות וחלקן פחות
ובהרבה startup-ים משתמשים גם במוצרים האלו במקרים שהם באמת משתלמים.
&nbsp
אבל ההשוואה הרלוונטית היא בין מוצרים מקבילים, או לפחות מוצרים שפותרים את אותה בעייה.
ל MS יש פתרונות טובים בכמה תחומים, פתרונות רעים בתחומים אחרים, ואין לה מענה כלל בתחומים אחרים.
ומעבר לכך שיש להם גם מוצרים לא רעים, יש שם שיפור מהותי ביכולת האינטגרציה עם מוצרים חיצוניים.
&nbsp
אולם כפי שפתרון מבוסס Open Source יכלול מוצרים וטכנולוגיות שונות ממגוון מקורות, כך גם פתרון מבוסס טכנולוגיות Microsoft יכלול גם מוצרים וטכנולוגיות אחרים.
&nbsp
&nbsp
 

user32

Well-known member
מנהל
תן לי שם אחד

מוצר אחד של מערכת הפעלה ביתית בתשלום או של שרת WEB שעולה כסף ומיועד לאפליקציות אינטרנט לקהל הרחב. לא מדבר על Websphere או WebLogic שמיועד לבנקים וכאלה. יש כמה כלי פיתוח כמו IDE בתשלום וגם כמה חברות קטנות שמוכרות פרימוורקים כמו ExtJS אבל זה מיעוט שבמיעוט.
 

BlackAdder1

New member
פחות מכיר את ה web

אבל דוגמאות אחרות:
aerospike שהוא מקבילה מסחרית של redis
vertica שהוא vertical db, כאשר יש פתרונות דומים ב eco system של hadoop
oracle במקום חלופות פתוחות כמו mysql ו postgress
&nbsp
כל אחד מהם מציע יתרונות משמעותיים (לפחות לצרכים ספציפיים) שלא קיימים במוצרים המקבילים
 
אף אחת חוץ מ

jetbrains (webstorm)
cloud9 ide inc (you've guessed it - cloud9)
sublime
And handful more.

למה שתוכנה תהיה חינם? זה עקום לחלוטין. עולה כסף לבנות אותה, מן הסתם צריך לשלם את זה חזרה.
 

user32

Well-known member
מנהל
ראה תגובתי למעלה

למה שתוכנה תהיה חינם? קודם כל כי יש מספיק דרכים להרוויח ממנה ומספיק אפשרויות להשתמש בתוכנה לא רק חינמית אבל גם חופשית ופתוחה (שזה לא פחות חשוב).

דבר שני, יש הבדל בין תשתיות ליישומים. תשתית היא דבר גנרי שמשתמשים בה בעיקר מהנדסים ואנשיי פיתוח אבל השימוש בה הוא בהיקף עצום. אולי זה יישמע יומרני אבל לחברה האנושית ולעולם הפיתוח בפרט יש עניין רב בכך שהפלטפורמות האלה יישארו פתוחות וחופשיות כי זה מה שמאפשר אבולוציה והתפתחות טכנולוגית. כיוון שקצב האימוץ, הגידול והשימוש של תשתיות הוא כל כך רחב ומגוון, יש הרבה יצרניות שיעדיפו שהתוכנה שלהם תהיה בכל מקום אפשרי גם אם זה אומר לשחרר את הקוד (ע"ע: רדהט, ג'אווה, גוגל וכו'). בדרך כלל זה גם מייצר רווחים בכל מיני מודלים.

לעומת זאת יישום (אפליקציה) זה פיתוח לצורך ספציפי והערך הטכנולוגי שלו מוטל בספק. גם השימוש שלו בדרך כלל יהיה מצומצם יותר ויש הגיון לגבות כסף עבור פיתוח מוצר שמתאים לשימוש מסויים. חברות כמו פייסבוק, יאהו וגוגל עושות את ההפרדה הזאת ומשחררות חלק מהטכנולוגיות התשתיות שלהן ושומרות את הקוד היישומי לעצמן.

מיקרוסופט מנסה לעשות כסף ממכירת תשתית והיא מהבודדות שעושות את זה לקהל המפתחים הרחב (לא אנטרפרייז).
 
חולק עליך. MS שידרו בכל דרך אפשרית שהפתרונות שלהם זה ה-דבר

כמו שכבר כתבתי בתגובה קודמת, אני באופן אישי קיבלתי את הרושם מצד MS, כולל MVPs למיניהם, שאם רק משתמשים נכון בפתרונות שלהם (קרי Windows, דוט-נט ושאר רכיבי שרת כמו IIS), ומבצעים את האופטימיזציות הנדרשות, אז אפשר להגיע ל scale גבוה, וזמינות גבוהה, וכל ה ilities שרק תרצה.
זה היה נכון כל עוד הדרישות היו צנועות.
אבל המציאות השתנתה, ואיתה רף הדרישות, ובזמן ש MS דבקים במנטרות המסורתיות שלהם, בסביבת ה open-source צומחים פתרונות מוצלחים הרבה יותר. לכן שם נמצאת כיום החזית הטכנולוגית.
 

marvin2

New member
אתה חוזר להשוואות לא הוגנות

"בזמן ש MS דבקים...בסביבת ה OS צומחים פתרונות מוצלחים הרבה יותר.." מה אתה משווה כאן ?IIS ל NODE ? דיבי רלציוני ביחס לרדיס ? MS של השנים האחרונות מאמצת את הפיתוחים האחרונים כי הם אכן מוצלחים,והמיקס שאתה רואה בעולם ה לא-MS מגיע גם לעולם המיקרוסופט. מהכרות שלי עם עולם ה MS בפיתוח תוכנה - בהרבה מקרים הם היו הראשונים להביא פיתרון כלשהוא לבעית שהרבה נתקלו בהם. נכון שקהילות הקוד הפתוח וחברות אחרות מצאו לאחר מכן פתרונות יותר טובים, אבל לבוא ולהשוות IIS לשרתי WEB קטנים זה לא נכון.תשווה אותם למפלצות של IBM ו JAVA, ותראה שהמצב של MS לא כזה גרוע.
 
אענה לך בשאלה

לו אתה פותח היום סטארט-אפ עם מוצר של אינטרנט להמונים, נניח הדור הבא של טוויטר, באיזה technology-stack אתה בוחר? האם דוט-נט זה חלק ממנו או לא?
 

grishab

New member
בדיוק השאלה הנכונה. אני לא מכיר בכנות שום סטארטאפ

מהשנים האחרונות שעובד עם דוט נט לפיתוח הגרעין של הטכנולוגיה שלו. משתמשים כן בדוט נט בעיקר לממשק משתמש ולפיתוחים קטנטנים ומהירים כמו כלים פנימיים קטנים וכו. לא ליותר מזה.
אשמח להכיר אם קיים סטארט אפ כזה.

יותר מזה אני גם לא רואה מוצרי תוכנה גדולים שמבוססים על דוט.נט.
למשל כל חבילות האופיס החופשיות שאני מכיר מבוססות על ג'אווה. לא ראיתי אחת שמתבססת על דוט.נט.
 

marvin2

New member
אני גם יענה לך בשאלה..

נכון, התשובה לשאלה ששאלת ב 2014 היא ברורה. אבל מה היתה התשובה לשאלה דומה ב 2011 ? 2006? 2003? מה היתה התשובה לשאלה דומה רק במקום טוויטר אתר לבנק ?מערכת תשלומים ? ומה אם לא היית סטארטאפ ? מה אם היית ארגון שמקים מערכת מחשוב ל 15 שנים הבאות והולך להשקיע בזה 10-20 מליון שקל ? עדיין היית זורק פתרונות שנמצאים בשוק שנה-שנתיים ומתוחזקים ע"י 20 איש בלי שמות ? וכו' וכו' .
&nbsp
אנחנו צריכים לזכור שלא כל מערכת מחשוב היא סטארטאפ בן 4 שצריך להחזיק 140 תווים בשליפה מהירה למליארדי בקשות. יש עוד USE CASES.... :)
&nbsp
&nbsp
 
לא ברור בכלל

קודם כל, כמו שכבר כתבתי בפוסט, הפרספקטיבה שלי היא של סטארטאפים ושל אינטרנט להמונים. אלה הם התרחישים שאני באופן אישי עוסק בהם, ועל זה מעניין אותי לכתוב.

אני לא רוצה, ואין לי יומרה, לכתוב על פתרונות מחשוב באשר הם באופן כללי ונרחב. אם ירצה בלוגר כלשהו לכתוב על עליונותה של חברה כזו או אחרת בתחום פתרונות האנטרפרייז - אז אהלן וסהלן, אבל זה לא אני..

אני כן חושב שכיום, בעולם התוכנה, אינטרנט להמונים מהווה נקודת מבט טובה לבדוק חדשנות טכנולוגית.
 

choo

Active member
הנה דוגמא לקונפליקט מובנה:

&nbsp
חברות גדולות (מה שמכונה enterprise) לרוב מפתחות פיתוחים פנימיים בסביבות של קוד סגור ומסחרי, וקונות תשתיות וציוד מיצרנים חיצוניים (תשתיות - שרתים, ציוד תקשורת מיתוג וניתוב, מערכות איחסון, פיירוולים, מערכות טלפוניה וכן הלאה).
&nbsp
בקרב אותם יצרני ציוד, לעומת זאת, תמצא כאלו שמתבססים על פיתוח in-house בשילוב כלים מסחריים - ותמצא הרבה אחרים שמתבססים על פיתוח in-house עם הרבה כלי קוד פתוח. כלומר אותה חברת enterprise מפעילה גם ציודים (לפעמים קריטיים) שבפועל מבוססית על קוד פתוח - כולל אותם פרוייקטים שמתוחזקים ע"י 20 איש בלי שמות. היא פשוט עושה את זה בעקיפין, ולא במישרין. אותן חברות enterprise מוכנות לקבל את זה, כי מבחינתם, ספק הציוד הוא הפנים של אותן תוכנות קוד פתוח אנונימיות.
&nbsp
המקרה הבוטה ביותר בהקשר הזה הוא של חברת redhat - שמצהירים שעיסוקם הראשוני הוא לספק פנים, אחריות ותמיכה לכמה אלפי פרוייקטים כאלו (ובהמשך עברו גם לרכישת ופיתוח פרוייקטים נוספים in-house ובשיתוף עם אותם אנשים "חסרי שמות") - חברות שקונות ממנה מוצרים ותמיכה - קונות ממנה, לגמרי ביודעין, אלפי פרוייקטים של 20 איש אנונימיים (וכמה של אלפי אנשים כאלו). אבל זה קיים כיום בכל חברה שמוכרת appliances - חלקם הגדול מתבסס על מערכות הפעלה כמו לינוקס או בי אס די, ועל סדרה שלמה של פרוייקטי קוד פתוח נוספים - וזה נכון גם לחלק מהחברות שמוכרות נתבים ומתגים, חברות שמוכרות פיירוולים, מערכות איחסון וכן הלאה.
&nbsp
בשלב מסויים, חלק מאותן חברות enterprise הבינו את הסיטואציה, וקיבלו החלטה להתחיל להשתמש גם בפרוייקטי קוד פתוח, בפיתוחים הפנימיים שלהן. זה התחיל בעיקר בשרת web אחד, אפא'צי שמו (פרוש השם - a patchy server במקור), והתרחב לשלל פרוייקטים אחרים. כיום כלים משני המודלים (הקוד הסגור והקוד הפתוח) נמצאים בשימוש ובתחרות - וסביר להניח שבמשך הרבה זמן הם ימשיכו להיות בשימוש זה לצד זה.
 

bismark1

New member
בחרת דוגמא מעניינת

טוויטר התחילו את דרכם עם RoR, הבחירה הפתוחה, המעודכנת "והמאגניבה" בזמנו אלא שבגלל בעיות scale up הם נאלצו לנטוש את RoR ולעבור ל- Java (נדמה לי).
בסוף הכלי המתאים הוא פונקציה של אלטרנטיבות ושיקולי עלות תועלת (מה הכי חשוב - להרים משהו מהר? סקיילביליות? יציבות? זמינות של מפתחים בטכנולוגיה?) - open source? יופי, כלי מסחרי? גם טוב.

* נ.ב לטעמי להשוות Open Source ל-MS זה קצת כמו לעשות השוואה בין "מוזיקת ג'אז" ל-"מטאליקה" ("הם נורא התמסחרו מאז שנות השמונים וגם את מאסטר אוף פאפטס אישתי לא מרשה לי להשמיע באוטו ולעומת זאת על הסטנדרטים שיש לי בריל-בוק אני יכול לאלתר". אה, נכון בסדר, אבל...אה...נו שוין).
 

bismark1

New member
I stand corrected

(ולצורך העניין לא באמת משנה לאיזה פתרון מבוסס JVM הם עברו, שיהיה ל - JRuby מצידי) בכל מקרה, הנקודה היא שאין איזו "אמת אוניברסלית" או טעם לטעון "כלי X לעולם יהיה טוב מכלי Y, לכולם ובכל סיטואציה."
 
למעלה