פינת "לומדים, יוצרים ונהנים" יוצאת לדרך....

AlicePJ

New member
הילד בן חמש תכף וכבר יודע על איך

נברא היקום ומאוד מתעניין במפץ הגדול ובכוכבים ובביולוגיה ובמדע.
את אגדות התורה אנחנו נדחה עוד כמה שנים עד שהוא יהיה מספיק גדול להבחין בין אגדות לאמת. אנחנו נלמד אותו על זה ונסביר לו שבישראל יש אנשים שמאמינים בזה (ולא רק שם), אבל אנחנו אנשי מדע ויודעים שהמציאות היא שונה ממה שכתוב בתורה. אנחנו רוצים שידע מה אנשים אחרים מאמינים, אבל אני לפחות אראה זאת ככישלון אישי אם הילד שלי יאמין בתורה ובאלוהים.

גישה מעניינת

אהבתי את הדרך שלכם, בעיני היא נכונה מאוד.
אני אישית לא מאמינה באלוהים, לפחות לא כמו בעבר... אני באה מבית עם אמא שומרת על מסורת וחגים, מדליקה נרות שבת וכו' אבל החיים באיזשהו מקום הביאו אותי להפסיק להאמין באלוהים (אני חושבת שמה ששבר אותי זה הידיעה שאני ממש רוצה ילד ויכולה לתת כל כך הרבה לילד משלי אבל זה לא קורה
).
&nbsp
הבחירה שלי להתנדב דווקא בבית כנסת הגיעה ממקום של לתת דווקא במקום שאני פחות מרגישה אליו קשר כך שהנתינה תהיה הכי אמיתית ומלאה והאמת שזו הזדמנות מיוחדת עבורי ללמוד יותר על סיפורים תנכיים. אני האמת לא ממש מתייחסת לנושא שאלוהים בריא ורק בזכות אלוהים יש דברים בעולם וכו'- מתייחסת לזה כאל סיפור, לא שאלו אותי וגם לא אמרתי שזה קרה באמת.
&nbsp
אהבתי את ההבחנה שלך, אבל מודה שקצת קשה לי עם המשפט האחרון.

AlicePJ

New member
אני מאוד מבינה את הגישה שלך

ומתארת לעצמי כמה זה יותר קשה כשמגיעים מבית מסורתי, ומקווה שהמדע יסיע לך מאוד בקרוב להגשים את החלום שלך.
&nbsp
ובקשר למשפט האחרון - בעיני דת זה לא רק אמונה באלוהים, אלא מערכת ערכים שלמה, ואני לא מקבלת חלק לא קטן מהערכים שמגיעים עם היהדות. אני מנסה לחנך את הילדים שלי לקבל את הזולת בלי קשר לדת ולמוצא שלהם, ולא להרגיש כאילו הם "עם נבחר" ומנסה לחנך אותם לפמיניזם, ומבחינתי האישית בלבד אני לא רואה בתורה ובאורח החיים הדתי המאמין כעומד בערכים האלה שלי. אני יודעת שיש הרבה צורות לדת ולאמונה, אבל זאת הגישה שלי ואני חושבת שבתור אנשי מדע האמונה באלוהים פשוט מתנגשת עם כל הידע המדעי הקיים ולכן אמונה באלוהים היא דחיה מסוימת של המדע, וזה יהיה קשה לי ולבעלי לקבל.

forglemmigej

New member
העם הנבחר

יש דעה מוטעית כאילו אנחנו העם הנבחר כי אנחנו יותר טובים מאחרים אבל זוהי לא הכוונה בכלל במשפט הזה, הכוונה היא שאלוהים בחר אותנו מכולם להאמין בו וללכת בדרכו אבל היות ועברית היא שפה שמורכבת מהרבה הטיות מוזרות זה נתפס אחרת ממה שזה באמת כמו שאומרים סוג של ,או אז זהו ש..אלו ביטויים שעומדים בזכות עצמם ,אבל מי שלא מבין עברית לעומק יכול לטעות במשמעות.

AlicePJ

New member
אבל מעצם זה שהגישה היא שאלוהים בחר בנו ולא באחרים

אנשים מרגישים שהיהודים יותר טובים מהשאר.
תראי, ברור לי שהרבה אנשים לא מסכימים איתי וברור לי שלא כל היהודים המאמינים מרגישים ככה, אני באמת לא עושה הכללות למרות שקשה להעביר זאת בהודעה בתפוז. אבל באופן כללי יש הרבה מאוד דברים בתנ"ך שאני לא מסכימה איתם ולא רוצה להעביר אותם כערכים לילדים שלי. אם יצליח לי או לא זאת שאלה אחרת, אבל לפחות אני הולכת לנסות.

forglemmigej

New member
תראי אני בכלל אתאיסטית מושלמת כך שלא צריך לשכנע

את המשוכנעים, אני התעכבתי על הביטוי הזה כי הוא הרבה פעמים נתפס בצורה שלילית, בדרך כלל כשמישהו מכריז שהיהודים שולטים בכסף העולמי במדיה ובתעשית הנשק ובכלל הם מאחורי ספטמבר אילבן ישר ברור לי שהוא לא מבין את הפירוש העמוק של אתה בחרתנו , זה לא שאנחנו בחרנו זה הוא בכלל בחר, אנחנו בכלל מושא עקיף פה . בכל מקרה אנשים מאמינים בכל מיני דברים אין לי בעיה עם זה, מצידי שיניחו תפילין ויתפללו מול קיר אבנים אם זה עושה להם טוב זה כמו לקחת פלסיבו מה שהפריע לי היום באופן מיוחד שבגלל שהרצח היה בזמן תפילה הוא יותר מיוחד והתמונות נראו כמו מעל השחיטה של ביאליק ואני לא אוהבת את המניפולציות האלו במדיה הדרמה קווין בארץ נהדרת, גם מי שנרצח בדריסה נרצח כי הוא היה במקום הלא נכון בזמן הלא נכון בנוסף להיותו יהודי.

Mottek

New member
פשוט מספרים

אני לא באה מבית דתי ולא מגדירה את עצמי כדתית, אבל אני כן מגדירה את עצמי כיהודיה ואני מאוד מחוברת למסורת.
אני מספרת לילדים את סיפורי התנ"ך ולא מצנזרת אותם, אולי מוסיפה משהו בסגנון של לפי המסורת/אמונה היהודית.... ואז ממשיכה את הסיפור.
שאלתי עכשיו את הבן הגדול למה הוא מאמין והוא אמר שהוא לא יודע. אבל הוא בהחלט מודע לתאורית המפץ הגדול, וזה גם מה שהם לומדים בבית הספר.

R750-Girl

New member
מספרים להם את האמת - כמובן

שחבר דימיוני זה דבר אחד
אבל המציאות (בכל נושא שהוא) מוסברת דרך פיסיקה ומדעים מוכחים אחרים.

למעלה