פוסט חדש - על המעבר מדוט-נט ל open-source

user32

Well-known member
מנהל
דווקא השוואה במקום

פלטפורמה לפיתוח WEB היא פלטפורמה לפיתוח WEB והיא באה לספק למתכנת כלים לבניה והרצה של אפליקציות WEB. כל מי שמתחיל לפתח מיזם או מוצר WEB בין אם זה מערכת אנטרפרייז או אתר אינטרנט או רשת חברתית עובד את ההתלבטות בין: ג'אווה, דוט נט, רובי, פיתון, PHP, node ועוד כמה ושוקל ברצינות את האופציות האלה ולכן לדעתי ההשוואה במקומה.

אני אסביר

לפני הכל, תודה על המשוב.
&nbsp
יכול להיות שבאמת לא הייתה אלטרנטיבה מספיק טובה לפיתוח web בצורה של פריימוורק במסגרת ה open-source בשנת 2003. אני לא באמת יודע. אבל מה שכן היה זה ASP קלאסי ופתרונות אחרים כמו PHP. בכולם היה לנו "קוד ספגטי".
אחד הדברים ש WebForms ניסו לפתור (ודי הצליחו, למי שבאמת התעקש) זה ההפרדה בין ה markup לקוד, כלומר הצליחו להיפטר מ"קוד ספגטי". אבל לדעתי ולדעת רבים ממכרי, המחיר היה גבוה מדי. זה היה כל כך מסורבל, וכל כך האריך את זמן הפיתוח, שכנראה "קוד ספגטי" היה עדיף ואולי אפילו קל יותר לתחזוקה.
&nbsp
הפתרון של WebForms היה גרוע. הפתרון שצמח ב open-source היה הרבה יותר טוב.
וזו דוגמה לכך שב open-source יש אבולוציה של פתרונות.
גם אחרי הרבה זמן, כאשר ראו והבינו ש MVC זה אחלה, זה לא הוטמע ב VS.
ולכן, כאשר אנחנו נסמכים על MS כדי לספק פתרונות טובים, אנחנו לוקחים סיכון גבוה מדי. כי לך תדע מתי הם יאמצו תבנית פיתוח כזו או אחרת. האבולוציה של הפתרונות מבית MS נשענת על קומץ מהנדסים, שלא ברור עד כמה הם קשובים לקהל המתכנתים עצמו.
&nbsp
לגבי הנקודה השניה שאתה מעלה כאן, אני חושב ש MS שידרו בכל דרך אפשרית שהפתרונות שלהם, כולל ASP, הם מוצלחים גם ל scale גבוה. ואני אומר את זה בתור מפתח שאכל ושתה MS במשך שנים.
הטיעון ש ASP זו פלטפורמה למשהו אחר הוא לא מה שאני שמעתי מתוך MS באופן רשמי, לפחות בשנים הרלוונטיות שאני "הייתי שם", שזה אומר עד בערך 2011.

N i X

New member
לא הזכרת את OWIN

שMS מתחילים לדחוף עכשיו, וזה דיי העתק למה ש express ודומיה עושים.
בתחום הווב נראה, שה״הצעה״ של מיקרוסופט תמיד נגררת אחרי המתחרים.

dabon

New member
לא הבנתי למה MVC היא חזית הטכנולגיה

לעומת תכנות component-based and event-driven programming כמו ASP.net ?
בסך הכל, גישות שונות לפתרון בעייה. לכל אחת מהגישות , יש היתרונות והחסרונות שלה.

למה אתה חושב שבקוד הפתוח לא צמחו פתרונות דומים ASP.net ? למשל ב-PHP קיים Prado. האם הם לא בחזית הטכנולוגיה ?

גם בקוד הפתוח וגם בקוד הסגור - יש פרוייקטים איכותיים , יש גם כאלו שלא. קוד פתוח לא אומר שום דבר על איכות התוכנה - זה בסך הכל רישיון לשימוש בקוד.

זו דוגמה שממחישה את הפער בין MS למפתחים עצמם

הנקודה של MVC לעומת WebForms היתה להראות את הפער, שנמשך בערך 7 שנים (!), בין מה ש MS חשבו שהוא מוצלח (WebForms) לבין מה שמתכנתי web העדיפו בפועל (לפחות להבנתי, הרוב העדיף MVC).
&nbsp
הפער הזה ממחיש את הנתק בין MS לצרכים האמיתיים של המתכנתים.
&nbsp
יכול להיות שיש מי שיגיד שפיתוח web היום ב MVC זה לא חזית הטכנולוגיה. לדעתי האישית, זה מודל עדיף הרבה יותר על האלטרנטיבות שאני מכיר, לפחות בהיבט של מהירות הפיתוח ותחזוקת הקוד.
&nbsp
כאמור, זו רק נקודה אחת בפוסט הנ"ל. יכול להיות שאני צריך להבהיר את זה יותר. תודה על המשוב, בכל מקרה. צ'ירס.

h a j b i

New member
אני לא חושב ש MVC זו טכנולוגיה בכלל

זו גישה, סוג של design pattern אם תרצו.

zaske

New member
בוקר טוב סאנשיין, גם REST זו לא טכנולוגיה, וגם לא AJAX, אגב

למעלה